Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

17.12.2021, 21:37
Názory a komentáře
Kevin De Bruyne slaví se spoluhráči (© AFP)
V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

Činil se zejména Kevin De Bruyne, jenž po více než měsíční absenci oslavil dvěma brankami návrat do ligové základní sestavy. Krok s ním drželi i Riyad Mahrez s Philem Fodenem, kteří si stejně jako belgická superstar vysloužili od renomovaného webu whoscored.com absolutní známku 10,0.

Roli jednoznačného favorita ustál i druhý Liverpool, přestože doma s předposledním Newcastlem brzy prohrával. Ofenzivní trojzubec Mohamed Salah - Diogo Jota - Sadio Mané ale ještě před přestávkou otočil skóre a Trent Alexander-Arnold přidal v závěru oku lahodící "dělovkou" třetí gól.

Drtivou převahu naopak neproměnila ve vítězství Chelsea. Na Stamford Bridge potřetí z posledních čtyř zápasů remizovala, tentokrát s Evertonem 1:1. Zde je nutné ocenit nadprůměrný výkon brankáře Toffies Jordana Pickforda, který zneutralizoval devět nebezpečných střel Blues.

Jednobodové odstupy mezi elitní trojicí se proto změnily a změnilo se i celkové obsazení top 4. V přímém souboji totiž West Ham prohrál na stadionu Arsenalu 0:2 a přepustil mu čtvrtou pozici. Trefami se o cennou výhru zasloužili mladíci Gabriel Martinelli a Emile Smith Rowe.

Střetnutí dalších aspirantů na umístění zaručující vstupenku do Champions League, Manchesteru United v Brentfordu a Tottenhamu v Leicesteru, se kvůli koronaviru neuskutečnila. Nucená pauza neminula ani hráče Burnley a Watfordu.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 10.00 / 2 góly, 9 střel, 4 klíčové přihrávky, 77 doteků s míčem.

2. Phil Foden (Manchester City) - 10.00 / gól, asistence, 6 střel, 5 klíčových přihrávek.

3. Riyad Mahrez (Manchester City) - 10.00 / gól, asistence, 5 střel, 4 klíčové přihrávky.

TOP 3 hráči dle Fantasy Premier League:


1. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 16 bodů.

2. Romain Saïss (Wolverhampton) - 15 bodů.

3. Riyad Mahrez (Manchester City) - 13 bodů.

Sestava 17. kola:


Autor: Marek Ustohal

Brankář: Jordan Pickford (Everton) - Hozenou rukavici od reprezentačního konkurenta Aarona Ramsdalea z Arsenalu, který v úterý zapsal proti West Hamu sedmé čisté konto v sezoně, zvedl na Stamford Bridge s grácií. Nulu sice proti Chelsea neudržel, ale devět zákroků mluví samo za sebe. Mason Mount a Thiago Silva možná ještě teď nechápou, proč neskórovali.

Pravý obránce: Reece James (Chelsea) - Rozvlnit síť za Pickfordem mohl i ve famózní formě hrající odchovanec Blues, ale v úvodu střetnutí těsně minul. V dalším průběhu však opět ukázal svůj enormní potenciál. Ve velké rychlosti dribloval s míčem a spoluhráče oslovil šesti klíčovými přihrávkami. Jednu z nich zužitkoval v 70. minutě Mount.

Stoper: Michael Keane (Everton) - Prapor Toffies držel kromě zmíněného brankáře také osmadvacetiletý stoper. Jeho úspěšnost soubojů ve vzduchu i na zemi byla vysoce nadprůměrná a pozorně četl také hru favorizovaného soupeře.

Stoper: Romain Saïss (Wolverhampton) - Díky této schopnosti čněl nad ostatními i marocký reprezentant, který hned devětkrát zastavil ofenzivní snažení Brightonu. K precizní defenzivní práci navíc přidal nadstavbu v podobě vítězného zásahu. Nutno podotknout, že za jeho zakončení po milimetrově přesném centru Rúbena Nevese by se nestyděl ani Mohamed Salah.

Levý obránce: Olexandr Zinchenko (Manchester City) - Počtvrté z posledních pěti soutěžních duelů nastoupil v základní sestavě obhájců titulu a náročného trenéra Pepa Guardiolu bezesporu nezklamal. Na levém křídle hýřil aktivitou a množstvím náběhů vytvářel volné prostory pro útočné hvězdy v čele s Kevinem De Bruynem.

Střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Právě De Bruyne flirtoval s hattrickem a pod demolici Leedsu se podepsal nejvýrazněji. Od úvodního hvizdu byl motorem akcí Citizens a většinu z nich netradičně zakončoval, devět střeleckých pokusů hovoří jasně. Kvarteto přihrávek do šancí sice zůstalo nevyužito, ale mrzet ho to nemuselo.

Střední záložník: Jacob Ramsey (Aston Villa) - Produktivní byl i odchovanec Villans, který má v této sezoně, zdá se, patent na krásné branky. V říjnu proti Arsenalu jeho oku lahodící trefa pouze mírnila porážku 1:3, tentokrát sólo přes polovinu hřiště nasměrovalo birminghamský klub k vítězství.

Střední záložník: Phil Foden (Manchester City) - K vítězství nasměroval svůj tým také kreativní záložník, jehož "šmudla" rozjásala v 8. minutě velmi slušně zaplněný Etihad Stadium poprvé. Příznivce Sky Blues už tradičně bavil nezištnými pasy a efektním driblinkem.

Pravý útočník: Riyad Mahrez (Manchester City) - To stejné lze v bleděmodrém napsat o alžírském reprezentantovi, i on zatížil konto Leedsu gólem a asistencí. K nominaci měl velmi blízko také Jack Grealish, který se blýskl více než 95procentní úspěšností přihrávek, ale Foden s Mahrezem byli vidět přece jen o trochu více.

Střední útočník: Diogo Jota (Liverpool) - Návrat mezi jedenáct vyvolených kouče Jürgena Kloppa po lehkém zranění ozdobil přesným zásahem a vysoce nadprůměrným výkonem. Proti Newcastlu byl jednoznačně nejaktivnějším střelcem utkání. O druhou trefu ho připravil až obětavý zákrok Isaaca Haydena na brankové čáře.

Levý útočník: Ollie Watkins (Aston Villa) - Zdá se, že čtrnáctigólová kometa loňského ročníku Premier League se opět rozehřívá. V Norwichi potvrdila vzrůstající formu bilancí 1+1, výrazně přispěla k výhře a naznačila své možnosti před nabitým svátečním programem.

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City17132240:941
2.Liverpool FC17124148:1340
3.Chelsea FC17114239:1237
4.Arsenal FC1792623:2229
5.West Ham United1784528:2128
6.Manchester United1683526:2427
7.Tottenham Hotspur1481516:1725
8.Wolverhampton Wanderers1773713:1424
9.Leicester City1664627:2722
10.Aston Villa1771923:2522
11.Crystal Palace1748524:2420
12.Brentford FC1655621:2220
13.Brighton & Hove Albion1648414:1720
14.Everton FC1754821:2919
15.Southampton FC1738616:2617
16.Leeds United1737717:3216
17.Watford FC16411121:3113
18.Burnley FC1518614:2111
19.Newcastle United1717918:3710
20.Norwich City1724118:3410

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (64)

Přidat komentář
Talker

WITCHER SPOILERS (ač tedy absolutně minimální)!!!!!! Co říkáte na nového Witchera? (pokusím se to napsat tak, abych to nezkazil těm, kteří to neviděli zatím)

.

.

.

.

.

.

.

.

Já jsem dost zklamaný/nasraný, protože mi přijde, že je to kurva daleko od knížek. Buď jsem úplně blbej, nebo perníková chaloupka a všechno s tím spojené se tam vůbec nezmiňuje a přijde mi to úplně nesmyslný "plot twist", který nebyl vůbec potřeba (nebudu zminovat všechny další bullshity, které do toho zamotali, protože bych spoileroval).

První díly relativně odpovídaly a líbily se mi, ale potom šlo všechno úplně jiným směrem. Moje otázka je, jestli to jde směrem her (maybe?), kde se tohle děje a tím pádem má očekávání byla naprosto nesmyslná.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Mě se hry líbily a těším se až si přečtu knížky. Seriál mě nebavil ( až na pár dílů). Druhou sérii ani zapínat nebudu a tvůj koment mě jen potvrdil, že by se mě to nelíbilo.

Reagovat
Talker

Takhle - já witchera nikdy nehrál, ale naopak knížky jsem četl 3x. Takže pokud jsi nečetl knížky, tak to může být super, protože je to mnohem srozumitelnější, tentokrát tam nejsou 3 časové linky, ale prakticky jen jedna a dá se v tom vyznat.

Tohle je reálně problém jen pro ty "core fans", kteří prostě očekávají "relativně" věrnou adaptaci knížek, kdy se na to netflix ale vysral, rozhodl se tam nacpat jiného záporáka ze středoevropských pohádek jen tak random.

Každopádně knížky doporučuji, protože v oblasti toho mainstream fantasy je to podle mého hodně komplexní.

Reagovat
fenixLFC

mna tato seria mega bavila. jasne, na zaciatku som rozmyslal ze niektore veci su v knihach trochu inak ale nic z toho nebol zasadny pruser. to, ze nieco nie je v knihe a doplnia to v seriali, pricom to nic nekazi mi naozaj nevadi a nepovazujem to za dovod hejtovat serial.

obecne mi pride, ze kombinuju poviedky, zaciatok sagy (jak sa tam objavuju nacrty dalsich udalosti a postav, jasne sa postupne odhaluju motivacie vsetkych akterov) a niektore elementy hier. za mna naozaj podarena seria, ktoru som dal za poobedie na jeden zatah. drvivu vacsinu casu to malo tempo, dialogy vyborne, herecke vykony sli hore, prostredie atd, vsetko o milove kroky posun vpred. prisery vyzeraju super, takze v podstate jedine co mi trochu chybalo/vadilo boli prepracovanejsie suboje a choreografie, najma ked po prvej serii vraveli ze by mali pribudnut suboje podobne tomu s renfri. ale dialogmi a pribehom to vyvazili. a ked spominas ze vsetko islo inym smerom- to mi absolutne nepride, to jadro sa vyvija uplne rovnako ako v knihach co si tak pamatam. jedina zmena je uakaznie emhyra uz teraz nez na konci sagy, co mi ako problem nepride.

Reagovat
Talker

VĚTŠÍ SPOILER (tady opravdu jsou detaily) - tohle jsem psal někam jinam jako shrnutí.

Filler s divočákem zbytečný, mohlo se začít rovnou na Kaes Morhen. Dobře, potřebovali "filler". Každopádně dostali jsme se do tvrze zaklínačů, viděl jsem překážkovou dráhu, kterou Ciri zdolávala, potkala Triss, všechno dávalo smysl.

Jenže najednou zajali Yennefer Niilfgardani, pak je všechny zajali Elfové a následně PROČ!!! PROČ se ale rozhodli nacpat do toho pohádku o perníkové chaloupce a udělat z toho hlavní storyline.

To mi přijde absolutně nepochopitelné. Zaklínač má hluboký příběh, jsou tam komplikované vztahy, je tam složitá geopolitická linie, jsou tam rozvětvené příběhy a oni tam nacpou takovou zjednodušenou blbost.

Jsem zklamaný. Jsem naštvaný. Chápal bych, kdyby existovala hra a pak se napsala nějaká random knížka na ten "universe" a pak se udělal paskvil filmu/seriálu a museli by doplňovat spoustu mezer, vytvářet background těch postav, jejich "vývoj" a podobně.

Zkazit ale skvělý, komplexní příběh, rozvíjet postavy, které už mají tu motivaci vymyšlenou (zaklínač, který doteď jen vybíjel monstra, nezajímala ho politika, lidi, nic dalšího a absolutně neřeší do doby, než najde Ciri budoucnost, Yenn, která obětovala možnost plodit, aby byla hezká a hledá možnost to zvrátit, pak potká Ciri a stane se z ní adoptivní dcera, za kterou položí nakonec život atd atd), což je většinou ta plytká část, která se musí v moderním filmu vytvořit, protože v předlohách není, tak najednou vytvořená je.

Navíc tam je prostor pro to si tam nacpat cokoliv (boj proti menšinám - elfové, pocit bezmoci - zaklínači, kteří se nemůžou "rozmnožovat"). Oni se tam ale rozhodnou nacpat perníkovou chaloupku. Jen tak, aby tam byl hlavní "záporák", proti kterému je nakonec souboj, převezme tělo Ciri, ta ho (kupodivu????) vyžene a vracíme se tam, kde jsme být měli.

Chápal bych, kdyby tam chtěli dodat nějakou hloubku. Chápal bych, kdyby tam chtěli přidat čistě ten "struggle" se ztracením schopností (SPOILER - Ciri přijde o magii cca v 5. serii?), chápal bych tu ztrátu elfského dítěte. Proč tam ale cpát pro jednu serii negativního záporáka, který nemá na ten "universe" žádný vliv a reálně tam neexistuje a nebude mít vliv na dalších X serií jen proto, aby tam byl random záporák...

Reagovat
Talker

EDIT Ciri přijde o schopnost spíš ve 4. serii, protože třetí série skončí tím, že se teleportuje (tentokrát ne z aretuzy, ale od sedmi trpaslíků, protože princ se vykousne s Yenn místo s ní a místo rytíře s křídly jí bude honit Rumburak...). a místo poníka potká následně oslíka ze Shreka...

Still makes sense?

Reagovat
fenixLFC

filler s divocakom tak je prave kvoli fanusikom knih, aj ked mierne upraveny (nepoznali sa predtym)

akoze cela tvoja kritika vychadza z toho ze si nasrany pretoze tam je nieco co nemas v knihach? to mi pride celkom zvlastne. a obzvlast tvrdit ze tym skazili pribeh. cim? jasne, keby tam nebola tak sa nic moc nestane a da sa to vyriesit inak, ale tym ze to nebol nejak extremne dolezity zaporak tak nic nekazi. naopak mi pride ze aj vdaka tomu sa pridava hlbka konaniu jednotlivych postav (napr. vesemir vs geralt pri eskelovi v porovnani s ciri, konjunkcia sfer a zapojenie divokeho honu), narocnost volby postav, dava to motivacia fringille a francesce a najma spolu so zajatim elfami to podla mojho nazoru nenasilne uvadza spojenectvo elfov s nilfgaardom (ktore je v knihach pomerne dolezite) a aj takouto z tvojho pohladu mozno blbostou to scenaristom umoznuje pomerne jednoducho (bez komplikovanych vysvetlovaciek) dalej kreslit obrysy daneho sveta a jeho postav (co sa naprikald pekne ukazuje u stregobora ktory vdaka tomu este viac zdoraznuje jeho charakter).

plus teda uprimne mi teda ta chalupka ako hlavny zaporak neprisla. skor som z toho mal pocit ze je niecim, co sa ukazuej vo viacerych dieloch a nezomrie hned v prvom nez ze by mala byt niecim co dava hlavnym postavam prekazky do cesty. to ze je s nou zaverecny suboj neznamena ze je to hlavny zaporak to uz som za vacsieho zaporaka povazoval riencea.

a to je obecne "problem" zaklinaca- mozno az na bonharta teda ani v knihach nie je nejaky extremny hlavny zaporak. divoky hon je vyzrany hrou a aj v knihach sa odhaluje postupne- podobne ako sa zacal tu (v poviedkach bol iba nacrtnuty, co vychadza aj tu). a to mas aj v seriali- pride mi ze najma tato seria je postavena skor na dialogoch a vztahoch nez na tom ze tam bude jedna osoba ktora im bude slapat po krku. rience ma na to nabeh a je mi nesymapticky podobne ako v knihach ale znova- ani tie knihy nemaju jedneho hlavneho zaporaka a to vidis aj tu- ciri bude chciet kopec ludi a prave tym mnozstvom sa ti vyluci nieco ako jeden zaporak (az na bonharta a divoky hon no )

vacsinu z toho co pises, ze ta bavi na sage tu podla mojho nazoru je- hluboký příběh, jsou tam komplikované vztahy, je tam složitá geopolitická linie, jsou tam rozvětvené příběhy. vsetko tu je. a pindat skrz vsetky pozitiva na to, ze to nekopiruje knihy od A do Z alebo tam nieco prida, to mi pride fakt prehnane

Reagovat
Talker

Hele já nevím, je to obrovská pachuť. Jak píšu výše, v příští sezoně tam bude Rumburak? Já to vidím jako naprosto zbytečný bordel, který se nacpal do čistého příběhu. Vůbec nevidím důvod tam cpát Chaloupku.

Záporákem první 2 knížky je Niilfgaard, Cahir, Rience. Ve výsledku se zjistí, že Cahir není jen nějaký zlý rytíř, ale komplexní postava. Tady je Cahir nudná postava na hradě, potenciál Rience není využit.

Reagovat
mr.Silver

Rience není v seriálu špatný, špatné je to, že z něj udělali poloboha (ty teleportace do Kear Morhen a svatyně Melitele ), i když je to v knížce spíše namachrovaný trouba.

Reagovat
Talker

Tak to teleportování bylo i v knížkách, protože mu vytvářel portály jeho chlebodárce (on to i zmínil tuším v seriálu). Každopádně jo, působí trošku naskilleněji, než by člověk čekal, no.

Reagovat
vladis271

ja zatiaľ len po prvej časti, hru mám rozohranú a knižky som nečítal. Fakt ma to baví Cavill sa tam našiel, svedčí mu to. A celý ten koncept nadväzuje zatiaľ na prvú sériu a fakt ma to baví. Výprava je fenomenálna, aký to má vlastne rozpočet?

Reagovat
Gazdo

Hral som hry, cital som knihy a videl som prvu seriu. Ale kym na hry a knihy sa este isto viac krat chystam tak druhu seriu toho paskvilu ma nikto nedonuti pozerat. Jediny plus je tam Cavill a naha Yennefer inak nezajem

Reagovat
patas92

Knížky ani hry jsem nehrál, ale pokud můžu hodnotit čistě jen seriál jako takový, tak po vizuální stránce je tam posun o tisíc procent k lepšímu. Co se týče příběhu, tak Geralt + Ciri ještě ujdou, linka Yennefer dejme tomu, ale to politikaření mě fakt šíleně nebaví ani po dvou sériích.

Reagovat
EXoRcIsT

knihy som necital a hru som nehral a uzil som si to paradne

Reagovat
Golasso

Já viděl zatím jen první díl, který adaptoval moji nejoblíbenější povídku z knižní sbírky a jsem hodně zklamaný. Já ani nejsem žádný velký kritik, k většině adaptací přistupuji shovívavě. Nevím, jestli je to tím, že Zaklínač je moje srdcovka, no abych šel do něčeho s minimálním očekáváním a stejně byl zklamanej, to se mi stává málokdy ... . Jako asi dám šanci zbytku série, ale vidím to tak, že budu zklamanej, jako jsem byl po první sérii.

Ten seriál často oproti předloze nelogicky mění věci, které pak ovlivňují celkové vyznění těch dějových linek a to je prostě zlo.

Reagovat
mr.Silver

Totální píčovina, předloha má tolik skvělých míst a postav, že člověk až čekal, že to Netflix celkem věrné natočí. Ideální konec - souboj s bratry Micheletti, útěk Rience, nějaký cliffhanger z vedlejší dějové linky, Ciri začínající s pomoci Yenn používat kouzla.

Ne, místo toho udělaj 3 díly vaty (3-5), aby to v koncovce úplně zabili storkou inspirovanou asi Mrazíkem (Wtf?) a la Xena a Hercules. Nemá to s originálem nic společného. Fajn byl Vizimir, lokace, Cahill a Jaskier, mimo to je to naprostý bullshit, plný vaty a zbytečných dějových linek (elfové, mágové wtf, kdo ten paskvil vymyslel).

Jsem z toho nešťastný

Reagovat
iamek

Reagovat
Talker

Přesně.

Reagovat
81Tomas

Taky jsem dost nestastny.. Knizky uz si tolik nepamatuju, ale udelali z toho slataninu a hlavne ty radoby duchaplne rozhovory OMG, to tam fakt nesedi

Reagovat
smazaný uživatel

Knizky jsem necetl, takze vernost knizkam je mi tak nejak jedno. Druha serie je vyrazny upgrade od prvni.

Reagovat
Shottack

Jako absolutní milovník knih je mi ze seriálu k zblití. To je přesně ve stylu, jak nějaký divadelní režisérek vyleze sotva ze školy a má sebevědomí na předělání Shakespearea. Sapkowski pochopitelně není Shakespeare, ale ta předloha je promyšlená, dějově i vnitřními vztahy bohatá, stačilo by to jenom vzít a přepsat jako scénář. Ať si to vyprávějí odkud chtějí, ať mají dějových linek kolik chtějí, ale ať nemění charaktery postav a vztahy mezi nimi. Jestli mi někdo vykreslí Calanthé jako nájezdnici, která chlemtá krev ve zpustošené vesnici, jestli někdo z dobromyslných dopplerů žijících opatrně a ve skrytu kvůli útlaku lidí udělá úchylné sběratele tělních částí, jestli někdo natočí příběh ze zázračně úrodné "Doliny květů" v nějaké poušti, tak OK, ale beze mě. Prostě si musím uvědomit, že jako milovník předlohy středoevropské fantasy nejsem cílovka tohohle seriálu.

I ten polský seriál, který je směšný kostýmy, rekvizitami a já nevím čím vším, je v souladu s tou předlohou. Taky jsou tam domyšlené/vymyšlené věci, ale pasující do univerza vytvořeného autorem.

Totéž hry, vyprávějí úplně nové příběhy, ale jde to v duchu předlohy.

Uvědomuju si, že bych neměl blít na něco, co jsem pořádně nezkouknul, ale to prostě nešlo. Po vykreslení dopplera jsem to vypnul...

Reagovat
PP

já se proto na to ani dívat nechci. Nechci si kazit a ovlivňovat mnou zažité srdcovky, mezi které Zaklínač jednoznačně patří. Za mě je to druhá nejlepší fantasy sága všech dob - po nedostižných Malažanech, které doufám nikdo ani nebude zkoušet přenést na "filmové" plátno.

Ještě u GOTu mi to nevadilo, protože tato série mě knižně před x-lety neuchvátila, ale toto ne.

Jedinou výjimku bych zmínil u Pána Prstenu, protože ten se Jacksonovi skvěle povedl.

Poslední věc - lituju ty, kteří nečetli knihu a viděli jen seriál. Na knize je přece to skvělé mít vlastní představy postav, světa a všeho.. filmové zpracování vás ovlivní a při čtení knih už budete ovlivněni vizualizací postav, světa a všeho možného.

Reagovat
Shottack

Jo, a pak Jackson natočil taky hobita A to je stejná písnička jako s tím Zaklínačem...

Reagovat
Neon

fakt dík za připomenutí, že existuje filmový hobit. přitom LOTR je neskutečný trojfilm, a ta hudba...

Reagovat
Shottack

Upřímně sorry

Reagovat
Neon

asi dobrý, pustil jsem si rohanské na pellenorských polích a uklidnění

Reagovat
Talker

Tak hobit by byl super, kdyby se z 300 stránkové knížky nesnažili dělat 3 megafilmy. Tam prostě museli nasrat úplně cokoliv, aby jim to ty 3 filmy udělalo.

Reagovat
fenixLFC

existuje 4 hodinova zostrihana verzia vsetkych troch filmov ktora sa ma drzat kniznej predlohy ale este som ju tiez nevidel

Reagovat
EXoRcIsT

hobit by bol lepsi keby tam nebolo tak vidno to cgi. V LOTR vyzeraju aj po tak dlhej dobe efekty dobre zatial co hobit je meh

Reagovat
Neon

plus ta tuna hovadin, kterých bylo ještě víc v prodloužených verzích. viděl jsem každou jen jednou v roce vydání, ale tuhle scénu jak z nějakýho déčkovýho filmu si bohužel pořád pamatuju: https://youtu.be/4dkQVzgSVpM?t=75

Reagovat
PP

jo, ten se mi nelíbil.. Vlastně jsem ho ani celého neviděl. Ta scéna jak se kutálí v tom sudu a desítky skřetů padají.. Já vím, byli to hrdinové, ale.Knížka se ke mě dostala později než LOTR a už to byla na mě moc pohádka - až na bitvu pěti armád a Šmaka.

Každopádně Silmarillion je taky skvost.

Na druhou stranu, předchozí C-Déčkové filmy Jacksona jako Braindead nebo Vesmírní kanibalové jsou ultrabordel..

Reagovat
Minister

Tiež som milovník kníh (asi moja najobľúbenejšia sága) a po prvej sérii som bol veľmi sklamaný. Druhú som zatiaľ nevidel, ale po tomto tvojom komentáre rozmýšľam či si to teda mám vôbec pustiť.

Reagovat
Wazza228

Já hrál nejdřív hry a pak četl knížky, takže jsem se na seriál těšil, ale zatím obě série pro mě zklamání. Podle mě obě série mají sestupnou tendenci, fajn začátek, a pak jde kvalita dolů (teda ve druhé sérii mi zbývají ještě 3 díly, tak uvidíme). Podle mě by se měli víc držet knížek, když už se na ně odkazují. Jasný, pro potřeby seriálu se musí některý části upravit, ale furt by se měl ctít nějaký duch těch knížek, případně klidně si vzít něco z her.

Reagovat
Talker

Právě. Nevadilo by mi, kdyby huthut byla jedna epizoda, ale udělat z toho centrální děj celé série...? Jinak bych byl celkem spokojený asi.

Reagovat
Busby babes

Za me takovej prumer. Vykresleni sveta porad super, ale jak rikas, ten pribeh je takovej meh. A ani ne kvuli tomu, ze by byl jinej od knizek ale protoze byl imho fakt nic moc.

Na druhou stranu muzu doufat, ze konec bude jinej a ne takova sracka jako v knizkach.

Reagovat
mickey mouse

Četl jsem všechny knihy, dohrál hry, doma mám figurky, trička a spoustu dalšího merche, ale seriál považuju za strašnou hloupost. Fakt jsem u toho trpěl a i když to beru jako fan fikci, tak to stejně celé působí nemastně neslaně.

Reagovat
kubys

To ale nebyla perníková chaloupka (ta je anyway ve hře)... Jako pokud jste po první sérii nezjistili, že to není kánon, tak asi se není moc o čem bavit.

Reagovat
EaP

Ja som knihu čítal , a so seriálom som spokojný . V prvom rade si treba uvedomiť , že ten seriál je pre každého . Čiže aj pre ľudí , ktorí knihy nečítali . A podľa mna je to urobené skvelo.

Reagovat
patas92

Já knihy nečítal a do "urobeno skvelo" to má hooodně daleko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Já knihy čítal a zajímalo by mě, jestli ji četla i autorka scénáře...

Reagovat
Golasso

Vypadá to, že četla výcuc na Wikipedii

Reagovat
andkoo

asi tak

Reagovat
$$CaptainKokotko

Dává to smysl. Je to stejné jako tady. Lidi tu nečtou články, tak proč by četla knihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou se kouknu o čem se kdo baví v těch diskuzích o Premier league. Už takovou blbost neudělám.

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Pořád je to výživnější než nekočný debaty u LaLigy jestli je lepší Messi nebo Ronaldo (přitom už tam ani jeden nehraje).

Reagovat
hematop

Tak ve FIFCE 22 jsem si poskládal Newcastle na sezonu 22/23. Zatím v polovině okupuji 3.místo. Takhle vypadá má sestava 3/4/3

Henderson

Tarkowski-Sule-Kounde

Trippier-Kessie-Gravenbarch-Alex Sandro

Adama Traore-Griezmann-Sterling

Doubravka, Schar, Clauss, A.Ramsey,Coutinho,A.S.Maxim, Cavani

Reagovat
blaugrana

dembele, umtiti, roberto a lenglet su kde?

Reagovat
hematop

Stačí, že jsem Barcelonu zbavil dvou platových koulí Griez hraje skvěle, ale bohužel jsem se nepoučil a Coutinha zkusím další sezónu prodat

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Gazdo

Ako sa da vo fife nebyt prvy ak si vylozene tu hru nenastavis proti sebe samemu?

Reagovat
Kinky7

Někdo má rád výzvu. Já raději prohrají po boji než vyhraju a budu se nudit jak je to lehké

Reagovat
hematop

Hraju kariéru manažera na druhou nejobtížnější úroveň a je to přesně vybalancované na můj skill, co mám. Musím se soustředit každý zápas a jsem schopný klidně nadělit bůra Liverpoolu a pak ztratím body např. s Burnley. Takhle mi to vyhovuje

Reagovat
Gazdo

Hmm. To ja napr vobec nechapem ja to hram na najvyssej moznej a aj tak vyhravam tak o sest sedem golov. Ako su tam nastavenia napr zvysit zranenia alebo znizit presnost prihravok pripadne znizit rychlost hracov ale to mi uz pride blbost. Ale tak ja mam na tom nahrane stovky az tisice hodin od cias FIFY 2002 takze mozno je to tym

Reagovat
redyyz

Ot: kde sa riesia sipky?

Reagovat
redyyz

Ot: kde sa riesia sipky?

Reagovat
redyyz

Vdaka

Reagovat
Remt

Pokudmozno někde jinde než na tomhle foru

Reagovat
Bandita_Harry

Eurodarts.cz

Reagovat
smazaný uživatel

OT: resi se nekde MS U20? Dik

Reagovat
smazaný uživatel

pre mňa nie je a nebude v tieni covidu ani tá vyfučaná lopta v skrini.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele