Preview bundesligové sezóny - 1. část

11.08.2015, 12:51
Názory a komentáře
Páteční předehrávka mezi Bayernem Mnichov a Hamburkem, která odstartuje 53. ročník německé nejvyšší soutěže, se blíží, a je tak nejvyšší čas, abychom si představili jednotlivé účastníky...

Jako se už během posledních let stalo tradicí, začínáme nejprve pohledem na mužstva, která se předchozí sezónu umístila ve druhé polovině pelotonu. K tomu si pochopitelně představíme i oba nováčky.

Každý z týmů jsme vzali pod drobnohled, zmínili nejdůležitější změny, přípravu, ambice před novou sezónou a možné silné a slabé stránky. Samozřejmostí je předpokládaná základní sestava a prognóza, nechybí rovněž ani tři zajímaví hráči ke sledování.

Druhá část, kde si představíme zbývajících devět týmů, přijde na řadu ve čtvrtek dopoledne.

Sport-Verein Werder von 1899 Bremen

Pod trenérem Robinem Duttem byl Werder zralý na sestup. Pouhé čtyři body na kontě přinutily vedení jednat a nástupcem se stal Viktor Skripnik, jenž v klubu jako hráč osm let působil a ve své poslední sezoně v kariéře s ním dokonce oslavil double. Třebaže mnozí experti nad jeho jmenováním nevěřícně kroutili hlavou, hra týmu začala záhy získávat tvář a nakonec z toho jen těsně nebyla účast v Evropské lize.

Velice kvalitními výkony se v útoku prezentovali v první řadě Argentinec Franco Di Santo, autor třinácti branek, a také mladík Davie Selke. Ani jeden však už v klubu nepůsobí. Di Santo si vybral Schalke, zatímco oblíbenec fanoušků Selke už v dubnu avizoval, že zamíří do ambiciózního RB Lipsko.

Mezery po jejich odchodech by měli zacelit Američan Aron Jóhannsson, jenž přichází z Alkmaaru, a čtyřiadvacetiletý Nigérijec Anthony Ujah, který si udělal jméno v Kölnu. Obrannou řadu už nevyztuží Sebastian Prödl (Watford) a Luca Caldirola (Darmstadt), které nahradili sice talentovaní, ale vrcholovým fotbalem dosud spíše neprověření hráči.

V utkání s třetiligovým celkem Würzburger Kickers v rámci DFB-Pokalu to ovšem ničemu nevadilo, ačkoliv postup si Werder zajistil až dvěma góly v prodloužení. S tím v minulé sezoně nebyl problém, brankáři Werderu však lovili míč ze své sítě 65krát, na čemž bylo potřeba zapracovat. A přípravná střetnutí (mimo jiné výhry nad WHU, Valencií nebo Sevillou) naznačují, že přesně to se také podařilo.

Na koho se těšit: Zlatko Junuzović, Fin Bartels, Theodor Gebre Selassie

Pravděpodobná sestava: Wolf - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, García - Bargfrede, F. Kroos, Junuzović, Makiadi - Bartels, Ujah

Prognóza: Pokud Werder Brémy zlepší defenzivu a neprospí začátek sezony, jako se tomu prakticky u severoněmeckého mužstva již stává tradicí, mohl by na jejím konci okupovat pohárové umístění.

(tk)

1. Fußball- und Sportverein Mainz 05

Každoroční záchranářský cíl si před novou sezónou opětovně dává skromný karnevalový celek. Mainz, jako se už během uplynulých šesti bundesligových let stalo zvykem, znovu přišel o několik opor, za které do Falcka nedorazily adekvátní náhrady. Podaří se FSV jejich začlenění?

To bude pro nadcházející ročník zřejmě klíčová otázka. Citelné jsou hlavně odchody tmelu středové formace Johannese Geise (Schalke) a kanonýra Shinji Okazakiho (Leicester City). Pouze tyto dva transfery přinesly do Coface Areny přes 20 (!) milionů eur, ovšem sportovní ředitel Christian Heidel a kouč Martin Schmidt nevyužili na nově příchozí hráče zdaleka ani polovinu.

Druhou nejdražší posilou klubové historie (3,6 milionu eur) se stal Fabian Frei z Basileje, který by měl vyztužit zmíněnou středovou formaci. Pomoci se střílením gólů, což se může ukázat jako největší problém Mainzu, by pak měli ofenzivní univerzál Yoshinori Muto (Tokio) a útočník Florian Niederlechner (Heidenheim). Jinak FSV posilovalo spíše na trhu s volnými hráči.

Mainz má za sebou i vcelku vydařenou přípravu, během které dokázal vyhrát čtyři ze šesti zápasů, ovšem přesvědčivě kolektiv trenéra Schmidta rozhodně nepůsobil. Po výhře (3:0) nad Laziem Řím vůbec nestačil na Monako, které FSV nasázelo rovného "bůra".

Na koho se těšit: Fabian Frei, Yoshinori Muto, Yunus Malli

Pravděpodobná sestava: Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Park - Baumgartlinger, Frei - Koo (Jairo), Malli, Muto - Niederlechner

Prognóza: Mainz čeká hodně těžká sezóna, ve které bude důležité, kdy a jestli vůbec dokáží nově příchozí hráči nahradit předešlé opory. Kouč Martin Schmidt především musí vybrat správnou dvojici pro obsazení středu pole. Otazník vzbuzuje místo hrotového útočníka, kde má FSV momentálně pouze Floriana Niederlechnera, můžeme tak dost možná očekávat ještě další posílení.

(jv)

1. FC Köln 01/07

Pokračovat postupnými krůčky ve zlepšení, to je před novou sezónou cíl Kölnu. Porýnský celek se dokázal před rokem jakožto nováček bez větších potíží zachránit a nyní by rád zaútočil na vyšší mety...

To se u "Kozlů" jeví jako reálný cíl, přestože během letní přestávky přišli o několik výrazných tváří. Do Tottenhamu zamířil nadějný stoper Kevin Wimmer, za kterého 1.FCK inkasovalo 7 milionů eur, ligového konkurenta z Brém pro změnu posílil útočník Anthony Ujah. Pryč jsou rovněž dlouholetý kapitán Mišo Brečko (Norimberk) nebo Daniel Halfar (Kaiserslautern), Patrick Helmes po opakovaných zdravotních lapáliích s definitivní platností pověsil kopačky na hřebík.

Ani posily však nevypadají vůbec špatně. Mezeru uprostřed defenzivní čtveřice mají zacelit talentovaní Dominique Heintz z Kaiserslauternu a Frederik Sörensen z turínského Juventusu. Místo Ujaha se mohou na hrot postavit Anthony Modeste (Hoffenheim), Philipp Hosiner (Stade Rennes) nebo navrátilec z hostování Simon Zoller. Možnosti ve středu pole pak výrazně rozšiřují Miloš Jojić (Dortmund) a zejména pak Leonardo Bittencourt (Hannover).

Hlavně posledně jmenovaný by pak měl výrazně pomoci ofenzivní stránce. A přesně to je cíl, který si před startem nového ročníku vedení "Kozlů", kteří loni patřili mezi týmy, při jejichž zápasech padlo suverénně nejméně branek, dalo. Podaří se Kölnu tuto snahu naplnit?

Na koho se těšit: Leonardo Bittencourt, Anthony Modeste, Dominique Heintz

Pravděpodobná sestava: Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector - Lehmann, Jojić - Risse, Osako, Bittencourt - Modeste

Prognóza: Svěřenci Petera Stögera budou oproti minulé sezóně těžit z výrazně širšího a kvalitnějšího kádru, což by se mělo dříve nebo později projevit i na výsledcích. Köln by tak neměl mít potíže se záchranou, načež se reálně jeví umístění ve středu tabulky.

(jv)

Hannoversche Sportverein von 1896

Vystoupit ze šedého stínu. Takové předsevzetí si po sezóně, ve které se doslova za minutu dvanáct dokázal zachránit, dává Hannover. Klub z Dolního Saska také kvůli tomu překvapivě navýšil rozpočet...

Razantní je rovněž přestavba kádru, se kterým 96ky vstupují do letošní sezóny. Hlavně do ofenzivy nezůstal německému klubu pověstný kámen na kameni. Kapitán Lars Stindl vyslyšel volání Borussie Mönchengladbach, zatímco kanonýra Joselua vykoupilo (8 milionů eur) Stoke City. Do hannoverského kádru už nepatří ani Bittencourt (Köln), Ya Konan (Düsseldorf), Briand (Guingamp) nebo Schlaudraff (stále bez angažmá).

Pomoci zacelit vzniklé mezery pak mají útočník Mevlüt Erdinç ze Saint-Étienne, jenž by měl mít po sérii odchodů na hrotu útoku "monopol". Další uvolněné posty mají zaujmout Felix Klaus ze sestupujícího Freiburgu, rychlonohý Charlison Benschop z druholigové Fortuny Düsseldorf nebo Uffe Bech, jenž přichází z dánského Nordsjaellandu. Na hostování z Monaka pak vedení dolnosaského celku přivedlo ještě talentovaného Allana Sainta-Maximina.

Posilou do základní sestavy pak je pravý bek Oliver Sorg, jenž by měl definitivně vyřešit problémy s tímto postem. O poznání větší práci však bude mít kouč Michael Frontzeck s obsazením čtyřčlenné útočné vozby, kde minimálně dvě (spíše ale tři) pozice obsadí nově příchozí posily.

Na koho se těšit: Hiroshi Kyiotake, Mevlüt Erdinç, Ron-Robert Zieler

Pravděpodobná sestava: Zieler - Sorg, Marcelo, Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Sané - Klaus, Kiyotake, Prib - Erdinç

Prognóza: Hannover by rád napodobil pohárová vystoupení z dřívějších sezón, tehdy však měly 96ky výjimečně harmonický kádr a trenéra, což se nyní rozhodně nedá říci. Kouč Michael Frontzeck sice dokázal H96 udržet mezi německou elitou, není to však správná volba na dlouhodobé budování, což je nyní věc, kterou mužstvo z Dolního Saska nejvíce potřebuje.

(jv)

Verein für Bewegungsspiele Stuttgart 1893

Dávno pryč jsou časy, kdy se Stuttgart pravidelně umísťoval v horní polovině tabulky a postupoval do evropských pohárů. Poslední dva hrubě nevydařené ročníky odnesly celkem čtyři trenéři, přičemž Huub Stevens dokonce Schwaben zachraňoval v ročnících 2013/14 i 2014/15. Holandský stratég po konci sezóny, kdy splnil cíl a klub zachránil, rezignoval a v Mercedes-Benz Aréně vstupují do nového ročníku se sedmačtyřicetiletým Alexanderem Zornigerem.

Ten se do Švábska vrací po šesti letech, kdy zde působil v roli asistenta. Mezitím trénoval v Lipsku a s tamními Red Bulls dokázal během dvou let postoupit ze čtvrté do druhé ligy. Třetí postup v řadě už se mu ale uskutečnit nepodařilo a v bohatém klubu v únoru skončil.

Ve Stuttgartu musel jako první řešit problém na brankářském postu, neboť jasná jednička mezi třemi tyčemi Sven Ulreich odešel do Bayernu a Thorsten Kirschbaum zamířil do Norimberku. Nahradit je mají Przemysław Tytoń, který loni předváděl dobré výkony na hostování v Elche, a Mitchell Langerak z Borussie Dortmund. Australský brankář se však krátce po svém příchodu zranil a sezónu tak určitě začne o rok a půl starší Polák.

Zorniger pak ještě přivítal středopolaře Lukase Ruppa z Paderbornu, útočníka Jana Klimenta z Jihlavy a Emiliana Insúu z Atlética Madrid, jenž na levé straně obrany nahradí Adama Hlouška. Odchovanec Jablonce ovšem ze základní sestavy nevypadne, poprvé v kariéře si minimálně do návratu zraněného Rüdigera vyzkouší pozici stopera. Zdravotní problémy před začátkem sezóny má rovněž Serey Dié, jehož místo ve středu zálohy zaujme zřejmě Rupp nebo Gruezo, a také nejlepší střelec VfB v loňském ročníku Martin Harnik.

Na koho se těšit: Daniel Ginczek, Timo Werner, Daniel Didavi

Pravděpodobná sestava: Tytoń - Klein, Baumgartl, Hloušek, Insúa - Didavi, Dié (Gruezo, Rupp), Gentner, Kostić - Werner (Harnik), Ginczek

Prognóza: Stuttgart v létě přišel z důležitých hráčů pouze o brankáře Ulreicha, kterého by ale měli plnohodnotně nahradit Tytoń s Langerakem. Jinak tým zůstal pohromadě, a pokud se povede udržet i talentovaného stopera Alexandera Rüdigera, mohla by družina vedená Alexanderem Zornigerem pomýšlet po delší době minimálně na klidný střed tabulky. Naději dává fanouškům i výsledek z přípravy, kdy Schwaben porazili Manchester City 4:2.

(mk)

Hertha, Berliner Sport-Club

Klubu z hlavního města Německa vyšel tah s angažováním Pála Dárdaie do role hlavního kouče. Jako hráč odehrál za Starou dámu nejvíce zápasů v její historii, která se začala psát ještě v předminulém století. Před tímto angažmá tu strávil dohromady osmnáct let, takže dění v klubu velice dobře zná. A protože jej těsně zachránil v Bundeslize, těší se důvěře sportovního ředitele Michaela Preetze a jeho nadřízených.

Všem se společnými silami podařilo udržet Salomona Kaloua a Juliana Schiebera, jejichž spolupráce s Vladimírem Daridou by mohla Hertě zajistit setrvání v soutěži už několik kol před jejím závěrem. Český záložník patřil v uplynulém roce k oporám Freiburgu, ačkoliv ani jemu se nevyhnuly výpadky formy, které zapříčinily, že si musel po sestupu bádenského celku hledat nového zaměstnavatele.

V kádru se nacházejí další reprezentanti, ovšem chybí minimálně ještě jeden útočník, jenž by dokázal plnohodnotně nahradit Adriána Ramose, jehož trefy citelně scházely. Rovněž obranná čtveřice postrádá vůdce, který by ji dokázal zformovat tak, aby se nedopouštěla mnohdy zbytečných chyb, po kterých se mohl gólman Thomas Kraft snažit sebevíc.

V porovnání s ostatními bundesligovými celky zůstává ten berlínský na přestupovém trhu zatím poněkud pasivní, což by se mu mohlo vymstít. Na druhou stranu, jak ukazuje Augsburg, i týmy bez velkých hvězd dokážou mezi německou elitou díky týmovému pojetí překvapit.

Na koho se těšit: Salomon Kalou, Vladimír Darida, Thomas Kraft

Pravděpodobná sestava: Kraft - Pekarik, Brooks, Langkamp, Hosogai - Lustenberger - Haraguchi, Darida, Stocker - Schieber, Kalou

Prognóza: Hertha potřebuje přivést ještě dva tři kvalitní hráče. V opačném případě se dá čekat, že ve zvyšující se konkurenci bude podobně jako před rokem bojovat o setrvání mezi německou elitou.

(tk)

Hamburger Sport-Verein

Už dvě neveselé sezony mají za sebou fanoušci klubu z přístavního města. Co na tom, že letos nasbírali o sedm bodů více, než tomu bylo v minulém roce. Stejně museli znovu do baráže, kde čekalo natěšené Karlsruhe, jehož odhodlání hráče HSV nejprve nemile překvapilo, ale přesto mohou díky štěstíčku a bojovnému výkonu z odvetného zápasu, který ve 115. minutě rozhodl Nicolai Müller, ukazovat slavné hodiny v AOL Areně nadále údaj přesahující půl století.

Střelec gólu, jenž měl v tomto případě opravdu cenu zlata, v klubu nadále zůstává. Kdo naopak končí, je Marcell Jansen. A to v podstatě doslova. Obránci, který u Rothosen působil od roku 2008 a odehrál za ně na 150 bundesligových zápasů, a který pro HSV doslova dýchal, nenabídlo vedení novou smlouvu, tudíž se rozhodl v devětadvaceti letech navzdory zájmu lisabonské Benficy ukončit kariéru.

Pryč je rovněž Rafael van der Vaart, jemuž se předchozí angažmá na severu Německa rozhodně podařilo více. Druhou šanci na nejvyšší úrovni v zemi našich západních sousedů bude chtít využít bosenský stoper Emir Spahić, jenž byl po dubnovém ataku člena ochranky odejit z Leverkusenu. K novým tvářím patří také Gotoku Sakai (Stuttgart), Albin Ekdal (Cagliari) nebo Sven Schipplock (Hoffenheim).

Kapitánem se stal švýcarský reprezentant Johan Djourou, jeho zástupcem René Alder, ovšem větší pravomoci bude mít i Jaroslav Drobný. Ten se těší velkému respektu, na rozdíl od Petra Jiráčka, který s největší pravděpodobností zamíří jinam, neboť trenér Bruno Labbadia s ním nepočítá. Sám dobře ví, že hře jeho týmu chybí spolehlivý střelec (pětadvacet branek ze čtyřiatřiceti zápasů je opravdu málo) a klasický špílmachr, a proto doufá, že se podaří přivést Alena Haliloviće z Barcelony.

Na koho se těšit: Ivica Olić, Albin Ekdal, Emir Spahić

Pravděpodobná sestava: Adler - Sakai, Djourou, Spahić, Ostrzolek - Ekdal, Díaz, Holtby - Olić, Lasogga, Iličević

Prognóza: Hamburský tým je před novou sezonou poměrně velkou neznámou. Leckdo by řekl, že se poučí už z loňské baráže s Greutherem Fürth, ale ono nic. Vypadnutí z DFB-Pokalu hned v jeho prvním kole, navíc s Jenou, která hraje až čtvrtou ligu, rozhodně na sebevědomí nepřidá, stejně jako fakt, že v úvodním bundesligovém utkání čeká obhájce titulu. Nadějné vyhlídky na dobrý start, který by hráčům i fanouškům jistě velmi pomohl, určitě vypadají jinak.

(tk)

FC Ingolstadt 04

Jako celkově 54 klub vstupuje do německé nejvyšší soutěže Ingolstadt. Automobilový celek budoval mužstvo dlouholetou systematickou prací, právě to se pak projevilo během minulé sezóny, kdy neměli svěřenci trenéra Ralpha Hasenhüttela ve 2. Bundeslize konkurenci...

Obrovskou výhodou Ingolstadtu, oproti svým předchůdcům, je fakt, že prakticky udržel postupový tým a do něho integroval pouze několik nových tváří. Z důležitých opor neopustil mužstvo prakticky nikdo, akorát náhradní gólman André Weis zamířil do FSV Frankfurt, hostování skončilo Leonu Jessenovi a nové kontrakty nedostali zkušení obránci Gunesch s Mijatovičem.

Výrazným vyztužením útoku by naopak měl být Elias Kachunga, jenž loni za Paderborn jasně ukázal, že se mezi smetánkou dokáže prosadit. Blízko do základní sestavy pak mají také obránci Markus Suttner (Austria Vídeň) a Romain Brégerie (Darmstadt). Konkurenci na brankářském postu pak rozšířil Öjan Nyland, za kterého Ingolstadt zaplatil Molde milion eur.

Problémem Ingolstadtu mohou být zkušenosti. Ve druholigovém celku momentálně u hráčů napočítáme pouze 368 startů mezi německou elitou a to je suverénně nejmenší číslo z celého bundesligového pelotonu (pro srovnání Bayern Mnichov má na kontě 2906 zápasů).

Na koho se těšit: Elias Kachunga, Mathew Leckie, Romain Brégerie

Pravděpodobná sestava: Nyland - Levels, Matip, Brégerie, Suttner - Roger, Groß, Morales - Lex, Kachunga, Leckie

Prognóza: Ingolstadt jakožto nezkušeného nováčka boj o záchranu nemine, ovšem automobilové mužstvo může na rozdíl od svých konkurentů ve spodku tabulky těžit ze sehraného a vzájemně se doplňujícího kádru. Šance na záchranu lze ve velké konkurenci těžko odhadovat, přesto jsou rozhodně vyšší, než měli dříve Greuther Fürth nebo naposledy Paderborn.

(jv)

SV Darmstadt 98

Fotbalovou pohádku píše Darmstadt. Klub, který byl ještě před pár lety na pokraji bankrotu, se nyní po třiatřiceti letech vrací zpět mezi německou elitu. Hlavní strůjcem nevídaného úspěchu je trenér Dirk Schuster, kterému se povedlo něco, co je běžné maximálně tak ve Football Manageru.

Sedmačtyřicetiletý kouč přišel do Darmstadtu v prosinci 2012 a v téže sezóně se jeho tým umístil na sestupových příčkách třetí ligy a vypadalo to na pád do regionální soutěže. Nakonec však Darmstadt třetiligovou příslušnost udržel, neboť Kickers Offenbach sestoupil kvůli finančním problémům. Nadcházející sezónu již "Lilie" postoupily z třetího místa do druhé nejvyšší soutěže a jen to už byl velký úspěch.

Jenomže to Schusterově družině nestačilo, nováček se k překvapením všech okamžitě umístil na fantastické druhé příčce a slavil nečekaný postup do 1. Bundesligy. Ještě před pěti lety přitom tento celek ze 150 tisícového města hrával pouze čtvrtou ligu.

Darmstadt se loni opíral především o pevnou defenzivu, není náhodou, že společně s Karlsruhe obdržel nejméně branek. Hned tucet utkání "Lilií" v uplynulém ročníku navíc nenabídlo více jak jeden gól. Zadní řady diriguje devětadvacetiletý kapitán s tureckými předky Aytaç Sulu, ovšem v nové sezóně mu bude sházet jeho stoperský kolega Brégerie, jenž odešel do konkurenčního Ingolstadtu, a také pravý obránce Balogun, kterého angažoval Mainz. Odtud naopak přišel levý bek Júnior Díaz, kostarický reprezentant se proslavil během mistrovství světa v Brazílii, kdy byl vyhlášen nejrychlejším hráčem turnaje.

V útoku se bude Dirk Schuster spoléhat na vysokého forwarda Dominika Stroh-Engela a ofenzivní sílu mužstva má posílit Mario Vrančić, loňský stabilní hráč sestupujícího Paderbornu. Darmstadt za něj zaplatil 500 tisíc euro a jedná se tak o nejdražší posilu během letního přestupového období. Dokáže tento malý klub s nízkým rozpočtem konkurovat papírově mnohem silnějším soupeřům?

Na koho se těšit: Aytaç Sulu, Dominik Stroh-Engel, Marcel Heller

Pravděpodobná sestava: Mathenia - Jungwirth, Sulu, Caldirola, Holland - Heller, Niemeyer, Vrančić, Rausch - Sailer, Stroh-Engel

Prognóza: Kvalita kádru Darmstadtu je v porovnání s ostatními týmy Bundesligy jednoduše na velmi nízké úrovni. Fanoušci mohou spoléhat na nováčkovskou euforii a také na výborného trenéra Schustera, který už několikrát dokázal, že s podceňovaným mužstvem a nicotným rozpočtem dokáže velké věci. Na jednu z nejlepších soutěží světa však zřejmě ani tento element stačit nebude a Darmstadt po roce poputuje zpět do druhé ligy. Alespoň tak vydělá na vstupném, které je zde nejdražší v Německu.

(mk)

Autor: Jiří Vojík, Tomáš Kordík, Michal Kovalčík

Komentáře (224)

Přidat komentář
Murtago

Hloušek na stoperu nebo co to je?

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež som vyťasil oči na rozostavenie keď hrali teraz Pokal vôbec si ho tam neviem predstaviť...

Reagovat
smazaný uživatel

to bude zas průchoďák s tím kopytem

Reagovat
Mr.Mike

konečně BL nejoblíbenější soutěž

Reagovat
smazaný uživatel

uz ted je jasny kdo vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo?

Reagovat
Murtago

Bayer Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

taková škoda že je to firemní tým tak nechutný firmy

Reagovat
Murtago

nechutný?

Reagovat
smazaný uživatel

musíš si na chut dat Haribo a ne prasky!

Reagovat
smazaný uživatel

Chelski?

Reagovat
smazaný uživatel

A čo liga je len o tom kto získa titul? V Nemecku určite nie

Reagovat
cologneFC

To je pravda. Ale o com to je, ked uz teraz vieme, ze kto ligu vyhra?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja verím že Bayern to tento rok nedá, i keď šance sú minimálne. Ale hraje sa o LM, o EL, o zostup, o prestíž, ľudia chodia tak zrejme ich to baví aj tak. To čo sa dialo v závere sezóny v boji u udržanie bolo úplne famózne, keby sa to dialo v boji o titul tak o tom básni celý svet, takto sa to nejako nedoceňuje (tá vyrovnanosť).

Reagovat
Uwe háže buly

Němci.

Reagovat
smazaný uživatel

Lineker

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Nielen BL, ale celkovo nemecký futbal najlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Hlousek ve sportu rikal, ze mu priprava na stoperovi vysla a ze ho trener hodne chvalil, tak sem zvedavy... ale moc si ho tam nedokazu predstavit

Reagovat
smazaný uživatel

Na jednu z nejlepších soutěží světa však zřejmě ani tento element stačit nebude a Darmstadt po roce poputuje zpět do druhé ligy. Alespoň tak vydělá na vstupném, které je zde nejdražší v Německu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten jejich hypermoderní stadion se musí nějak zaplatit.

Reagovat
smazaný uživatel

Má sa postaviť nový stánok na novom mieste nevieš?

Reagovat
Rudnevs

Viem. Uz sa približne vie ako bude Vyzerat

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa pýtal či na novom mieste alebo rekonštrukcia aktuálneho stánku, lebo neviem ako to je. Nemáš nejaký odkaz na info?

Reagovat
Rudnevs

Nieco som o tom videl, teraz som to skusil dat do Googlu ako do obrazkov ( po Nemecky velmi neveim )a nic poriadne mi nenaslo ale Pocul som o tom aj ked Fakt neviem odkial

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí ja skúsim ešte sa nato pozrieť a potom to tu hodím ak niečo nájdem

Reagovat
Rudnevs

Jaj tak držim palce

Reagovat
smazaný uživatel

Na googlu jsou asi max. koncepce. Na nový asi prachy nebudou.

Reagovat
Spalovač šancí

čemu se divíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Marcel Jansen ukončil v 29 letech kariéru? Takový talent to kdysi byl.

Reagovat
Spalovač šancí

Talent je to pořád

Reagovat
Rudnevs

Nechcel hrat za iny klub ako HSV ja ho z pohladu človeka chápem konečne si oddýchne od tréningov a môže sa najesť niečoho nezdaveho

Reagovat
Neuminho92

OT: Budete hrát někdo někde nějakou Bundesligovou fantasy případně něco offiko... Já myslím, že je něco na kicker.de, ale nvm jestli není někde lepší ?

Reagovat
smazaný uživatel

uvažuju o comunio.de

Reagovat
Neuminho92

To teda nvm už dle stránek to nevypadí dobře

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti na tom nelíbí? Website des Jahres 2013

Reagovat
smazaný uživatel

Wolf v brance Werderu, chudák stas Ten Hamburk vypadá směrem dopředu silně, ta záložní trojka může být super, ale stoperská dvojce Djourou - Spahič je teda oproti zbytku týmu dost špatná. Mainz podle mě půjde dolů, Geis a Okazaki budou hodně chybět. Překvapí podle mě Ingolstad. Sestoupí Darmstadt, Mohuč, v baráž se udrží Hertha, porazí RB

Reagovat
smazaný uživatel

Mohuč to udrží....

Reagovat
smazaný uživatel

Mainz v pohode tichý stred

Reagovat
stas87

Bude chytat Wiedwald,Aj v Pokalu chytal on.

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha rozhodně nebude hrát baráž

Reagovat
smazaný uživatel

Podlož to niečím, čo nasvedčuje tomu, že by mala Hertha hrať vyššie ako o záchranu? Ja tam toho veľa nevidím...obzvlášť pri porovnaní s konkurenciou

Reagovat
JozkokozleJ

Podla mna je toho dost. Kalou, Beerens, Haraguchi, Stocker ma pred sebou druhu sezonu v lige, ktora byva takmer vzdy lepsia ako prva. Snad coskory plny navrat Baumjohanna a Cigerciho, hracov, ktori pred zranenim tahali Herthu; prichod hracov ako Darida a Weiser; odchod Niemeyera... Momentalne je kazdy post kvalitne zdvojeny. Stat sa moze cokolvek, Dardai je stale este takou neznamou, ale ja proste neverim, ze tento rok bude mat Hertha nejaky velky problem so zachranou... hoc je pravda, ze v BL bojuje o zachranu 10 muzstiev.

Reagovat
smazaný uživatel

Práve to, že je tam veľa tímov a rozhodujú maličkosti. Pre mňa je u Herthy najväčším prúserom ofenzíva - zahadzovač šancí Kalou, kanonier nekanonier Schieber, ani jeden z nich nemá takú komplexnosť, ktorá sa dnes vyžaduje o útočníka v špičkovej súťaži a ani jeden z nich neni nejak extra produktívny v posledných rokoch + málo produktívne krídla. Celkovo veľmi zvláštný prechod do ofenzívy a vytváranie si šancí.

Otázka je ako sa chytí Weiser, navyše bude po zranení. A čo Ben Hatira? Ten by mohol byť tromfom na krídle, v minulej sezóne toho moc neodohral ale čísla mal skvelé...ale tiež bude fit až niekedy v polovičke jeseni. Tiež mi chýba niekto výraznejší v strede poľa, kedy by mali byť úplne fit Baumjohann či Cigerci? Transfermarkt už neuvádza zranenie, v Pokali neboli ani na lavičke.

Reagovat
JozkokozleJ

Darmstadt, Ingolstadt, Hamburg, Stuttgart, Werder, Hannover, ci Mainz urcite Herthu nijak neprevysuju kvalitou na hrote. Navyse vykony Kaloua nemozno hodnotit izolovane; cela Hertha hladala po strate Cigerciho a Baumjohanna na zaciatku sezony novu ofenzivnu tvar. Kalou nemal dostatok podpory, bol casto v utoku osamoteny a uchyloval sa k solovaniu. Kvalitu vsak ma, aj ked kanonierom nie je.

Na Weisera som zvedavy (snad to bude lepsie, nez v K´lauterne). Celkovo sa mi ale kader velmi pozdava. Na kridlach kvalita (Stocker, Schulz, Haraguchi, ci Ben-Hatira vlavo, Weiser, Beerens vpravo), uprostred tiez, kde tomu da Darida dost a snad i skory navrat tych dvoch zranenych. Cigerci uz zacal s plnou pripraou a Baumjohann v zavere pripravy uz hraval aj pripravne zapasy, ale u oboch to chce este cas.

Reagovat
smazaný uživatel

Ginczek je niekde inde, to musíš uznať, navyše je mladý a s obrovským potenciálom (reálnym, ktorý už začal potvrdzovať), pribrzdilo ho zranenie ale na jar ukázal čo v ňom je - zdobí ho komplexnosť a mladá dravosť (čo strašne chýba dvojke Kalou, Schieber). Dôležitá postava záchrany VFB

Ujah + Johannsonn je pre mňa tiež lepšia dvojka ako tá vaša, i keď neviem ako sa adaptuje američan na BL

Hannover: Tam neviem posúdiť lebo Erdinga prakticky nepoznám a nevidel som ho hrať. Benschop je slušný priemer, ktorý môže prekvapiť, v 2BL dosť produktívny hráč.

Mainz súhlas, nováčikovia čiastočne súhlas - tam je ťažké to hodnotiť lebo prechádzajú z nižšej súťaže do vyššej, múdrejší budeme po pár kolách

Ja vravím, že Herthu môžu zachrániť produktívne krídla a dobrý stred poľa prepojený s jednoduchým prechodom do ofenzívy. A práve to je pre mňa dosť otáznik.

Reagovat
JozkokozleJ

Ginczek jednoznacne potencial ma. Ale zatial ho v BL ukazal v jednej polsezone a navyse je az prilis casto zraneny; takze s potvrdenim jeho prinosu pre VfB by som este pockal. Snad sa nezasekne ako Lasogga, hrac podobny aj co sa tyka zraneni.

Vsetko sa uvidi. Tento rok Herthe ozaj verim (snad to nie je iba prianie ), ze sa nebude prilis trapit so zachranou. A snad Dardai ukaze, ze je tym pravym.

Reagovat
db18

Ginczek to ukázal v půlsezoně v dresu VfB, jinak před tím ještě ukazoval půl sezony v dresu FCN

Reagovat
Rudnevs

No podla mna Hertha skončí v dolnej polovici ale do bojov o záchranu nezasiahne

Ginczek sa ale presadil aj v 2.BL a vyskúšal si aj 3.BL ale neviem ako tam hral nebyť rok zraneny tak by sa presadil aj vtedy je robustný a celkom behavy ak ho budu Harnik, Maxim a spol. podporovať

O Niederlechnerovi som pocul ze je ozaj dobry a uz dal za Mainz zopar gólov a ten Muto je vraj najväčší talent Japonska ktoreho chcela aj Chelsea

Ujah podla mna na to ma, uz aj za Werder myslim ze dal nejaký gól, Johannsson asi bude zozaciatku skor striedať a hrat bude Bartels

Hannover tam je Erdinc ktoreho nepoznam ani ja ale Benschop tomu ja verim dost uz dal gól ktory bol v ankete o najkrajší gól za Júl

Darmstadt tam je Stroh-Engel a Sandro Wagner ktory majú skúsenosti z BL a pre Darmstadt je to dobrá dvojica

Ingolstadt ma Kachungu a Hartmanna čo je fakt dobrá dvojica na to ze je to nováčik

Stuttgart ma Klimenta, toho Ginczeka a Ibisevica

Hamburg tam je útočníkov 8 keby som nepoznal ze aka je tam neschopnosť v utoku tak by som povedal ze to je lepší útok ako Hertha ale takto nie som si isty Schipplock dal este za Hoffe 4goly v pripave a Gregoritsch asi tiez nebude márny

Hertha tam ma Schiebera čo je drevo nie velmi schopne a Kaloua ktory vyhral LM a je dobry ty útočníci nie sú velmi schopný podla mna by mal niekto prist

Celkovo sú lepší ako Hertha tieto kluby: Stuttgart, Mainz, Bremy a mozno Hannover a uvidím ako Hamburg

Reagovat
smazaný uživatel

Pekná analýza ....súhlas, je tam veľa otáznikov pri nováčikoch, pri ktorých to je vždy otázne. Veľa tímov má nových hráčov, ktorí prišli z 2BL prípadne zo zahraničia a tam je tiež ťažké odhadovať. Adaptovať sa na Nemecko je špecifické, ale verím Mutovi. Japoncom to ide a on bude ďalšia star.

Reagovat
Rudnevs

Presne tak prve kolo ukaze viac

Reagovat
JozkokozleJ

Tak Schieber je drevo, pritom dal v minulej sezone 7g v 16z, predtym, ked odohral celu sezonu za 1FCN, 7g 9a.Skoro vsetci, ktorych si spominal, nie su adaptovani na 1BL a este maju co dokazovat. Z Giczekovej polsezony sa robi tophrot. , Kliment nehral ani za Jihlavu a Ibisevic nedal gol dva roky, pritom pises, ze ma VfB lepsi utok, nez Hertha, kde kope Schieber a Europou ostrielany Kalou (o Mainzi, ci H96 ani nehovorim). Inak okolo toho Schiebera sa vytvorila aura supaka kvoli jeho posobeniu v BVB, kam absolutne do stylu hry nepasoval a dodnes mi je zahadou, preco si ho tam vybrali.

Reagovat
Rudnevs

No ani v Stuttgarte nebol terno moc behavy nie je sem tam nieco doklepne navyse tie biele vlasy vo mne vzbudzuju pocit ze uz ma tak 34, Ginczek nal pol sezony dve a dalsie dve pol sezony bol zraneny a presadil sa aj v 2. BL Ibisevic a Kliment su kvalitny nahradnici. Z minulej sezony sa mi Schieber ani Kalou moc nepozdavali myslim ze by bolo treba niekkoho kupit

Reagovat
JozkokozleJ

V tej druhej 'dobrej' polsezone dal Ginczek tri goly. Ale ja nerozporujem, ze ma znacny potencial. Len mi vadi zatracovanie Schiebera, ktory za sebou nejaky zivotopis ma, na ukor nejakeho Niederlechnera, Benschopa... a to aj pri respektovani ich kvalit. Kalou kvalitny je. V Herthe to mal minulu sezonu tazke, ale ukazal, ze sa dokaze dostat individualne do sance. K tym vlasom Schiebera ti tazko nieco rozumneho napisem

Reagovat
Rudnevs

Niederlechner a Benschop sú dobry strelci z 2.BL

Schieber uvidíme, Kalou tiez, máš pravdu ze ich nemozem odsudzovat

K tym bielym vladom neznášam ked niekto vyzera neprirodzene a vlasy si geluje a farbí

Z tých najlepších strelcov 2. BL zostal este Terodde mohli by ste ho skúsit

Reagovat
smazaný uživatel

Zo srandy sa spomínalo, že sa kúpil kvôli vydarenému zápasu v Dortmunde (4:4)

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
herbage

zrovna dvojka Djourou-Spahić si myslím bude držet naděje HSV na záchranu nad vodou

Reagovat
db18

Jeden dostane červenou a druhý zaviní penaltu. Ale horší než s Heikem to asi být nemůže...

Reagovat
Spalovač šancí

Jsou i někde rozpočty BL klubů na tuto sezonu?

Reagovat
smazaný uživatel

A co Ivana, ten nemá šanci na základ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fundovana analyza. Loni byl dvanactkrat v zakladu a desetkrat stridal

Reagovat
smazaný uživatel

PodĽa mňa nie, minimálne z úvodu sezóny, v závere 2.BL už väčšinou sedel a aj teraz v Pokali neodohral ani minútu

Reagovat
smazaný uživatel

Byl by zase zájem o kicktipp sezonu?

Reagovat
bayern987

Byl...

Reagovat
slovaňáák

Jasný a doufám, že na to nebudu tolik zapomínat.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě je to dobré, když všichni začínají stejně a nezapominají moc tipovat..pak je tam konkurence a to je dobře

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Urcite ano. Chce to ale pred sezonou reklamovat pokial mozno pod kazdym clankom, nech je nas co najviac.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak! Máš pravdu..chyběl tomu ten správný marketing

Reagovat
stas87

Tento raz by som sa pridal aj ja. Slubujem ti to uz asi dva roky.

Reagovat
smazaný uživatel

V čom to spočíva?

Reagovat
db18

Tipuješ výsledky BL zápasů a dostáváš za to body (od 0 do myslím 4) + je tam pár bonusových tipů (kdo sestoupí, kdo bude podzimním mistrem a kdo celkovým mistrem, který tým postaví nejlepšího střelce atp.)

Reagovat
smazaný uživatel

Zaujímavé, sú tam aj nejaké ceny? A tipujú sa presné výsledky alebo len 1, X, 2 atď?

Reagovat
smazaný uživatel

přesné výsledky: když trefíš přesný výsledek = 4 body. Když tipneš správného vítěze/nebo remízu = 2 body a když tipneš správný rozdíl branek = 3 body (tzn. když tipneš 3:1 a skončí to 2:0, tak máš 3 body)

Ceny žádné nejsou (ono už to, že vítěz je mezi ostatníma poté považován za dobrého tipéra a "znalce" BL je cena sama o sobě) Minulý rok tuhle cenu bezkonkurenčně vyhrál Jožko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už aby byl pátek ..

Reagovat
smazaný uživatel

Zbehne to

Reagovat
smazaný uživatel

Admin : je v plánu takovýto preview s La Ligou?

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti preview anglickej ligy je toto riadny odpad, ti ľudia čo to písali nevidia do klubov, to je zjavné...

Reagovat
Rudnevs

Môj tip

1. Bayern: Douglas Costa a Vidal sa ukážu ako dobre posily Bayern začne hrat o nieco krajšiu hru súboj o titul bude ale tesnejsi

2. Dortmund: Pod TT sa opäť vrátia do LM, potrapia Bayern a presadí sa najmä Mkhitaryan

3. Schalke: Uz nebudú hrat betón ako minuly rok a znovu sa zapoja do bojov o titul šanca na neho ale nebude velka, výborne sa presadí Geis aj Di Santo

4. Wolfsburg: Ak De Bruyne vypadne z formy alebo sa zrani bude to pre vlkov velky problém body budú strácať najmä v zápasoch proti tímom zo stredu tabuľky

5. Leverkusen: Predal Castra a dolezitych náhradníkov čo im môže byt osudné v boji o LM

6. Gladbach: Strácať budú najmä na začiatku sezóny ked sa budu vyrovnávať zo stratami Kruseho a Kramera

7. Kolín: Výborne nahradili odchody a skôr by som povedal posilnili uz budu schopnejší aj v utoku a to im vynesie toto parádne umiestnenie

8. Werder: Opäť budu mať spojenie dobrej obrany s dobrým útokom, problémy ale budu mať proti silnejsim timom

9. Hoffe: Budu mať problémy z nahadrenim Firmina a zvládnu to az ku koncu sezóny

10. Stuttgart: budu mať výbornú sezonu celu stravenu v strede tabuľky

11. Hannover: Posily sa presadia najmä Benschop a Klaus budu hrat útočný futbal

12. Mainz: Dokážu výborne posiliť ale na viac ako stred tabuľky netreba

13. Augsburg: Vypomstia sa im boje na troch frontoch a úzky káder

14. Ingolstadt: Nahecuju sa, zachránia sa a ukážu velmi dobrý tím

15. Hertha: Zachránia sa v pohode, na vyššie umiestnenia to ale nebude

16. Frankfurt: Ukáže sa ako velmi naladovy tím s deravou obranou a hurá futbalom čo sa ukáže ako osudové

17. Darmstadt: Ukážu bojovný vykon spojený s kvalitou čo ale stačiť nebude o vela z ich hracov sa budu zaujímať popredné kluby z BL sa rozlúčia dôstojne a nikto nebude sklamaný fanúšikovia ich vytlieskaju

18. Hamburg: Klub z hroznym prejavom ktory sa bude od prvého zápasu z Bayernom zdrzovat v zostupovom pásme po zostupe nastanú velke finančné problémy

Reagovat
smazaný uživatel

Ja dávam väčšie šance Darmstadtu ako Ingolstadtu, popíšem prečo:

1. Lepšia podpora od fanúšikov, Darmstadt je hore nohami a má dosť impulzívnych fanúšikov, doma ich často dotlačili k tým tesným výsledkom práve oni

2. Ingolstadt síce moc nezmenil káder, ale má veĽa hráčov, ktorí BL nehrali. Darmstadt sa snažil posíliť na hráčoch, ktorí majú s BL skúsenosti a to by im mohlo vykopať záchranu

Reagovat
Rudnevs

Lenze uz pred postupom mal Ingolstadt lepší kader pamätám si na diskusiu ked stas a este niekto si písali o katastrofálnom kádri a hraci zo skúsenosťami z BL v Ingolstadte furt sú napr.Eigler, Özcan, Pekhart a myslim ze na Ingolstadte tiez bude plno

Reagovat
Rudnevs

http://www.eurofotbal.cz/clanky/helmes-se-rozhodl-ukoncit-karieru-296706/

Inak nápis aj ty nejaký tip si jeden z najväčších expertov BL docela by ma to zaujimalo

Reagovat
smazaný uživatel

Hodím tipy nižšie do diskusie

Reagovat
smazaný uživatel

Plno bude, ale necítiť z toho klubu také nadšenie a energiu. Darmstadt má svoje čaro, je to tradičný klub s početnou fanúšikovskou podporou. Budú aj kvalitné výjazdy a tím bude cítiť podporu aj vonku.

To som sa chcel autora opýtať, podĽa čoho súdi že jednotkou by mal byť novo príchadzajúci gólman Nyland?

Tých skúsenosti tam ale moc nie je, a ak bude chytať Nyland tak ešte menej, navyše Pekhart bude náhradník.

Pre Ingolstadt hraje zohratosť kádra a herná tvár v ofenzíve.

Reagovat
Rudnevs

Ja si myslim ze Nyland ma kvalitu a potencial Ozcan bude skôr pomáhať ako podpora v kabíne

Reagovat
smazaný uživatel

Hm pozerám, že Molde hraje stred tabuľky túto sezónu a do odchodu Nylanda patrilo k najlepším defenzívam súťaže a stále patrí.

Reagovat
Rudnevs

No tak ja skôr z repre. ako z Molde to som ani nevedel

Reagovat
smazaný uživatel

Aha pozerám, že on je vlastne jednotka v nórskej repre, to som netušil

Reagovat
Rudnevs

Jaaaj uz chapem preco si mu nedôveroval

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart je určitě zachrání v lize

Reagovat
Rudnevs

Nie ale mladym preda skusenosti z Normbergu

Reagovat
smazaný uživatel

K tomu Leverkusenu: Síce sa predal Castro, ale náhrada za neho už je dohodnutá- Aranguiz a to je hráč kvalitatívne možno ešte vyššie. Za Drmiča prišiel Mehmedi, čo je minimálne rovnocenná náhrada a za Rolfesa Kramer- ďalší kvalitatívny posun hore.

Bayer rozhodne nijako neoslabil, práve naopak, ten káder bude ešte silnejší ako minulú sezónu...

Reagovat
Rudnevs

Jaj no tak ja to počítam bez Araguniza a chýbať budu aj Milik a Wollscheid

Reagovat
smazaný uživatel

Aranguiz je už istý.

Wollscheid chýbať nebude ani trochu, Toprak s Papadopoulosom sú úplne inde, Jedvaj s Tahom zase obrovské talenty a už teraz majú kvalitu minimálne na Wollscheidovej úrovni, Tin je už aj lepší... Plus je tam Ramalho, ktorý dokáže zahrať stopéra aj DM.

Ten Milik ma mrzí, mal som ho rád a chcel som, aby dostal šancu, ale cez Kiesslinga by to nešlo a bol by aj za Mehmedim, vysedávanie by mu nič nedalo a je určite lepšie, keď bude pravidelne hrávať v Ajaxe, len ma mrzí tá strašne nízka cena za jeho prestup...

Reagovat
Rudnevs

No tak len prednedavnom bola expreska ze myslim traja sú zraneny Papadopoulos a Jedvaj vedia hrat aj inde

Reagovat
smazaný uživatel

Zranení sú Toprak s Jedvajom, obaja na dosť dlhý čas bohužiaľ, hlavne Omer je veľká strata... ale aj dvojica Papadopoulos- Tah má veľkú kvalitu, snáď sa budú obaja držať zdravotne, ako náhrada je tam stále Ramalho plus tam môže zaskočiť aj Bender.

Reagovat
db18

Milik je přeceňovaný.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako třetí útočník by špatný nebyl.

Reagovat
db18

Jako třetího útočníka si spíš představuji někoho zkušeného, když tým hraje na jednoho klasického hrota.

Reagovat
smazaný uživatel

Kießling

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím v Bayeru, ne Bayernu.

Reagovat
bayern987

Reagovat
fantomas

Vám dám neadekvátní náhradu, Muto

Reagovat
jv

Ke komu bys ho přirovnal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jackie Chan

Reagovat
fantomas

Hmm, upřímně mě žádný srovnání nenapadá. On má v sobě fyzičnost, driblink i rozhodnost v zakončení, že v žádnym Japončíkovi v podstatě nenajde ani vzdálenou kopii. Teoreticky Usami, ale to spíš jen zdánlivě. A hádám, že ani z něho si moc neviděl.

Reagovat
jv

Tak to se na něho potom těším. Je dost možný, že bude hrát nalevo a z pravý strany bude Koo, takže asijská spolupráce, akorát škoda, že odešel Okazaki.

No, jako něco jsem viděl, ale to ještě, když byl v Bayernu a Hoffenheimu, takže tři roky zpátky.

Reagovat
fantomas

Jj, od tý doby ušel několik kroků kupředu, v Japonsku zas získal sebevědomí zpátky a ted to tam šíleně drtí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to aby sme ho čoskoro očakávali späť v Nemecku

Reagovat
fantomas

Já myslim, že by to ještě jednou prubnout určitě měl. Japonsko začal přerůstat v podstatě v okamžiku, kdy se tam vrátil. Bayern bylo holt velký sousto a v Hoffe se sotva zdržel.

Reagovat
Rudnevs

Ja si myslim ze uz ostane v Japonsku

Reagovat
fantomas

Však je mu jen 23 a bundesligový kluby ho beztak ještě z očí uplně nepustily.

Reagovat
Rudnevs

Ja som myslel ze ma asi tam 30 a ze si po nom uz ani pes nestekne

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

btw. kicker ho píše jako útočníka, to je trochu chyba, ne?

Reagovat
fantomas

Proč by? Zvládne LW i second strikera k někomu vyššímu (resp. takle to hráli v Tokiu nějakou dobu), to z něho podle mě útočníka v klidu dělá. V mládí ale začínal níž no, spíš jako klasickej krajní záložník.

Reagovat
db18

Ok. Já z něj po MS měl trochu jiný obrázek, který si nám vybarvil (jestli si ho teď tedy nepletu s jiným hráčem)

Reagovat
fantomas

No, to asi jo, páč na MS nehrál ani nebyl.

Reagovat
db18

Aha Tak to už si nevzpomenu, na koho si pěl ódy...

Reagovat
fantomas

Po MS? Na nikoho

Reagovat
db18

Před MS si někoho vynášel do nebes, jaký to je talent... Nějaký mladý záložník, cca post Hasebeho, možná o něco vyšší... (ale možná to byl i jiný turnaj, ale vím, že jsme na to hráli fantu...)

Reagovat
fantomas

Joo, Yamaguchi tak ten bohužel zmeškal Asijskej pohár kvůli zranění a navíc se jeho Cerezu (i s Forlánem btw) bůhvíjak podařilo sestoupit. Ale furt je super, člen japonskýho áčka, vezme to po Hasebem brzo.

Reagovat
db18

(nevím, proč jsem si myslel, že má nějaké krátké jméno )

Reagovat
smazaný uživatel

Som si takto pred pár týždňami prechádzal náhodnú zostavu Japonska z nejakého zápasu (už ani neviem akého), väčšina hráčov zo základu prešla počas svojej kariéry Nemeckom alebo tam ešte stále pôsobí.

Reagovat
Rudnevs

To vo viacerých krajinách napr. Chorvátsko ( Olič, Perisič, Schildenfeld, Petrič, Jedvaj, Čorluka, Badelj, Rakitič )

Bosna ( Spahič, Kolašinac, Mujdža, Bičakčič, Ibisevič, Salihovič, Hajrovič, Džeko )

Nórsko ( Elabdellaoui, Nordtveidt, Nyland, Jenssen, Nielsen, Skjelbred, Dæhli )

Rakúsko ( Fuchs, Klein, Alaba, Almer, Harnik, Okotie, Sabitzer, Junuzovič, Baumgartlinger )

Švajčiarsko ( Von Bergen, Sommer, Schär, Rodriguez, Frei, Fernandes, Djourou, Xhaka, Behrami, Stocker, Shaqiri, Mehmedi, Seferovič, Drmič, Derdiyok )

Reagovat
fantomas

No jo, jenže ona jaksi Evropa a Dálnej východ...

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, tie krajiny dosť ťažia jednak zo spoločného jazyka a kultúry (Rak., Švaj.) a jednak z vojnovej situácie na Balkáne v posledných desaťročiach a prívetivej politiky Nemecka čo sa týka príchodu cudzincov do krajiny (z toho ťaží aj Rakúsko a hlavne Švajčiarsko). Veľa tých hráčov, ktorí reprezentujú Bosnu a iné štáty z Balkánu prišli do Nemecka v mladom veku kvôli vojne resp sa tam aj niektorí narodili.

Japonsko je ale niečo netypické a zároveň zaujímavé, ako si hľadajú cestu do Európy práve prostredníctvom Nemecka. Tam to vidím hlavne v tých spoločných črtach japoncov ako národa a nemcov ako štýlu futbalovej veľmoci

Reagovat
Rudnevs

Pre Japoncov ktory prerastu ich ligu je BL asi najvhodnejšou možnosťou

Reagovat
smazaný uživatel

Celý čas pri písaný toho komentára som myslel na ten tvoj špeciál chce to pokračovanie

Reagovat
fantomas

O Korejčících?

Reagovat
smazaný uživatel

No napríklad, je ich dosť v Nemecku aj teraz nejaký zaujímavý príbeh si určite nájdeš

Reagovat
smazaný uživatel

Zmeny v ofenzíve Hannoveru sú obrovské, tam budú vážne problémy so strieľaním gólov minimálne v jeseni.

Reagovat
Rudnevs

Ja im proste verim a viem coho je schopny Benschop z Fortuny

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš Benschop to áno, to je slušná posila, on sa mi páčil pred takými 2-3 rokmi. Góly dával aj v minulej sezóne. Je ale otázka či bude zo začiatku viac priestoru dostávať ten Erdinc, čo by bola podľa mňa chyba....

Reagovat
Rudnevs

Ja to vidim

1.Benschop

2. Sobiech/Erdinc

Reagovat
jv

Erdinc bude stoprocentně hrát základ, je to lepší útočník než Benschop, se kterým se navíc tak jako tak počítá na křídlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ten Nyland v základe Ingolstadtu Jiří?

A čo dvojhrot Herthy Tomáš? Z čoho vychádzaš že by tak mali nastupovať? Nič tomu totiž nenasvedčuje

Reagovat
Rudnevs

Kebyze to pisem ja tak tiez dam Nylanda je kvalitnejsi, mladsi a chyta za repre.

Reagovat
jv

A proč by tam neměl být? Özcan oproti němu nemá snad jedinou výhodu, když pominu to, že stojí za postupem. Nyland je kvalitnější, mladší a jako reprezentant jde rozhodně do Ingolstadtu s tím, že bude chytat. Navíc za něho dali celkem hodně a dřív nebo později se mezi tři tyče rozhodně dostane.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som ešte pri písaní tej otázky netušil, že to je nórska repre jednotka, to zmenilo celú situáciu v mojom ponímaní toho príchodu ...a keď som si prešiel výsledky zápasov Molde z tejto sezóny, tak už mi to je dupľom jasné

Reagovat
jv

Právě, no.

Reagovat
smazaný uživatel

TIPY

Titul: nezíska Bayern

LM a EL: Bayern, Dortmund, Leverkusen, Gladbach, Wolfsburg, Schalke

Baráž a zostup: Hertha/Darmstadt/HSV, Ingolstadt

Prekvapenie sezóny: Stuttgart

Sklamanie sezóny: Hoffenheim

Titul: Proste si myslím, že po 3 tituloch v rade príde na rad niekto iný. Stupňuje sa tlak na Guardiolu, beží mu posledný rok kontraktu, je nútený uspieť konečne už aj v Lige Majstrov aspoň postupom do finále a pri nabitej vyrovnanosti Bundesligy bude strata koncentrácie Bayernu na ligové zápasy potrestaná stratami bodov (v jari určite a možno už aj v jeseni podľa sily základnej skupiny LM). Bayernu nehraje do karát ani prehadzovanie Lahma, Alabu a Bernata z obrany do zálohy.

LM: Bayern + opäť o niečo silnejší Leverkusen (počítam už aj s Aranguízom), zvovuzrodený Dortmund, Wolfsburg (s De Bruynem)/Gladbach. Sám som zvedavý ako Wolfsburg a Gladbach ovplyvnia zápasy v LM. Viac verím tímovému poňatiu Gladbachu, kde to nestojí na žiadnej individualite. KDB ešte nie je natoľko ostrieľaný aby ťahal mančaft sám na 3 frontoch celú sezónu, ale medzi priečkami do LM a EL to bude tesné a do hry vstúpi určite aj Schalke. V Gelsenkirchene vytýčili pre nového trénera ciele ako atraktívny futbal, týmový duch. To sú výrazne zmeny oproti prejavu z pod Di Matteom, na druhej strane je nato ten káder fantasticky stavaný. Konečne doplnili útok, obrana pri plnom zdraví bude patriť k najlepším 2-3 v BL. V strede to oživí Geis a konečne zdravý Draxler a Goretzka či Meyer svojou mladou dravosťou a talentom budú v atraktívnom prejave podkúrovať z každého útoku. Je otázne ako skoro sa Schalke podarí prepnúť do cieľami stanoveného prejavu, čím skôr tým väčšie šance im dávam na LM.

Tímy, ktoré by sa mohli primotať na priečky EL počas sezóny: Brémy

Brémy už ukázali svoju cestu v jari a výborne doplnili kľúčový post v útoku. Výrazne oslabenie v obrane či zálohe neprišlo, problémový môže byť post gólmana. Idú si ale svojou cestou a to sa z dlhodobého hľadiska vypláca.

Reagovat
Sali5

No s tím Bayernem to je dost odvážný tip, co jsem je sledoval v přípravě, tak ten tým je pořád strašně silný a to ještě pár hráčů chybělo.. pro mě by bylo hodně velké překvapení, kdyby to na titul nedotáhli i letos a to docela s přehledem...

Reagovat
Rudnevs

Mohol by uz konecne Schalke alebo Leverkusen

Reagovat
Sali5

No bylo by to fajn, nejsem moc fanoušek takových hegemonií jako teď v Německu nebo v Itálii, bohužel to vidím hodně nepravděpodobně

Reagovat
Rudnevs

Ani nie tento rok to pravdepodobne je tak ako nikdy v predchadzajucich 3 rokoch

Reagovat
Sali5

Uvidíme, snad máš pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Je to odvážne, ale vidím to tak. Bayern má vždy káder na titul. Treba ale skúsiť odhadnúť v ktorej sezóne by mohlo prísť najviac problémov. Pre môj tip škoda, že prišiel Costa, ten tam zapadol ako do skladačky.

Reagovat
smazaný uživatel

Letos to určitě nebude. Sám vidíš, že píšeš někdo jiný než Bayern, ale konkrétní tým nenapíšeš, protože nikdo na to nemá. Není to jen o Bayernu, ale na to aby mohl nevyhrát titul tam musí být nějakej silnej vyzyvatel a to není. Snad jedině Wolfsburg, ale to by nesměl odejít De Bruyne. Dortmund, Schalke nebo Leverkusen to jsou jen zbožná přání některých.

Reagovat
Rudnevs

V podstate suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Do CL to na Gladbach nevidím..nějak jim nevěřím. Odešli moc důležití hráči v podobě Kramera a Kruseho. Sice Stindl je taky nesmírně kvalitní, ale Drmic nedosahuje takových kvalit jako Kruse..zvláště co se kombinace týče v útočné fázi, takové krátké přihrávky, narážečky a nabíhání do volného prostoru (což je pro gladbach dost charakteristické za poslední roky)

Více než Gladbachu věřím, že S04..bohužel

Útok je silný: Klaas, Di Santo, MCM, Draxler, Meyer a pak ještě Geis s Goretzkou - to je opravdu kvalita. Jestli teď budou i hrát zase útočně a nezraní se na dlouho někdo z výše jmenovaných, tak věřím, že můžou bojovat o ty úplně nejvyšší příčky

Reagovat
Rudnevs

Preco bohuzial? Inak

Reagovat
smazaný uživatel

BVB

Reagovat
Rudnevs

Jaaaaj to ma az teraz napadlo on je fanusik BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach má dosť produktívne krídla a na nich veľkú konkurenciu. V ofenzíve vedia zahrať aj na 1 útočníka aj na 2. Herrmann môže hrať aj na krídle, ale aj na Kruseho pozícií v 442. Skôr je malá šírka kádra v obrane. Som zvedavý ako to bude Favre točiť či netočiť oproti zápasom v LM.

Schalke má káder fantastický, čo sa týka potenciálu možno hneď za Bayernom.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavej na Aranguize, to je s Douglasem Costou nejzajímavější hráč přestupující do BL.

Bayern titul udělá. Možná ne s takovým přehledem, ale nikdo jinej stejně nebude konsistentnější. Navíc De Bruyne asi odejde, takže LM: Bayern, BVB, S04, Leverkusen a nedivil bych se, kdyby byl Leverkusen druhej.

Reagovat
Neuminho92

Tak jsem na to koukal a asi nejvíce z těch fantasy lig či manažerů vypadá tohle...

https://www.playlivemanager.com/game/81/new Hraju tam tedy pochopitelně Bundesligu, ceny když vyhrajete kolo 3. místo balon, 2. dres a 1. nějaký náramek co měří sportovní výkon asi Nike Fuelband, kdyby náhodou :D Každopádně se tam toho počítá do bodování fakt ranec. Jestli víte o lepším napište a jestli ne pojďte hrát tento.

Reagovat
Jan Horáček

Přírodním úkazem je hlavně ten HSV. Kvůli němu by se snad mělo přijmout pravidlo, že třikrát baráž rovná se sestup. Výkon v Jeně byl opět ukázkový, hlavně ten první gól, to se jen tak nevidí. Angažování labilního Spahice je také zajímavý tah.

Reagovat
smazaný uživatel

snad to do třetice vyjde s tou baráží a St.Pauli půjde místo nich do BL

Reagovat
Rudnevs

No tak St.Pauli asi nie a Hamburg asi pojde priamo

Reagovat
smazaný uživatel

Snad půjde přímo. A St.Pauli uvidíme no, spíš asi ne, ale spolu s Freiburgem a K¨lauternenem by to bylo ideální. Hlavně ne ten dementní Leipzig

Reagovat
jv

To bude rádo spíš, pokud udrží 2. Bundesligu, na postup, ještě přímo, určitě ne. Jinak Lipsko tam za rok bude, po pravdě mají takovou kvalitu kádru, že si neumím představit, co by se muselo stát, aby nepostoupilo.

Reagovat
db18

To Salzburg má taky vždycky kádr na LM a k čemu jim to je?

Reagovat
Rudnevs

Tak este tam je Bochum a Fürth a najmä Sandhausen čo ma dost desí

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalita je určite na postup, ale oni bojujú v každom zápase proti celému Nemecku ktoré stojí proti ním a všetka tá nenávisť sa vždy ako keby sústredila do toho aktuálneho súpera a jeho fanúšikov. Fakt mi to tak pripadá a už v minulej sezóne práve týmto spôsobom postrácali body, hlavne vonku....tá liga je strašne vyrovnaná a priamy postup im kľudne môže ujsť.

Čo sa týka St.Pauli, tam ako som písal pred pár dňami, svitá na lepšie časy. Túto sezónu by také vážne starosti so záchranou hroziť nemali. Doma dokážu poraziť hocikoho. Vonku boli v minulej sezóne najhorší tím 2.BL. Teraz vyhrali v Karlsruheri, kde nevyhráva hocikto, tak už to mi nahráva mierny progress. Navyše ukázali aj v zápase s Gladbachom skvelý potenciál, hlavne v 1.polčase. Kostra tímu ostala, mladý sú opäť o niečo skúsenejší z tých šialených záverečných kôl minulej sezóny, kde horelo pod nohami v každom zápase a zvládli to obdivuhodne. Posilnilo to celý klub. Vidím to na stred tabuľky

Reagovat
Rudnevs

St.Pauli ten príspevok som videl a myslim ze som na neho aj odpísal ale ja im na postup neverím nech postúpi Freiburg a Bochum, baraz Düsseldorf len najmä nie Sandhausen sancu ma aj Lautern, Fürth, Union a aj to Lipsko

Vidno ze na Lipsko ten piskot a nadávky od fanúšikov zaberajú

Reagovat
smazaný uživatel

Veď áno píšem, St.Pauli tichý stred tabuľky a možno o rok, o dva siahnu o niečo vyššie.

Reagovat
Jan Horáček

K té nenávisti k RB Lipsko - teď nebyl dohrán pohárový zápas Osnabrück - Lipsko, protože za stavu 1:0 pro domácí (!) byl domácími diváky trefen do hlavy zapalovačem hlavní rozhodčí. Ragnick sice nabízí opakování zápasu, ale já myslím, že to DFB stejně kontumuje ve prospěch Lipska a že jim ani toto gesto moc sympatií nezíská. Já sice se strategií RB také nesouhlasím, ale když se někde vyvěšují transparenty vybízející k násilí vůči hráčům a fanouškům Lipska, tak je to podle mě už přes čáru.

Reagovat
smazaný uživatel

Keď si pozrieš ten incident z Osnabrucku na Youtube, prípadne zostrih zápasu, tak jasne uvidíš, že tá nenávisť je cez čiaru a je to dosť vážne.

https://www.youtube.com/watch?v=DRwJnLVQneo

Videl si niekedy vbehnúť rozcvičujúceho náhradnika do hry, aby sa vysmieval hráčovi súpera? Ja asi nie. Čo som videl zostrih, tak ich Osnabruck v osobných súbojoch nešetrili (rezali ich), po niektorých vypichnutiach lopty a kĺzačkach hráči Osnabrucku ukazovali gestá ako bitie sa o hruď a podobne...

Reagovat
smazaný uživatel

Ceny najdrahších letných posíl

Nováčikovia BL:

Darmstadt: 500 000 € (Vrancic)

Ingolstadt: 1,5 mil.€ (Kachunga)

Nováčikovia PL:

Bournemouth: vyše 11 mil.€ (Mings)

Norwich: necelých 10 mil.€ (Brady)

Watford: 8,8 mil.€ (Capoue)

To sú šialené rozdiely nato, že ide o 2 kvalitatívne porovnateľné súťaže, neskutočné...

Reagovat
HSV1887

...ukazovat slavné hodiny v AOL Areně nadále údaj přesahující půl století.

AOL Arena už se náš stadion nejmenuje skoro 10 let :/

Chválím za článek, ale tohle je, at se na autor nezlobí, amatérismus první třídy... VOLKSPARKSTADION FÜR IMMER !!!

Reagovat
db18

Marcel N´djeng je potom amatérismus extra-třídy?

Reagovat
Rudnevs

No tak ten štadión sa uz tolko raz premenoval ze autor ktory sa o HSV velmi nezaujíma nemusi vediet ze sa to volá Imtech Arena

Reagovat
Rudnevs

Ale boli to krásne časy ked bola AOL Arena

Reagovat
smazaný uživatel

teď už se zřejmě nejmenuje Imtech Arena

Reagovat
Rudnevs

Jaj uz to je Volksparkstadion to tiez o niečom svedčí v podstate to uz 14 rokov niekto sponzoruje

2001-2006 AOL

2007-2009 HSH Nordbank

2010-2014 Imtech

2015-... Kühne

Reagovat
db18
Reagovat
Bayernista18

Profíci.

Reagovat
Rudnevs

Tvl docela pruser

Reagovat
smazaný uživatel

To snáď ani nie je možné

Reagovat
db18

BVB takhle jednou natisklo choreo Bayernu do katalogu se sortimentem fanshopu Ale tak tohle je závažnejší (bylo by docela zajímavý, udělat si sbírku takových nepovedených triček - nebo triček jako "Plzeň vítěz poháru 2012" atp. )

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe tak to som nevedel ani o tom Dortmunde ani o Plzni

Reagovat
fantomas

Kdyby někoho zajímalo něco trošku hutnějšího:

http://statsbomb.com/2015/08/bundesliga-preview/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Wáu také skôr štatisticko-graficky ladené preview

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

dve veci-1,kazdy tu pocita s wolfsburgom kvôli KdB, ale ten pojde prec

2,snad uz ten Hamburg konecne vypadne

Reagovat
db18

Jestli odejde KdB, tak věřím, že procitne Arnold - sice nebude nikdy taková bomba jako Kevin v minulé sezoně, ale za ty prachy, které by Wolfsburg dostal za Kevina by v pohodě získali hráče na potřebné posty (pravý bek, který umí bránit i útočit, útočník se stálou formou a někoho vedle Luize Gustava...) Byl bych rád, kdyby odpadli, ale bohužel se s nima musí počítat...

Reagovat
smazaný uživatel

Na pravýho beka mají dobry hráče jak Jung tak Vierinha tam hrajou dobře, toho utočníka ale jo, mít Dosta a Lorda není žádná hitparáda na team kterej by měl pomýšlet na titul a na pozici vedle Gustava by to fakt někoho chtělo

Reagovat
Rudnevs

Vedla Gustava je dost dobry Guillavogui a na hrote je Kruse

Reagovat
smazaný uživatel

Na Kruseho jsem uplně zapomněl, to pak jo i tak by to ale chtělo hráče vedle Gustava, ikdyý je Guillavogui kvalitní, tak jestli chcou hrát LM tak potřebujou šírší kádr

Reagovat
smazaný uživatel

Kruse môže zahrať aj z krídla v 4231....aj v Pokali tam nastúpil

Reagovat
smazaný uživatel

Skôr či neskôr odíde, ale kde vidíš tu istotu, že teraz v lete? Šanca, že ostane je dosť veľká.

Reagovat
HSV1887

Místní "experti" nás už vidí ve druhý lize

Bundesligu sledujete jen v televizi, na stadion se nikdy nedostanete, protože jste líní a nemáte na to. Ale tady si hrajete na největší chytráky.. meine fresse, ich kotze ab

Reagovat
Rudnevs

Jasne, v telke sú úplne iné goly, hraci... Ako na štadióne

A vidina 2.ligy je viac nez reálna

Reagovat
HSV1887

Sledovat zápas na stadione a v TV není vůbec žádnej rozdíl..

Ty seš taky případ.. tě tipuju, že ti není víc jak 15

Reagovat
Rudnevs

Skôr by som povedal ze človek ked je na štadióne tak na futbal moc nepozerá a snaží sa silou mocou povzbudíť svoj obľúbený klub

Ked človek pozerá v TV tak analyzuje ako sa kto snaží kto je behavy ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ses pochlubil, že jsi byl na stadionu a ještě něco jinýho tam nemáš ? Ne, hele já nevim.. možná to bude i baráž

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím jestli fandění souvisí nějak s tím, že už 2 roky máte spadnout

Reagovat
herbage

Můžu se redakce zeptat, z čeho vycházela při sestavování pravděpodobné sestavy Herthy? Přípravu jsem nesledoval, ale ta hra na 2 útočníky, Hosogai na levém bekovi a Haraguchi v základu na pravém křídle mi přijde drobet zvláštní, když v poháru hráli na jednoho útočníka, Lustrenberger hrál na stoperovi, Beerens pravé křídlo a na levém bekovi nastoupil Plattenhardt , kterému bude pravděpodbně záda krýt Schulz

Reagovat
jv

Taky nevím, jinak Tomáš ti asi neodpoví, ještě jsem ho tady neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pro všechny zájemce o další Kicktipp sezonu BL:

Rozjel jsem novou sezonu a přihlásit se může každý. Čím více lidí, tím líp.

Stačí rozkliknout odkaz dole a a když už jste na kicktipp zaregistrování, tak stačí dát "Login" a pak "Mitglied werden". Pokud tam ještě nemáte účet, tak dejte "Registrieren" a klasicky přes email se zaregistrujete, přihlásíte se a pak taky dáte "Mitglied werden".

Asi by bylo nejlepší, kdyby každý použil svoje jméno, které má i zde na EF, abychom tak nějak o sobě věděli s kým máme tu čest

Kdyby byli jakékoliv otázky ohledně té registrace, pravidel nebo čehokoliv jiného, klidně se zeptejte.

Tak pojďme co nejvíce lidí... ať se ukáže, kdo je nejlepší tipér BUNDESLIGY!!

http://www.kicktipp.de/efbundesliga/

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Rudnevs

Registroval som sa ako Rudnevs ( čo je moje meno na Eurofotbale ) dufam ze neskoncim posledný avšak zápasy BL sa v poslednej dobe daju ľahko tipovať podla mna n toto bola najťažšia sezóna 08/09 ked bol tvrdý boj o titul aj o záchranu a napríklad Bayern prehral nad Cottbusom

Reagovat
smazaný uživatel

však umístění není všechno - jde o srandu ..navíc, pokud nebudeš zapomínat tipovat, tak jsi v suchu

Reagovat
Rudnevs

No dobre tak idem sa pozrieť ci sa uz dá tipnut na zajtra a ci to zahŕňa aj 2.BL

Reagovat
smazaný uživatel

no.. jasné, většina už tipovala na zítřek + nezapomeň na ty otázky (to se musí taky udělat před prvním zápasem sezony)

Reagovat
Rudnevs

Jaj no tak prave na tie som zabudol vidim ze sa tam prihlásilo mnoho ludi z BL

Inak tipuje sa to o peniaze myslel som ze nie ale ukazalo mi tam kurzy z BWIN tak ma to trochu vykolajilo ale mozno je to len ako pomôcka pri tipovani

Reagovat
smazaný uživatel

nene... to je jen reklama a zároveň to slouží asi jako pomoc, no.... o peníze se netipuje

Reagovat
Rudnevs

Jaj no tak to som tipoval dost odvazne kurz je celkom iny Snad to vyjde

Reagovat
Rudnevs

Pri poslednej otazke bola asi vsetkym jasna odpoved

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa dosť rozhodoval medzi 2 klubmi

Reagovat
smazaný uživatel

já taky..

Reagovat
Rudnevs

Medzi akymi

Reagovat
smazaný uživatel

řeknu ti nejdříve v pátek v 20:31

Reagovat
db18

Nakonec jsem ale tipnul ten menší.

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele