1. kolo
18.08.2023 20:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Bayern vykročil za 12. titulem v řadě přesvědčivou výhrou. Kane se bleskově zapsal do statistik

Mnichovský Bayern dal v úvodním zápase celého ročníku Bundesligy zapomenout na blamáž ze Superpoháru, když v Brémách po dominantním výkonu vyhrál 4:0. O zisku tří bodů bavorského velkoklubu rozhodl již ve čtvrté minutě zkušeně zakončeným brejkem Leroy Sané. Do gólového úniku ho vyslal Harry Kane, rekordman Tottenhamu pak navíc čtvrt hodiny před koncem zvládl souboj tváří v tvář s českým gólmanem Jiřím Pavlenkou a poprvé od příchodu z Britských ostrovů skóroval.

Utkání bylo předvojem kompletního startu německé Bundesligy, oba soupeři však už stihli po letní pauze zažít jeden nezdar. Brémy vypadly hned v první fázi domácího poháru, když nestačily na třetiligovou Viktorii z Kolína nad Rýnem v poměru 2:3. Bayern zase musel skousnout prohru 0:3 v Superpoháru od Lipska, a to navzdory asi půlhodinovému debutu hvězdné posily Kanea.

A kapitánovi anglické reprezentace trvalo jen čtyři minuty, než se v Bundeslize poprvé bodově zapsal. Na polovině hřiště posunul míč za obranu rozběhnutému Sanému, který samostatný únik proti Pavlenkovi proměnil. Domácí mohli reagovat rychlou vyrovnávací brankou, trefa Niclase Füllkruga však kvůli ofsajdu neplatila.

V 19. minutě se na hranici velkého vápna otevřel prostor před Jamalem Musialou, jehož tvrdá rána ale proletěla těsně vedle levé tyče, stejně jako o chvíli později pokus Noussaira Mazraouiho. První zákrok utkání si Pavlenka připsal až po půlhodině hry, kdy zneškodnil dalekonosnou ránu Leona Goretzky. Pozorný byl český brankář i při dalších šancích Bayernu a do poločasu už další změnu skóre nepřipustil.

Hosté po přestávce pokračovali v tlaku a Brémy nepustili přes půlicí čáru. Do 60. minuty zápasu ale převahu přetavili pouze v jednu střelu na branku a nastřelenou tyč v podání Kingsleyho Comana. Gólu se dočkali až v 75. minutě, kdy se po přihrávce Alphonsa Daviese poprvé za Bayern trefil Kane.

Úřadující mistr i nadále tlačil svého soupeře a snažil ještě navýšit své vedení, což se mu v poslední minutě základní hrací doby podařilo. Po přihrávce střídajícího Thomase Müllera vstřelil svou druhou branku v zápase Sané. V nastavení pak dokonal výrazný mnichovský triumf mladík Mathys Tel.

Bayern podle očekávání vstoupil do nové sezony vítězně a bere první tři body. Ve druhém kole vyzve 27. srpna doma Augsburg, Brémy čeká o den dříve výjezd do Freiburgu.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Barták

Komentáře (8)

Přidat komentář
Jardman

Prohra a Tuchel čau, dokud je čas

Reagovat
Rich

Poslední zápas byl tak divný, jak to šlo... Doufám ve výhru, ale mám pocit, že 2-0 to skončí... Snad Tuchel out, ale není za něj náhrada na trhu... A doufám, že Bayern nebude prosit znovu Juppa, ten musí odpočívat!

Reagovat
südkurve

Reagovat
Ferragamo7

Prehra s Lipskom bola zdrvujúca,ale až dnes sa začína naostro.Prajem si len jedno-už nikdy viac nechcem vidieť reprízu vlaňajšej sezóny,teda kopu zbytočných remíz a prehier.Netúžim po tom,aby sme oslavovali titul už 2 mesiace pred koncom,ale aby sme sa trápili s mužstvami,ktoré nemajú na viac,ako boj o záchranu,tak to teda nie,neprosím!

Tip: 1:2

Reagovat
DidusIneptus

1:1

Reagovat
DidusIneptus

Nechápu proč bohatý Bayern nepřivedl adekvátní náhradu z Lewandowskiho. Ani loni, ani letos.

Reagovat
Jardman

Lol

Reagovat
Müllered

On má dobré hlody.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele