6. kolo
29.09.2023 20:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Dortmund po výhře nad Hoffenheimem zažije pocit lídra. Hrdinou BVB se stal opět Reus

Hoffenheim bez zraněného Pavla Kadeřábka podlehl v šestém kole Bundesligy Dortmundu 1:3, a ukončil tak působivou sérii čtyř ligových vítězství v řadě. Lepší vstup do zápasu zaznamenali díky první trefě v černo-žlutém dresu Niclase Füllkruga hosté. Na jeho gól sice po chvíli zareagoval proměněnou penaltou Andrej Kramarič, vítěznou branku ovšem zvládl už ve druhém duelu po sobě vstřelit Marco Reus. Klub z Vestfálska se tak minimálně do soboty posunul do čela soutěže.

Rozjetý Hoffenheim nenarazil v posledním kole ani proti účastníku Ligy mistrů Unionu Berlín, který doma padl 0:2. Klub z regionu Kraichgau tak vyhrál již čtvrté ligové utkání v řadě a v tabulce se nacházel o jeden bod před svým soupeřem. Tím byl Dortmund, který naposledy zvládl víkendové klání, když před vlastními fanoušky porazil Wolfsburg. Z hlediska posledních vzájemných bitev byli černožlutí favoritem, jelikož proti Hoffe neprohráli šestkrát v řadě.

Ačkoliv zápasy těchto mužstev přinášely ve srovnání pěti nejlepších evropských lig v průměru nejvíce branek, úvodní čtvrthodina mnoho ofenzivní zábavy nenabídla. Až na jejím konci se ocitl v šanci Donyell Malen, který vyprášil rukavice Olivera Baumanna. O chvíli později se již hosté prosadili, když nešťastné zpracování Johna Anthonyho Brookse potrestal tvrdou ranou Füllkrug.

Slabší chvilku si následně vybral i zkušený Mats Hummels, jenž neúmyslně založenou akci soupeře uhasil penaltovým faulem na hranici šestnáctky. Ke kopu z 11metrové vzdálenosti se postavil Kramarič a přízemním pokusem vyrovnal. Hoffenheim se po vstřeleném gólu hnal dokonce i za obratem, do poločasové pauzy ale žádnou ze šancí proměnit nedokázal. Zničehonic naopak udeřili hosté, když Baumannem vyražený balon poslal do sítě Reus.

I po návratu ze šaten diktovali tempo hráči v modrém, které nejdříve o druhý zásah obral po hlavičce Maximiliana Beiera tygřím skokem Gregor Kobel a po ráně Roberta Skova z přímého kopu břevno. Dortmund se ve druhém dějství ani příliš nesnažil o útočení a spíše se soustředil na kouskování hry, což se mu do jisté míry i dařilo. V 71. minutě to však lehce přehnal Ramy Bensebaini, jenž za zakopnutí míče obdržel druhou žlutou kartu.

Ani v přesilovce se nicméně domácím nepodařilo překonat obranu soupeře, definitivní rozhodnutí měl naopak na kopačce Karim Adeyemi, jehož průnik zastavil až výtečným zákrokem Baumann. Zkušený gólman tak potřetí kapituloval v páté minutě nastavení, kdy jej z protiútoku prostřelil po sólu přes celé hřiště obránce Julian Ryerson.

Dortmund ukončil fantastickou jízdu Hoffenheimu a odvezl si domů plný počet bodů. Oba celky sehrají další ligový zápas 7. října. BVB se utká s Unionem Berlín, Hoffe zavítá na půdu Werderu Brémy.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Buda

Komentáře (4)

Přidat komentář
DidusIneptus

Neštěstí pro Hoffenheim přišlo 26 minut před koncem zápasu - vyloučení dortmundskeho hráče! Trenér Dortmundu dobře věděl co dělat, když si nechal vyloučit svého hráče za druhou žlutou. O Hoffenheimu se totiž dobře ví, že neumí dávat góly nátlakovou hrou. Umí dávat góly z brejků. Takže touhle taktikou nejen, že udržel 25 minut vedení , ale ještě navýšil na 3:1! Tomu se říká perfektní čich na správnou strategii

Reagovat
DýEs~BVBO9

Reagovat
DidusIneptus

Jak hodnotit Hoffenheim? Jsou to saláti. Nedokážou doma porazit slabý Dortmund. Viděla to celá Evropa v LM jak slaboučký je Dortmund.

Reagovat
DýEs~BVBO9

LM je úplně jiná soutěž, doma takový saláty porazíme i v 10ti. Klouboucek před Vikingem, jak dnes zahrál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele