21. kolo
10.02.2024 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Omar Marmoush (© AFP)

Zásah navrátilce z Afrického poháru stačil Frankfurtu jen na remízu

Eintracht Frankfurt nedokázal ve 21. kole německé Bundesligy porazit Bochum, se kterou pouze remizoval 1:1. Vše podstatné se přitom odehrálo již v úvodní dvacetiminutovce duelu, v níž nejprve otevřel skóre domácí Omar Marmoush, na kterého jen o pár chvil později odpověděl na druhé straně Moritz Broschinski. Pro egyptského střelce Orlů šlo o první přesný zásah po návratu z Afrického poháru národů a útočník hostů zase vůbec poprvé skóroval ve dvou po sobě jdoucích zápasech německé nejvyšší soutěže.

Bochum v předešlém kole sahala po vítězství, v nastaveném čase však její sen o třech bodech zničil z penalty skórující Ermedin Demirovič. VfL se tak stále nedařilo přiblížit se klidnějším pozicím v horní polovině tabulky, na nichž se pohyboval Frankfurt. Ten ovšem v minulém zápase ukázal, že umí s celky ze spodní části tabulky také prohrát, když selhal na hřišti Kolína nad Rýnem.

První vážnou šanci si ve 13. minutě vypracovala Bochum. Po šťastném odrazu se k míči ve vápně dostal Matúš Bero, z otočky jej ale netrefil přesně. Vzápětí na druhé straně udeřil Marmoush, když se po přesné přihrávce Farése Chaïbiho elegantně vyhnul gólmanovi a zakončil do prázdné branky. Modrobílí si to však nenechali líbit a v 17. minutě srovnali stav utkání, když Broschinski zakončil svou individuální akci tečovanou střelou zpoza vápna. Otočit vývoj utkání chtěl ve 27. minutě Kevin Stöger, jenže jeho rána těsně minula bližší tyč.

Chvíli po startu druhé půle se dostal ke střele ve vápně Marmoush, své ráně dal ale příliš velkou razanci a zamířil jen nad branku Manuela Riemanna. V 57. minutě si centr v šestnáctce našel William Pacho, ten ovšem přihrávku neočekával a ve skvělé pozici se od něj míč odrazil mimo tři tyče. Bochum držela nerozhodný stav i poté, co střídající Hugo Ekitike nedokázal zblízka propálit obranný val hostů. Na opačné straně hřiště mohl Broschinski v 82. minutě vstřelit svou druhou branku zápasu, Jens Grahl ale nepustil balon za svá záda.

Frankfurt tak doma vybojoval alespoň bod. V dalším kole se 18. února střetne s Freiburgem, Bochum se ve stejný den utká s Bayernem.

Autor: Livesport.cz / David Pěchota

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele