Fantasy Boost: Mickey Mice těžil z produktivních beků, splatí Sterling důvěru?

31.08.2023, 13:18
Názory a komentáře
Fantasy Premier League

Liverpoolské povstání z popela opět ukázalo krásu Premier League i fotbalu obecně. Na vítězství oslabených Reds by v 80. minutě možná nevsadili ani nejvěrnější příznivci, přesto svěřenci Jürgena Kloppa v Newcastlu dokázali, že nic není nemožné. Měli jste v sestavě střídajícího hrdinu Darwina Núñeze? V konkurenci 682 trenérů ve FPL minilize na našem webu byl tentokrát nejlepší Michal Hruška, jehož Mickey Mice v čele s dvojicí ofenzivních obránců zapsal 80 bodů. V rubrice Fantasy Boost rozebereme jak top sestavu kola, tak i několik možností pro upgrade vašeho týmu.

Hrušku, který se v celkovém pořadí miniligy posunul na sedmé místo, sice ve vyrovnaném souboji předstihl Dušan Torčík (88 bodů), ale jelikož pro skládání sestavy použil "žolíka", nemohl se dle pravidel miniligy stát nejlepším koučem uplynulého víkendu. Josefa Kučeru (81 bodů) připravil o tento titul jeden extra přestup navíc s odpočtem 4 bodů.

Hruška se na pomyslný Olymp dostal zejména proto, že vybral téměř ideálně složení defenzivního kvarteta. Skvělou volbou byli čtrnáctibodový Malo Gusto (£4.1m, aktuální cenovka ve FPL) a dvanáctibodový Destiny Udogie (£4.6m).

Prvně jmenovaný připravil dva góly pro Raheema Sterlinga a naznačil, že absence zraněného kapitána Reece Jamese nemusí být pro Chelsea až tak citelná, jak se všeobecně předpokládalo. Udogie také asistoval a pomohl Tottenhamu k čistému kontu, což ostatně platí i pro Gusta a Bena Chilwella (£5.8m), jehož cena na přestupovém Fantasy trhu opět vzrostla.

Vzhledem k faktu, že z ofenzivních es týmu Mickey Mice se do statistik nezapsal pouze Bryan Mbeumo, vysoce nadprůměrný zisk 80 bodů byl na světě. A to ještě zůstal desetibodový Anthony Gordon (£5.5m) na lavičce náhradníků.

Hruškovu důvěru splatil hlavně Bruno Fernandes (£8.5m), jehož se více než 300 tisíc stratégů před víkendem zbavilo. Hvězda Manchesteru United je potrestala bilancí 1+1 a maximálním počtem bonusových bodů. Kapitán Erling Haaland (£14.0m) sice násobil jen 4 body za gól a neproměněnou penaltu, ale stejně na tom bylo i více než 7 milionů dalších Fantasy trenérů.

Boost pro 4. kolo

V podobném duchu se velmi pravděpodobně ponese volba kapitána pro 4. kolo, neboť Manchester City čeká domácí utkání s Fulhamem. Alternativu nicméně může představovat Raheem Sterling (£7.2m). Cena rychlonohého křídelníka na přestupovém FPL trhu nestoupla během tohoto týdne dvakrát náhodou. Po dvoubrankovém představení a skvělém výkonu mu totiž našlo místo v sestavě přes 800 tisíc koučů.

V nákupu Sterlinga hraje pochopitelně roli i rozlosování. Chelsea čeká v sobotu Nottingham (D) a po reprezentační pauze Bournemouth (V), Aston Villa (D), Fulham (V) a Burnley (V). Z kádru Blues lze například uvažovat také o Enzu Fernándezovi (£5.0m), který má po příchodu Moisése Caiceda mnohem ofenzivnější roli než v předchozí sezoně. Z hlediska Fantasy je velmi levnou variantou a může představovat tzv. "differential". Útočník Nicolas Jackson (£7.0m) bezesporu také.

Žhavým zbožím je po víkendu i James Maddison (£7.7m). Po vítězném gólu v Bournemouthu ho má ve své sestavě přibližně 19 procent trenérů. Bývalá opora Leicesteru se stala velmi rychle oblíbencem fanoušků Tottenhamu a udržuje si vysoce nadprůměrnou výkonnost. Ve statistice "npxG" (non-penalty expected goals) je v letošní sezoně Premier League na čtvrtém místě (1,27). Během nadcházejících střetnutí v Burnley a doma se Sheffieldem United může kreativní záložník svou bilanci ještě vylepšit.

Dražší variantu oproti předchozímu týdnu představují na přestupovém Fantasy trhu například také Maddisonovi spoluhráči Destiny Udogie (£4.6m) a Cristian Romero (£4.6m). Dále také Matty Cash (£4.5m), Alphonse Areola (£4.1m), Joško Gvardiol (£5.1m), Bukayo Saka (£8.7m), Joachim Andersen (£4.6m) a Rodri (£5.7m), který má podobně jako Enzo Fernández mnohem více ofenzivních úkolů než v loňském ročníku. A na rozdíl od argentinského světového šampiona je zatím velmi produktivní (2+1).

Více než 300 tisíc Fantasy trenérů naopak prodalo Marcuse Rashforda (£9.0m). Navzdory faktu, že se proti Nottinghamu podílel na dvou brankách. Dalším soupeřem manchesterského celku je sice Arsenal venku, ale není tajemstvím, že se anglickému snajprovi v zápasech proti Gunners dlouhodobě daří. Jen v loňské sezoně zatížil konto rivalů třemi trefami.

Bude ho bránit Gabriel (£4.8m), jehož FPL cena už dvakrát klesla? Rodák ze São Paula doposud nefiguroval v základní sestavě ani jednou a před 4. kolem s ním ztratilo trpělivost přes 400 tisíc stratégů. V sestavě si ho sice stále drží 17 procent koučů, ale za £4.8m lze nalézt mnohem stabilnější alternativu v obraně - například v podobě Cashe, Udogieho, Gusta nebo Andersena.

TOP hráči dle Fantasy Premier League ve 3. kole

- 1. Raheem Sterling (£7.2m) - 19 bodů
- 2. Matty Cash (£4.6m) - 17 bodů
- 3. Malo Gusto (£4.1m) - 14 bodů

- 1. místo: Michal Humburský (222 bodů)
- 2. místo: Václav Menšík (211 bodů)
- 3. místo: Jiří Valenta (210 bodů)
- 4. místo: Alexander Horvát (208 bodů)
- 5. místo: Milan Kopal (207 bodů)
- 6. místo: J S (206 bodů)
- 7. místo: Michal Nanak (206 bodů)
- 7. místo: Leoš Nikitenko (206 bodů)
- 7. místo: Michal Hruška (206 bodů)
- 10. místo: Patrik Kršák (204 bodů)

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (3)

Přidat komentář
bbbauch

První

Reagovat
kissak

a poslední

Reagovat
bbbauch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele