Představení nejzajímavějších hráčů Chorvatska - HNK Rijeka

11.11.2008, 19:58
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Klub z přístavního města patří mezi nejznámější kluby chorvatské ligy. Na jejich stadion, který je obklopen skálami a mořem, je radost pohledět a pěkně se z něj sledují mladí hráči v modrobílých dresech. Mezi největší úspěchy klubu patří čtyřnásobný zisk domácího poháru.

FAUSTO BUDICIN - narozen 01.05.1982 v Pule
Výška:
186 cm, váha: 83 kg.
Bez tohoto hráče by snad obrana Rijeky nemohla ani nastoupit. Hraje stopera a jeho lepší noha je pravá. Letos odehrál všech dvanáct zápasů, dal dva góly a dokonce byl vyhlášen i hvězdou zápasu. Svou fotbalovou pouť počal v NK Rovinj, kde strávil devět sezón. Poté se vrátil do rodné Puly (tenkrát Istra), kde hrál tři roky. Podíval se také do "světa" a za Olympii Ljublaň hrál dva roky, získal domácí pohár a nastoupil také v poháru UEFA proti Liverpoolu.

Po skončení smlouvy přestupuje do rakouského Paschingu, ze kterého přestupuje do Rijeky. Po zranění jde však na půlroční rozehrávání do Puly, ale od roku 2006 nastupuje pravidelně za Rijeku a hned v tom prvním roce se podílel na zisku domácího poháru.

ANAS SHARBINI - narozen 21.02.1987 v Rijece
Výška:
180 cm, váha: 75 kg.
Kapitán Rijeky a po odchodu Modriče do Anglie jednoznačně nejlepší chorvatský záložník. Vzhledem k červené kartě nastoupil jen v deseti ligových zápasech, ale stačil dát již pět gólů. Byl vyhlášen třikrát hvězdou zápasu a také má lepší pravou nohu.

Za celý život (není to tak dlouho) nehrál v jiném klubu než v Rijece. Absolvoval všechny kategorie od přípravky, přes juniorky (nastupoval také ve všech juniorských výběrech Chorvatska) a nyní si Rijeka bez něj nedokáže hru vůbec představit.

AHMAD SHARBINI - narozen 21.02.1984 v Rijece
Výška:
181 cm, váha: 75 kg.
Starší bratr slavnějšího Anase také od malička působil v Rijece, a to až do roku 2007, kdy přestoupil do Al Wahdu. Z toho se přes Luzern vrátil zpět do Rijeky, kde se stal výraznou postavou. Nastoupil v jedenácti zápasech, stačil dát čtyři góly a jednou byl vyhlášen hráčem zápasu. Do svého přestupu stačil dát za Rijeku 49 gólů a stal se historicky druhým nejlepším střelcem Rijeky. Jeho lepší noha je také pravá. Také on nastoupil za výběr do 21 let, ale v té době (2004) se výrazněji neprojevil.

Pokud vás u obou bratrů zaráží "divná" křestní jména, jejich druhé občanství je Jordánské.

Dalším klubem, ze kterého budeme představovat hráče, je Varteks Varaždin.

Autor: Ugljan

Komentáře (14)

Přidat komentář
honziss

O bratrech Sharbini už jsem leccos slyšel, uvidíme kam to dotáhnou. Akorát jsem si doteď myslel, že to jejich druhé občanství je izraelské..

Btw. v Rijece dohrával kariéru Fredi Bobic, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

nn, úplný opak této blízkovýchodní války

Reagovat
honziss

Jak se v té Rijece vůbec vedlo tomu Bobicovi?

Reagovat
smazaný uživatel

asi jako Šmicrovi ve Slávii nebo Bergerovi ve Spartě. Sice vážená ikona klubu, ale stále zraněná, takže sám o sobě skončil s aktivní kariérou ještě jako hráč Rijeky

Reagovat
honziss

To je nějaký úděl. Nowotny toho v Dinamu taky moc nenahrál.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je v podstatě to samé

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Football Manageru 08 jsem v Rijece trénoval 3 roky,nejlepší léta mé trenérské kariéry

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
smazaný uživatel

"Byl vyhlášen třikrát hvězdou zápasu a také má lepší pravou nohu." Tak tahle věta mě pobavila

Reagovat
smazaný uživatel

nešťastně formulováno, to také lepší bylo myšleno k předchozímu hráči. Doufám, že to není až takový problém?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha takhle, hned mi to dává větší smysl.

Reagovat
smazaný uživatel

Su zvedavej na toho mladsiho Sharbiniho, ten by mohl mit velky potencial. Uvidime estli o nem nekdy uslysime v nakem evropskem klubu co bude hrat pravidelne evropske pohary.

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě ano, myslím, že jeho dny v Rijece se dají pomalu počítat na prstech. Vidím to na Itálii

Reagovat
stas87

dik moc moj oblubeny tim

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele