25. kolo
08.03.2024 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chris Führich (© AFP)

Guirassy trefil proti Unionu tři body, Stuttgart nahání Bayern na dvou frontách

Fotbalisté Stuttgartu porazili ve 25. kole Bundesligy před vlastními fanoušky Union Berlín 2:0. Rozhodující trefu si připsal v 19. minutě Serhou Guirassy, který svým 21. gólem v sezoně snížil v tabulce ligových kanonýrů manko na vedoucího Harryho Kanea na šest branek. Kromě střeleckého souboje těchto mužů docházelo mezi Bayernem a Šváby k přetahované i v celém bundesligovém pelotonu, v němž se domácí přiblížili průběžně druhým Bavorům na rozdíl jediného bodu. Porážce Die Eisernen nezabránil ani Alex Král, jenž se dostal na trávník v 66. minutě.

Výborná ligová forma Stuttgartu stále neutuchala a Švábové byli na cestě k účasti v Lize mistrů. Díky šesti ligovým zápasům v řadě bez porážky se totiž nacházeli na třetí příčce se sedmibodovým náskokem na páté Lipsko. Do města automobilů tentokrát zavítal Union, který se sice zlepšenými výkony vysoukal ze sestupového pásma, v předchozích dvou duelech se mu však naplno bodovat nepovedlo.

Přesto to byli hosté, kdo jako první zahrozil. Za dlouhým nákopem za obranu vyrazil Yorbe Vertessen, tělem odstavil dotírajícího obránce a pohotově zakončil. Mířil však mimo. Vzápětí se do toho opřel také Stuttgart a několika pohlednými kombinacemi v úvodní desetiminutovce zamotal soupeřovým obráncům hlavy, žádnou z nich ale nedotáhl do gólové tečky. Tu mohl na druhé straně napsat po chybě v domácí rozehrávce András Schäfer, jeho pohotový pokus nicméně zneškodnil Frederik Rönnow. Na tahu tak opět byl favorit duelu a v 19. minutě se konečně urodilo. Atakan Karazor povedenou kolmicí vysunul Guirassyho, jenž tvrdou ranou k zadní tyči otevřel skóre.

I po návratu ze šaten působili živějším dojmem hráči v bílých dresech a v 65. minutě se jim podařilo svůj gólový polštář zdvojnásobit. Nepovedený odkop Unionu skončil u kopaček Chrise Führicha, jenž si potáhl míč do šestnáctky a nechytatelným obstřelem na zadní tyč zvýšil. Šance hostů, které už tak nebyly vysoké, srazil na úplné minimum Schäfer, jenž několik minut po brance na 2:0 zasáhl spodkem kopačky koleno Joshi Vagnomana a předčasně zamířil do sprch. Sám postižený pak na prahu závěrečné desetiminutovky zkusil svou slabší levačkou pozornost Rönnowa, ten byl ovšem na jeho nepříjemný pokus připraven.

Švábové přesto dokráčeli bez větších potíží k zisku všech bodů. V příštím kole se utkají 16. března s Hoffenheimem, Union změří tentýž den síly s Brémami.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele