24. kolo
03.03.2024 17:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Rhein-Neckar-Arena (© AFP)

Střeleckou formu Beiera pocítily po Dortmundu i Brémy

Hoffenheim porazil ve 24. kole Bundesligy Brémy 2:1. Utkání sousedů v tabulce, kteří se toužili ještě zapojit do bojů o evropské poháry, gólově rozhodl Maximilian Beier. Ten po dvou trefách v Dortmundu znovu zařídil dvěma úspěšnými zásahy Hoffe tři body. Hosté naproti tomu přerušili sérii tří venkovních ligových výher v řadě, a odmítli tak vytvořit nový klubový rekord. Z českých reprezentantů do duelu zasáhl pouze Pavel Kadeřábek. David Jurásek a Jiří Pavlenka sledovali duel z laviček svých celků.

Oba týmy dosud v lize získaly 30 bodů a pokukovaly po pohárových příčkách. Přestože Brémy odešly z posledních sedmi vzájemných střetnutí vítězně jen jednou, současná forma jim dávala naději na úspěch. Werder totiž po kratší zimní pauze prohrál jediné utkání a hned čtyři ovládl. Naopak domácí si minulý víkend připsali první výhru od začátku prosince, když porazili Dortmund 3:2. U obratu nescházel ani Jurásek, který se konečně dočkal větší porce minut.

Hned v úvodu střetnutí mohl na své dvě trefy z minulého kola navázat Beier, ale jeho lob v síti neskončil. Vzápětí dal o sobě vědět také Ihlas Bebou. Domácí univerzál úspěšně roztančil Anthonyho Junga, aby poté tvrdě vypálil pouze do připraveného Michaela Zetterera. Po následujícím rohovém kopu se z voleje opřel do míče Beier a tentokrát už byl úspěšný. Na druhé straně hlavičkoval z malého vápna nikým nehlídaný Marvin Ducksch, nicméně Oliver Baumann tento pokus reflexivně vykopl. Štěstěna nebyla Duckschovi nakloněna ani o chvíli později, když německý útočník z hranice šestnáctky rozezvučel pouze tyč. Neproměněné příležitosti mohly fotbalisty v zeleno-bílých dresech mrzet. Chvíli před odchodem do šaten totiž zvýšil na 2:0 opět Beier.

Krátce po změně stran propustil Nick Woltemade míč mezi nohama na nabíhajícího Felixe Agua. Ten ale z nadějné pozice pozdravil pouze diváky v ochozech. Beier měl chvíli nato na noze hattrick. Dokonalý křižný pas Beboua však nedokázal zužitkovat, protože mu Zetterer skvělým výběhem zmenšil prostor pro zakončení. Výraznější komplikace pro domácí celek nakonec přišly až v 73. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Marius Bülter. Početní převahu se hráčům Werderu povedlo zužitkovat až v nastaveném čase. Byl u toho střídající Skelly Alvero, jenž nadvakrát dostal balon za záda bezmocného Baumanna.

Hoffenheim tak navázal na předešlou výhru a opět zvítězil. Další utkání ho čeká 10. března ve Frankfurtu, Brémy přivítají o den dříve Dortmund.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele