Penaltová show a famózní Gallagher: 16. kolo Premier League v kostce

14.12.2021, 16:40
Názory a komentáře
Conor Gallagher (© AFP)
Do hlavní role se o víkendu obsadil systém VAR. V zápasech týmů z top 3 totiž favoritům pokaždé přisoudil pokutový kop, v případě Chelsea dokonce dva. A nutno podotknout, že ve většině případů se jednalo o sporná rozhodnutí, která ani po zhlédnutí videozáznamu nelze stoprocentně obhájit. Souhlasíte?

Vedoucí Manchester City udolal srdnatě vzdorující Wolverhampton 1:0. I v početním oslabení po hloupém vyloučení Raúla Jiméneze hosté odolávali, ale v 66. minutě je penaltou proměněnou s notnou dávkou štěstí skolil Raheem Sterling. Emotivní João Moutinho spílal rozhodčím marně, VAR jeho diskutabilní hru rukou označil za neslučitelnou s novým pravidlem.

Také v Liverpoolu, kde domácí od úvodních minut dobývali tvrz Emiliana Martíneze, rozhodl kop z "bílého puntíku", jenž s lehkostí sobě vlastní zvládl nejlepší střelec soutěže Mohamed Salah. Jeho předchozí pád po kontaktu s Tyronem Mingsem VAR ani nekontroloval, naopak na Stamford Bridge úřadoval hned třikrát.

A zejména poslední z penalt, kterou ve čtvrté minutě nastaveného času přetavil v gól Jorginho, se na Ostrovech stala tématem k debatám. Urostlý stoper Blues Antonio Rüdiger se po letmém kontaktu s Mateuszem Klichem z Leedsu skácel teatrálně k zemi a rozhodčí Chris Kavanag byl ve spolupráci s kolegou u videa nekompromisní. Úsměv Rüdigera po jeho hvizdu hovořil sám za sebe.

Jednobodové odstupy mezi elitní trojicí se proto nezměnily. Naopak čtvrtý West Ham remizoval v Burnley 0:0, na třetí Chelsea ztrácí už osm bodů a ve středu může po londýnském derby s Arsenalem o svou pozici přijít. Šestí Gunners přejeli tápající Southampton 3:0.

Možnost se eventuálně posunout před Hammers měl mít i pátý Manchester United, ale v Brentfordu v úterý vzhledem k nákaze koronavirem v týmu nenastoupí. O víkendu však potřetí v řadě zvítězil, konkrétně na stadionu posledního Norwiche. I Red Devils ale přisoudil VAR sporný pokutový kop, který chladnokrevně poslal do sítě Cristiano Ronaldo.

Z penalty se nemýlil ani Youri Tielemans z Leicesteru při řízené demolici předposledního Newcastlu. Osmí Foxes rozjásali příznivce na King Power Stadium hned čtyřikrát a poprvé od úvodního kola udrželi čisté konto.

Domácí příznivce potěšili i fotbalisté Brentfordu a Crystal Palace, jenž opět táhl jednadvacetiletý "host" z Chelsea Conor Gallagher. Ofenzivní středopolař byl proti Evertonu (3:1) suverénně nejlepším mužem na trávníku a svůj výkon ozdobil dvěma trefami - zejména druhá v nastaveném čase stála za to a pochopitelně neschází v naší tradiční rubrice.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Conor Gallagher (Crystal Palace) - 9.83 / 2 góly, 7 střel, 3 klíčové přihrávky, 94% úspěšnost přihrávek, 4 úspěšné souboje, 72 doteků s míčem.

2. James Maddison (Leicester) - 9.20 / gól, 2 asistence, 6x faulován, 44 doteků s míčem.

3. Youri Tielemans (Leicester) - 8.76 / 2 góly, 5 úspěšných soubojů, 91% úspěšnost přihrávek, 72 doteků s míčem.

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:


1. James Maddison, Youri Tielemans (oba Leicester) - 16 bodů.

3. Conor Gallagher (Crystal Palace), Jorginho (Chelsea) - 15 bodů.

Sestava 16. kola:


Autor: Marek Ustohal

Brankář: David de Gea (Manchester United) - V utkání na stadionu předposledního Norwiche měl bezesporu více práce, než očekával. Čelil pěti střelám soupeře zevnitř pokutového území a s každou z nich si dokázal poradit. Zejména jeho tygří skoky proti ráně Teema Pukkiho a hlavičce Ozana Kabaka stály za několikeré zopakování.

Pravý obránce: João Cancelo (Manchester City) - Zleva se přestěhoval doprava, ale na vysoce nadprůměrné výkonnosti se nezměnilo vůbec nic. Proti Wolverhamptonu měl suverénně nejvíce doteků s míčem (158) ze všech hráčů, nejvíce klíčových přihrávek (4), nejvíce driblinků (3) i nejvíce úspěšných soubojů (4). Sečteno, podtrženo - pátá nominace v sestavě kola.

Stoper: Caglar Söyüncü (Leicester) - Pod první čisté konto Foxes od úvodního kola se podepsal měrou vrchovatou. Turecký reprezentant dominoval ve vzduchu, kde čněl vysoko nad ostatními, a po brzkém zranění Jonnyho Evanse převzal jeho defenzivní dirigentskou taktovku. Za zmínku stojí i šestice zastavení ofenzivního snažení Newcastlu.

Stoper: Antonio Rüdiger (Chelsea) - Divadelní představení v nastaveném čase jsem zmínil už v úvodu, ale nutno podotknout, že berlínský rodák odehrál další velmi dobrý zápas. V osobních soubojích na vlastní polovině hřiště byl jako zeď a jako už tradičně neúnavně podporoval útok, což dvě "vybojované" penalty potvrzují.

Levý obránce: Kieran Tierney (Arsenal) - Druhé utkání po dvouměsíční absenci, druhá asistence Martinu Odegaardovi. Čtyřiadvacetiletý bek byl proti Southamptonu vidět jak v obraně, tak v útoku, a naznačil, že jeho forma má po zranění kotníku stoupající tendenci.

Pravý záložník: James Maddison (Leicester) - Stoupající tendenci má forma i v úvodu ročníku kritizovaného středopolaře. Bilance 3+3 z posledních čtyř ligových duelů hovoří jasnou řečí. V neděli podpořil demolici Newcastlu gólem a asistencí, ale příznivce zvedla ze sedaček zejména jeho předfinální přihrávka u přesného zásahu Patsona Daky, kterou můžete mimo jiné ocenit i v naší tradiční videorubrice.

Střední záložník: Youri Tielemans (Leicester) - Velmi lákavou a cenově dostupnou možností se pro hráče Fantasy Premier League stává i Maddisonův belgický spoluhráč, jenž slovenského brankáře Martina Dúbravku překonal hned dvakrát. Kromě gólové potence stojí za zmínku i více než 91procentní úspěšnost přihrávek.

Střední záložník: Conor Gallagher (Crystal Palace) - "One man show" odchovance Chelsea jsem zmínil už v úvodu. Stejně jako Tielemans dvakrát rozvlnil síť, blýskl se 94procentní úspěšností přihrávek, sedmkrát se pokusil ohrozit svatyni Evertonu, čtyřikrát vyhrál osobní souboj a třikrát vytvořil šanci spoluhráčům. Bude se v zimě stěhovat zpět na Stamford Bridge?

Levý záložník: Gabriel Martinelli (Arsenal) - Levá strana Gunners fungovala velmi dobře nejen zásluhou Tierneyho. I další zdravotními neduhami zkroušený fotbalista domácích se zápas co zápas zlepšuje a proti Saints svou aktivitu ukázal i v číslech. K asistenci přidal tři vytvořené šance a v závěru ho dělilo pár centimetrů od vstřeleného gólu.

Útočník: Raheem Sterling (Manchester City) - Z jubilejního stého v Premier League se naopak radoval reprezentant Albionu, který rozhodl třaskavé utkání s Wolverhamptonem proměněnou penaltou. V roli "falešné devítky" střílel, přihrával, dribloval s míčem a řekl si o setrvání v základní sestavě, v niž mezi anglickou elitou nescházel pětkrát v řadě.

Útočník: Patson Daka (Leicester) - "No Vardy, No party"? Tento slogan na King Power Stadium tentokrát neplatil. Třiadvacetiletý forvard totiž zapsal 1+1 a zvýraznil svou fenomenální bilanci na Ostrovech. Sedm ligových zápasů, dva v základu, dva góly, tři asistence. Sečteno, podtrřeno - na vstřelené brance Foxes se podílí každých 58 minut.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City16122233:938
2.Liverpool FC16114145:1237
3.Chelsea FC16113238:1136
4.West Ham United1684428:1928
5.Manchester United1683526:2427
6.Arsenal FC1682621:2226
7.Tottenham Hotspur1481516:1725
8.Leicester City1664627:2722
9.Wolverhampton Wanderers1663712:1421
10.Brentford FC1655621:2220
11.Brighton & Hove Albion1548314:1620
12.Crystal Palace1647522:2219
13.Aston Villa1661921:2519
14.Everton FC1653820:2818
15.Leeds United1637617:2516
16.Southampton FC1637614:2416
17.Watford FC16411121:3113
18.Burnley FC1518614:2111
19.Newcastle United1617817:3410
20.Norwich City1624108:3210

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (70)

Přidat komentář
Talker

Doufám, že Gallagher dodělá sezonu u CP. Šlape mu to tam a ač by byl pro nás posilou, tak jeho roli buď nehrajeme nebo tam je přeplněno (ať už bereme jako jeho roli CM nebo pod hrotem).

Takže bych ho nechal, aby dodělal sezonu a ideálně přišel jako regulérní hvězda ligy, v létě ať si Tuchel rozmyslí, kde by se mu hodil a podle toho i uklidí ať už na jedné pozici nebo na druhé.

Reagovat
Talker

a líbí se mi tam to "gallagher the great strikes again" od komentátora

Reagovat
M0rb1D4S

Tak ono podle Simona Johnsona ho ani odvolat z hostování nemůžeme.

https://twitter.com/SJohnsonSport/status/1470825047086538755

Reagovat
spider_8

Tuchel si rozmyslí, kde by se mu hodil a dá ho na wingbacka

Ale byla by lákavá představa vidět na podhrotu Mounta s Conorem.

Reagovat
cetto

Ve Fifě má 77, což by mu nestačilo ani na lavičku Chelsea a tady se z něho dělá nějaká megastar...

Reagovat
Talker

Ním fifa

Reagovat
Mastný Chobot

Tierney je frajer a má asistenciu, ale z našej obrany sa mne najviac páčil Tomiyasu proti Sotonu. Konečne máme po rokoch od odchodu Sagnu solídneho RB, ktorý je dobrý dozadu. Snáď teda.

Reagovat
SunFells

Nemám strach, že tohle by se mělo změnit. Otázka je, zda to časem bude směrem dopředu dost. Až ten tým vyroste a bude hrát to co chce, tak osobně očekávám zařazení ofenzivně více hravého borce na ten pravý kraj.

Reagovat
bandwagoner

Ten gol Daky v Top 3 - videl jsem jen penaltovej zapas Chelsea, ale to se opravdu za cely kolo nenasel lepsi gol nez doklepnuti do prazdny?

Reagovat
SunFells

Není to jen o střelci, ale o akci týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ta akce byla delo.

Kazdopadne Sterling nevim, co tu dela. Prijde mi otresny a v tomto zapase byl hrozny

Reagovat
bandwagoner

To chapu, ale ta akce byla proti Newcastlu. Ale jasny, je to subjektivni zalezitost, jen mi to prislo celkem basic.

Reagovat
SunFells

Proti Newcastlu by se to nemělo počítat.

Reagovat
Bandita_Harry

Možno nejaka penalta

Reagovat
Vánoční owník

https://i.redd.it/07maljpxqh581.jpg

Nejzdravější platová politika, tentokrát opravdu, ne jak Man Utd, co jsou tam jenom proto, že se koupou v penězích

Reagovat
Hlahart

Opět nejzdravější platová politika, ke Spurs nelze přihlížet, ti tam jsou jen proto, že mají malý platy a ne vysoký příjmy

Reagovat
J0EL

necakane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kissak

Newcastle dobrý

Alespoň někde.

Reagovat
jk

In Levy we trust.

Reagovat
Golasso

OT: Viděli jste, co se dnes na sockách rozjelo na Landu? Umírám. Jsem jen zesilovač btw, kdyby tu Landa taky přispíval.

Reagovat
Lacko_Boh

nie, pouzivam len EF. Co sa rozjelo?

Reagovat
Lacko_Boh

diky za update ale na ten link nekliknem

Reagovat
Lacko_Boh

sa pouzi slovnu zasobu, opis mi, popis mi, co sa stalo, vymysli si, prehanaj..boze, linky si posielat..

Reagovat
Golasso

Ve zkratce, v podstatě ho "photoshopují" do obrázků propagujících očkování apod. Často i s upravenými texty jeho písniček.

Nejsem na to úplně pyšnej z hlediska kvality humoru, ale věci jako "Holky a mašiny, mám už dvě vakcíny" nebo "Pozdrav z fronty" s fotkou Landy ve frontě u očkovacího centra mě dnes docela solidně rozsekaly

Reagovat
Lacko_Boh

diky

Reagovat
jk

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Neon

A "já mám balšoj imunět, smůla, jestli u těbjá nět." a "vakcína je zázrak , kámo zázrak" sou taky výborný

Reagovat
Čenda

Reagovat
Golasso

nice

Reagovat
Čenda

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Jó vakcína je jako sen, pfizer biontech no problem.

Reagovat
Golasso

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Golasso

Jo, už frčí i do ostatních Pollert, Csáková, Volný, ...

Good luck s vysvětlováním těm jejich informačně negramotným podporovatelům, že je to fake

Reagovat
Čenda

Jen do něj, do kokota, bych mu zahltil mail, poštovní schránku, všechno. A samozřejmě, přidám se, sice to není posranej komouš, ale taky by mel viset.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdar soudruhu, nejsem ani zdaleka fanoušek nebo zastánce pana Landy, ale za co přesně a jak přesně byste ho chtěl věšet?

Reagovat
Čenda

Dnes je to tady samej ublíženej, koukám. A ne, nehodlám ti tady vypisovat vše, cim ze sebe udělal pan Landa kokota. Coz není důvod k veseni, pochopitelně, byla to nadsázka, sarkasmus, takový ty věci, co se na internetech občas objevujou. Tak nakopat do prdele a prolískat, spokojenej?

Reagovat
smazaný uživatel

Spokojenej. Nic mi vypisovat nemusíte. Když chcete někoho nakopat do prdele, pište, že ho chcete nakopat do prdele, a ne, že ho chcete věšet. To je potom dost hloupá nadsázka.

Reagovat
Čenda

Ok, takhle napsáno to beru. A vlastně máte pravdu. Za to tykání se omlouvám.

Reagovat
Čenda

Ale budete to mít tady na EF těžký, s tímto přístupem. Držím palce a pevne nervy, vyděržaj pyjaněr

Reagovat
smazaný uživatel

Nakopat Landu do prdele a proliskat? To zní dobře. Co kdybys to, užvaněná nulo, uskutečnil realne? Nebo o tom budeš jen datlovat do umastěné klavesnice?

Reagovat
Čenda

Trolluj si jinde, na takový hrdiny jako jses ty jsem ja jen malý pán.

Reagovat
Čenda

A ano, budu jako správná uzvanena nula to datlovat do klávesnice. Presne jako ty, hrdino.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty krávo tak ty ses úplně v pici hochu to jsem ani nečekal, ze jsi takhle tupej…no nezávidím ti to to musí být hroznej život

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nemam sebemenší problém se s tebou setkat a nedatlovat to tady já se ničeho nebojím, to je pro tebe nepředstavitelná záležitost

Reagovat
Čenda

ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mistr129

Reagovat
Gazdo

Keby mal niekedy Rudiger prist do barcelony tak to asi nedam tvl. Po Suarezovi a Neymarovi uz som si vytrpel dost takychto delfinov tak snad stacilo

Reagovat
Busby babes

dneska jsem videl, ze prej mame zajem my.

Reagovat
Gazdo

Prosim

Reagovat
LokoLFC

Gallagher v lete do LFC.

Reagovat
Tchn69

Určite Vám ho predáme

Reagovat
Bandita_Harry

Však nám sa hodí viac

Reagovat
Talker

Nám se zas hodí více Salah a taky nečekáme, že byste nám ho prodali...

Reagovat
bandwagoner

pokud chcete ostrovni talent, tak vam muzeme nabidnout Barkleyho.

Reagovat
John Obi Mikel

Drinkwatera

Reagovat
Bandita_Harry

To už aj kúpiť Carolla druhý krát by bol lepší a uzitocnejsi nápad

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za 100 mega minimálně.

Reagovat
Bandita_Harry

Bola by to sranda

Reagovat
Busby babes

Aguero skoncil. Imho udelal dobre.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele