28. kolo
07.04.2024 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Hoffenheimu (© AFP)

Kadeřábkovy asistence přispěly k první výhře Hoffenheimu po více než měsíci

Hoffenheim porazil ve 28. kole Bundesligy na vlastním stadionu Augsburg 3:1, a přerušil tak nelichotivou sérii tří proher v řadě. První půli měli jasně v režii domácí, což do skóre promítli dvěma trefami v rozmezí tří minut. Nejprve se po skvělé přihrávce Pavla Kadeřábka prosadil Wout Weghorst, na kterého navázal ranou z dálky Andrej Kramarič. Český pravý bek se přesným průnikovým pasem podepsal i pod poslední branku Hoffe. V základní sestavě modrobílých se objevil i David Jurásek, ten se ale do statistik zapsal pouze žlutou kartou.

Hráči Hoffenheimu vstupovali do domácí bitvy v naprosto odlišné formě než jejich soupeř z Augsburgu. Z posledních 13 ligových utkání totiž dokázali zvítězit pouze dvakrát, přičemž před duelem táhli sérii tří proher v řadě. Naopak Bavoři se vezli na pozitivní vlně, kterou mírně překazila remíza proti Kolínu, i přesto však z předešlých pěti střetnutí posbírali 13 bodů.

Zaplněnou PreZero Arenou povzbuzení domácí na začátku utkání jednoznačně dominovali a v závěru úvodní dvacetiminutovky byli za svoji snahu dvakrát odměněni. Nejprve narýsoval Kadeřábek precizní přihrávku skrz malé vápno na osamoceného Weghorsta, jenž neměl problém zamířit zblízka do odkryté branky. Pár minut nato navíc na hranici šestnáctky napřáhl Kramarič a přesnou ranou k pravé tyči přiměl Finna Dahmena lovit míč ze sítě podruhé. Augsburg mohl korigovat skóre ve 42. minutě, kdy se po chybě Juráska dostal do šance Rubén Vargas, jehož přízemní zakončení ovšem zlikvidoval Oliver Baumann.

Bavoři po změně stran zvýšili obrátky a v úvodu druhé půle byli nebezpečnějším týmem. Kýženému snížení byl v 57. minutě blízko Arne Maier, který však z hranice vápna Baumanna neprostřelil. Čtyři minuty nato už ale zkušený gólman Hoffe inkasoval, když ho tečí mezi nohy překonal Ermedin Demirovič. Na další trefu už se hosté ve zbytku duelu nezmohli, v 90. minutě naopak ještě inkasovali, když přidal razítko na výhru modrobílých po další Kadeřábkově asistenci razantní ranou pod břevno Ihlas Bebou.

Hoffenheim tak prolomil sérii porážek a získal tři body. V následujícím kole se 13. dubna utká s Mohučí, Bavoři svedou o den dříve bitvu s Unionem.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele