20. kolo
03.02.2024 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Postrach Bayernu nedotáhl svoji misi do konce. Tři body Mnichovu zachránil Kane

Mönchengladbach padl ve 20. kole Bundesligy na půdě Bayernu 1:3 a poprvé od ročníku 2016/2017 podlehl mnichovskému gigantovi v obou ligových duelech. Domácí začali velmi aktivně, nicméně po přesné střele Nica Elvediho vedla "Hříbata". Bavoři ale ještě do poločasu vyrovnali zásluhou Aleksandara Pavloviće a v 70. minutě jim tři body zajistil Harry Kane. Anglický kanonýr zaznamenal již 24. trefu v nejvyšší německé soutěži, víc se v premiérové sezoně povedlo jen v 60. letech Uwemu Seelerovi. V sestavě hostů znovu chyběl zraněný Tomáš Čvančara.

Bayern porážku s Brémami napravil dvěma výhrami, které ale nebyly příliš přesvědčivé. Union i Augsburg totiž Mnichovští porazili rozdílem jediného gólu. Na jejich hřiště navíc nyní přicestoval obávaný Mönchengladbach, který dokázal za poslední roky Bavory rozesmutnět jistě nejčastěji. "Hříbata" si navíc v posledním kole zvedla sebevědomí remízou s Leverkusenem.

V úvodu vyčníval ze všech nejvíce Leroy Sané, který stihl během prvních 10 minut zahodit dvě velké příležitosti. Nejprve se tvrdě opřel do odraženého míče na hranici vápna a orazítkoval břevno. Následně jej Thomas Müller našel šikovnou přihrávkou, po níž Sané překonal Moritze Nicolase, nicméně zamířil těsně vedle.

Po půlhodině hry se o slovo přihlásila i "Hříbata". Nejprve se Florian Neuhaus dostal k dorážce, kterou jeden z bránících hráčů vykopl před brankovou čárou. Po další šanci už outsider vedl, když se Elvedi uvolnil a zamířil z první přesně k pravé tyči. Bayern se nevzdal a ještě do poločasu vyrovnal. Ve 45. minutě Müller šikovně prostrčil balon na mladého Pavloviće, jenž z úhlu prostřelil Nicolase.

Už po necelých třech minutách mohl otočit vývoj duelu Jamal Musiala, jenž vypálil z pozice penaltového puntíku těsně vedle levé tyče. Po hodině hry z hranice vápna napřáhl Kane, a i když mířil přesně do levého dolního rohu, neuspěl, neboť Nicolas předvedl pohotový zákrok. V 70. minutě se již anglický snajpr radoval, když k němu propadl balon po špatném výběhu brankáře a hlavičkou jej poslal do sítě. Pojistku na vítězství bavorského celku přidal v závěru Matthijs de Light, když si nejlépe naběhl na centr z přímého kopu, jenž šikovně kopl Sané.

Mnichov tak zvítězil potřetí za sebou. V dalším kole jej čeká 10. února velmi důležitý souboj s Leverkusenem, Mönchengladbach se ve stejný den utká s Darmstadtem.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (3)

Přidat komentář
Gerd 13

Pane jo,žádný komentář?!Porazili jsme neoblíbeného soupeře,otočili zápas, splnili střelecký průměr a nikomu to nestojí za řeč?Hm...,nebo se komentují jen porážky?

Reagovat
Ferragamo7

Celkovo by som tento ,,nezáujem" pripísal kvázi ,,frustrácii" z výkonov,ktoré predvádzame.Ale je to chvályhodné,že sme konečne vyhrali tento zápas s naším najneobľúbenejším súperom.Myslím,že všetko sa môže zmeniť už v najbližšom zápase-ak by sme vyhrali,tak to by mohlo Leverkusen psychicky nalomiť a prehra naopak nás.Remíza absolútne nič pre nás nerieši,keďže máme 2 body stratu.No uvidíme...

Reagovat
Rich

Nejde o komentář k porážkám, mě se zápas Bayernu líbil, ale tolik zmařených šancí si Bayern nemůže dovolit proti Leverkusenu... A pak Bayern dostal gól a bylo vidět, jak se mu hra zase sesypala... Naštěstí, že Pavlovič dal gól a vyrovnal a ve výsledku Bayern otočil, ale pořád je zde kritika Tuchela na místě...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele