2. kolo
27.08.2023 15:30 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Lee Jae-sung (© AFP)

Mohuč ze sebe úvodní debakl nesetřásla, proti oslabenému Frankfurtu ztratila výhru v nastavení

Fotbalisté Mohuče ve druhém kole Bundesligy remizovali na svém hřišti s ambiciózním Frankfurtem 1:1. Blíže tříbodovému zisku byli dlouho Die Nullfünfer, které v průběhu první půle dostal do vedení Jae-Sung Lee. Ještě větší optimismus do domácích žil vlil po změně stran obránce Orlů Ansgar Knauff, který se musel po druhé žluté kartě poroučet pod sprchu, a jeho spoluhráči tak museli dohrávat v oslabení. Ani to však jejich snahu nezbrzdilo a v nastaveném čase jim zařídil remízu Omar Marmoush.

Vstup do ligového ročníku nevyšel Mohuči podle představ a z hlavního města odjížděla po prohře 1:4 od Unionu značně frustrovaná. Zapracovat přitom musela na vstupech do utkání, jelikož v Berlíně inkasovala hned dvakrát během úvodních devíti minut. To Frankfurt si na startu sezony poradil s nováčkem soutěže z Darmstadtu, kterého srazil jediným gólem Randal Kolo Muani, jenž tak ihned navázal na svou skvělou produktivitu z loňska.

Talentovaný útočník dělal svou rychlostí a dravostí problémy soupeřově obraně i na startu tohoto duelu, ale finální fáze mu zatím poněkud pokulhávala. Poměrně rozkouskovaný zápas plný přerušování rozčísla až situace z 25. minuty. Hostující brankář Kevin Trapp neudržel míč v rukavicích a pouze jej vyrazil před sebe, tam byl připravený Lee a hlavou otevřel skóre utkání. Těsně před odchodem do šaten mohl navýšit vedení domácích Dominik Kohr, ale svůj pokus z hranice malého vápna poslal daleko od pravé tyče.

Po změně stran Die Adler málem srovnali krok. Marmoush se v rychlosti uvolnil a nadýchaným centrem oslovil Kolo Muaniho, který hlavou vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi. O pár chvil později ztroskotal francouzský rychlonožka na obraně domácích podruhé a potvrdil tak, že tohle nebyl jeho nejšťastnější zápas. Naděje na bodový zisk výrazně oslabil po hodině hry Knauff, když za svůj nebezpečný kop do oblasti hlavy obdržel druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch. Fotbalisté Frankfurtu ani v oslabení neztráceli naději a v nastaveném čase dokázali vyrovnat. Marmoush si v pokutovém území našel skvěle načasovanou přihrávku Juniora Dina Ebimbeho a pohodlně doťukl míč na místo určení.

Mohuč tak zlepšila výkon z minulého kola a na domácí půdě alespoň remizovala. V dalším utkání se 2. září představí na půdě Brém, Frankfurt se o den později střetne s Kolínem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele