25. kolo
10.03.2024 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Michael Gregoritsch (© AFP)

Povzbuzený Freiburg po dlouhé době zvítězil i na domácí scéně, opět řádil Gregoritsch

Fotbalisté Freiburgu porazili ve 25. kole Bundesligy Bochum na jejím stadionu 2:1. Vyrovnaná první půle mnoho příležitostí nenabídla, nicméně přesný volej Maximiliana Eggesteina po přihrávce Michaela Gregoritsche ze 36. minuty nastartoval o to zajímavější druhý poločas, v němž nakonec rozhodla hlavička rakouského dlouhána. Bádenský celek po páté výhře v řadě nad Blau-Weiss poskočil na osmou příčku v tabulce a stále může bojovat o působení v Evropě pro příští sezonu.

Nedávné ligové výkony sice dostaly Freiburg až na hranici první poloviny tabulky, hostující celek však nacházel útěchu na evropské scéně. Po vyřazení Lens skvěle nakročil také do dvojzápasu s West Hamem, který na své půdě porazil 1:0. Nyní jej čekal výlet do Bochumi, která uzavírala velmi těsný peloton týmů mimo nejhorší trojku soutěže.

Utkání začalo v mírnějším tempu, když ani na jedné straně nevedla postupná kombinace k ohrožení prostoru mezi třemi tyčemi, a tak se Keven Schlotterbeck odhodlal k dalekonosné ráně. Noah Atubolu byl ovšem připraven a zasáhl. Povedená akce bádenského celku přišla až ve 36. minutě, kdy Gregoritsch našel ve vápně Eggesteina, jenž se opřel do voleje a s přispěním levé tyče poslal hosty do vedení. V závěru poločasu mohl vyrovnat Ivan Orděc, pokus hlavou však namířil jen do míst, kde se nacházel Atubolu.

Ve druhé půli hráči Freiburgu nenechali své fanoušky čekat na šanci dlouho. V 53. minutě totiž do vápna doputoval centr ze strany, na který si naskočil Gregoritsch a přesnou hlavičkou k tyči zvýšil náskok hostů. Po necelých 10 minutách ovšem přišla kontaktní branka, o níž se po rohovém kopu postaral Orděc. Domácí se snažili o vyrovnání, ale volej Goncala Paciencia mířený nad břevno úspěch nepřinesl. V závěru se do dobré příležitosti hlavou vyšplhal Schlotterbeck, nicméně i tento pokus skončil nad horní tyčí.

Freiburg tedy pokračoval ve výborné bilanci ve vzájemných duelech a s modrobílými uspěl už popáté v řadě. V příštím kole pak 17. března vyzve lídra z Leverkusenu. Bochum o den dříve změří síly s Mohučí.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele