Ligue 1 - preview 1. kola

09.08.2013, 08:27, aktualizováno 11.08.2013, 08:50
Previews
Dnes vstupují do nové ligové sezony poslední čtyři týmy. Marseille chce zopakovat loňský výborný start, první zápas ji čeká na hřišti nováčka z Guingampu. Další pohárový účastník Saint-Etienne začíná taktéž venku, konkrétně na půdě Ajaccia.
AC Ajaccio - AS Saint-Étienne  (neděle 17:00)
S rozdílnými cíli budou do právě začínající sezony Ligue 1 vstupovat soupeři, kteří si to rozdají v prvním ze dvou dnešních zápasů.

Domácí AC Ajaccio minule skončilo na první nesestupové příčce, takže bude-li se korsický klub po závěrečném kole pohybovat někde v klidném středu tabulky, zavládne u vedení v čele s prezidentem Alainem Orsonim spokojenost. Tento úkol leží na bedrech Fabrizia Ravanelliho, neboť právě on bude proti AS Saint-Étienne mezi profesionály debutovat na trenérské lavičce coby hlavní kouč.

Přes léto svým hráčům, jak se říká, pěkně naložil, takže po fyzické stránce by měli být velmi dobře připraveni. Kdysi populární "Šedý vlk" si je ovšem velmi dobře vědom, že kondice je důležitá, ale není všechno: "Teď budeme muset být silní hlavně mentálně, protože od toho se bude vše odvíjet," dodal. I svými dalšími slovy vzkázal soupeřům, že podcenit jeho tým se nemusí vyplatit: "Vím, že být trenérem je velmi obtížná a náročná práce. Ale odevzdám jí úplně všechno, tak jako jsem to dělal, když jsem byl hráčem, protože chci v Ajacciu zůstat co nejdéle. Můj tým dá v každém zápase do hry srdce a bude se rvát o dobrý výsledek."

Ravanelli, jenž si francouzskou nejvyšší soutěž vyzkoušel v předminulé dekádě na tři roky i coby hráč Olympiku Marseille, se bude moci v plnění své vize spolehnout na minimálně jednoho zkušeného hráče v každé řadě. Jasnou brankářskou jedničkou bude Mexičan Guillermo Ochoa. Obranu by měl dirigovat třiatřicetiletý Laurent Bonnart. V záloze se bude spoléhat na umění titulem pro šampiona Ligue 1 (s Olympiquem Lyon) ověnčeného Benoîta Pedrettiho. Góly by pak měli obstarávat naturalizovaný Švýcar Eduardo a rumunský průšvihář Adrian Mutu, který byl v minulé sezoně s jedenácti přesnými zásahy nejlepším střelcem týmu. Kádr má tedy Fabrizio Ravanelli k dispozici více než slušný. Otázkou je, jestli dokáže především z uvedených hráčů dostat maximum.

Zatímco AC Ajaccio se v sezoně 2013/2014 na svůj první ostrý start teprve chystá, AS Saint-Étienne už má za sebou dvě utkání třetího předkola Evropské ligy proti moldavskému FC Milsami, která znamenala při celkovém skóre 6:0 pohodlný postup do předkola čtvrtého, kde čeká dánský Esbjerg. Polovinu gólů zařídil bývalý hráč Šachtaru Doněck Brandão, který by tak měl být po odchodu Pierra-Emericka Aubameyanga do Borussie Dortmund (kde se mimochodem na úvod Bundesligy uvedl hattrickem) hlavní hrozbou pro obranu protivníků i v Ligue 1.

ASSE mělo mimořádnou sezonu. Trenér Christophe Galtier nejenže dovedl tým k pátému místu, ale zároveň s ním vyhrál Ligový pohár, čímž zařídil klubu první významnou trofej od jubilejního desátého, a dosud nikým nepřekonaného ani vyrovnaného, triumfu v Ligue 1 v roce 1981. Není divu, že si spolupráci s ním prezident Roland Romeyer pochvaluje: "Minulá sezona byla velmi dobrá, protože trenér splnil požadavky určené vedením. Tým respektuje soupeře i rozhodčí, a navíc hraje čistě. Pokud budeme pokračovat tímto způsobem, dobré výsledky budou nepochybně přicházet i nadále." ASSE chce útočit na pohárové příčky i letos. Cesta za nimi tedy začíná na hřišti AC Ajaccio v zápase, který slibuje zajímavou velmi podívanou.  
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
EA Guingamp - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Ligový nováček versus stále ještě nejpopulárnější francouzský klub - to je souboj, který uzavře první kolo francouzské Ligue 1.

Olympique Marseille by v této sezoně rád přidal do sbírky desátý titul, jenže v konkurenci PSG a Monaka se s ním příliš nepočítá. Ale znáte to: když se dva perou ... Otázkou zůstává, jestli tím třetím, kdo se bude smát, nebude náhodou po matných letech spíše Lyon, ačkoliv druhé místo Marseille z minulého ročníku jasně ukázalo, že konkurenceschopný kádr nepochybně má. zda to bude platit i pro vystoupení na evropské scéně, to je téma pro jiný článek.

Klubu z druhého největšího města Francie by nepochybně přišla vhod podobná série jako loni, kdy vyhrál úvodních šest zápasů, což je počin, jenž se naposledy povedl před více než půl stoletím Monaku. I na Stade Vélodrome zamířilo několik posil. Především do útoku, neboť na konci předchozí sezony měl Olympique Marseille v kolonce vstřelených branek číslo 42. Je pozoruhodné, že to stejně stačilo na to druhé místo, jelikož pouze šest týmu v Ligue 1 bylo v ofenzivě méně produktivních. Kdo tedy přišel? Z Lille Dimitri Payet, z Évianu tuniský reprezentant Saber Khelifa a z Guingampu Gianelli Imbula, jenž byl za uplynulou sezonu vyhlášen nejlepším hráčem Ligue 2.

Jak vidno, bude pro něj mít první ostrý zápas za nový klub zvláštní příchuť, jak už to holt ve fotbale bývá. "Rozhodně v tom zápase udělám všechno pro to, aby uspěla Marseille. Neříkám, že nebude hezké vidět před zápasem své bývalé spoluhráče, ale jakmile se začne hrát, už nebudeme přátelé," nechal se slyšet. Přitom to byl právě on, kdo pomohl klubu z Bretaně ke druhému místu v Ligue 2, což znamenalo po takřka deseti letech návrat zpět mezi elitu. Není divu, že Stade du Roudourou bude vyprodaný. Přes 18 000 fotbalových příznivců se jistě už minimálně měsíc nemůže dočkat dnešního večerního utkání.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.75 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valenciennes FC - Toulouse FC  (sobota 21:00)
Fotbalisté Toulouse by konečně rádi prorazili na ty nejvyšší příčky Ligue 1. Klub už delší dobu buduje tým, který by se o to měl postarat, zatím tomu ale výsledky moc nenasvědčují. Pomoci by jim k tomu měl útočník Wissam Ben Yedder, jehož smlouva byla prodloužena o další dva roky. Uvidíme, zda-li ukáže svůj potenciál proti VAFC.

Ben Yedder byl na předních příčkách top střelců loňskou sezónu, celkem nasázel soupeřům patnáct gólů. Jeho služby si chtěl kouč Alain Casanova pojistit a povedlo se mu. Uvidíme, jak se začlení další tři nové posily Mihai Roman z Rapidu Bukurešť, Oscar Trejo z Gijónu a Uroš Spajič z Crvene Zvezdy Bělehrad.

Valenciennes se pomalu a jistě stává tradičním účastníkem Ligue 1. Prakticky nemá problém s udržením prvoligové příslušností, patří mu vždy a s pravidelností klidný střed tabulky. "Je to nebezpečný tým. Není snadné hrát na jeho novém stadionu a získávat tam body," varoval před ostrým startem Casanova.

Cíle domácích se ani tento rok nebudou měnit. Důležité pro ně bude zbytečně nepanikařit a kdo ví, třeba se přiblíží i evropským pohárům, které byly kolikrát hodně blízko. "Chceme pochopitelně vstoupit do nové sezóny jak nejlépe to půjde. Ale na druhou stranu, tento zápas o ní rozhodovat nebude," uvedl trenér Daniel Sanchez.

Francouzský trenér zřejmě dá šanci nové posile Hamedu Doumbiovi, který nedávno přišel na hostování z Wolverhamptonu. K dispozici ovšem nebude mít Neryho, který utrpěl zranění tento týden, ani Lalu s Camarou, jenž má problémy s kolenem. TFC chybí Zebina, nominovaný na 800 kilometrů dlouho cestu na sever byl ovšem nakonec i Didot.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Rennes - Stade Reims  (sobota 21:00)
Rennes vstupuje do nové éry pod úspěšným koučem Philippe Montanierem, který v létě nahradil odstoupivšího Frédérica Antonettiho; první překážkou na plánované cestě za poháry je loňský nováček z Remeše.

Hostující celek má za sebou velmi slušnou sezonu, v níž zejména díky nepropustné obraně vystoupal navzdory předpokladům až na čtrnácté místo, jedinou příčku za dnešního soupeře; jednou z nejvýraznějších postav byl útočník Gaëtan Courtet, autor devíti ligových branek a zdaleka nejproduktivnější hráč týmu. A právě Courtet věří, že se remešským bude dařit i letos - prý jsou připraveni zanechat velký dojem.

Čtyřiadvacetiletý forvard dokonce pošilhává po vylepšení loňského umístění; pomoci by k tomu měl trochu jiný přístup ke hře, než na který jsme si za uplynulých dvanáct měsíců zvykli. "Euforie už není taková jako před rokem, kdy jsme postoupili a pro všechny to byla obrovská událost," shrnuje Courtet v rozhovoru pro oficiální stránky klubu. "Tento rok bereme mnohem vážněji, chceme se stoprocentně koncentrovat, ukázat tytéž kvality co loni a ještě k nim přidat něco navíc," dodává.

Ve zmiňované sezoně skončila obě utkání mezi těmito soupeři shodně výhrou 1:0 pro domácí; Courtet však věří trenérovi Hubertu Fournierovi, že i přes nevýhodu hostujícího prostředí připraví ideální taktiku. "Nemůžeme se dočkat startu ligy," těší se útočník. "Na tento okamžik jsme se dlouho připravovali a jsme odhodlaní překvapit celou ligu," varuje potenciální soupeře.

Co se Rennes týče, má se čtyřiadvacetiletý odchovanec Lorientu na pozoru: "Víme, že je to velice silný tým. Minulý rok se potýkali s určitými problémy, ale teď je nová sezona a budou chtít začít zase od nuly. My se však musíme ohlížet především sami na sebe," uzavírá odhodlaně.

Nádech nostalgie bude mít nadcházející zápas pro domácího playmakera Juliena Féreta, který právě v Remeši odehrál podstatnou část své kariéry a málem v jejím dresu zkompletoval stovku zápasů. "Hrát proti bývalému klubu je vždy něco navíc," nezastírá jedenatřicetiletý záložník, který přiznává, že se mu ulevilo, když se Fournierův celek loni dokázal vyhnout sestupu. "Zažil jsem zde skvělé časy, i když to nebylo vždy jednoduché. Jsem rád, že se zachránili. Ukázali, že jsou bojovným celkem."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - SC Bastia  (sobota 21:00)
Napjatě očekávají úvod nové sezony v Nantes - tradiční klub se vrací do Ligue 1 a v cestě mu stojí pro změnu loňský nováček, korsická Bastia. Diváci se podle všeho mohou těšit na ofenzivní představení obou týmů..

Hosté sice loni překvapili a z pozice vítěze Ligue 2 vybojovali skvělé dvanácté místo, jejich kouč Frédéric Hantz však přesto věří, že letos je jeho tým připraven na sezonu ještě lépe. V generálce na nový ročník se Bastii podařilo remizovat 0:0 s Getafe, a místní hrdina Hantz glosuje: "Nemohu mluvit za naše konkurenty, ale osobně jsem byl velmi spokojen s tím, co jsme proti Getafe předvedli. Srpnové zápasy ukážou našim fanouškům i soupeřům, že jsme se posunuli dopředu."

Hned úvodní klání však může být hodně zrádné - od Nantes se před domácím publikem dá očekávat, že nenechá na hřišti nic zadarmo, a kouč si to dobře uvědomuje. "V Nantes jsou nadšení z návratu do Ligue 1, já však od svého týmu očekávám, že k této výzvě přistoupí zodpovědně a utkání zvládnou. Jsme na tom lépe, než jsme byli na začátku předchozí sezony. Hodně spolupracuji s naším prezidentem ohledně posil, a nyní máme k dispozici pevný, zkonsolidovaný kádr. Myslím, že jsme připraveni tak dobře, jak je to jen možné," uzavřel Hantz na optimistickou notu.

Právě čachrování s novými jmény se Bastia přes léto rozhodně nebála - Korsičané angažovali hned 10 nových hráčů, zatímco jejich konkurence z Nantes zaznamenala poloviční cifru. Zatím posledním přírůstkem do kádru Les Canaris je americký internacionál Alejandro Bedoya, který naposledy hájil barvy švédského celku Helsingfors. Šestadvacetiletému ofenzivnímu záložníkovi prý v rozhodování hodně pomohli krajané Carlos Bocanegra a Charlie Davies, kteří si soutěž vyzkoušeli v dresu Rennes a Saint-Étienne, respektive Sochaux.

"Hrál jsem s ním (Bocanegrou) v Rangers," vzpomíná Bedoya. "Řekl mi toho hodně o lize i svém klubu. Charlie je zase jedním z mých nejlepších přátel, když se dozvěděl, že mířím sem, záviděl mi to. Také on mi předal spoustu zkušeností a rad, jak to v Ligue 1 chodí. Jejich slova byla pro mě klíčová," uzavírá s vděkem rodák z New Jersey.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.50 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Olympique Lyon - OGC Nice  (sobota 21:00)
Lyon na úvod Ligue 1 čeká soupeř, kterého v posledních letech moc nemusí. Za posledních sedm zápasů Nice skolil jen dvakrát, přitom svěřenci Rémie Gardeho si budou muset proti nepříjemnému protivníkovi poradit bez hvězdy Lisandra Lópeze. Ten má totiž namířeno za penězi do Kataru.

Garde samozřejmě z této zprávy neměl vůbec žádnou radost. "Jsem zklamaný, že přicházíme o takového hráče. Jeho ztráta bude hodně citelná, ale musíme respektovat jeho volbu," uvedl. V útoku vůbec bude mít možná problém najít optimální složení, vždyť na odchodu je i dredatý Francouz Bafetimbi Gomis.

Ani spoluhráči nemají radost z odchodu Argentince. "Jsme z toho nešťastní," přiznával na tiskové konferenci před utkáním s Nice záložník Maxime Gonalons. "Byl to důležitý kluk jak na hřišti, tak i mimo něj v kabině. Podílel se na velkých věcech v OL. Přeji mu hodně štěstí v novém působišti," dodal.

Olympique jako jediný francouzský účastník předkola Ligy mistrů už zná jméno nového protivníka, se kterým se utká zhruba za dva týdny. A bude jím nepříjemný San Sebastian. To poslední, co by mužstvo chtělo, je dostat se do nějaké menší krize - a že OGC společně s dalším protivníkem Sochaux umí soupeřům zatopit.

Hosté loni hodně překvapili celou ligu, celkově skončili na skvělém třetím místě a málem usilovali i o účast v Lize mistrů. Také je tak čeká účast v evropských pohárech, ve 4. předkole Evropské ligy narazí na Apollon Limassol. "Klub dlouho poháry nehrál. Věřím tomu, že budeme správně motivováni," říkal záložník Didier Digard.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.67 - 3.60 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Lille OSC - FC Lorient  (sobota 21:00)
Byla to jedna z nejhorších porážek, jakou Lorient utrpěl loňskou sezónu. A není to zas tak dávno - na začátku dubna ho Lille skolilo vysoko 5:0 a téměř po čtyřech měsících se vrací na místo činu zpět. I domácí mají v této sezóně co napravovat, nedávný mistr ligy loni nepostoupil ani do evropských pohárů.

Les Merlus zakončili loňskou sezónu asi tak, jak zamýšleli. A nakonec skončili jen o dvě příčky níže než soupeř, tedy na 8. místě. Kouč Christian Gourcuff i nadále hodlá spoléhat na služby útočníka Jérémieho Aliadiéreho, bývalého hráče Arsenalu, který loni nastřílel v lize celkem šestnáct branek.

Byť s ním během přípravy existovaly určité problémy, Aliadiéreho odmítl nastoupit do přátelského utkání s Brestem, protože protestem hodlal získat lepší smlouvu, je málo pravděpodobné, že by ho díky tomuto incidentu Gourcuff delší dobu nechal sedět na lavičce. Především pak proto, že už má zdravé koleno, s nímž má dlouholeté trable.

Celý tým si jinak pamatuje, jak neslavně v Lille loni hrál. "Hodně špatná vzpomínka," přiznával hlavní lodivod v rozhovoru pro fclweb.fr. "Je jen na nás, abychom to utkání vymazali z hlavy, a tohle střetnutí bráli s maximální vážností. Je důležité, abychom sezónu odstartovali dobře."

V kádru Lille přece jenom došlo během léta k dost podstatným změnám. Odešli Lucas Digne, Dimitri Payet nebo Eurélien Chedjou, a je velkou otázkou, zda-li se nové posily sehrají dostatečně včas. V klubu jinak zůstal Salomon Kalou, i když by bývalého hráče Chelsea znovu lákala Anglie.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Évian Thonon Gaillard - FC Sochaux  (sobota 21:00)
Dva celky, které loni hrály o holé přežití až do posledního chvíle, se na úvod nové sezóny střetnou spolu. Zatímco v Sochaux proběhlo přes léto několik přestupů a zbavovalo se nepotřebných a nedobrých hráčů, v Évianu jako by pomalu a jistě budovali ten kádr na nejvyšší soutěž, jaký by potřeboval.

Na nejvyšší příčky by si ani jeden z klubů neměl dělat nároky. Prioritou by pro ně měla být prvoligová záchrana, a když se povede něco víc, nebude to od věci. Loni dělil patnácté Sochaux a šestnáctý Évian jen jeden jediný bod a vyrovnaný souboj se dá očekávat i nyní. Za domácí zřejmě nenastoupí již Khelifa, který má namířeno do Marseille.

Hostům se letní příprava moc nevydařila, ovšem opora týmu Sébastien Corchia jí nebere příliš vážně. "Nehleděli jsme na výsledky. Chtěli jsme hlavně zautomatizovat některé prvky a to se podařilo," uvedl v rozhovoru pro klubový web soupeře. "Třeba loni jsme hráli přáteláky skvěle a pak jsme měli stejně špatný start do sezóny."

Právě kolem něho a Ryada Boudebouze se hodně spekuluje, zda-li u FCSM zůstanou. Zájem mají přední francouzské kluby i ty ze zahraničí. Nahradit oba dva by bylo zajisté velmi obtížné. "Jsem profesionál. A dokud budu hrát zde, budu hrát na sto procent. Přestupové okno ale není u konce a stát se může cokoliv. Uvidíme," zakončil Corchia.

ÉTG načíná již svůj třetí ročník na nejvyšší úrovni. Zatímco první sezóna mu vyšla na jedničku (9. místo), loni se zachránil zuby nehty až v posledních kolech. "Měli jsme dobrou přípravu, tým je stabilizovaný," říkal na tiskové konferenci kouč Pascal Dupraz. "Nemůžu se dočkat. Podle mého máme přesvědčivé výsledky, abychom mohli hrát i příští rok."
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.10 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Girondins Bordeaux - AS Monaco  (sobota 21:00)
Nová éra AS Monaco začíná - a prvním soupeřem, který se mohutně posílenému celku postaví, bude Bordeaux. Ostře sledovaný tým Claudia Ranieriho plánuje na Stade Chaban-Delmas odstartovat dlouhou cestu za plánovaným úspěchem.

Knížecí klub se může těšit na atmosféru Ligue 1 po dvou letech strávených v nižší soutěži, a při příležitosti návratu do Ligue 1 investoval prostřednictvím bohatého vlastníka Dimitrije Rybolovleva nemalé prostředky; nejvýraznějšími novými jmény jsou kolumbijský šutér Radamel Falcao, s cenovkou 60 milionů eur v době přestupu nejdražší hráč v historii ligy, jeho krajan James Rodríguez a dvojice středních záložníků Joao Moutinho - Jérémy Toulalan. Další z posil, ex-barcelonský bek Éric Abidal, navlékne po návratu do svého mateřského klubu kapitánskou pásku.

Monaco postoupilo z Ligue 2 z prvního místa, ale žádná zázračná jízda se nekonala - ačkoliv Ranieriho tým ani jednou nevypadl z prvních tří příček a díky jediné porážce v závěrečných 21 zápasech uhájil šestibodový náskok před druhým Guingampem. Nyní italský kouč především zdůrazňuje, že chvíli potrvá, než si nový tým jaksepatří "sedne"; přípravná utkání však naznačila, že potenciál se v něm skrývá skutečně obrovský. V závěrečných třech letních duelech neztratili červenobílí ani bod, v generálce pak před vlastním publikem porazili silný Tottenham přesvědčivě 5:2. Falcao zaznamenal v přípravě čtyři branky.

Nyní je cílem posíleného týmu šlapat na paty favoritovi z Paříže. "Chceme skončit mezi prvními třemi," vytyčil Ranieri, ale vzápětí dodal: "Teď je však třeba především tvrdě pracovat, neboť jsme stále ve fázi budování. S přípravou jsme spokojení a jsem zvědavý, jak si povedeme v ostrém startu proti Bordeaux, které hraje hodně nátlakový fotbal s výbornými brejky. Bude to dobrý test proti týmu, jenž patří k symbolům Ligue 1. Věřím, že máme na to, abychom se na soutěž rychle adaptovali."

Vypadá to, že na trávník Chaban-Delmas vyběhne v dresu hostí hned šestice nových hráčů - Falcao na hrotu, James na pravém křídle, Moutinho s Toulalanem ve středu zálohy a Abidal s Ricardem Carvalhem na levé straně obrany. Nový kapitán, který nedávno přemohl vážnou nemoc a dokonce se ve třiatřiceti letech vrátil zpět do reprezentace, se před startem soutěže nechal slyšet: "První zápasy jsou důležité, musíme získat pokud možno všechny body. Stále se sehráváme, je však důležité být co nejefektivnější."

Ani Bordeaux však rozhodně nejsou žádní nazdárci - ambiciózní celek loni získal trofej z Coupe de France a i letos bude patřit k adeptům na poháry. V lize už to tak slavné nicméně nebylo, průměrné sedmé místo doprovodilo pouhých 40 vstřelených gólů, a kouč Francis Gillot navíc přišel o dlouhodobě nejlepšího hráče klubu - Benoït Trémoulinas zamířil do Kyjeva. Na levém beku jej má nahradit Argentinec Lucas Orbán, který přišel z Tigre.

Jinak je však tým Bordelais tvořen převážně hráči, kteří se z uplynulých sezon dobře znají; spoléhat se tak bude opět na zákroky Cédrika Carassa, kreativitu Plašila s Obraniakem a branky Cheicka Diabatého, jenž skóroval desetkrát v posledních devíti ligových startech. Právě Diabatého absence byla možná jednou z příčin, proč Bordeaux prohrálo před týdnem v Superpoháru - proti PSG sice ještě devět minut před koncem vedlo, ale nakonec padlo těsně 1:2.

I přes zmeškanou šanci získat první trofej v sezoně byl však Gillot s představením svého mužstva spokojený, a k zápasu s druhým z "šejkovských" klubů tak hledí s optimismem. "Možná, že ještě nejsou úplně připraveni," přemítá. "Raději se s nimi utkáme teď, než za dva nebo tři měsíce. Mají nicméně opravdu dobrý tým." K ambicím vlastního celku je bývalý lodivod Sochaux realistický: "Víme, že skončit v první trojce nebo čtyřce bude nesmírně složité. Musíme ze sebe zkrátka vydat to nejlepší a uvidíme."

Gillot bude v úvodním zápase sezony postrádat suspendovaného stopera Henriqueho; na hřišti se zřejmě neobjeví ani zranění Grégory Sertic a Nicolas Maurice-Belay.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.10 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Montpellier HSC - Paris Saint-Germain  (pátek 20:30)
Soubojem posledních dvou mistrů startuje nový ročník Ligue 1 - na Stade de la Mosson přijíždí hvězdné PSG, v jehož dresu mohou diváci poprvé uvidět také Edinsona Cavaniho. Pařížané jsou i letos největšími favority na zisk trofeje..

Nový kouč Laurent Blanc má k dispozici ještě silnější tým, než jeho předchůdce Carlo Ancelotti; v kabině totiž vedle nejlepšího střelce Serie A Cavaniho přibyli ještě dva talentovaní obránci, Marquinhos (AS Řím) a Lucas Digne (Lille). Největším hitem je však bezesporu uruguayský kanonýr, který byl zařazen do nominace i přesto, že s týmem poprvé trénoval až tuto středu. Vedle Ancelottiho pak z vedení klubu odešel také sportovní ředitel Leonardo.

"Je před námi nová sezona, do níž nastupujeme se změnami v kádru i na lavičce," shrnul Blanc, a zároveň jasně vytyčil stanovený cíl: "Je jasné, že tlak na nás je opět o něco vyšší, ale chceme vyhrát ligový titul. To je náš úkol. Čeká nás dlouhých 38 zápasů a my víme, co musíme udělat, abychom uspěli."

Blanc už během svého krátkého působení stihl zaznamenat první trofej, když ve francouzském Superpoháru dokázalo PSG otočit nepříznivě se vyvíjející utkání proti Bordeaux; autorem vítězné branky byl hlavičkující Alex. Nyní se bývalý skvělý obránce postaví proti klubu, který jej pro velký fotbal vychoval - nyní sedmačtyřicetiletý borec strávil v Montpellieru devět let, se 76 brankami je historicky vůbec nejlepším střelcem klubu, a notně tak přispěl k triumfu v Ligue 2 (1987) a Coupe de France (1990).

To však neznamená, že by měl předloňského šampiona nějak šetřit - ačkoliv sám uznává, že sehrávání může chvíli trvat. "Myslím, že to zabere tři nebo čtyři zápasy, než se dostaneme do ideálního rytmu a rozpoložení. Možná ještě déle, mluvíme-li o skutečně stoprocentní formě. Uvědomujeme si však, že si nemůžeme dovolit chybovat a ztrácet body, a pokud by k tomu došlo, musí jich být co nejméně," přemítá.

Montpellier šokoval ligu v sezoně 2011/12, kdy se pod vedením Reného Girarda stal na dlouhou dobu dost možná posledním celkem, který okradl nově se rodícího giganta o domácí titul; šlo o první triumf v klubové historii. Girard však odešel letos v létě do Lille a na jeho místo usedl Jean Fernandez, který naposledy vedl Nancy; kouč, který nedávno zaznamenal velké úspěchy v Auxerre, má v první lize odtrénováno už 586 zápasů a je tak z celé soutěže jasně nejzkušenější (druhý v pořadí, Élie Baup, strávil na lavičce o celých 100 utkání méně).

Od slavného zisku trofeje se v Montpellieru mnohé změnilo; hned deset hráčů z mistrovského kádru už kope jinde, včetně Younese Belhandy, který odešel do Dynama Kyjev. Nepřekvapí tak, že rozený realista Fernandez přímo vyloučil opakování předloňského ročníku: "Současný Montpellier není oním týmem z roku 2011, naším cílem není bojovat o první pětku. Chceme zakončit sezonu v horní polovině tabulky. Dlouhodobým úspěchem by bylo ustálit klub v první lize a zapracovat na akademii, aby produkovala hráče, které budeme následně moci zpeněžit."

Osmapadesátiletý lodivod může do prvního utkání vyslat zbrusu novou útočnou dvojici - vedle Djamela Bakara do klubu na poslední chvíli přibyl také starý známý Victor Hugo Montano, kolumbijský forvard, který byl v první sezoně po postupu (2009/10) s 11 brankami nejlepším střelcem Les Pailladins. Teprve tento týden podepsal hráč po třech letech působení v Rennes se svým bývalým zaměstnavatelem nový tříletý kontrakt.
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Jourdren - Congré, El Kaoutari, Hilton, Tiéné - Stambouli, Marveaux - Martin, Cabella, Camara - Herrera
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Lucas, Verratti, Matuidi, Pastore - Lavezzi, Ibrahimovic
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.75 - 3.30 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Olympique Marseille00000:00
 Évian Thonon Gaillard00000:00
 Stade Reims00000:00
 Montpellier HSC00000:00
 Toulouse FC00000:00
 Girondins Bordeaux00000:00
 Olympique Lyon00000:00
 FC Sochaux00000:00
 Stade Rennes00000:00
 EA Guingamp00000:00
 SC Bastia00000:00
 OGC Nice00000:00
 FC Nantes00000:00
 FC Lorient00000:00
 Lille OSC00000:00
 Paris Saint-Germain00000:00
 AC Ajaccio00000:00
 Valenciennes FC00000:00
 AS Saint-Étienne00000:00
20.AS Monaco00000:0-2
Bodové odečty
AS Monaco-2za chování fanoušků při posledním domácím utkání sezóny 2012/2013 (17. 5. 2013: AS Monaco - Le Mans FC 2:1)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (229)

Přidat komentář
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

věděl by někdo pravděpodobnou sestavu PSG?

Reagovat
smazaný uživatel

Sirigu; Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell; Lucas, Verratti, Matuidi, Pastore; Ibrahimovic, Lavezzi

Reagovat
smazaný uživatel

dík. co je s Cavanim... článek jsem nečetl

Reagovat
smazaný uživatel

Nic, měl by nastoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Tým:

ALEX

CAMARA Zoumana

CAVANI Edinson

COMAN Kingsley

DIGNE Lucas

DOUCHEZ Nicolas

IBRAHIMOVIC Zlatan

JALLET Christophe

LAVEZZI Ezequiel

LUCAS

MATUIDI Blaise

MAXWELL Sherrer

ONGENDA Hervin

PASTORE Javier

RABIOT Adrien

SAKHO Mamadou

SILVA Thiago

SIRIGU Salvatore

VAN DER WIEL Gregory

VERRATTI Marco

Absence:

BODMER Mathieu (Left out)

CHANTÔME Clément (Left out)

CONTE Antoine (Left out)

KEBANO Neeskens (Left out)

MARQUINHOS (Left out)

MAIGNAN Mike (Left out)

MENEZ Jérémy (Back)

MOTTA Thiago (Calf)

SAABALY Youssouf (Left out)

SISSOKO Mohamed (Left out)

TRAORE Kalifa (Left out)

Reagovat
smazaný uživatel

už je to túúú

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně dobrá liga na záčátek i s německou

Reagovat
smazaný uživatel

Co to vyváděli fanoušci Monaka za neplechu, že svaz sebral AS body?

Reagovat
božský John

Všichni tři fnaoušci Monaca házeli po hráčích soupeře peníze a žetony

Reagovat
.13

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra do Realu!!!

Reagovat
.13

Inak 5 potencionalych superov OL: Metalist Charkov, PSV, Real Sociedad, Fenerbachce a Pacos Fereira.

Okrem Fenerbachce a Charkovu si myslim, ze to je celkom priechodne

Reagovat
smazaný uživatel

ten charkov taky neni tak naslapany, navic pro hrace lyonnais hovori zkusenost v evrope

Reagovat
smazaný uživatel

wáu aká novinka ale nie srandujem, som rád že sa o to zaujímajú aj iný.

Tu sú súperi pre Nice a Štepanov

Nice:

Apollon, Atromitos, Aktobe, Hafnarfjördur, Petrolul Ploieşti

Saint-Étienne:

Molde, Esbjerg, Vojvodina, Grasshoppers, Kukësi

Reagovat
blaugrana

To bude remízka.

Reagovat
smazaný uživatel

Prve kolo, takže prekvapenie na úkor favorita. Fernandez niečo vymyslí. Tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

no už čítam článok o Filipovi Djordjevicovi (Nantes) a možnej ponuke 3.5 ME zaňho...

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho v životě neviděl, byl by to průser, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

tak minulú sezónu im vystrieľal postup, dal 20 gólov. Celkovo(135/47 v Ligue 2), takže až tá minulá sezóna mu vyšla lepšie...

Má 25, zatiaľ nehral žiadnu top súťaž, šiel priamo z Belehradu do Nantes

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pokud Gomis zůstane, tak proč ne. Ale spoléhat na něj, to by byl risk celkem.

Reagovat
smazaný uživatel

lyon ma sociedad...

Reagovat
smazaný uživatel

tak že Real Sociedad

Reagovat
smazaný uživatel

sem tedka mel malem infarkt, jak vytahl lyon jako prvni sociedad ale zlaty stred, ani nejslabsi, ani nejsilnejsi

Reagovat
juninho8

no toto neviem ci je moc dobre RSSS....ale snad to uhaluzime

Reagovat
smazaný uživatel

slabsi tam je jen pakoš, no (hlavne vzhledem ke zkusenostem v evrope)

Reagovat
juninho8

no to hej no....ale minulu sezonu si to slusne davali v PD....snad sa Griezmann nevyblazni

Reagovat
smazaný uživatel

vzhľadom k skúsenostiam je tam ešte PSV, veľmi dlho nehral LM a momentálne má v kádrí väčšinu mladíkov.....

nehovorím že som spokojný,, ale vyhli sme sa Fene a Metalistu,, a to bol pre mňa základ,

až čas ukáže ako zahráme proti Realu,,, dúfam že sa viac rozohrajeme pretože doteraz to bolo také strnule a bez kreativity...

Reagovat
smazaný uživatel

psv privedlo par posil, sociedad opustil montanier a illarramendi a neprisel myslim nikdo, takze bysme je meli dat

Reagovat
smazaný uživatel

stále je tam Vela, Griezmann, Prieto, Inigo, Castro, Agirretxe...bude to zaujímavé...som skeptický pre istotu, aj keď verím že to dáme, podľa mňa je to tak 65/35

Reagovat
smazaný uživatel

Já doufám, že je v pohodě dáme. Jestli ne, tak LM si ani nezasloužíme. Stále by měl být Lyon někde jinde, než provinční španělské kluby.

Reagovat
juninho8

ked sa na to vlastne takto pozeram tak je to proste tak ze ak chcemem hrat LM tak proste takychto superov by sme mali dat.....v skupine nebudu o nic lahsi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sajty

Já jsem s losem naprosto spokojený,konečně nám přálo štěstí.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám ve výhru Lyonu, čím víc FR týmů v LM, tím líp

Reagovat
Langi

chtělo by to se dostat v koeficientu před Itálii, když máme ted našlapanou špičku

Reagovat
smazaný uživatel

no aj pred nemecko,, lebo len prve tri krajiny maju 4 zastupcov

Reagovat
.13

drzim palce

Reagovat
Langi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

Ja si myslim ze dobry...pokud nedame San Sebastian, tak tam fakt nepatrime... ikdyz to jsou nevyzpytatelny spanele, ale zkusenosti a kvalita jsou na nasi strane

Reagovat
smazaný uživatel

kluci Lyonští, držím palce

když se na to tak dívám, tak to může být i na dlouhou dobu poslední účast v LM, tak snad vám to vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Tak na tohle se strasne tesim. To bude prdel.

Reagovat
madridcan
Reagovat
Godwinson

Dnes dělali sestavy asi Blbý s ... vlastně ne, ta Montpellieru se mi líbí. Mohla by to být jednička ...

Reagovat
Godwinson

Tak já myslel, že se jen spekulovalo a on už je Montano na lavičce.

Reagovat
juninho8

goooooooool krasa...Cabella

Reagovat
Godwinson

Jewel .. to vystihl komentátor výborně

Reagovat
domingo

Ibra to budto otoci, nebo dostane cervenou.

Reagovat
juninho8

za tu druhu moznost

Reagovat
GEGE

Dneska redku nedostane....ale zatím působí dost otráveně no....

Reagovat
Godwinson

Herrera s Congrem jsou tak špatní hráči, až by jeden brečel.

Reagovat
juninho8

to vacsia skoda Montana na lavicke

Reagovat
Godwinson

Cabella bude letos podle mě zcela jistě útočit na repre.

Reagovat
juninho8

skoda..nevadi montpellier...bojovat!!

Reagovat
smazaný uživatel

Takovej faul..

Reagovat
Godwinson

Abdel

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnaja

Reagovat
Godwinson

Když už, tak ho mohl zlomit na dva ... takhle hloupě :(

Reagovat
juninho8

no minimalne na dva....snad sa zomknu a vydrzia

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole takovy zpracovani a pak takovej centr..

Reagovat
GEGE

Jallet Neskutečné zpracování a pak to tak napálí do hajzlu...

Reagovat
juninho8

Montpellier krasa

Reagovat
Godwinson

Krása by byly tři body, ale tempo v první půli nasadili až moc vysoko a ve druhý půli už to moc nedávali :)

Reagovat
juninho8

nechcel by si nejako vela? takto to staci podla mna

Reagovat
smazaný uživatel

tak že zajtra bude chýbať Nice, Gomis, Kolo, Pejcinovic, a aj Cvitanich..

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro oficiálne za 7.2 M€

Reagovat
smazaný uživatel

Tak roční plat Gourcuffa je pokrytý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Langi

a za rok zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Lopes, Fares Bahlouli, Bédimo, Yassine Benzia, Milan Bisevac, Gaël Danic, Defourny, Nabil Fekir, Jordan Ferri, Fofana, Gourcuff, Grenier, Alexandre Lacazette, M.Lopes, Steed Malbranque, Arnold Mvuemba, Tolisso, Yattara, Mehdi Zeffane

Lopes, Fares Bahlouli, Bédimo, Yassine Benzia, Milan Bisevac, Gaël Danic, Defourny, Nabil Fekir, Jordan Ferri, Fofana, Gourcuff, Grenier, Alexandre Lacazette, M.Lopes, Steed Malbranque, Arnold Mvuemba, Tolisso, Yattara, Mehdi Zeffane

Lopes, Fares Bahlouli, Bédimo, Yassine Benzia, Milan Bisevac, Gaël Danic, Defourny, Nabil Fekir, Jordan Ferri, Fofana, Gourcuff, Grenier, Alexandre Lacazette, M.Lopes, Steed Malbranque, Arnold Mvuemba, Tolisso, Yattara, Mehdi Zeffane

Lopes, Fares Bahlouli, Bédimo, Yassine Benzia, Milan Bisevac, Gaël Danic, Defourny, Nabil Fekir, Jordan Ferri, Fofana, Gourcuff, Grenier, Alexandre Lacazette, M.Lopes, Steed Malbranque, Arnold Mvuemba, Tolisso, Yattara, Mehdi Zeffane

Corentin Tolisso ?? ...zaujimavé

Reagovat
smazaný uživatel

do prče

Reagovat
Godwinson

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Corentin a Tolisso půl bídy, ale kdo je Defourny zase a co tam dělá Yattara?

Reagovat
smazaný uživatel

*bez a mezi Corentinem Tolissem

Tak Corentin je 1994 je to pravý bek a Defourny brankář, to je ještě zajímavější...

Reagovat
smazaný uživatel

Deforny je brankár, tuším belgičan, no a Corentin Tolisso je buď záložnik alebo RB a Yattara je tam kvôli tomu že Benzia bude hrať na hrote a Saša na RW ...

Reagovat
Langi

co se ti nezdá na Yattarovi?

Reagovat
smazaný uživatel

tipujem to na : A.Lopes - M.Lopes, Bisevac, Umtiti, Bedimo - Gonalons, Malbranque(Fofana) - Danic (Gourcuff), Grenier, Lacazette(Gourcuff) - Benzia(Lacazzete)

Reagovat
smazaný uživatel

ved ani nič ine sa nedá

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Nice chybí taky plno hráčů, ale u nás to taky není žádná hitparáda, tak snad Benzia chopí šanci za pačesy a Gomise do základu nepustí

Reagovat
Langi

Gomis neni na soupisce? to teda nevim na co čekaj

Reagovat
smazaný uživatel

nie a dokonca mimo su aj Gonalons, Umtiti a Kone

Reagovat
smazaný uživatel

Takže nakoniec takáto pravdepodobná zostava:

Lyon : A. Lopes – M. Lopes, Bisevac, Fofana, Bedimo – Mvuemba, Gourcuff – Lacazette, Grenier, Danic – Benzia.

Mimo sú:

Gonalons, Umtiti a Koné / trest

Nice : Ospina – Puel, Genevois, Digard, Amavi – Abriel, Traoré – Pied, Brüls, Bauthéac – Eysseric.

Mimo sú:

Maupay, Pejcinovic, Pentecôte, Gomis / zranený

Cvitanich, Kolodziejczak, Mendy / trest

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bude souboj bezrukého proti beznohému

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nieje v nominácii Sarr, vedel by som si predstaviť stopérsku dvojku Bisevac - Sarr a Fofanič by hral v strede s Arnoldom

Reagovat
smazaný uživatel

Lacazette by nezvládol hrot?

Reagovat
Godwinson

Zvládl by.

Reagovat
smazaný uživatel

zvládol ale rozhodne je lepšia voľba na RW ako Benzia, aj keď oni si to bude podľa mňa meniť...

Reagovat
Milan.B

boha lyon musi

Reagovat
smazaný uživatel

MATE TAM CHYBU!

Právě Diabatého absence byla možná jednou z příčin, proč Monaco prohrálo před týdnem v Superpoháru - proti PSG sice ještě devět minut před koncem vedlo, ale nakonec padlo těsně 1:2.

-pred týždňom prehralo Bordeaux a nie Monaco

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem v Lyonu na dovolené a dnes jdu na zápas s Nice. Je tu nějaký odborník, který by mi doporučil, kterou tribunu si vybrat?

Reagovat
smazaný uživatel

Podla toho ktorá bude volná ale asi na každej sa nájde volne miesto, vypredané nebude si myslím.

Do sekcie VIP vedľa Aulasa

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl bych něco levnějšího a koukám, že na ty dvě hlavní to stojí celkem pálku.

Reagovat
smazaný uživatel

koľko ťa vyšla taká dovolenka v Lyone a nakoľko?

Reagovat
smazaný uživatel

No, letenky dohromady asi za 140 euro, ale ubytován jsem u kamarádky, co tady studuje.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to máš fajn, ušetríš na ubytku a takpovediac trochu aj na strave...

Reagovat
smazaný uživatel

140 euro za letenky je super cena.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, letěl jsem společností EasyJet. Skvělé ceny.

Reagovat
smazaný uživatel

zavist

Reagovat
smazaný uživatel

PSG ponúkne 35 M€ za Cabayeho

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro OL

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Dnes jeden atraktivnější zápas než druhý ...

Reagovat
smazaný uživatel

Právě Diabatého absence byla možná jednou z příčin, proč Monaco prohrálo před týdnem v Superpoháru - proti PSG sice ještě devět minut před koncem vedlo, ale nakonec padlo těsně 1:2. CHYBIČKA

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojd Jardo, nenenechte Falcaa vyhrat. Mam vas na tiketu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já valím na Stade de Gerland.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi fanoušek OL, že? Budu sedět v sektoru E na Virage Nord. Jsou tam blízko nějaké ultras skupiny?

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím ...ale mám pocit, že tam jsou dokonce Bad Gones, nicméně nejsem si jist.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky, já valím. Kdyžtak pak přidám fotky. Allez OL!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pozdrav Lichu, bude tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ticho závidím...

Reagovat
madridcan

Na ako dlho si prec? CI stihas draft

Reagovat
smazaný uživatel

La compo lyonnaise : A.lopes - M.Lopes, Bisevac, Fofana, Bedimo - Mvuemba, Ferri - Gourcuff, Grenier, Lacazette - Benzia

Reagovat
Godwinson

Ranieri

Subašić - Fabinho, Carvalho, Abidal, Kurzawa - Obbadi, Toulalan - Rodriguez, Ocampos, Carrasco - Falcao

Nebýt Iron Man, byl bych na to strašně zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

grenier il capitano

Reagovat
smazaný uživatel

veď patrí medzi najstarších

Reagovat
smazaný uživatel

dva hraci na hristi jsou nizsi rocnik, ale ok

Reagovat
smazaný uživatel

rátal som aj s lavičkou

Reagovat
smazaný uživatel

Arnold nový účes

Reagovat
smazaný uživatel

to mala byť karta

Reagovat
smazaný uživatel

lacazette grenier krasny pas

Reagovat
smazaný uživatel

ešte že to tam LTT prešlo

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne to byl asi desecitentimetrovy ofsajd, trochu klika, ze rozhodci pustil

Reagovat
smazaný uživatel

*deseticentimetrovy

Reagovat
smazaný uživatel

Goooooool

Reagovat
smazaný uživatel

Ferri už druhá taka

Reagovat
smazaný uživatel

pána to nevie nikto odkopnúť

Reagovat
smazaný uživatel

obrana lyonu je derava jak cednik

Reagovat
smazaný uživatel

Bisevac, Ferri

Reagovat
smazaný uživatel

lacazette neda jedinou prihravku

Reagovat
smazaný uživatel

je to blud že sa s Benziom prehodili, Saša je na RW platnejší

Reagovat
smazaný uživatel

To Carasso tak pribral alebo bol stále taký ?

Reagovat
smazaný uživatel

stále je taký, aj stým jeho zadkom

Reagovat
smazaný uživatel

licha se louci se stade gerland

Reagovat
smazaný uživatel

gourcuff kraaaaaaaasne!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

grenier pekna hlava

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff hlava v zemi a ide jak tank

Reagovat
smazaný uživatel

Grenier

Reagovat
smazaný uživatel

grenier netrefi prazdnou z metru, to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

čo nedal???????

Reagovat
smazaný uživatel

nice vubec netusi, chce definitivne rozhodnout

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo byť 3:0 a po zápase, škoda že to Clem nedal

Reagovat
smazaný uživatel

takovy gol by na nej byl moc jednoduchy

Reagovat
smazaný uživatel

za striedanie

Reagovat
smazaný uživatel

spravne stridani, benzia dneska bohuzel nejslabsi les gones... a pro bahlouliho to je myslim ligovy debut

Reagovat
smazaný uživatel

golman nice zkusil

Reagovat
smazaný uživatel

ou ou ou Saša

Reagovat
smazaný uživatel

Saša 2 góly, Gourcuff 2 asistencie, a Clem gól a asistencia

Ospina to zabil

Reagovat
smazaný uživatel

Já se tak zahrál do Age of empires, že jsem na to zapomněl

Reagovat
Godwinson

falcao

Reagovat
smazaný uživatel

Falcao, to je proste beast v 16tke.

Reagovat
smazaný uživatel

YOAAAAAAAAAAN

Reagovat
smazaný uživatel

*NN

Reagovat
smazaný uživatel

YOANN

Reagovat
smazaný uživatel

Yoááááááááááááááááááááááááááááááááááááán

Reagovat
smazaný uživatel

A teraz dilema, najlepší hráč zápasu?

Gourcuff(2+1),Grenier(1+1),Lacazette(2+0)

Reagovat
smazaný uživatel

ešte A.Lopes

Reagovat
smazaný uživatel

za me urcite gourcuff, grenier mel skvele momenty (gol a asistence), ale yoann byl i v mezihre vynikajici a hlavne ve druhem polocase hral opravdu vyborne... za nim grenier a treti anthony lopes

Reagovat
smazaný uživatel

Hmmm, tak nikfes si to musel užít se vší parádou, závistí asi neusnu

Reagovat
smazaný uživatel

zazit nazivo rozlucku lichy a jeste ctyrgolovy koncert

Reagovat
smazaný uživatel

musíme raz niečo zorganizovať

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty se zas budes vymlouvat na penize

Reagovat
smazaný uživatel

Neboj. Začnu krást, nebo tak něco.

Reagovat
smazaný uživatel

petera ti ukazal, jak na to

Reagovat
smazaný uživatel

Už vím jak na to http://is.gd/xxkubi

Reagovat
juninho8

snad mozno hodi nejake fotky ako pisal ale toto vdiet na zivo tak nezabudnem do konca zivota

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to fakt parádní. Je vidět, že si fanoušci Lyonu Lisandra hrozně moc váží. Dokonce jsem měl to štěstí, že jsem se dostal do sektoru vedle ultras a před naši tribunu právě Licha přišel. Fotbal taky skvělej. Grenier a Gourcuff hráli úžasně, podpořil to Lacazette dvěma goly a líbil se mi i Umiti (je to ta trojka, ne?)

Jinak proč fandové Lyonu pískali na Gomise, když na něj byl záběr na plátně?

Reagovat
stas87

aulas im znizil vstupne

Reagovat
smazaný uživatel

Trojka je Bedimo. No pískali asi proto, že trucoval a nechtěl přestoupit do Anglie, chtěl jít když už, tak do Marseille a když s ním chtěl o tom Aulas mluvit, tak mu nechal na stole jenom dopis a vysral se na schůzku . Teď to zase vypadá že zůstane, pokud ovšem prodlouží, jinak půjde, jen se neví kam. Tím svým chováním se některým mohl znechutit a napravit to může jenom tunou golů v nastávající sezoně, pokud zůstane. Je to s ním nějaké zapeklité, ten Newcastle padl proto, že jeho agenti chtěli nějakou horentní sumu za přestup a Aulas ani Nové Zámky to platit nechtěli...tak uvidíme, jak se to s ním vyvrbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten Bedimo se mi líbil a ještě Biševač, ten hrál s přehledem. Co jsem si ale všiml, že brankář byl poněkud nejistej, i když několikrát zachránil. O koho jde?

Reagovat
smazaný uživatel

Anthony Lopes, odchovanec, chytal možno 10 súťažný zápas za A mužstvo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tot má ještě čas na zlepšení. a co je s Vercourtem?

Reagovat
smazaný uživatel

Pár zápasov pred koncom sezóny si tuším roztrhol väzy v kolene, vtedy dostal šancu Lopes, respektíve bol hodený do vody a zatiaľ sa ukazuje veľmi sľubne, ale Remy už tuším začal zľahka trénovať.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky. Zítra se pokusím uploadnout nějaká videa a pak sem dám odkaz. Dobrou noc a ještě jednou díky.

Reagovat
smazaný uživatel

napodobne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak dneska doufam za 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

dosť vysoký kurz na vás, čo som pozeral,,,

Reagovat
Godwinson

SAKHO CHCE ODEJÍT

Konečně!

Reagovat
Pipo123

Môžem otázku na teba, nevieš mi povedať niečo o Le Mans ? Já som si až práve teraz všimol že zostúpili, ešte keď hrali L1 sa mi hodne páčili, nevieš čo sa tam deje ?

Reagovat
Godwinson

To je dost nepřehledné. Mají velké dluhy, takže byli přeřazeni do divize. Nedávno se za ně ale postavil i nějaký sportovní výbor. Oni si samozřejmě chtějí udržet profesionální status, takže se čeká na výsledek odvolání. Kdy má být znám výsledek ale nevím :)

Reagovat
Pipo123

To by bolo super snad sa vrátia do prvej ligy postupne

Reagovat
Pipo123

Som nevedel že u nich aj Janot

Reagovat
smazaný uživatel

K nám s ním...to by bol kauf

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný tah od PSG

Celkem rád bych jej viděl v Liverpoolu, nicméně to abych na ně začal koukat, bo v evropských pohárech jen tak vidět nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte skončí nakoniec u Spurs

Reagovat
Godwinson

Strašně rád bych ho tam viděl. Hlavně, ať je to PL ... ať to není Barcelona nebo Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

a prečo nie Barca? u nás by si myslím zahral dosť pri večných zraneniach Puyola a neistom Bartrovi...

Reagovat
Godwinson

Nemyslím si, že by to byl úplně ideální parťák k Piquému. Do PL by mi svým stylem hry seděl nepoměrně více a taky by mně osobně bylo líto, kdyby skončil v jednom z nejnesympatičtějších klubů současnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

práveže Piqué potrebuje silovejšieho hráča k sebe, a podľa mňa je Sakho presne tento typ...vedel by si mi ho stručne popísať?

Reagovat
smazaný uživatel

200. Pre Marseille

Reagovat
smazaný uživatel

Confirmed: Aston Villa scouts watched Sochaux's Ryad Boudebouz last night. Club would need €5m to sell the player. #AVFC #FCSM

Ty vole 5 mega, jestli skončí u nějakých kopáčů v Anglii tak se fakt namíchnu

Reagovat
smazaný uživatel

toho by som bral na krídlo, a ako back up za Greniera a Saša na hrot...

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepsi a nejlevnejsi varianta, ale aulas asi ma na hrace sochaux averzi

Reagovat
smazaný uživatel

no po jednani o Corchiovi, pochybujem že by dotiahol prestup Boudebouza

Reagovat
smazaný uživatel

OT: tak Aulas potvrdil záujem o Aliadiera a tak tiež Cabellu, ak by vyšla tá druhá možnosť bola by to paráda aj keď neviem či ho Nicollin pustí

Reagovat
smazaný uživatel

On by ho pustil, když mu někdo zaplatí, což Aulas asi nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

no Aulas hlavne čaká nato či sa dostaneme do LM, to je rozhodujúce, v prípade postupu a možno aj predaja Gomisa za cca 10 ME.. by bol schopný priviesť Cabellu dajme tomu za 10 a napr. aj Filipka z Nantesu

Reagovat
smazaný uživatel

No bez LM můžeme na Kábel zapomenout. To možná přijde fakt jenom dvougolový šutér Aliadiere a možná Filípek, pokud odejde Gomis.

Reagovat
smazaný uživatel

radšej Filipka, mladší, lacnejší...

Reagovat
smazaný uživatel

To asi všichni, jako backup za Gomise by byl super a později by jej mohl i posadit, pokud by se mu dařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

na FB nejakej stranke Lyonu sa objavili mená ako Bruma zo Sportingu a Khazri z Bastie

Reagovat
smazaný uživatel

To je aspoň zdroj

Reagovat
smazaný uživatel

nejaký francúzsky denník...

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden AM, druhý LW, což zrovna nepotřebujeme, tak to nevím, k čemu by tam byli. Ledaže by hráli na RW...

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.olympique-et-lyonnais.com/club/mercato-khazri-en-approche,65248.html

no Khazri je viacmenej AM ale dokáže hrávať aj na krídle aj keď viac na ľavom ale je pravák, a je mladý čiže s prispôsobením by nemal mať problém. A dostupný by mal byť za nejaké 2-3 M€

Reagovat
EAG le grand amour

Koukam, ze to s tou L1 myslime fakt vazne, zacatek z rise snu

Reagovat
juninho8

skoda toho...ale aj tak tento zapas nic neriesi...nechcem zhadzovat EAG ale oni potrebuju vyhravat v inych subojoch....aj ked potrapit mozu hocikoho..hlavne doma

Reagovat
EAG le grand amour

To máš pravdu, ale jako fandu mě tohle mrzí, přeci jen 25' minuta a 3:0 to neni dobrý.

Reagovat
juninho8

tak to neni najlepsia vizitka no skoda...Guingamp je mi celkom sympaticky....minimalne 3 kluby nesympatickejsie by som nasiel hned do sekundy...snad sa im dalej bude darit lepsie

Reagovat
EAG le grand amour

snad ano

Reagovat
EAG le grand amour

snad ano

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana Guingampu je horšia ako naša, a to už je čo povedať, nikto nieje schopný loptu odhlavičkovať, alebo dokopnúť, 4 centre a 3 góly Marseille, na druhej strane, ak by mali trochu schopnejšieho útočníka a nie toho Yatabareho, ktorý keď ma prihrať tak zakončuje a naopak,, tak by to bolo vyrovnané...

Reagovat
EAG le grand amour

V L2 byl vybornej, těžko můžeš čekat, že nekoho přivedem, když v L2 se tolik osvědčil.

Reagovat
smazaný uživatel

Yatabare dnes sám mohol vyrovnať na 3:3

Reagovat
smazaný uživatel

u te penalty - Mandanda ji chytil nebo to kopl mimo? nesleduju to nikde, takze nevim...

Reagovat
smazaný uživatel

chytil, bola dosť blbo kopnutá, možno meter a pol po Mandandovej pravej ruke

Reagovat
EAG le grand amour

je tam

Reagovat
smazaný uživatel

pána beka, zase,,, čo on dnes pozahadzoval...

Reagovat
EAG le grand amour

děs běs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele