Obviněný Brazilec Alves se dozví rozsudek začátkem února

20.12.2023, 14:28
Aktuality
Dani Alves (© AFP)

Na začátku února se uskuteční proces s brazilským fotbalistou Danim Alvesem, který je obviněný ze znásilnění. Od ledna je ve vazbě a soud v Barceloně dnes oznámil, že bude rozhodovat o jeho osudu mezi 5. a 7. únorem. Prokuratura požaduje pro čtyřicetiletého bývalého obránce Barcelony, Paris Saint-Germain i reprezentace devět let vězení.

Alves byl obviněn, že loni v prosinci v barcelonském nočním klubu ženu sexuálně napadl. Vinu opakovaně popřel, podle něj se sexem souhlasila. Předtím však majitel více než čtyř desítek trofejí, vítěz Copy América či olympijského turnaje dlouho tvrdil, že ji vůbec nezná. Prokuratura také požaduje, aby ženě zaplatil odškodné 150 tisíc eur (asi 3,7 milionu korun).

Během fotbalové kariéry Alves získal 42 trofejí, mimo jiné vyhrál s Barcelonou třikrát Ligu mistrů a šestkrát španělskou ligu. Za Brazílii odehrál 126 utkání, ještě loni v prosinci ji reprezentoval na mistrovství světa v Kataru.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
pobody's nerfect

Kdo bude přistižen, bude mu ustřižen.

Reagovat
dondinho

Rok ve vazbě jak nějakej vrah...nechápu.

Reagovat
kitas

To je ešte nič oproti 9 rokom, ktoré mu hrozia.

Reagovat
TheTopFootbaler

Sexuální násilí je taky násilí, jen ať pyká

Reagovat
Pony Slaystation

tihle to právě potřebují jako sůl, aby si uvědomili, že jsou taky jen lidi...

Reagovat
VALEN

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele