LaLiga - preview 7. kola: Netradiční role pro Rayo

30.09.2022, 09:02, aktualizováno 03.10.2022, 09:05
Previews
Óscar Trejo (© AFP)
Rayu se až tak často nestává, aby bylo v zápasech španělské nejvyšší soutěže favoritem a dnes se s břemenem očekávání bude muset vypořádat. Do Madridu dorazí Elche, které získalo jenom jeden bod a vstřelilo pouhé dvě branky...
Rayo Vallecano - Elche CF  (pondělí 21:00)
Rayo Vallecano se v pondělní dohrávce představí doma proti Elche, kterému se zatím vůbec nedaří. Hosté jsou jediným týmem LaLigy, který ještě ani jednou nevyhrál a napravit smutnou bilanci se pokusí na Estadio Teresa Rivero v Madridu.

Pondělní dohrávka proti sobě svede dva týmy, které nemohou být spokojené s dosavadním průběhem sezony. Rayo sice na úvod obralo o body Barcelonu a pak zvítězilo na Espanyolu, ale následně se začalo trápit a před reprezentační pauzou prohrálo přestřelku v Bilbau. Stávající dvanácté místo není optimální, nicméně domácí se mají od čeho odrazit a proti Elche budou chtít jednoznačně zvítězit.

V minulé sezoně se jim to doma podařilo, byť v odvetě bylo zase šťastnější Elche. To by koneckonců potřebovalo zvítězit jako sůl. Hosté jsou jediným týmem v LaLize, který ještě nezvítězil a není překvapením, že se díky tomu krčí na posledním místě.

U trenéra Francisca se tak objevují spekulace o možném odvolání. Jestli k tomu dojde v nejbližších dnech není pravděpodobné, protože Francisco bude v pondělí na lavičce Elche chybět. Důvodem je jeho disciplinární trest při utkání s Barcelonou (3:0).

Vallecanu chybí útočné duo Salvi Sánchez a Andrés Martín. K dispozici nebude ani Pep Chavarría a tím výčet domácích absencí končí. Pokud jde o Elche, tomu nepomůže suspendovaný Verdú. Za červenou kartu v zápase s Barcelonou vyfasoval třízápasový trest.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, Garcia - Palazon, Valentin, Comesana, Rivera - Perez, Trejo
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Polanco, Roco, Clerc - Guti, Chetauya, Gumbau - Morente, Boye, Milla
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.73 - 5.56
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Valencia CF  (neděle 14:00)
Venkovní bilance zatím není Valencii nakloněna a ze dvou zápasů se vracela s prázdnou. Do třetice se to pokusí napravit na půdě Espanyolu, který pro změnu nebodoval doma. Katalánci se zatím výrazně trápí a proti Valencii potřebují dobrý výsledek.

Espanyol má na kontě pouhé čtyři body a byť není po šesti kolech v sestupovém pásmu, zůstává v ohrožení. Důvod je jasný. Katalánci se zatím nedokážou opřít o domácí prostředí a na Cornellá El-Prat prohráli jak s Vallecanem, tak s Realem Madrid i Sevillou. Přitom právě domácí bilance je pro úspěšnost sezony klíčová.

Espanyol se to pokusí napravit v souboji s Valencií, která naopak venku tápe. Na její obranu ale sehrála jen dva zápasy a v obou padla velmi těsně. Gattusovi svěřenci se tak mohou spoléhat na Mestallu, nicméně bez bodů zvenčí mohou jen těžko pomýšlet na pohárové příčky.

Valencia před reprezentační přestávkou porazila Celtu Vigo jasně 3:0 a bouřlivák Gattuso by byl rád, kdyby se jeho týmu podařilo na výsledek navázat. V podobném duchu se na tiskové konferenci vyslovil i obránce Toni Lato. "Na Mestalle se cítíme velmi dobře a chceme to přenést i do venkovních zápasů. Přestávka byla dobrá. Připravili jsme se a nabrali síly na další zápas. Proti Espanyolu očekáváme podobný zápas jako se Celtou Vigo - bude to vyrovnané."

Loni skončil vzájemný zápas na Cornellá El-Prat remízou a Espanyol dokonce zvítězil na Mestalle. Valencia má tak svému soupeři rozhodně co oplácet. Utkání nemá favorita. Espanyol se trápí doma úplně stejně jako Valencia venku. Pod mnohem větším tlakem je však trenér Diego Martínez, který by další neúspěch nemusel trenérsky "přežít".

Espanyol se musí vypořádat s absencemi Pedrosy a zřejmě i Bareho a Laza. V dobré kondici jsou i Los Che. Gennaro Gattuso bude muset oželet jen start Yunuse Musaha. Naopak v ofenzívě nebude chybět kanonýr Edinson Cavani, od kterého si fanoušci Valencie hodně slibují.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Calero, Gomez, Cabrera - El Hiali, Darder, Souza, Exposito, Olivan - Joselu, Braithwaite
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Diakhaby, Paulista, Gayá - Almeida, Guillamón, Moriba - Castillejo, Cavani, Lino
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.22 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Real Betis  (neděle 16:15)
Udržet se v popředí tabulky bude chtít na Estadio Balaídos Real Betis. Andalusanům se v letošní sezoně mimořádně daří a v šesti zápasech hned pětkrát zvítězili. O poznání hůře je na tom Celta Vigo, která před reprezentační přestávkou dvakrát odjížděla s prázdnou. Celestes však loni s Betisem neprohráli a o totéž se pokusí i v neděli odpoledne.

Celtě Vigo se staly osudným zápasy na Atléticu a ve Valencii, přičemž v obou inkasovala dohromady sedm branek. Nedokázala tak navázat na předchozí triumfy s Gironou a Cádizem, což byli o poznání hratelnější soupeři.

Celestes tak zůstávají hluboko ve druhé polovině tabulky, ale v neděli mají šanci hned o několik příček poskočit. Betis je sice považován za favorita zápasu, ale například loni nedokázal ani v jednom zápase Celtu Vigo porazit. Na Betisu Celta zvítězila překvapivě 2:0 a na Estadio Balaídos se body dělily, přičemž žádný gól v zápase nepadl.

Zatím jen Real Madrid dokázal Betis obrat o body a to rovnou o všechny tři. Bilance pěti výher a jedné porážky v šesti zápasech znamená pro Verdiblancos vynikající start do sezony a jeden z nejlepších za posledních několik let.

Je pravdou, že Betis většinu zápasů vyhrál o jednu branku, nicméně na to se historie ptát nebude. Manuel Pellegrini dokázal zapracovat na defenzívě i ofenzívě a po zásluze sklízí ovoce. Je však otázkou, jakou formu si jeho hráči přivezli po reprezentační přestávce. Bude Betis dál vítězit, nebo příide bodová ztráta?

Celta Vigo bude bez Denise Suáreze a Franca Cerviho. V ofenzívě přitom bude znovu spoléhat na 35letého útočníka Iaga Aspase, který se v letošním ročníku LaLigy prosadil už šestkrát. Pokud jde o absence hostí, těm budou chybět Víctor Camarasa, Juanmi a Nabil Fekir.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Marchesin - Mallo, Aidoo, Nuňez, Galan - Tapia - Rodriguez, Beltrán, Pérez - Aspas, Larsen
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Montoya, Pezzella, Felipe, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Rodri, Canales, Henrique - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.23 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Katalánská Girona má před sebou další výzvu a sice porazit baskický Real Sociedad. Pro hosty je zápas na stadionu Municipal de Montilivi generálkou na utkání Evropské ligy, kde jsou zatím stoprocentní. La Real bude v neděli papírovým favoritem, i když především doma bývá Girona hodně nepříjemným soupeřem.

Aktuálně je Girona v tabulce až na jedenáctém místě a ráda by si polepšila. Od začátku sezony však podává nevyrovnané výkony a během šesti kol vyhrála jen dvakrát. To bude chtít samozřejmě změnit, zvláště před vlastním publikem proti baskickému soupeři. S ním totiž nemá Girona špatnou bilanci, i když se oba celky naposledy potkaly v sezoně 2018/2019. Tehdejší dvojduel nepřinesl žádnou branku. Girona v novodobé historii zvítězila jen jednou v roce 2010, nicméně výhry Realu Sociedad byly za tu dobu také jen dvě.

Real Sociedad navíc válčí na dvou frontách a vedle LaLigy se musí koncentrovat i na Evropskou ligu. Tam mu to zatím jde a po dvou kolech nenašel přemožitele a to už se stihl představit na Old Trafford v Manchesteru. Ve čtvrtek čeká La Real utkání s Šeriffem Tiraspol a v něm se může výrazně přiblížit postupu do další fáze. Nejdřív se však potřebuje naladit v Katalánsku a navázat na poslední výhru nad Espanyolem.

Borja García, Yangel Herrera, Ibrahima Kebe a Ivan Martin, ti všichni nezasáhnou do utkání kvůli zranění. Otazník visí i nad startem Cristhiana Stuaniho, což situaci trenérovi Míchelovi komplikuje. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně. Baskům nepomůže Mikel Oyarzabal a Ander Barrenetxea.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Carlos - Bueno, Bernardo, Juanpe - Martinez, Romeu, Garcia, Gutierrez - Reinier, Riquelme - Castellanos
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Pacheco, Muňoz - Zubimendi - Mendez, Merino, Silva - Kubo, Sorloth
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.16 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - CA Osasuna  (neděle 21:00)
Jediným stoprocentním týmem zůstává v LaLize Real Madrid a neočekává se, že by se to po neděli mělo změnit. Real hraje totiž doma na Santiago Bernabéu a jeho soupeřem bude Osasuna. Hostům se zatím v letošní sezoně mimořádně daří a ukázat to budou chtít i na půdě španělského šampiona a vítěze Ligy mistrů.

Real Madrid zůstává napříč všemi soutěži nejenže neporažen, ale navíc stoprocentní. Platí to pro LaLigu i Ligu mistrů a právě v obou soutěží čeká Bílý balet klíčové období. "Je to důležitá fáze sezony a je výzvou zvládnout všechny zápasy dobře. Před startem mistrovství světa chceme vést ligu i dostat se do osmifinále Ligy mistrů. Máme dobrý a motivovaný tým se skvělým přístupem," prohlásil na tiskové konferenci Carlo Ancelotti.

Real před reprezentační přestávkou porazil v derby Atlético Madrid 2:1 a upevnil si vedení v tabulce. Mnozí fanoušci se pak nemohou dočkat blížícího se El Clásica, které bude bitvou o první místo a jenž je na programu již 16. října.

"Na zítřejší zápas jsme se dobře připravili a hráči jsou v pořádku. Teprve potom se soustředíme na středeční utkání. Našim cílem je zítra, ve středu i příští neděli vyhrát," dodal italský kouč. Real Madrid čeká ve středu utkání Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck.

Osasuna cestuje na Santiago Bernabéu s tím, že nemá vůbec co ztratit, ačkoliv její forma je od začátku sezony dobrá. Celek z Pamplony vyhrál už čtyřikrát a právem pošilhává po evropských pohárech.

Hosté zvítězili nad Realem Madrid naposledy v lednu 2011. Tehdy těžili z domácího prostředí, ale na Santiago Bernabéu se jim to od roku 2004 nepodařilo. Dokáže Osasuna překvapit a madridské příznivce šokovat?

Z reprezentačního srazu si odnesl poraněnou kyčel Luka Modrić a Realu tak nebude k dispozici stejně jako Lucas Vázquez, fit je naopak Karim Benzema. Také Osasuna nebude kompletní a trenér Jagoba Arraste nemůže počítat s Ezequielem Ávilou ani s dlouhodobě zraněným Kikem Saveriem.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militao, Alaba, Mendy - Ceballos, Tchouameni, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - U. Garcia, D. Garcia, Cruz - Vidal, Brašanać, Torro, Sanchez - R. Garcia, Budimir, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.28 - 9.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cádiz CF - Villarreal CF  (sobota 14:00)
Villarreal by rád po dvou nezdarech opět bodoval naplno a los mu do cesty postavil překážku víc než hratelnou. V sobotu odpoledne se totiž Žlutá ponorka představí na Estadio Ramón de Carranza, kde své domácí zápasy hraje Cádiz.

A Cádizu se v této sezoně zatím vůbec nedaří. Těžko se rozhodnout, má-li na neúspěších větší podíl špatná obrana nebo malá produktivita, ani jedna z řad totiž rozhodně neexceluje. Jen za prvních pět odehraných kol totiž Cádiz inkasoval rovnou 14 branek. A jeho útok byl ještě horší, protože Cádiz neskóroval ani jednou! Až po dlouhých pěti kolech se svěřencům trenéra Sergia Gonzáleze povedlo prolomit delší prokletí.

Zápas s Valladolidem totiž znamenal velké nervy se šťastným koncem. Diváci se opět nudili, jak už to v zápasech Cádizu s Realem Valladolid bývá. A to až do druhé minuty nastavení, kdy jediným gólem rozhodl veterán Álvaro Negredo o tom, že tři body připadnou hostům. A to byl impuls, který by podle střelce dosud jediné branky Cádizu mohl jeho tým hodně zvednout.

V předzápasovém rozhovoru Negredo zmínil: "Konečně z nás mohla spadnout ta deka, protože takhle dlouho prohrávat je psychicky náročné. Teď se nám povedlo urvat první body a to by nás mohlo posílit. Villarreal bude ještě náročnější celek, ale ukázali jsme si, že umíme bojovat. A to je důležité. Klíčem k úspěchu bude lepší efektivita, protože šancí zřejmě moc mít nebudeme."

Villarreal si může zatím vesměs pochvalovat to, jak se prezentuje. Z posledních deseti soutěžních duelů prohrál jen jednou, když v pátém kole nestačil na Real Betis. Pyšný pak může být Emeryho tým především na obranu, která zatím dostala jen dvě branky a lépe si v celé LaLize vede už jen Barcelona.
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Espino, Chust, Hernandez, Zaldúa - San Emeterio, Alcaraz - Ocampo, Fernández, Alejo - Lozano
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Pedraza, Torres, Albiol, Femenia - Lo Celso, Parejo, Capoué, Pino - Baena, Danjuma
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.12 - 3.74 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Getafe CF - Real Valladolid  (sobota 16:15)
Getafe hostí v sobotu odpoledne Valladolid a bude cílit na třetí výhru v sezoně. Po pomalém rozjezdu se začíná u Azulones blýskat na lepší časy, i když Valladolid ho může vrátit zpět nohama na zem. Hosté by rádi opustili sestupové příčky.

Reprezentační přestávka přišla pro Getafe v nevhodnou chvíli. Madridský celek se uprostřed září rozehrál k dobrým výkonům a dvakrát v řadě zvítězil, čímž se vyhoupl mimo sestupové příčky. Dokáže na slepená vítězství navázat i po reprezentační pauze?

V sestupovém pásmu se naopak nachází Valladolid. Pouhé jedno vítězství nad Almerií je v úvodních šesti kolech málo a kouč Pacheta to dobře ví. Spekulace o jeho výměně se množí, avšak podle vedení není změna trenéra na stole. Je však otázkou, jak si jeho tým povede po repre pauze a zdali to nebude pro Pachetu konečná.

Getafe má s Valladolidem nevyřízené účty. V minulé sezoně totiž oba zápasy těsně prohrál a doma od roku 2019 nezvítězil. Nyní má velkou šanci to napravit, protože forma je spíše na jeho straně a ve prospěch by mělo hrát i domácí prostředí.

Enes Ünal si přivodil zranění a pro sobotní zápas nebude k dispozici. Půjde zřejmě o jedinou absenci domácích. Valladolidu zase nepomohou Carles Aleňa, Anuar Tuhami, Luis Pérez a Sergio Asenjo.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Duarte, Mitrović, Alvárez, Angileri - Alena, Algobia, Maksimović - Ünal, Mayoral
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Fresneda, Fernandez, Sanchez, Olaza - Mesa, Monchu, Perez - Plata, Plano, Weissman
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.06 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
V sobotu v podvečer je ve Španělsku na programu utkání dvou zástupců v Lize mistrů mezi Sevillou FC a Atléticem Madrid. Domácím se v nové sezoně vůbec nedaří a to na žádné z klíčových front. Před reprezentační přestávkou se jim však povedlo získat některé slušné výsledky a na ty budou chtít Lopeteguiho svěřenci navázat a naladit se na důležitý duel Champions League. Ten čeká i Colchoneros v belgických Bruggách.

Těmi slušnými výsledky jsou výhra na hřišti Espanyolu i následná remíza ve Villarrealu. Pro Sevillu to byla vůbec první výhra v ročníku, takže stále platí, že start do sezony je pro příznivce Rojiblancos velkým zklamáním. Čtyři body z těchto dvou zápasů Lopetegui bere a potvrdit je bude chtít proti Atléticu. ""Těšíme se na to, že budeme čelit velkému týmu, který má i ambice na Ligu mistrů. Je pro nás výzvou předvést skvělý zápas," prohlásil na tiskovce domácí kouč Julen Lopetegui. Během reprezentační přestávky si jeho tým příliš neodpočinul, neboť v kádru působí hned několik reprezentantů. "Musíme růst a zlepšovat se. Máme před sebou náročný kalendář, ale všichni se na zápasy těšíme," dodal Lopetegui.

Nedaří se přitom ani v Lize mistrů. Sevilla uhrála ve dvou zápasech jeden bod a prozatím ani jednou neskórovala. Ve středu jí tak čeká dost možná nejdůležitější zápas ve skupině proti Borussii Dortmund a pokud nezvítězí, šance na postup výrazně poklesnou.

Po porážce v Leverkusenu bude muset v milionářské soutěži zabrat i Atlético, ale ještě předtím ho čeká náročný duel na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána, kde přes čtyři roky nezvítězilo. Ani Atlético zatím nemůže být se svými výsledky na domácím poli spokojeno. Z šesti zápasů vyhrálo jen tři a v tabulce už ztrácí na městského rivala Real Madrid osm bodů! Před pauzou s ním doma prohrálo 1:2.

Co se týče vzájemných zápasů v minulé sezoně, byla na tom lépe Sevilla, která doma vyhrála 2:1 a v Madridu remizovala 1:1. Atléticu se v Andalusii příliš nedaří, o čemž svědčí fakt, že tam už přes čtyři roky nezvítězila.

Sevilla se musí nadále obejít bez zraněného Marcaa, který na svůj debut po příchodu z Galatasaraye stále čeká. Mimo hru je i Jesús Corona, zatímco do sestavy by se mohl vrátit Erik Lamela. Otazník visí i nad startem obránce Acuñi. Absence jsou i na straně Atlética. Sergio Reguillón ještě nebude připraven a Maria Hermosa nepustí do hry karetní trest. Poněkud bizarně se jeví neúčast Rodriga De Paula, který byl spatřen v Miami na předávání hudebních cen a klubu se omluvil.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Acuňa, Nianzou, Gudelj, Montiel - Fernando, Jordan - Torres, Isco, Gomez - Dolberg
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Reinildo, Gimenez, Savić - Carrasco, Saúl, Kondogbia, Koke, Llorente - Félix, Morata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.13 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
RCD Mallorca - FC Barcelona  (sobota 21:00)
Barcelona má před sebou hodně náročný program a do poloviny října se postupně utká dvakrát s milánským Interem v Lize mistrů a s Realem Madrid v domácí soutěži. V sobotu čeká Xaviho partu nepříjemná cesta na Mallorcu, ale role favorita je samozřejmě na jejich straně a nic jiného, než další vítězství se neočekává. Katalánský gigant vyhrál už pět ligových zápasů v řadě a v sérii hodlá pokračovat i po reprezentační přestávce.

Mallorca to na Barcelonu dlouhodobě neumí a poslední triumf nad katalánským obrem si připsala v roce 2010 remízou 1:1 na Camp Nou. Domácí výhra je pak ještě o jeden rok starší. Není proto divu, že většina fotbalové veřejnosti jednoznačně favorizuje Barcelonu.

Bermellones to však hodlají návštěvě hodně znepříjemnit a nakopnout by je mohla i nejtěsnější výhra nad Almeríi z minulého kola. Nešlo sice o přesvědčivé vítězství, ale o vůbec první domácí triumf v této sezoně. Mallorca se díky tomu vyšvihla na desáté místo a klidně by se viděla ještě výše. RCD Mallorca zatím výsledky střídá a po šesti kolech má vzácně vyrovnanou bilanci dvou výher, remíz i porážek. Jakýkoliv bodový zisk by byl v sobotu pro Bermellones úspěchem.

Barcelonu čeká v týdnu klíčové utkání v Lize mistrů proti Interu Milán, ale své opory příliš šetřit nemůže. V LaLize totiž na stoprocentní Real Madrid ztrácí a tak si nemůže dovolit zaváhat. Katalánci jsou jinak v domácí soutěži ve skvělé formě a vyhráli už pět ligových zápasů v řadě. Doposud navíc inkasovali jen jeden gól ve vítězném zápase s Realem Sociedad. Spolehlivá defenziva společně se smrtící ofenzivou dělá z Barcelony opět horkého favorita.

Mallorca nebude na souboj s Barcelonou kompletní a scházet jí budou Timo Kadewere, Dominik Greif a Amath Ndiaye. Smůlu na zranění má i Barcelona, která přišla o svojí posilu Julese Koundého. Mimo hru jsou i Memphis Depay, Ronald Araújo, Hectór Bellerín a Frankie De Jong.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa - Sanchez, Ruiz de Galarreta, Grenier - Lee, Muriqi
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Christensen, Garcia, Alba - Kessié, Busquets, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Raphinha
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.15 - 5.20 - 1.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Athletic Bilbao - UD Almería  (pátek 21:00)
V páteční předehrávce 7. kola LaLigy se na stadionu San Mamés představí trápící se Almería. Pro domácí je ve hře posun na třetí příčku, hosté naopak chtějí napravit dojem po mizerném začátku sezony.

Za velkého favorita bude platit tým z Baskicka, který může kromě domácího prostředí zužitkovat také dobrou formu, kterou si s sebou nese z předchozích kol. Rubiho svěřenci se naopak v tabulce krčí až na šestnáctém místě a proti ambicióznímu soupeři mohou jen překvapit.

Athletic Club vstoupil pod novým koučem Ernestem Valverdem do sezony skvěle a v prozatímním průběhu zdatně sekunduje vedoucí trojici - Realu Madrid, Barceloně a velkému překvapení prvních kol - Betisu Sevilla. Před reprezentační pauzou uzmul po přestřelce 3:2 tři body proti Vallecanu, když se již v prvním poločase prosadili oba bratři Williamsové a Oihan Sancet. Kromě třinácti bodů z šesti zápasů se Los Leones mohou chlubit také velmi dobrou defenzivou; pouze čtyři obdržené góly z nich činí třetí nejlépe bránící tým v lize.

To hostující Rojiblancos mají již od začátku sezony jiné starosti. Těsně nad sestupovým pásmem se drží jen díky překvapivému vítězství nad regionálním rivalem ze Sevilly. Po odchodu nigerijské útočné síly v podobě Umara Sadiqa navíc ještě nevstřelili ani gól a lehké to rozhodně nebudou mít ani na horké půdě Bilbaa. "Víme moc dobře, že bude obtížné na San Mamés zvítězit, navíc proti velmi silnému soupeři, my ale zvolíme velmi praktický přístup, čímž jim hru ztížíme. Jsem si jistý, že si domů odvezeme pozitivní výsledek." uvedl 30letý středopolař César de la Hoz.

Kromě již zmíněného Nigerijce, který již hají barvy Realu Sociedad bude Rubi postrádat i zraněné Ivána Martose a Juanja Nieta. Athleticu naopak nepomohou obránci Vivian a Berchiche.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - de Marcos, Álvarez, Martínez, Lekue - Sancet, D. García - N. Williams, Muniain, Berenguer - I. Williams
UD Almería - pravděpodobná sestava:
Fernando - Pozo, Kaiky, Ely, Akieme - Embarba, Robertone, Costa, Lázaro - Touré, Ramazani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.03 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid660017:618
2.FC Barcelona651018:116
3.Real Betis650110:415
4.Athletic Bilbao641112:413
5.CA Osasuna64027:512
6.Villarreal CF632110:211
7.Atlético Madrid631210:610
8.Real Sociedad63127:810
9.Valencia CF630310:59
10.RCD Mallorca62226:78
11.Girona FC62137:77
12.Rayo Vallecano62137:87
13.Celta Vigo62138:137
14.Getafe CF62136:127
15.Sevilla FC61237:115
16.UD Almería61144:74
17.Espanyol Barcelona61147:124
18.Real Valladolid61143:114
19.Cádiz CF61051:143
20.Elche CF60152:161

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Co je tak strašně překvapivého na tom, že je Betis v popředí tabulky?

Reagovat
Jordi Alba

Všichni čekali o 3 body míň, nicméně rozhodčí v zápase s Gironou se rozhodl nepískat rovinu.

Reagovat
Gazdo

Snad teda nebude Xavi vymyslat s nejakym Garciom na RB a skusime niekoho z akademie. Proti Mallorke jednoducho by sme si mali dovolit doplnit kader jednym juniorom

Reagovat
roman1978

V sezóně, která bude přerušena mistrovstvím světa ti genové nacpal stupidní pratelaky do již tak precpaneho kalendáře. Ještěže je to za námi a můžeme v ostrém tempu pokračovat. Ještě by mohla UEFA nastavit zápasy co dva dny, hráči toho mají málo. Před ms je takto ničit je fakt chytré. Takže

Reagovat
LAM

No jsme dobře v hajzlu.

Chybějí dva nejlepší stopeři kteří můžou nastoupit i na právo a k tomu Bellerin, takže na nejdůležitější zápasy LM a EC nám zůstala jen průměrná obrana a jenom Roberto na RB,kterej je ještě po zranění.

Postup do playoff LM bude hodně těžkej úkol.

Reagovat
roman1978

Přesně tak

Reagovat
JM

Já jsem četl, že Kounde by EC mohl stihnout.

Reagovat
EaP

Tak zase Inter nieje Bayern. A ak sme s Bayernom konečne hrali rovnocennú partiu, Inter by nemal byť problém ani s obranou Christensen, Garcia , Roberto. Oni v predu majú Dzeka a Laura. A obaja potrebujú k skórovanie lopty. Ak naša záloha ubeha a nepustí ich k lopte, hroziť budú minimálne. Nám hra do karát túto sezónu Lewa , Gavi, Pedri , Dembele , Raphinha a Frenkie v dobrej forme. To by sme si mali postrážiť.

Reagovat
Gazdo

S tym Dzekom a Lautarom opatrne. Ano oni loptu potrebuju dostat ale to v podstate kazdy utocnik s vynimkou Messiho a Neymara ktori nie su tak trochu klasicki utocnici. Ale akonahle Dzeko alebo Martinez tu loptu dostanu pri obrane Roberto-Christensen-Garcia budeme velmi trpnut aby to tam nezacalo padat

Reagovat
EaP

Schválne , pozri si záznam dnešného zápasu Inter - AS ... A pri všetkej úcte, kvalita stredu poľa Barcelony oproti AS Roma je niekde úplne inde si myslím. Jediná dôležitá vec, ktorá je na utorok nutná je, aby sme dnes zvíťazili a aby im Xavi s Lewom nedovolili zaspať na vavrínoch. Ale ja očakávam z toho dvojzápasu 6 bodov , poprípade 4, ale to len ak Inter dostane doma od fanúšikov nejaký maxi impulz na ten zápas.

Reagovat
rominhoFCB

Ter Stegen; Balde, Piqué, Christensen, Jordi Alba; Busquets, Gavi, Kessie; Dembélé, Lewandowski, Ansu

Reagovat
smazaný uživatel

hodně zajímavá sestava, na Piquého, Kessieho a Fatiho jsem velice zvědav

Reagovat
LAM

Dost risk taková rotace po repre a Balde na pravo.........

No nečekám nic jednoduchého.

Reagovat
Raul=Real

Bude pre Lopeho záverečná Dortmund alebo Bilbao?

Reagovat
Ed_Hazard

Ja mu tipujem max 2 kolá v LL.

Reagovat
bartlu

Snad ukopeme aspoň remízu. Gól nedáme, tak aspoň 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAA NÁDHERAAA

Reagovat
patas92

Not bad

Reagovat
Kluivert9

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

tomu říkám střela, naprosto nekompromisní

Reagovat
Mass

To je fakt špica ta jeho produktivita

Reagovat
Ed_Hazard

Lewa je proste šuter. Ten ich bude ťahať aj keby boli neviem aký impotentní.

Reagovat
Raul=Real

Ak sa nezrani, pichichi ziska s velkym naskokom u Benzina to skôr vidim na goly v "dolezitych" zápasoch... snáď...predsa len Barca dava slabsim superom vacsie nakladacky ako Real, takze tam si Lewa nazenie skóre

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Stegen

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole to sú luckeri ter Stegen očividne chytil svoju bývalú formu sakra.

Reagovat
Switchback

však ho vyloženě trefil ne? to by chytl i stegen ve své nejhorší formě

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se to teda nezdálo moc jednoduché, šlo mu to nepříjemně mezi ruku a tělo

Reagovat
Switchback

Máš pravdu, ono i z takové blízkosti to můžeš nešikovně vyrazit na protihráče

Reagovat
Ed_Hazard

Brankár vo forme vie, kde má stáť. Stegen bez formy by bolo o meter bližšie k tyčke

Reagovat
smazaný uživatel

čistý zákrok Piquého, kokot Manzano zase úřaduje

Reagovat
vilp

Reagovat
Ed_Hazard

Ja som sa radšej zdržal reakcie. Zistil som totižto, že Klokan často žije v paralelnej dimenzii. Za taký sklz sa v pohode vylučuje, u nás za taký sklz (podotknem nešťastný - podšmyknutie) išiel Ramos neraz pod sprchy

Reagovat
vilp

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
misinho7

Reagovat
Lemiux66

Reagovat
bartlu

Hrajeme hovno. Zázračný Lewa zacaroval, tot vše. Výkon otřesny

Reagovat
smazaný uživatel

Co jsou to za psycho magoři ta Mallorka? Takhle to vyhrocovat už v prvním poločase.

Reagovat
Diskostu

Neviem či je to extrémne šťastie alebo extrémna kvalita Barcelona len tak gol nedostane narozdiel od Realu ktorý inkasuje každý zápas.

Reagovat
LAM

Tak to vypadalo jako loni po repre. Nulovej pohyb,nápady nic. Loni jsme se z toho už nevyhrabali, tak snad to bude jen dnes.

Zranění chybějí hodné. Balde nemá na RB co dělat a na stopera chybí rychlost.

Kessie nemá v takovým zápase absolutně žádnej přínost.

A rozhodčí je dnes zase úplně mimo.....

Reagovat
patas92

Balde si na tom RB počíná úplně v pohodě

Reagovat
Xavi

Taky se mně líbil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ferrán

Reagovat
bartlu

Z prdele klika, genialits Lewy, jinak sracka hovno nic. Můžeme být rádi za remíz, drtili nás neskutečné.

Naprosto nechápu nákopy na Lewu, který je sam, místo abychom drzeli míč na zemi posledních 5 min. Z každého nakoupu okamžitě nebezpečný útok…

Reagovat
Mishko

Tak poď Lunin, ukáž, že máš na to byť raz jednotkou

Reagovat
zasranej malíř

Lunin,Carvajal,Rudiger,Alaba,Mendy,Tchouameni,Kroos,Ceballos,Vini Jr,Benzema,Rodrygo

Reagovat
Ed_Hazard

Riadne prevzdušnená zostava. Čo sa to s tým Carlom stalo? Takú rotáciu si nepamätám za celú jeho kariéru Som zvedavý hlavne na tú stredovú trojku, snáď Ceba nesklame.

Reagovat
Diskostu

Lewa neskutočne valcuje Benzemu tak isto aj Stegen Courtoisa

Reagovat
Raul=Real

Zostava parádna, klobúk dole Karlo, toto som nečakal

Reagovat
smazaný uživatel

koukám, sekce PD je hezky chcíplá...Žije vůbec ještě ten trotl Valloire, bo jak se jmenoval ?

Reagovat
smazaný uživatel

Klid před El Clásicem.

Reagovat
Ed_Hazard

Optimista

Reagovat
CHONG

Většina uživatelů už má zřejmě dost rozumu na to, aby řešili ty samé věci pořád dokola. Např. pod souhrnem si Klokanomet u rekordu Xaviho neodpustil rypnutí do Zidana, před časem by tím asi vyvolal diskuzi / hádku, ale dneska už na něj každý sere...

Reagovat
Jordi Alba

Hlavně dřív to tady snad každej bral osobně a půlka si tu nadávala do kokotů atd, to tu nás co zbyli asi moc nezajímá. Na jednu stranu nějaká rivalita by nebyla na škodu, na druhou stranu Real už vidím max tak proti Barceloně, tak co bych o něm psal..

Reagovat
CHONG

Asi tak, já Barcelonu letos v lize ještě neviděl a do EC se na tom nic nezmění.

Reagovat
teenz

Reagovat
Ed_Hazard

Este ze nehra Chimy. Dnes by to mal byt padom pohodovy zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna do útoku! Znič ty bílé hlavy, Abde!

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Abde

Reagovat
LeonardoUžoa

Hoj borci, nevíte pls co je ta polská vlaječka?

Reagovat
CHONG

To je vlajka Indonésie...

Reagovat
LeonardoUžoa

Tak to už potom dává smysl. Dík.

Reagovat
Diskostu

Sudi si podal na Osasunu? čo tam stvára ? Real ďalší nepresvedčiví výkon....

Reagovat
zasranej malíř

No jo, kdo jiný

Reagovat
Ed_Hazard

Dnes mi lezie na nervy. Zase. Jeho jediné šťastie ten lucky goal

Reagovat
Raul=Real

9z10 akcii pri nom konci a tá jedna zvykne končiť gólom no, ale aj tak ma vytáča

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Cracker10

To je golman

Reagovat
smazaný uživatel

VAReal opět úřaduje

Reagovat
smazaný uživatel

Upřímně nechápu, proč se nepískal ofsajd Rüdigera, vždyť udělal pohyb k míči, čímž se zapojil do hry a zmátnul brankáře.

Reagovat
vilp

Reagovat
Dayman

Hele, Xavi sice je falesnik, ale ten citat byl jen vtip (porad nefunguji DMs )

Reagovat
smazaný uživatel

No nejen pohyb, natahoval nohu přímo k míči.

Reagovat
Ed_Hazard

Pohyb k míči tak nejak znamená, že tú nohu k nemu naťahoval

Reagovat
smazaný uživatel

pohyb k míči můžeš dělat i bez natahování nohy mistře hlavo. Když natahuješ nohu, dáváš najevo, že chceš zakončovat. Z ofsajdu.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Ed_Hazard

Myslím že to bolo tým, že bol tak 2 metre od dráhy lopty.

Reagovat
Raul=Real

Nebol priamo v zornom uhle brankara na loptu, podla mna preto

Reagovat
Pavrik

Toto je jedna z tých nejednoznačných situácií, kde je rozhodca nútený posúdiť to subjektívne, dá sa tam pískať offside aj gól..

Reagovat
smazaný uživatel

Spravedlnost

Reagovat
Diskostu

Real Keby to bola Barca tak sa to odrazy od Brvna Real nikdy neudrži čistý štít

Reagovat
smazaný uživatel

škodaaa, už mohli téct

Reagovat
Raul=Real

Kto z nasej "kvalitnej" lavicky nas teraz príde spasiť? Eden, Mariano, ci Asensio?

Reagovat
Ed_Hazard

Ok Asensio a Hazard na plac. Brazilski tanecnici dolu.

Reagovat
Raul=Real

Hmm bude mat pred Edenom prednosť aj Mariano?

Reagovat
Diskostu

Povedzme si úprimne uz to prísť muselo Real nehra dobre, nepresvedčivo .nemá taku kontrolu nad zápasmi aj ked sa vyhrávalo ale iba "bodaj by" nezodpovedný v defenzíve neefektívny v útoku...

Reagovat
zasranej malíř

Jasná voole

Reagovat
Raul=Real

Červená asi nemusela byť

Reagovat
Cracker10

Je to Real, takze musela.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to bylo zmaření gólové příležitosti, naprosto jasná červená. To vyloučení Luize Felipeho v zápase proti Celtě bylo diskutabilnější.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Diskostu

Reagovat
CHONG

Benzín by ty penalty už kopat neměl

Reagovat
Diskostu

Lewandowski ho zničil ....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raul=Real

3 zo 4 nepremenil v tejto sezone nech to kope radsej Rodrygo

Reagovat
zasranej malíř

No asi ofsajd

Reagovat
zasranej malíř

Mariano pojď synu rozhodnout

Reagovat
Raul=Real

Mariano ma čo za vianočku na hlave?

Reagovat
LeonardoUžoa

Otřesný chlap

Reagovat
smazaný uživatel

Osasuna nezklamala, vždy nesmyslně podceňovaný tým

Reagovat
LeonardoUžoa

Fakt respekt pro Osasunu. V 10 nezdržovali, nedělali divadlo. Pěkně odbráněno do konce a se ctí. Zasloužený bod.

Reagovat
Phillipinho

Tak oni ne nadarmo hrajou nahore. Skvely kompaktni tym s dobrym koucem.

Reagovat
LeonardoUžoa

Jj, přišli mi strašně fajn už ke konci minulé sezony. Jenom Ávila mi trochu vadí s tím plážovým vyhrnováním trenýrek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele