23. kolo
25.02.2024 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Omar Marmoush (© AFP)

Jednomu z nejstarších debutantů v německé reprezentaci uzmul vítězný gól bývalý hráč Vlků

Fotbalisté Wolfsburgu remizovali ve 23. kole Bundesligy na svém oblíbeném stadionu ve Frankfurtu 2:2. Hosté dlouho směřovali za prvním ligovým triumfem v novém roce, když se ve 36. minutě prosadil hlavičkou devátý nejstarší debutant v německé reprezentaci Kevin Behrens. Poslední slovo však měl v nastaveném čase 10. ligovým zásahem Omar Marmoush, jenž k Orlům v létě zamířil právě z tábora zelenobílých. Václav Černý tentokrát zůstal pouze na lavičce.

Eintracht ztratil v posledních zápasech další body na nejlepší pětku tabulky. Parta Nika Kovače na tom byla sice hůře, výjezdem do Frankfurtu si ovšem přiživila vzpomínky na poslední dva vzájemné duely v Deutsche Bank Parku, kde nejenže dvakrát zvítězila, ale nedovolila domácím vstřelit ani gól. Orly navíc oslabil Saša Kalajdžič po natržení křížového vazu, kterým si nechtěně zkrátil aktuální sezonu.

Vlci se na svém oblíbeném stadionu velmi rychle našli. Výstavní rána z první Maximiliana Arnolda sice ještě skončila na tyči, ale míč postupně doputoval na hlavu Maxence Lacroixe a ten i s přispěním teče jednoho z bránících hráčů procedil kulatý nesmysl za záda Kevina Trappa. Na druhé straně vyvezl balon středem hřiště Hugo Ekitike, popostrčil jej do běhu Philippu Maxovi, jenž ranou na bližší tyč nachytal Koena Casteelse. O chvíli později mohl Ekitike dorážet do odkryté branky, nicméně Lacroix vytáhl fantastický obranný skluz, a odmítl tak blížící se pohromu. Ve 36. minutě zaskočili zelenobílí soupeře rychlou rozehrávkou. Z té těžil Joakim Maehle, který se prezentoval nadýchaným centrem. V šestnáctce se do vzduchu nejvýše vyšplhal Behrens a hlavou poslal svůj tým do vedení.

Po změně stran domácí směrem dopředu přece jen ožili. U herního zlepšení stáli především nově příchozí hráči. Jeden z nich, Niels Nkounkou, se ve středu hřiště šikovně uvolnil a následně milimetrově přesnou křižnou přihrávkou vyslal na zteč Ansgara Knauffa. Ten si však se vzniklou situací neporadil a svou ránu na zadní tyč poslal těsně vedle. Na druhé straně se do palebné pozice dostal Kevin Paredes, nicméně neudržel rovnováhu a na jeho zakončení se to negativně podepsalo. V nastaveném čase vyhrál před šestnáctkou důležitou hlavičku Timothy Chandler. Z toho těžil Marmoush, jenž vypálil přesně ke vzdálenější tyči.

Frankfurt se s negativní vzájemnou bilancí na domácím stadionu popasoval statečně, na vítězství však nedosáhl. Zatímco domácí čeká 2. března souboj s hratelným Heidenheimem, hosty se silným Stuttgartem.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele