Previews

Plzeň mezi osmi nejlepšími týmy Konferenční ligy: Historické čtvrtfinále rozehraje proti Fiorentině

Plzeň ve čtvrtek úvodním domácím zápasem rozehraje čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Fiorentině. Západočeši se v pohárech mezi nejlepšími osmi týmy představí poprvé a případným postupem by vyrovnali české klubové maximum od rozdělení federace, které drží Slavia díky semifinálové účasti ze sezony 1995/96 v tehdejším Poháru UEFA.

Atlético spoléhá na domácí pevnost, tu se pokusí dobýt Borussia

Úterní program byl zahlcen dvěma velkolepými šlágry mužstev, která patří mezi absolutní favority na zisk trofeje pro vítěze Ligy mistrů. Ve středu se proti sobě na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu postaví týmy, které do této kolonky rozhodně nepatří. Domácí Atlético vyzve Borussii Dortmund.

PSG bez pravého beka, ale plně odpočinuté. Potvrdí tým Barcelony slušné obranné statistiky?

Triumf v Lize mistrů je PSG stále zapovězen. Ambiciózní francouzský celek se už po několik let pokouší prosadit na poli milionářské soutěže, nejdále byl ovšem zatím ve finále. Letos mu los do čtvrtfinálového osudí přisoudil starého známého z Barcelony. Tyhle dva celky na sebe v minulosti narážely velmi často, Pařížané přitom na svého soka nemají nejlepší vzpomínky.

Kanonýři zkusí vykročit do semifinále Ligy mistrů proti strádajícímu Bayernu

Arsenal stejně jako v loňském roce prožívá nadmíru úspěšnou sezónu a v tuto chvíli má stále šanci na to dokráčet až na vrchol v Premier League i v prestižní Lize mistrů. Teď se ve čtvrtfinálové fázi utká s německým Bayernem, jenž naopak po dlouhých jedenácti letech s největší pravděpodobností neusedne na německý trůn a v tomto dvojzápase s rozjetým londýnským rivalem není považován za favorita.

Real Madrid hostí obhájce a chce Citizens vrátit poslední debakl

Real Madrid ovládl Ligu mistrů už čtrnáctkrát a mnohokrát svým fanouškům dopřál neskutečnou podívanou. Skvělé zápasy odehrál v minulém ročníku i s Manchesterem City a právě anglického zástupce určil los Bílému baletu za jeho dalšího oponenta. První čtvrtfinálový duel těchto obrů začne v úterý večer na stadionu Santiago Bernabéu.

Liga Portugal - preview 28. kola: Casa Pia jakožto favorit proti Estorilu

Casa Pia chce přidat další výhrou proti Estorilu, který je však ve formě, neboť opanoval předešlé dva zápasy. Potvrdí hostitelé pozici favorita?

Serie A - preview 31. kola: Inter může udělat další krok za titulem

Pondělní dohrávka Serie A se odehraje v Udine, kde se domácímu týmu postaví Inter. Jestliže domácí mají jenom dvoubodový odstup od sestupového pásma, milánský celek s náskokem 11 bodů na prvním místě bezpečně směřuje za ziskem Scudetta.

Niké liga - preview 4. kola nadstavby: DAC proti Podbrezové

Jediné utkání nabídne nedělní program slovenské Niké ligy. Dunajská Streda se v něm chce dotáhnout na třetí pozici, k čemuž musí porazit šestou Podbrezovou.

Eredivisie - preview 29. kola: De Klassieker

Souboj tradičních rivalů s odlišnými starostmi přinese nizozemská Eredivisie. Zatímco Feyenoord relativně poklidně drží druhou pozici, Ajax se vší silou bojuje o evropské poháry. Hrají i jeho nejbližší konkurenti - Nijmegen míří do Arnhemu, Utrecht do Heerenveenu a Go Ahead Eagles doma přivítá Almere. Ve zbylém zápase chce Volendam vykřesat naději na záchranu proti Waalwijku.

Bundesliga - preview 28. kola: Souboje o pozice

Hned dva přímé souboje o postavení v tabulce nabídne nedělní program Bundesligy. Hoffenheim se v případě domácího vítězství nad Augsburgem může dotáhnout na jeho sedmou, teoreticky pohárovou příčku. Wolfsburg následně přivítá Mönchengladbach, přičemž vítěz už prakticky může hodit za hlavu záchranářské starosti.

Ligue 1 - preview 28. kola: Brest hájí druhou příčku

Mimořádně nabitý je letos souboj o přímé postupové příčky do Ligy mistrů ve francouzské nejvyšší soutěži. Na dálku se nyní o druhou pozici v domácím prostředí poperou Brest a Monako. Montpellier se v záchranářském zápase střetne s Lorientem, tohoto utkání chce proti Lyonu využít Nantes.

FORTUNA:LIGA - preview 27. kola: Vrátí se Sparta do čela?

Slavia v sobotu zvládla vršovické derby a posunula se na čelo ligového pelotonu, Sparta dnes potřebuje zareagovat proti jednomu ze svých dosavadních katů. V záchranářském souboji se střetnou Pardubice s Českými Budějovicemi, o desítku zabojují Teplice s Hradcem Králové a na dálku i Jabloncem, který hostí ostravský Baník.

Premier League - preview 32. kola: Manchester United - Liverpool

Atraktivní program si na neděli přichystala anglická Premier League. Vše otevře bitva odvěkých rivalů v podobě Manchesteru United s Liverpoolem, i další zápasy napoví s pohárovou tajenkou. Tottenham se může vyšvihnout na čtvrté místo před Aston Villu, Chelsea se proti Sheffieldu chce přiblížit šesté pozici.

Mallorca touží po druhé trofeji Copa del Rey, favoritem je ale zkušený Athletic

Estadio La Cartuja de Sevilla se už v sobotu večer stane dějištěm finálového klání Copa del Rey, jehož účastníky tentokrát nebudou žádné hvězdné výběry z Barcelony či hlavního města. O trofej si to rozdají baskický zástupce Athletic a překvapivý finalista z Mallorky.

Eredivisie - preview 28. kola: Feyenoord reaguje na výhru PSV

Feyenoord se ve vloženém kole představí na hřišti posledního Volendamu, kde bude chtít povinnými třemi body odpovědět na výhru vedoucího PSV Eindhoven, který má na obhájce titulu v čele tabulky desetibodový náskok. Ajax má před sebou duel s Go Ahead Eagles, před nímž hájí čtyřbodový náskok.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele