25. kolo
09.03.2024 15:30 CET
8 : 1
(3:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Bayernu (© AFP)

Mohuč byla v Mnichově tradičně zostuzena, Kane se blýskl už čtvrtým hattrickem v sezoně

Bayern proměnil domácí duel 25. kola Bundesligy v exhibici a porazil Mohuč 8:1. Třemi góly se podílel na jednoznačném vítězství Harry Kane, jenž se stal prvním hráčem v historii soutěže, který ve své debutové sezoně vsítil čtyři ligové hattricky. Pro Die Nullfünfer není debakl z Allianz Areny ničím novým, na tomto stadionu totiž padli sedmkrát za sebou, z toho pětkrát inkasovali minimálně pět branek.

Bayern zvládl v Lize mistrů odvetu s Laziem a nadále byl ve hře o ušatý pohár. V Bundeslize ovšem jeho titulové šance dostaly další trhliny. Zatímco Leverkusen v minulém kole bez problémů porazil Kolín, Mnichovští jen remizovali ve Freiburgu a jejich odstup na čelo se zvýšil na 10 bodů. Mohuč ale patřila pro Bavory v Allianz Areně mezi oblíbené soupeře, když ji šestkrát v řadě porazili a z toho hned pětkrát minimálně tříbrankovým rozdílem.

Ani v úvodu střetnutí nic nenasvědčovalo tomu, že by se fotbalisté Mohuče měli této nelichotivé sérii vzepřít. Thomas Müller vysunul Jamala Musialu, ten přihrál míč do druhé vlny osamocenému Kaneovi, jenž jej pohodlně doklepl do odkryté branky. Po faulu na Müllera rozehrál bleskurychle standardní situaci Joshua Kimmich. Německý defenzivní záložník našel hlavu Kanea, který hlavičkoval pouze do tyče. Balon se nicméně odrazil k Leonu Goretzkovi, a ten jej již doklepl mimo dosah bezmocného Robina Zentnera.

Ve 31. minutě se k exekuci přímého kopu postavil hostující Nadiem Amiri, který po jemném přiťuknutí spoluhráče roztrhal pavučiny v pravé šibenici. V nastaveném čase první půle si na dalekonosný pas z hloubi pole z kopačky Goretzky naběhl Kane a kolem nohou Zentnera vrátil Bayernu komfort dvougólového vedení.

Prakticky ihned po návratu na travnatou plochu se Musiala pohotovou zasekávačkou zbavil svého strážce a naservíroval balon Müllerovi, který už měl úlohu jednoduchou. Hostující defenziva následně propadla ve středu pole. Z toho těžil Kane, jenž milimetrově přesným křižným pasem vybídl ke skórování aktivního Musialu, a ten obstřelil Zentnera.

Gólový koncert v Allianz Areně však nebyl ani zdaleka u konce a úspěšný návrat po zranění mohl slavit Serge Gnabry. Německý křídelník předvedl svoje nesporné technické kvality a patičkou dopravil míč na místo určení. Vzápětí se po rohovém kopu prosadil hlavou opět Kane a 30. ligovou trefou stvrdil debakl Die Nullfünfer. Konečný stav ještě v nastaveném čase upravil po centru Kimmicha Goretzka.

Bayern si tak s Mohučí poradil a do tabulky si připsal tři body. Další zápas jej čeká 16. března v Darmstadtu, Die Nullfünfer ve stejný den vyzvou Bochum.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (7)

Přidat komentář
DidusIneptus

Fotbalové galapředstavení. Tak dobrý Bayern jsem už dlouho neviděl. Co gól, to super umění. Když se chce, tak to jde. Všichni hráči na trávníku včetně mohučských Harry Kane Musiala Mül ler se.

Reagovat
DidusIneptus

Zentner, tak dobrý brankář, a stejně dostal 8 fíků.

Reagovat
DidusIneptus

Mašina Bayern se rozjela už proti Laziu. Super jízda pokračuje dál. Bude z toho ligový titul? Bude z toho LM titul? Bayern se rozjel v nejvhodnější čas. Leverkusen má ligový titul ve svých rukou. Dokáže nespanikařit ve finále soutěže? Hraje se ještě o dost bodů.

Reagovat
Gerd 13

Byla to pěkná podívaná, ale ten titul už je myslím v háji. A v LM jsou určitě větší favorité. Uvidíme.

Reagovat
Jardman

Vůbec by mi nevadilo nevyhrat BL, ale vyhrát LM

Reagovat
Ferragamo7

Myslím,že to by sme brali všetci,pretože či vyhráme x-tý titul v rade alebo nie,je treťoradé,no LM to by bol úplne iný level.To by chcelo 2 veci-prudký nárast formy a šťastie na žreb/pavúk ergo vyhnúť sa MC.Čo sa týka titulu v BL,tak rovno zabudnime,nechcem si predstaviť,akí lúzri by v Leverkusene museli byť,aby im nestačil pri ich súčasnej forme 10 bodový náskok.To by museli byť mentálne na úrovni Dortmundu

Reagovat
Jardman

Současná forma není bůhví jaká, momentálně vyhrávají o gol hlavne díky štěstí a individuálním schopnostem Wirtz, Grimaldo, Frimpong. Se City naprostej souhlas, z toho týmu jde vyloženě strach, kvalita na každým postu a trenér jakbysmet, jako před 11 lety z nás za Juppa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele