6. kolo
30.09.2023 15:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Álex Grimaldo a Exequiel Palacios (© AFP)

Alonsova družina neměla s Mohučí slitování. Grimaldo znovu potvrdil výjimečné kvality

Hráči Leverkusenu porazili v šestém kole německé Bundesligy Mohuč na její půdě 3:0 a dočasně se vyhoupli do čela tabulky. Hosté měli celý zápas ve své režii, k čemuž jim pomohl už v prvním poločase vlastní gól domácích. Po změně stran navíc opět zaúřadoval z přímého kopu Alejandro Grimaldo, jenž parádní trefou téměř totožně napodobil svou branku proti Bayernu ze čtvrtého kola. Die Nullfünfer tak po další porážce zůstali s pouhým jedním bodem poslední. Adam Hložek do duelu nastoupil v 79. minutě.

Začátek soutěže Mohuči na rozdíl od loňského ročníku, kdy pokukovala po pohárových příčkách, nevycházel vůbec podle plánu. Zisk jediného bodu z pěti utkání napovídal, že letos budou mít Die Nullfünfer zcela odlišné starosti. Na druhé straně zažíval Leverkusen parádní vstup do soutěže. Nejvíc se o to zasloužil zejména Victor Boniface, který hned ve své premiérové bundesligové sezoně stihl zaznamenat už šest branek. Další triumf navíc Bayer mohl posunout do čela tabulky.

Die Nullfünfer rozehráli utkání ve velkém stylu a na hřišti platili za výrazně lepší tým. Ovšem smůla, která obklopuje zápasy červenobílého celku, o sobě dala vědět již v 18. minutě. Jeremie Frimpong poslal do vápna ostrý centr, který si bránící Sepp van der Berg srazil do vlastní branky. Defenzivní hrubice Nizozemce diametrálně proměnila atmosféru v Mewa Areně. Tvrdý direkt Mohuč nepoložil, naopak nadále pokračovala v útočném snažení a Leverkusen dokonce nepustila ani k přímému ohrožení branky. Obranný trojlístek Xabiho Alonsa však držel i po 45 minutách hry čisté konto.

Po změně stran přišla do té doby největší šance domácích. V 54. minutě se po rohovém kopu k hlavičce dostal Karim Onisiwo a neskutečným kladivem donutil gólmana Lukáše Hradeckého k zákroku. V 59. minutě se skóre měnilo podruhé. K volnému přímému kopu se postavil Grimaldo a technickou střelou levou nohou zvýšil vedení Bayeru. Španělský obránce zaznamenal již druhý gólový zásah. Pár minut nato obrana domácích kapitulovala potřetí a nadobro se vzdala jakéhokoliv bodového zisku. Nádhernou trefou bez přípravy se prezentoval Jonas Hofmann.

Leverkusen tak potvrdil roli favorita a posunul se do čela soutěže. V příštím kole přivítá 8. října Kolín nad Rýnem, Mohuč se o dva dny dříve střetne s Mönchengladbachem.

Autor: Livesport.cz / Jaroslav Junek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele