23. kolo
25.02.2024 17:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Hoffenheim s českými obránci v zádech položil za čtyři minuty Dortmund

Fotbalisté Dortmundu padli ve 23. kole Bundesligy na vlastním hřišti s Hoffenheimem 2:3. Černožlutí přitom odcházeli do šaten za těsného vedení, o něž ke smutku československého fanklubu Schwarz-Gelbe Bienen, který byl na stadionu přítomen, přišli po hodině hry, kdy se v rozmezí čtyř minut dvakrát prosadil Maximilian Beier. Ze studené sprchy se již BVB nevzpamatovalo, a hosté se tak s Pavlem Kadeřábkem a střídajícím Davidem Juráskem v sestavě dočkali po osmizápasovém čekání vytoužené výhry.

Borussia sice táhla sérii osmi ligových utkání bez porážky, všechna remízová zaváhání ovšem přišla s celky ze spodní části tabulky. V poslední době se v ofenzivě BVB blyštěl především Niclas Füllkrug, jenž v předchozích pěti kolech nasázel rovnou šest branek a na další dvě přihrál. Trenérskému týmu černožlutých dělal starosti znovu zraněný gólman Gregor Kobel, který musel vynechat i duel s Hoffenheimem.

Hned zkraje utkání si ovšem vůbec neporozuměli Emre Can a Nico Schlotterbeck. Rozehrávku prvně jmenovaného vystihl Ihlas Bebou a prudkou ranou do šibenice propálil Alexandera Meyera. Na druhé straně vyslal Marcel Sabitzer krásnou kolmicí na zteč Donyella Malena, ale Oliver Baumann konečky prstů jeho pokus vytěsnil mimo dosah dorážejících hráčů. Dortmund si nakonec pomohl standardními situacemi. Míč z rohového kopu prodloužil Marco Reus do míst, kde byl připravený Malen, a ten jej doklepl do odkryté sítě. O chvíli později si na centr ideálních parametrů z dílny Reuse naskočil Schlotterbeck a hlavou usměrnil balon za záda bezmocného Baumanna.

Po změně stran odvedl kvalitní práci na pravé straně Jadon Sancho, který se uvolnil přes svého strážce a předložil míč Füllkrugovi. Ten ale pouze nadvakrát nastřelil hradbu stojících hráčů. Německý reprezentant posléze přišel o míč a po rychlém protiútoku se nakonec radoval Beier, jemuž k vyrovnávacímu gólu dopomohla nešťastná teč Schlotterbecka. V 65. minutě nedokázaly zaskočené zadní řady černožlutých zabránit výpadu Antona Stacha, který vyprodukoval skvostnou nabídku pro Beiera, jenž pohodlně dopravil balon na místo určení. V samotném závěru se hráči BVB dožadovali penalty, když Sabitzer nastřelil ruku Floriana Grillitsche. Rozhodčí však diskutabilní situaci posoudil ve prospěch hostí.

Hoffenheim tak s Dortmundem ukončil výsledkovou krizi a odvezl si velmi cenné vítězství. V dalším kole přivítá 3. března Brémy, BVB o den dříve vycestuje do hlavního města na hřiště Unionu.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele