Primeira Liga - preview 3. kola: Kolo zakončí dvě dohrávky

20.08.2021, 09:12, aktualizováno 23.08.2021, 10:43
Previews
Estoril cestuje do Ferreiry a motivací mu může být i průběžné umístění, v případě výhry se dotáhne na FC Porto. V pondělí hraje také Boavista, na její půdu zavítá Santa Clara...
Paços Ferreira - Estoril Praia  (pondělí 20:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.00 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Boavista FC - CD Santa Clara  (pondělí 22:15)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.02 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Tondela - Portimonense SC  (neděle 16:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.09 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CS Marítimo - FC Porto  (neděle 19:00)
Velice náročné první zápasy na domácím stadiónu připravil pro fotbalisty Marítima los nové ligové sezóny. Po těžkém a prohraném úvodním duelu s Bragou přivítají ve svém druhém domácím představení Porto. To je podle očekávání po dvou odehraných kolech stoprocentní.

FC Porto je před každou sezónou jedním z hlavních kandidátů na zisk ligového titulu a první dvě kola tento předpoklad jasně potvrdila. V prvním kole svěřenci Sérgia Conceicaa bez větších problémů porazili lisabonské Belenenses 2:0 a také v druhém kole své fanoušky příliš neznervózňovali a vyhráli na půdě Famalicaa 1:2.

Klíčovou postavou prvních dvou zápasů byl španělský útočník Toni Martínez. Ten se po nevýrazném začátku angažmá v Portu na konci minulé sezóny rozstřílel a dobrá forma se mu přenesla i do nového ročníku. Belenenses dal jeden gól a svému bývalému týmu Famalicau rovnou nastřílel góly oba.

Sestava Porta se v nové sezóně nijak výrazně neměnila a za úspěšným vstupem stojí podobný kádr, který hrál na konci minulé sezóny. V bráně dostává místo zraněného Marchesína prostor dvaadvacetiletý Costa, v základní sestavě se pak etabloval záložník Bruno Costa, který v létě přišel z Pacosu Ferreira. O své minuty tak bude muset bojovat nepostradatelný hráč loňské sezóny Sérgio Oliveira.

Marchesín je také jediným absentujícím hráčem v Conceicaově kádru. V tom si může šestačtyřicetiletý trenér podat ruku se svým víkendovým sokem Juliem Velázquezem, jemuž chybí záložník Beltrame.

Jak už bylo napsáno, s Marítimem se los příliš nemazlil. V úvodním kole přivítalo na domácím stadiónu Bragu, které podlehlo 0:2. O to důležitější byl vzhledem k náročnosti nadcházejícího zápasu úspěch na půdě Belenenses v minulém kole, kde vyhrálo 1:2.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.18 - 4.13 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Vitória SC Guimarães - FC Vizela  (neděle 21:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.50 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Gil Vicente FC - SL Benfica  (sobota 19:00)
Benfica si zatím od začátku této sezóny počíná suverénně. Absolvovala už tři zápasy v rámci předkol Ligy mistrů, dva v souvislosti s Primeira Ligou, a zatím ve všech případech slavila vítězství. Určitě nemíní ve svém tempu jakkoli polevovat, a to ani na půdě Gil Vicente. Tým kouče Ricarda Soarese nebude mít proti lisabonskému gigantovi bezpochyby vůbec co ztratit.

Na papíře se možná domácí můžou zdát pro As Águias jako přijatelný protivník, každopádně už úvodní dva ligové duely jednoznačně vystavují velké vykřičníky. Vždyť celek z Barcelosu porazil jak Boavistu, tak venku Portimonense, neinkasoval přitom ani jednou, hned čtyřikrát skóroval, a usadil se tak překvapivě na průběžném druhém místě tabulky za vedoucí Sporting.

Benfica si zkrátka musí dát pozor. Její sok je plný energie, zajisté velmi rád by přetavil svou solidní formu i do tohoto utkání a připravil portugalském gigantovi nemilé překvapení. Navíc bude Gil Vicente po fyzické stránce možná tím lepším, neboť svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse sehráli před pár dny velmi náročné střetnutí na evropské scéně proti eindhovenskému PSV.

Už příští týden navíc čeká Benficu klíčová odveta o to, jestli se účastní nebo neúčastní hlavní fáze milionářské soutěže. "Tahle liga je velmi konkurenceschopná. Především když hrajete na cizích hřištích, máte problém tvrdit si svou muziku," povídal hostující lodivod. "Víme, že nás čeká obtížný mač. Ale na našem myšlení se nic nemění. Chceme získat šestou výhru v řadě."

Hosté do tohoto klání samozřejmě nenastoupí v totožném složení jako proti PSV. Náročný program si vyžaduje očekávané prostřídání. "Prostě k tomu musí dojít," přiznával Jorge Jesus. "Nemáme ani sedmdesát dva hodin na zotavení. Až v sobotu vlastně budu vědět od lékařů, koho co trápí. V podstatě pořád nemám ucelené informace o těch, co naposledy hráli," dodal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.49 - 3.72 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sporting CP - CF Os Belenenses  (sobota 21:30)
Třetí kolo začínajícího ročníku nejvyšší portugalské fotbalové soutěže nabídne první vzájemný souboj lisabonských týmů v sezóně. Po dvou kolech stoprocentní Sporting přivítá na svém stadiónů bezbodové Belenenses.

Sporting v úvodu sezóny zatím plynule navazuje na úspěšný konec té minulé. Své soutěžní zápolení v novém ročníku zahájil triumfem v Superpoháru nad Bragou a stejného soupeře dokázal porazit i minulý týden na jeho stadionu. V úvodním ligovém kole, které se termínově vešlo mezi dva zmíněné, svěřenci Rubéna Amorima porazili 3:0 Vizelu.

Svými výkony obhájce ligové trofeje táhne nejlepší střelec minulé sezóny Pedro Goncalves. Ten má na svém kontě po třech odehraných utkáních čtyři góly a je klíčovou postavou Amorimových ofenzivních plánů.

Drobné nedostatky ve hře Sportingu se projevují spíše v obraně, která kvůli zraněním loňských stálic Mendese a Porra musela projít změnami. Na krajích obrany tak v úvodu sezóny nastupovaly dvě letní posily Esgaio a Vinagre.

Zatímco levá strana zůstane s největší pravděpodobností kvůli trvající absenci Mendese i v nadcházejícím zápase Vinagreho, Porro proti Braze nasbíral z lavičky první minuty v sezóně a bude s Esgaiem bojovat o pozici v základní sestavě.

Belenenses se pod trenérem Petitem v minulé sezóně prezentovalo zodpovědnou obrannou hrou, která příliš nelahodila oku nestranného diváka. Stejně jako ještě sezónu předtím vstřelilo méně gólů, než odehrálo zápasů, ale výrazně zlepšilo obranu a inkasovalo pátý nejmenší počet branek.

Díky tomu také skončilo na slušném desátém místě a do posledních kol bojovalo o postup do předkola Konferenční ligy. Vstup do nové sezóny už ale tak růžový nebyl. Po těžkém úvodním kole a prohře s Portem následovala domácí prohra s Marítimem. Ještě v červenci navíc Petitova družina nestačila v prvním kole Ligového poháru na druholigovou Mafru.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 6.83 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Arouca - FC Famalicão  (pátek 20:00)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.01 - 2.74
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Moreirense FC - SC Braga  (pátek 22:15)
Braga sice na úvod nového ročníku dokázala skolit Marítimo, v následném střetnutí, které už určitě daleko více prověřilo jeho schopnosti a ambice pro tuhle sezónu, však neuspěla a padla s obhájcem ligového titulu ze Sportingu. Zahodit za hlavu výsledek z minulého kola a potvrdit roli favorita v Minhu proti Moreirense je pro ni jednoznačným cílem na pozdní páteční večer.

Domácím se na tohohle protivníka v uplynulých dvou ročnících opravdu šeredně nedařilo, ani v jednom ze čtyř případů v Lize Portugal Bwin nebodovali. Hosté by přitom potřebovali na dobrou bilanci s Os verdes e brancos navázat, aby hned na startu zbytečně nedoháněli ztrátu na přední příčky, o něž chtějí zajisté usilovat. Určitě, jako již tradičně, alespoň o top čtyřku.

Nicméně i svěřenci kouče Joaa Henriquese, který je v Moreirense nově od tohoto léta, by také měli mít zájem zabrat. Stačili totiž vypadnout v červenci z Ligového poháru, nevyzráli pak na favorizovanou Benficu a naposledy uhráli svůj první bod na hřišti Santa Clary. Bezpochyby je potřeba předvést o dost lepší výkon než v únoru, tehdy doma proti Braze inkasovali čtyřikrát.

Hostující trenér Carlos Carvalhal svůj tým po předchozím vystoupení s lisabonským výběrem nekritizoval. "Udělali jsme vše pro to, abychom vyhráli. Vytvořili jsme si pět nebo šest šancí v utkání s moc kvalitním soupeřem," hodnotil. "Jsme v období mezi sezónami, to je vždy složitější pro všechny kluby na světě. Přiznávám, že v sestavě podniknu více změn," dodával.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.46 - 3.67 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sporting CP22005:16
2.Gil Vicente FC22004:06
3.SL Benfica22004:16
 FC Porto22004:16
5.Estoril Praia21102:04
6.CD Tondela21014:23
7.SC Braga21013:23
8.Boavista FC21013:33
9.Portimonense SC21011:13
10.Paços Ferreira21012:33
 CS Marítimo21012:33
12.FC Vizela21012:43
13.Moreirense FC20113:41
14.Vitória SC Guimarães20110:11
15.CD Santa Clara20112:51
16.CF Os Belenenses20021:40
 FC Famalicão20021:40
18.FC Arouca20020:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele