28. kolo
05.04.2024 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Momentka ze zápasu Frankfurt - Werder (© AFP)

Brémy při půlročním výročí Pavlenkova odstavení remizovaly ve Frankfurtu

Fotbalisté Frankfurtu nevyužili ve 28. kole Bundesligy špatné formy Brém, když s nimi před vlastním publikem jen remizovali 1:1. K ukončení čtyřzápasové série porážek Werderu pomohl dobrým výkonem Michael Zetterer, jenž opět dostal v bráně příležitost před Jiřím Pavlenkou. Ten tak čeká na klubový soutěžní duel bez dvou dnů již půl roku. Příliš radosti ale nakonec po závěrečném hvizdu bývalý německý mládežnický reprezentant neměl, jelikož slibný náskok hostů vymazal i kvůli červené kartě Jense Stageho v 77. minutě Tuta, který byl v závěru paradoxně sám vyloučen.

Brémy chtěly na březnové duely zapomenout, jelikož si z nich po čtyřech porážkách neodnesly ani bod. Trápil se také jejich nejlepší střelec Marvin Ducksch, který skóroval naposledy na začátku února. Frankfurtu se dařilo lépe, když se osamostatnil na šesté pohárové příčce. Vzhledem k náročnému losu ve zbytku sezony ale potřeboval před svým publikem vyhrát.

Souboj dvou zavedených bundesligových značek nabízel oboustranně svižný fotbal. První stoprocentní šanci si připsal Werder, když Stage z ideální pozice ve středu vápna nechal vyniknout zkušeného Kevina Trappa. Na další příležitosti si fanoušci museli počkat, jelikož defenziva Brém působila ve srovnání s předchozími duely o poznání kompaktněji. Příliš prostoru dala až ve 42. minutě Omaru Marmoushovi, jehož pokus z bezprostřední blízkosti vyrazil Zetterer.

Ve druhém poločase se do statistik stále častěji propisovaly nedovolené zákroky. Po jednom z nich vyzkoušel pozornost Trappa z přímého kopu záložník Leonardo Bittencourt, 33letý brankář si však situaci pohlídal. Totéž už se nedalo tvrdit o akci ze 62. minuty, kdy po další standardce dorazil balon do sítě stoper Miloš Veljkovič, jemuž druhý vstřelený gól v ročníku přinesl nejproduktivnější sezonu v profesionálním fotbale. Pro hosty přišla komplikace po faulu Stageho, který si za faul šlapákem vysloužil rovnou červenou kartu. Orli přesilovku využili takřka okamžitě, když si na centr z levé strany naskočil Tuta a přehodil Zetterera. Brazilec následně svou desetiminutovku slávy zakončil hořkým vyloučením, neboť mu sudí po konzultaci se systémem VAR smazal druhou žlutou kartu a nahradil ji přímou červenou.

Frankfurt si tak do tabulky připsal jen bod. Další utkání jej čeká 13. dubna se Stuttgartem, Brémy o den později zavítají do Leverkusenu.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele