Doku nade všemi a blázinec v Londýně: 11. kolo Premier League v kostce

08.11.2023, 17:56
Názory a komentáře
Jérémy Doku (© AFP)

Nejmladším hráčem v historii soutěže, který v jediném utkání zaznamenal pět "kanadských bodů", se v sobotu stal Jérémy Doku z Manchesteru City. Během demolice Bournemouthu zazářil bilancí 1+4 a příznivce na Etihad Stadium zvedal ze sedadel také famózním driblinkem s míčem. Dlouho se bude vzpomínat i na pondělní dohrávku mezi Tottenhamem a Chelsea, v níž padlo pět branek a dalších pět nebylo po kontrole VARu uznáno.

Doku, letní posila obhájců titulu z Rennes, otevřel skóre po půl hodině a během dalších sedmi minut přihrál po oku lahodícím "tanečku" na gól Bernardu Silvovi a krátce nato jeho střelu zpoza pokutového území tečoval do sítě Manuel Akanji. Ve druhé půli belgický expres pokračoval v galapředstavení a finální pas si připravil pro Phila Fodena a opět pro Silvu.

Vynikající výkon rodáka z Antverp ocenil i manažer Pep Guardiola. "Je fantastický, všechny nás překvapil. V dnešní době je opravdu těžké najít hráče, který je schopen zbavit se jednoho nebo dvou obránců na malém prostoru. Jérémy je jedním z nejrychlejších fotbalistů na prvních pěti metrech," chválil dvaapadesátiletý Španěl.

"Je neuvěřitelné, jak dokáže na malém prostoru změnit rytmus a následně zvolit správná řešení. Jsem v tomto ohledu opravdu ohromen," dodal Guardiola s tím, že doufá, že je Doku v manchesterském klubu šťastný a že zůstane spoustu dalších let.

Zcela opačné emoce musel po pondělní dohrávce vstřebat manažer Tottenhamu Ange Postecoglou. Do té doby vedoucí tým soutěže odehrál duel, jehož průběh sledovali fanoušci napříč kontinenty se zatajeným dechem. Spurs totiž po dvou červených kartách dohrávali v devíti, zásah videorozhodčího jim zhatil oslavu dvou branek, a navíc už v průběhu první půle přišli o zraněné Jamese Maddisona a Mickyho van de Vena.

Opomenout nelze ani fakt, že systém VAR vstoupil do hry v málo vídaných devíti případech, které přispěly k protažení utkání na 111 minut. "Bohužel, takhle nyní budeme sledovat fotbal a účastnit se ho. Nelíbí se mi to. Nelíbí se mi, když musím jen přihlížet. Nelíbí se mi celé to divadlo s čekáním na verdikt," prohlásil Postecoglou, jehož svěřenci utrpěli premiérovou porážku v sezoně a přepustili první místo v tabulce Manchesteru City.

Osmapadesátiletý Australan ovšem nekritizoval konkrétní rozhodnutí sudích. I většina expertů se shodla, že VAR v nich zasáhl správně. A to například i v úvodním poločase při trojité kontrole, kdy nejprve odvolal gól Chelsea, následně jí přiznal penaltu za faul Cristiana Romera, který zároveň inkasoval červenou kartu.

Na Ostrovech se v souvislosti s pondělní dohrávkou houfně diskutuje také o skutečnosti, že podle údajů statistické společnosti Opta byl míč ve hře jen necelých 48 minut. Představuje to pouze 43 procent hrací doby, což je nejméně ze všech zápasů Premier League za poslední dvě sezony.

Vše zmíněné i proto téměř zastínilo hattrick hostujícího útočníka Nicolase Jacksona a také vítězný návrat lodivoda Mauricia Pochettina na stadion Tottenhamu, který během pětiletého působení (2014 - 2019) vyvedl Spurs z anglického průměru mezi elitu Premier League a do finále Ligy mistrů.

Artetova exploze emocí v Newcastlu

Sprchu otázek vzbudil i šlágr mezi šestým Newcastlem a čtvrtým Arsenalem, v němž Magpies zvítězili 1:0 trefou Antonyho Gordona, která byla několik minut přezkoumávána VARem. Kvůli tomu, zdali před ní míč neopustil hrací plochu, jestli asistující Joelinton nefauloval hostujícího stopera Gabriela a také zdali Gordon v čase jeho přihrávky nestál v ofsajdu. Videorozhodčí nakonec neshledal na všech situacích nic proti pravidlům a branku uznal.

Manažer Gunners Mikel Arteta ale s verdiktem rezolutně nesouhlasil a označil ho za ostudný. "Cítím se trapně. Je absolutní ostudou, že tenhle gól platil. Jsem v Anglii více než 20 let a tohle se ani zdaleka neblíží úrovni soutěže, kterou bychom mohli označit za nejlepší ligu na světě," soptil Arteta na tiskové konferenci po první ligové porážce Arsenalu.

Spokojený byl naopak kormidelník Manchesteru United Erik ten Hag. Jeho svěřenci totiž zásluhou kapitána Bruna Fernandese vyhráli 1:0 na Craven Cottage. Red Devils, kteří za sebou mají nejhorší start do sezony od roku 1962, uspěli po dvou debaklech 0:3 a posunuli se na osmou příčku.

Venku loupil i jedenáctý Crystal Palace, konkrétně na stadionu předposledního Burnley. Roli favorita naopak neustál Liverpool, jemuž v páté minutě nastaveného času zachraňoval remízu 1:1 v Lutonu rychlonohý křídelník Luis Díaz. Ten nastoupil do soutěžního utkání poprvé od chvíle, kdy mu v jeho rodné Kolumbii unesla levicová gerilová skupina ELN otce. Po třetím přesném zásahu v ročníku Díaz vyhrnul dres, pod nímž měl tričko s nápisem "Svoboda pro tátu".

ELN krátce nato slíbila, že otce reprezentační opory propustí. Její vůdce Antonio García o tom informoval na sociální síti Telegram.

TOP 3 hráči dle Sofascore.com:

1. Jérémy Doku (Manchester City) - 10.00 / gól, 4 asistence, stoprocentní úspěšnost driblinků s míčem (5/5).

2. Bernardo Silva (Manchester City) - 9.40 / 2 góly, 3 úspěšné driblinky, 93procentní úspěšnost přihrávek (62/67).

3. Nicolas Jackson (Chelsea) - 9.20 / 3 góly, 5 střel na branku, 3 úspěšné driblinky s míčem.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:

1. Jérémy Doku (Manchester City) - 22 bodů.

2. Nicolas Jackson (Chelsea) - 16 bodů.

3. Tyrick Mitchell (Crystal Palace), Harry Toffolo (Nottingham) - oba 15 bodů.

Sestava 11. kola:

Autor: Marek Ustohal

Brankář: Sam Johnstone (Crystal Palace) - Páté čisté konto v sezoně zapsal v Burnley odchovanec Manchesteru United a opět ukázal, že má v úvodu ročníku fantastickou formu. Celkově se blýskl pěticí zákroků, z nichž tři přišly po střelách uvnitř pokutového území. Nejvíce ho prověřil Brownhillův pokus z dálky a Rodriguezova hlavička z bezprostřední blízkosti. Pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, nominace na Euro v příštím roce by nemusela být nereálná.

Pravý obránce: Trent Alexander-Arnold (Liverpool) - Na útulném stadionu nováčka z Lutonu hýřil aktivitou od úvodního až do závěrečného hvizdu. Akční rádius odchovance Reds byl extrémní, z čehož těžili i spoluhráči, ale žádnou z jeho šesti klíčových přihrávek v gólovou asistenci přetavit nedokázali. Vypíchnout lze především nezištný dalekonosný pas pro Núñeze, po kterém hostující útočník orazítkoval střelou z voleje břevno.

Stoper: Nathan Collins (Brentford) - Premiérový zásah v dresu nového zaměstnavatele si dvaadvacetiletý stoper nemohl naplánovat lépe. V 69. minutě poslal do sítě centr Jensena a rozhodl o třetím ligovém vítězství Bees za sebou. Když k tomu přičteme třináct zastavení ofenzivní akce Hammers, odolnost v osobních soubojích a 91procentní úspěšnost přihrávek, dostaneme komplexní výkon hodný nominace v sestavě kola.

Stoper: Harry Maguire (Manchester United) - V podobném duchu lze honorovat také velmi často kritizovaného obránce Red Devils. Navzdory brzkému zraněné hlavy se na Craven Cottage rval o každý míč jako lev a v drtivé většině případů úspěšně - jak na zemi, tak ve vzduchu. Velmi platný byl rodák z Sheffieldu i ve výstavbě hry prostřednictvím pasů na delší vzdálenost a v zastavování nebezpečných kontrů domácích.

Levý obránce: Harry Toffolo (Nottingham) - Forest ukončili proti Aston Ville šestizápasové čekání na výhru, k čemuž dvěma asistencemi přispěl odchovanec Norwiche. V 5. minutě nezištnou zpětnou přihrávkou vybídl ke skórování Ainu a krátce po změně stran oslovil přesným pasem také Mangalu. Od loňského přestupu z Huddersfieldu si pevné místo v základní sestavě nevybojoval, ale v neděli ukázal, že s ním může manažer Cooper rozhodně počítat.

Střední defenzivní záložník: Rodri (Manchester City) - Famózními statistikami se o víkendu opět pyšnil dle bodování webu sofascore.com nejlepší hráč aktuální ročníku Premier League. V utkání s Bournemouthem dominoval ve středu pole, aniž by se dopustil jediného faulu. S lehkostí sobě vlastní rozdával přesné pasy na kratší i delší vzdálenost (94/99) a asistoval na trefu Dokuovi. Když v 71. minutě střídal, dočkal se potlesku fanoušků vestoje.

Střední ofenzivní záložník: Mohammed Kudus (West Ham) - Po letním stěhování z Amsterdamu si ghanský reprezentant chvíli zvykal na tempo Premier League. V posledních týdnech už se ale v základní sestavě usadil a důvěru manažera Moyese splácí. Na stadionu Brentfordu sice Hammers prohráli, ale Kudus exceloval. Famózními "nůžkami" vstřelil v 19. minutě nejkrásnější branku víkendu a krátce nato jeho další ránu dotlačil do sítě Bowen.

Střední ofenzivní záložník: Cole Palmer (Chelsea) - Nedávné stěhování, konkrétně z Manchesteru do Londýna, má za sebou také jednadvacetiletý záložník, který v pondělní dohrávce režíroval ofenzivní akce Blues. Hostující sektor bavil driblinkem s míčem v maximální rychlosti a dvakrát ho dostal do varu. Nejprve ve 35. minutě proměněnou penaltou a těsně před koncem krásnou kolmicí, po níž Jackson ze samostatného nájezdu zkompletoval hattrick.

Pravý útočník: Bernardo Silva (Manchester City) - Rodák z Lisabonu byl během přestupového okna v centru pozornosti a transfer do Barcelony byl na spadnutí. Manažer Guardiola přiznal, že se odchodu portugalského "kouzelníka" obával celé léto a označil ho za nenahraditelného. I proto, že je Silva schopen hrát na několika pozicích. Před týdnem dominoval ve středu pole, tentokrát si podmanil pravou stranu. Výsledek? Skvělý výkon a dva góly.

Střední útočník: Nicolas Jackson (Chelsea) - Ještě o jeden gól více zapsal senegalský snajpr Blues, který v londýnském derby skolil dvojnásobně oslabený Tottenham. Přestože neměl ani v jednom případě extra složitou pozici, bude na první hattrick v Premier League bezesporu dlouho vzpomínat. Nasnadě je i jeho případné angažování do Fantasy týmu. Cenovka 6,8 milionu liber může pro nejednoho manažera představovat lákavou variantu.

Levý útočník: Jérémy Doku (Manchester City) - Ještě o 0,2 milionu liber lacinější ofenzivní alternativu představuje ve zmíněné hře nejlepší fotbalista uplynulého víkendu, o kterém legendární útočník Thierry Henry krátce po přestupu do City prohlásil, že obráncům v soubojích jeden na jednoho pomůže pouze modlitba. Po galapředstavení proti Bournemouthu si na jeho slova mnoho expertů vzpomnělo. A to ještě Doku pravděpodobně ani zdaleka neukázal vše, čeho je schopen. Dokáže pětihvězdičkový výkon podávat pravidelně?

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Manchester City
11
9
0
2
28 : 8
27
2
Tottenham Hotspur
11
8
2
1
23 : 13
26
3
Liverpool FC
11
7
3
1
24 : 10
24
4
Arsenal FC
11
7
3
1
23 : 9
24
5
Aston Villa
11
7
1
3
26 : 16
22
6
Newcastle United
11
6
2
3
27 : 11
20
7
Brighton & Hove Albion
11
5
3
3
24 : 20
18
8
Manchester United
11
6
0
5
12 : 16
18
9
Brentford FC
11
4
4
3
19 : 14
16
10
Chelsea FC
11
4
3
4
17 : 12
15
11
Crystal Palace
11
4
3
4
10 : 13
15
12
West Ham United
11
4
2
5
18 : 20
14
13
Nottingham Forest
11
3
4
4
12 : 15
13
14
Wolverhampton Wanderers
11
3
3
5
14 : 19
12
15
Fulham FC
11
3
3
5
9 : 17
12
16
Everton FC
11
3
2
6
11 : 15
11
17
Luton Town
11
1
3
7
10 : 21
6
18
AFC Bournemouth
11
1
3
7
9 : 27
6
19
Burnley FC
11
1
1
9
8 : 27
4
20
Sheffield United
11
1
1
9
9 : 30
4

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (131)

Přidat komentář
NickyZabaleta

Arnold v sestavě kola je šílenství

Reagovat
fenixLFC

To uz teda skor jackson a to aj napriek hattricku

Reagovat
Mönchengladbach

Pravý obránce: Trent Alexander-Arnold (Brentford)

Reagovat
Salfovic

Ten by byl pro něj tak akorát.

Reagovat
SunFells

Reagovat
YNWA__MSN

Proč tam není Darwin Nunez ?!

Reagovat
Seydou Doumbia

nechtěli tam dávat z jednoho z Lutonu dva hráče, tak zvolili nakonec Arnolda

Reagovat
Seydou Doumbia

*bez z jednoho

Reagovat
YNWA__MSN

Reagovat
YNWA__MSN

https://youtu.be/fYuJNgTT_tc?si=F8xebSk_uwxy_EjX

Andy Carroll byl oproti němu bůh

Reagovat
Seydou Doumbia

Krásný sestřih, góly umí dávat kdejaký tragéd, umění je v těchto pozicich schválně minout. Nunez ale má všechny předpoklady být světový útočník, jen je to prase v zakončení no, ale mám ho rád synka. Carroll nikdy žádný extra kopač nebyl, když ted hraje až Ligue 2 za vesnici.

Reagovat
Kowe

Reagovat
fff

Boze taketo sracky vypustat, to je neskutocne .

Reagovat
norton

kto nevidi rozdiel medzi carrollom a nunezom je totalny futbalovy analfabet

Reagovat
YNWA__MSN

trochu nadsázka bože

Každopádně je to kopyto, co neumí trefit dveře od stodoly

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Seydou Doumbia

Doku je zatím fantastický. Už od svého debutu v L1 bylo vidět je že jinde než ostatní, problém byl že moc soloval a dělal nesmyslně kličky směrem od branky do křídla a z těch nesmyslných pozic pálil, většinou do zadní sítě nebo v pohodě do brankáře čili efektivita 0 bodů. Samozřejmě i tam ho trápila zranění, 70 mega nebo kolik stal mi přišlo že je i na tuto dobu těžký přepal, ale chytil se neskutečně. Hlavně at mu vydrží zdraví.

Reagovat
Steven666

tušil že Palmer bude dobrý, ale že sa hneď stane ťahúňom týmu to som nečakal.

Reagovat
VTID94

John Obi Mikel: “My dad got kidnapped while I was playing for the national team at the World Cup in Russia and we were about to play Argentina.

Two hours before the game I got a phone call from my brother saying that my dad has been kidnapped for the second time in Nigeria.

He was kidnapped for the first time and I spoke to the kidnappers and they demanded lots of money from me, which I did eventually pay before my dad got released.

But the second time happened while I was playing for my country and I got this phone call from my brother saying that dad has been kidnapped again for the second time.

I remember Roman [Abramovich] saying do you want me to send people over? Because I know if I send people over, I can get your dad out. I was like, how are you going to do this?

He said don't worry about that. Just let me, if you want that option, I can do it."

Reagovat
SunFells

Reagovat
Čenda

It's always nice to have options

Reagovat
Mastný Chobot

wagnerovci už boli pripravení

Reagovat
Salfovic

No ale jako jo.

A tím vznikla oblíbenost Ruska v Nigérii.

Reagovat
Neutron

Tak unasat ludi tiez nie je zrovna dobra vec

Reagovat
Golasso

To by Obi Mikel senior asi čuměl, kdyby ho přišli zachránit náglové, jejichž šéf vypadá jak ze sci-fi o základně nacistů na Měsíci

Reagovat
Bowie

Reagovat
EZ

klin sa klinom vybija

Reagovat
VTID94

Romano:

Premier League clubs set to vote on Nov 21 to introduce temporary BAN on incoming loan deals between associated party clubs.

It needs 14/20 clubs to pass motion, as @CraigHope_DM reported.

Crucial for deals like Ruben Neves and more.

Reagovat
Salfovic

Jak dočasného ?

To jsou taky zoufalci.

Reagovat
VTID94

Iba na januárový prestupak

Reagovat
Salfovic

A čím to chtějí jako ospravedlnit ?

Reagovat
VTID94

To by ma tiež zaujímalo...

Reagovat
Svatej

Co to je za píčovinu?

#IamTheMainCharacter otázka - Proč mi přijde, ze co přišli naši Amíci do ligy, se každej jejich krok najednou řeší, i když to před náma nebylo potřeba?

Reagovat
Mimalu

Tak toto je namířené zejména na Newcastle a jeho potenciální snahu nahradit Tonaliho Nevesem

Reagovat
Svatej

Napadlo me to taky, ale prijde mi to jako slabej důvod kvuli jednomu hráči zamezit všemu

Reagovat
Mimalu

Tak už jen to že to má být dočasné docela napovídá v to, že to je účelovka. Nicméně do budoucna něco podobného očekávám v trvalém provedení

Reagovat
VTID94

BREAKING: Real Madrid have decided they will NOT sign Kylian Mbappé next summer. It's OVER. @carrusel

Hmmm žeby do PL?

Reagovat
Salfovic

Chelsea.

Reagovat
M0rb1D4S

Toho bychom si nemohli dovolit ani z platového hlediska.

Reagovat
Salfovic

Neboj, on Boehly zase nějak vojebe.

Reagovat
Mastný Chobot

To bude dlhsi kontrakt jak moja hypoteka

Reagovat
J0EL

Reagovat
Čenda

Reagovat
Svatej

Reagovat
avicii

Reagovat
icemike

Reagovat
TopinB

Reagovat
Nizzie

Reagovat
vladis271

Reagovat
Shottack

Reagovat
Doomblade

Famózní driblink s míčem. On je i driblink bez míče?

Reagovat
Mastný Chobot

Ano a Havertz je v nom top

Reagovat
Explicitni_Euler

Reagovat
Greaber

Reagovat
Čenda

Reagovat
icemike

Reagovat
8lampard8

Reagovat
PP

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Shottack

Reagovat
Greaber

Jackson v sestavě kola, to je teda fakt šílenost

Reagovat
Svatej

Reagovat
SunFells

Reagovat
O.Giroud

ved dal hattrick lidrovi

Reagovat
jk

Trochu mě mrzí že tam zároveň s ním není i Vicario.

Reagovat
Frony

Ten by tam byl aspoň zaslouženě

Reagovat
jk

The Premier League's Independent Key Match Incidents Panel has ruled the referee and the VAR were correct to award Newcastle United's winning goal against Arsenal.

But Havertz and Guimarães should have seen red.

Reagovat
Mastný Chobot

tie ruky Joelintona pri góle sú subjektívna vec, podľa mňa to bolo trocha moc a skôr by som sa prikláňal k faulu, ale s Havertzom a Brunom súhlasím

Reagovat
Nizzie

Reagovat
kissak

Reagovat
Trand

Vidím to úplně stejně. Co mě ale trochu překvapilo je tohle: Bruno Guimarães' arm to the head of Arsenal's Jorginho in the 45th minute was also a missed red card, but on a split 3-2 decision for the VAR to get involved. The panel has five members, made up of three former players and/or coaches, plus one representative each from the Premier League and PGMOL.

3-2 v tomhle případě mi přijde dost zvláštní, u Havertze se shodli všichni a u gólu Newcastlu to bylo 4-1 pro to, že gól měl platit. Viz zde: https://www.espn.com/soccer/story/_/id/38854734/panel-says-newcastle-goal-vs-arsenal-was-correct-decision

Reagovat
Mastný Chobot

Zaujímavé. To každopádne potvrdzuje, že tá subjektivita a kontext, za čo sa tu rôzni miestni experti smejú busbymu, sú skutočný a dôležitý faktor. Tiež to ukazuje, ako je smiešne, keď sa tu jedny smejú druhým a druhí urážajú tých prvých pri hodnotení takých incidentov, keď sa na tom nevedia jednohlasne zhodnúť ani členovia na to zriadenej komisie. A som si istý, že rovnako neurčito by bola vyhodnotená aj napr. tá redka Rashforda proti Kodani.

Reagovat
jk

Reagovat
J0EL

Presne o tomto som hovoril ked som volal po takejto komisii, akurat by bolo vhodne aby to bolo v realnom case v miestnosti VARu, kedy sa dane rozhodnutie posudzuje. Takto by sa ta "subjektivita" (ktora je samozrejme nesporna pri posudzovani pri niektorych aktualne tak vagne popisanych pravidlach) rozdelila medzi viacero ludi, cim by sa prave zabezpecila vacsia objektivnost finalneho rozhodnutia. Nikto predsa nespochybnuje, ze tam ta subjektivita bude, ale bude to mat vacsiu vahu a najma lepsiu konzistentnost rozhodnuti.

Tato komisia by ale mala byt v plne inom zlozeni ako z nejakych byvalych kopaciek ci trenerov, ktori mozu a nemusia byt objektivni, mozu a nemusia poznat uplne vsetky AKTUALNE pravidla a ich vyklad... Ved ak tomu spravne rozumiem, tak len jeden jediny clovek z tej komisie je zo skusenostami z rozhodovania (z PGMOL?). Toto je proste random skupinka no...

Dalsia vec: "but on a split 3-2 decision for the VAR to get involved. To neznamena ze sa zhodli ci to bol alebo nebol faul na cervenu ale ze sa v pomere 3-2 vyjadrili, ze mal zasiahnut VAR ci? Takze podla toho oni ten vysledok velmi nehodnotia... Alebo to je len zle napisane no.

BTW: ak by to bolo v realnom case, bola by to komisia z rozhodcov a musela by sa zhodnut s rozhodnutim vacsina, tak by to len prospelo k celkovej objektivite. Ja by som to privital a myslim, ze toto je riesenie ako to zlepsit A takisto by sa muselo opravovat kazde sporne rozhodnutie (ovplyvnujuce zapas) a nie len zjavne a evidentne chyby ako teraz. Pretoze teraz VAR nehodnoti ci to bol faul alebo nie (cervena alebo nie) ale len ci to bola zjavna chyba rozhodcu alebo nebola no. Takze zapiskas sice nahovno, ale nebolo to az take zjavne, tak ostava tvoj nezmysel v platnosti no. Toto je mor

Reagovat
bbbauch

Ta subjektivita bude i kdyz ty pravidla popises jak chces. Proste to k tomu patri.

Reagovat
J0EL

rozdelila medzi viacero ludi, cim by sa prave zabezpecila vacsia objektivnost finalneho rozhodnutia. Nikto predsa nespochybnuje, ze tam ta subjektivita bude, ale bude to mat vacsiu vahu a najma lepsiu konzistentnost rozhodnuti.

Problemy s citanim alebo chapanim textu? Ci ako to bolo?

Reagovat
jk

Více lidi v rozohodování ale přeci logicky znamená i větší šanci na chybu ne?

Reagovat
J0EL

Nie. Aj sudy maju senat a finalny verdikt musi byt vacsinovy.

Reagovat
jk

Chceš mi teda říct, že do vězení můžou poslat i nevinného člověka? To snad ne.

Reagovat
J0EL

Demagog z Hornej Dolnej zas

A ja som pisal, ze ta subjektivita vymizne? Cielom je ju rozdelit medzi viacerych aby sa dosiahla aspon ta konzistentnost. Fakt jak s retardom.

Reagovat
jk

Posuzovat konzistentně nekonzistentní zákroky. Těším❤️

Reagovat
J0EL

Jj neda sa to nijako zlepsit uz. Teraz je to skvele.

Reagovat
jk

Zlepšit se to určitě dá. Ale určitě ne tak, že ten proces uděláš ještě složitějším.

Reagovat
J0EL

Nezhodneme sa. Nie je nic jednoduchsie ako zacat opravovat kazdu chybu (zasadne ovplyvnujucu zapas) a vydavat stanoviska, ze to rozhodnutie na ihrisku bolo sice chybne ale nie zjavne, tak to nechame tak

Reagovat
J0EL

*ako vydavat stanoviska

Reagovat
bbbauch

Dzizs

Reagovat
J0EL

Tiez si vravim. Doslova to tam hore bolo napisane tak dik za potvrdenie, ty myslitel.

Reagovat
vitasrp

Bylo by to super řešení, akorát bychom na výsledek hlasování ve VAR roomu čekali 10 minut (samožřejmě nadsázka). Ale už teďka to trvá, než VAR rozhodčí dospěje k nějakému názoru, když by k názoru muselo dospět pět různých lidí a muselo se nějak vyjádřit, mohlo by to pekelně dlouho trvat. Což samozřejmě spoustě lidí nevadí, ale já teda můžu říct, že to čekání na stadiónu, kdy nevíš, co přesně se děje, je snad nejvíc na hovno věc, co v současném fotbale je.

Reagovat
vitasrp

Plus teda když by hlasování dopadlo 3 ku 2 pro změnu rozhodnutí, tak bys měl 3 hlasy pro původní verdikt (hlavního sudího + dva lidi ve VAR roomu) a 3 hlasy pro změnu (ty ve VAR roomu), ale měnil bys rozhodnutí, což by ve výsledku bylo... Řekněme poměrně debilní.

Reagovat
J0EL

Tak logicky nezapojime do rozhodovania parny pocet rozhodcov vsak? Cislo si dosad no.

Reagovat
vitasrp

No, já ti tady píšu jistý problém, že pokud do rozhodování zapojíš lichý počet sudích ve VAR roomu (což dává smysl) a rozhodnutí dopadne 3:2 pro otočení verdiktu, tak furt tu máš ten problém,’že verdikt by se měl teda otočit, přičemž ale 3 sudí (2 VAR + hlavní na hřišti) jsou pro jednu věc, zatímco 3 sudí (jen ti ve VARu) pro druhou. Ale protože tři sudí ve VARu hlasovali pro B, verdikt by se měl otočit. To tak nějak nepůsobí úplně ideálně.

Pokud bys ve VARu měl sudý počet rozhodčích, tak zase může být plichta, takže taky na hovno. A k tomu samozřejmě fakt,’že by to rozhodování zabralo ještě delší čas než

teď.

Reagovat
J0EL

Tak nech su tam 2ja za VARom a 3 bude hlavny, ktory v pripade nezhody si pozrie zakrok na videu tiez a bude musiet rozhodnut tak alebo onak. To su fakt detaily uz. Ak sa zhodnu za VARom obaja, tak hlavny uz nemusi robit nic, iba oznamit vysledok. Vybavene... Sak su to fakt detaily uz a ovela viac casu ako teraz to nezaberie v tomto pripade.

Reagovat
J0EL

A este raz su ta fakt detaily

* Pisem z mobilu a uspavam syna

Reagovat
bbbauch

Tesat do kamene

Reagovat
EZ

ja som sa pred casom tiez zapojil do tejto diskusie a nechapem preco je to vlastne na smiech. Definovat pravidla/zakony jednodnazne je takmer nemozne. Preto mame pravnikov co si uctuju $2000/h.

Reagovat
vitasrp

Jenom teda doplním, že vyjádření týhle komise není stoprocentně směrodatný pro komisi rozhodčích, tzn. verdikt komise není stoprocentně závazný k tomu, zda šlo/nešlo o pochybení rozhodčích.

Komise může odhlasovat, že VAR měl úřadovat třeba poměrem hlasů 3 ku 2, ale rozhodčí můžou zůstat u toho názoru, že nezasáhnout bylo správně.

Reagovat
J0EL

Tak k comu je vlastne potom takato komisia?

Reagovat
vitasrp

Je to poradní orgán a je to dobře, máš tam zastoupené bývalé hráče, trenéry, takže ti to dává víc jiných pohledů na situaci. Všichni mají nějakou elementární znalost pravidel, ale ne tak stoprocentní, jako rozhodčí.

Každopádně když ti hlasování vyjde 3:2, tak se to stejně nedá označit jako clear and obvious error. Naopak ty výsledky, kdy to vyjde 4:1 nebo 5:0, tak tam už je to jasný a právě zhruba za tyhle výroky rozhodčích se PGMOL omlouvala.

Reagovat
BenB

Exclusive: Thomas Partey has delivered a major new injury blow for Arsenal. Partey has undergone a specialist procedure for treatment on a thigh injury and is now set to miss the rest of 2023. This may tempt Arteta to move into the market for midfield cover. [@johncrossmirror]

No...s kým jsem tu v létě diskutoval, že bych ho za dobrou nabídku střelil, že na něj nejde spoléhat skrz zranění.

Reagovat
SunFells

Minimálně půl sezóny bez Parteyho

Reagovat
Golasso

Jo, já ho taky chtěl prodat. Někde jsem četl, že o to stál i klub, ale hráč ne

Reagovat
Salfovic

Já tedy četl i o opačné verzi.

Reagovat
Golasso

Ty jsem četl taky, dost si některé zprávy odporovaly. To tak už během přestupáku bývá. Je taky možné, že to bylo, jak píše SunFells

Reagovat
SunFells

To by musel přijít Zubimendi nebo Caicedo a to hostování Raye ukazuje, že by se to nejspíš finančně nezvládlo. Nabídkám Juve by se mohli akorát tak zasmát a k Arabům nechtěl.

Reagovat
Golasso

To je možné, ale otázka je, jestli jsme s odmítnutím případných nabídek z Itálie neprohloupili, i když byly nízké. Samozřejmě nikdo nevidí do budoucnosti a náhrada by ideálně měla přijít, ale teď jsme na tom v podstatě stejně, jak kdybychom Parteye prodali a nenahradili (+ teda Parteyův plat).

Aspoň máme ty 3 body ze zápasu se City a můžeme doufat, že Partey vydrží na závěr sezony zdravý, to by nám mohlo pomoct.

Reagovat
SunFells

Výsledek neurčuje zda to bylo dobré či špatné rozhodnutí, určuje jen zda to bylo šťastné rozhodnutí. Tvá informace je, že každý rok odehrál 1500-2500 minut coby automatický člen základu, nyní mu jako ne nutnému hráči v sestavě můžeš i lépe volit minuty. A pokud se toho vzdáš předem aniž bys měl náhradu, tak snižuješ své šance v sezóně. Nakonec nejsme první a mnohem podstatněji - nejsme nejspíš první, protože máme problém v některých aspektech, které nám mohl dávat i on.

Vidíš taky že Arteta měl v plánu docela často hrát v double pivotu - Rice, Jorgi, doléčující se Elneny na 3 pozice, to je celé.

Reagovat
SunFells

*2 pozice

Reagovat
Nizzie

Já jsem taky tvrdil, že pokud příjde dobrá nabídka, je to no brainer. Ale někteří se báli toho, že ztratit Xhaku i Parteye v jeden přestupák by byla chyba (samozřejmě pokud by nepřišla náhrada). No, a i tak se to defacto stalo.

Reagovat
icemike

A je zraněný nebo zavřený?

Reagovat
jk

Kde je ten usměvavý sympoš s brýlemi sakra… ta PL ho fakt semlela.

https://x.com/eurofootcom/status/1722715754691211399?s=46

Reagovat
Salfovic

Brýle pryč, nové umělé zuby a hned je z něj nepříjemnej vocas.

Reagovat
SunFells

Vedle Tuchela ještě pohodář.

Reagovat
iamek

Šašek

Reagovat
nani92

To nema s PL nič spoločné, on je len sympoš, keď sa vyhráva a vždy to tak bolo

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
Swarley

Reagovat
VTID94

100 víťazstiev Unaia Emeryho v európskych pohároch

Reagovat
Busby babes

https://www.bbc.com/sport/football/67377248

Ratcliffe snad uz pristi tyden. jsem hodne zvedavej na prvni kroky, jestli fakt prijde Mitchell nebo nekdo jinej na to DoF

Reagovat
chicuita

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/ole_was_right/status/1722988007454548373

If the article is correct, and INEOS plans to invest 2B total *prior* to a full takeover, the breakdown that makes the most sense to me, is as follows:

1) $300M as secured Financing. This would be under a convertible note (debt which gives rise to stock when it becomes due an payable). This increases our allowable FFP losses up to the max of 105M over a 3 year period. We will probably see this take place in stages, as to continue maximizing FFP.

However, it should be noted that secured financing— while allowing greater spend on transfers/wages, under FFP (now, P&S) doesn’t necessitate that those funds be used for transfers/wages. We could still use credit facilities for such expenses and use the INEOS money for things

Like OT upgrades, Youth/women’s team investments, etc). Once those loans from INEOS/SJR to MUFC become due and payable, they’ll convert to stock

2) ~800M in a debt/equity swap. Debt equity swaps occur when an entity assumes the liability of another in exchange for stock.

Basically, INEOS takes on our debt, and gets shares in return. Again, this will happen in stages. Our revolving credit facility has “due dates” for partial payment. So, that would be an easy time for INEOS to assume the loans, carry the burden of payment, and get stock in return.

Reagovat
Mastný Chobot

Fears that James Maddison's injury is worse than first expected. Ange to give fitness updates later.

Pre Tottenham veľmi zlá správa, to ich bude stáť body

Reagovat
Cobra

Tak s Wolves bychom si měli poradit i bez něj a pak je tam repre pauza, tak snad se dá dohromady rychle. Větší průser je obrana, kde Romero bude stát 3 zápasy, Udogie jeden, Micky bude out asi do konce ledna a Porro prý včera taky netrénoval s týmem.

Obrana ve složení Emerson, Dier, Phillips, Davies je brutál.

Reagovat
jk

Aspoň, že je tam ten Phillips.

Reagovat
tweek

Řekl bych, že Wolves vás docela potrápí. Oni proti silným herně docela válejí tuto sezónu.

Reagovat
O.Giroud

ale bez Neta je to meh

Reagovat
Cobra

Davies je vlastně taky zraněný.

Reagovat
iamek

Reagovat
Wazza228

Koukal jsem, že podle Sky nejspíš fit až na novej rok.

Reagovat
Mastný Chobot

“Maddison, it’s a lot worse than we thought. Probably into the New Year”.

Postecoglou na tlačovke

Reagovat
LaVolpe

Tottenham má štěští, že Pedro Neto je out, jinak by je tam trhal.

Reagovat
Salfovic

Kurva Mně se hned nezdálo, že by byl v pohodě a jen tak si šel reprezentovat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele