Serie A - souhrn 28. kola: Inter znovu blíže k titulu

08.03., 22:45, aktualizováno 11.03., 22:47
Komentáře a souhrny
Yann Bisseck (© AFP)

Inter zvládl těžký duel na půdě Bologny a udělal další výrazný krok na cestě ke Scudettu, tabulku vede už o šestnáct bodů. AC Milán se trápil s Empoli, Juventus se rozešel smírně s Atalantou. Lazio v pondělní dohrávce nestačilo na Udinese a potřetí v řadě vyšlo naprázdno.

SS Lazio - Udinese Calcio 1:2

11.03.2024 20:45

Góly: 49. Lautaro Giannetti (vl.) - 47. Lorenzo Lucca, 51. Oier Zarraga

Udinese překvapilo v dohrávce 28. kola Serie A Lazio, které na jeho půdě zdolalo 2:1. Skóre zápasu otevřel krátce po změně stran Lorenzo Lucca, jenž se prosadil poprvé od konce minulého kalendářního roku. Přestože domácí našli odpověď jen o dvě minuty později, tak za stejný čas vrátil vedení na stranu Bianconeri Oier Zarraga, který se rovněž trefil poprvé od prosince 2023. Celku z hlavního města Itálie v utkání nepomohl ani fakt, že mu na lavičce scházel suspendovaný kouč Maurizio Sarri.

Naděje Lazia na evropský fotbal v příští sezoně mohly záviset na vítězství v Coppa Italia, pokud by se mu nepodařilo rychle vylepšit ligovou formu. Orlům navíc na náladě nepřidávala ani skutečnost, že minulý týden vypadli z Ligy mistrů, když prohráli s Bayernem 0:3. Při pondělním večeru měli šanci nastartovat se k lepším zítřkům. Doma totiž přivítali Udinese, které bylo namočené v boji o záchranu a před tímto duelem vyhrálo jen třikrát.

Tým z hlavního města si po ospalejším začátku vypracoval první velkou příležitost ve čtvrté minutě, kdy obránce Manuel Lazzari nastřelil pravou tyč. Domácí příznivci hnali Lazio vpřed, ale defenzivní val hostů i tak vydržel nápor, kterému čelil. Bianconeri to měli možná o to lehčí, že se Orli až příliš často spoléhali na Cira Immobileho. Ve 35. minutě si v pokutovém území našel míč Matías Vecino, šanci ovšem nedokázal přetavit v kýženou trefu.

Po změně stran se strhly gólové hody. Jako první se ve 47. minutě prosadili hosté poté, co Lucca využil na jedničku pobídku od Hassaneho Kamary. Hned z následující akce ale skórovalo také Lazio, i když za přispění teče od stopera Lautara Giannettiho.

Třetí gól v rozmezí čtyř minut vsítil Zarraga, jenž se prosadil přízemní střelou z hranice šestnáctky. V 58. minutě nedokázal ani napodruhé Lazzari využít obrovskou příležitost a domácím fanouškům se tak dostalo vysvětlení, proč jejich miláčci výsledkově zaostávali. Ke konci utkání soustředily Zebry všechny síly na obranu a změnu skóre už nepřipustily.

Lazio tak prohloubilo bídnou formu a doma nezískalo ani bod. Oba celky odehrají další ligový zápas 16. března. Orli změří síly s Frosinone, zatímco Udinese se utká s Turínem.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AS Řím 2:2

10.03.2024 20:45

Góly: 18. Luca Ranieri, 69. Rolando Mandragora - 58. Houssem Aouar, 90+5. Diego Llorente

Fiorentina remizovala ve 28. kole Serie A s AS Řím 2:2 a její manko na v tabulce průběžně pátého soupeře zůstalo pětibodové. Vlci do utkání vstupovali s působivou bilancí venkovních ligových duelů, když vyhráli všechny tři pod vedením Danieleho De Rossiho. Tentokrát však jejich plány narušil už v 18. minutě Luca Ranieri. Po změně stran se podařilo vyrovnat Houssemu Aouarovi, který se prosadil poprvé od začátku října. Přesto měly Fialky blíže k vítězství, jenže při jednobrankovém vedení pohrdly penaltou, a tak je v nastavení potrestal Diego Llorente. To už byl na hřišti střídající Antonín Barák.

Římanům změna trenéra zjevně prospěla, od konce Josého Mourinha totiž prohráli pouze se suverénním Interem a jejich skvělou formu naposledy pocítil v Evropské lize Brighton, jenž si z hlavního města Itálie odvezl čtyřgólový příděl. Stejný počet branek ve svém pohárovém duelu nasázela také Fiorentina, která díky Barákovi porazila ve strhující přestřelce Maccabi Haifa.

První velkou šanci měl již po pěti minutách Romelu Lukaku, který velmi tvrdě střílel levačkou, avšak hostující Pietro Terracciano předvedl skvělý zákrok a míč dokázal vyrazit. Promarněná příležitost mrzela celek z Věčného města o to víc v 18. minutě, kdy po rohovém kopu udeřil Ranieri, jenž zblízka dopravil míč do prázdné brány. Na něj mohl krátce nato navázat Rolando Mandragora, jehož rána bez přípravy jen těsně minula bližší horní roh brány. Stejně si počínal Riccardo Sottil, který hlavičku zevnitř šestnáctky namířil pouze těsně vedle pravé tyče.

Po změně stran se připomněli i Římané. Konkrétně to byl Bryan Cristante, jenž obdržel přihrávku v pokutovém území a prudce vypálil na Terracciana. Zkušený 34letý Ital díky skvělému zákroku míč za svá záda nepustil. V 58. minutě už však ani on nezabránil Aouarovi, aby hlavou zblízka nasměroval balon nechytatelně k levé tyči. Vyrovnaný stav však příliš dlouho nevydržel. Mandragora si po centru z kraje hřiště počkal na sklepnutí od Andrey Belottiho a zakončením z malého vápna překonal hostujícího gólmana. Definitivní pojistku mohl z penaltového puntíku přidat Cristiano Biraghi, tentokrát se ale skvěle vyznamenal Mile Svilar, který střelu vyrazil. To se domácímu celku vymstilo, jelikož z poslední možné akce vyrovnal krásnou pumelicí Llorente.

Střetnutí o pohárovou Evropu bojujících mužstev tedy ve Florencii vítěze nepoznalo. Fiorentina v příštím kole narazí na Atalantu, kterou vyzve 17. března. Ve stejný den pak změří síly Římané se Sassuolem.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Atalanta Bergamo 2:2

10.03.2024 18:00

Góly: 66. Andrea Cambiaso, 70. Arkadiusz Milik - 35. Teun Koopmeiners, 75. Teun Koopmeiners

Fotbalisté Juventusu remizovali ve 28. kole Serie A před vlastními fanoušky s Atalantou 2:2. Orobici se po půlhodině hry ujali vedení díky trefě Teuna Koopmeinerse, Bianconeri se nicméně po změně stran nadechli k obratu, který krátce po snižující trefě dokonal v 70. minutě Arkadiusz Milik. Vítězství, jež by se rovnalo návratu na druhou příčku tabulky, se však domácí nedočkali, jelikož se podruhé v utkání prosadil Koopmeiners. Stará dáma tak na svém stadionu nevyhrála už třetí z posledních čtyř zápasů.

Atalantu čekal již čtvrtý zápas v řadě proti týmu, který figuroval na pozici zaručující účast v Lize mistrů. Předešlé duely ovšem Bergamu nevyšly, a tak se mu kýžená první čtyřka poměrně vzdálila. V nepříliš dobré formě hrající Juventus ale mohl pro Lombarďany představovat pomyslný odrazový můstek. Orobici navíc na turínském Allianz Stadium pětkrát za sebou neprohráli.

Přesto to byli domácí, kteří zahrozili jako první. Ve 13. minutě osamocený Fabio Miretti zamířil hlavou šikovně pod břevno, brankář Marco Carnesecchi ovšem vytáhl výborný zákrok. Na delší dobu přišla fáze hry, kdy ani jeden z týmů nedokázal ten druhý přehrát. To se povedlo až ve 35. minutě. Koopmeiners usměrnil zajímavě rozehraný přímý kop přesně k pravé tyči tvrdou ranou z první, na kterou Wojciech Szczesny nemohl zareagovat. Po inkasování Zebry ovládly statistiku držení míče, nicméně při kombinaci zapomněly na střelbu, a tak Carnesecchi zůstal bez práce.

Velmi aktivně vstoupil do druhé půle Federico Chiesa, když si v 50. minutě našel propadlý balon v malém vápně, ale brankáře nepřekonal. Vzápětí se v šanci zjevil znovu, tentokrát vypálil těsně vedle pravé tyče. Fotbalisté Staré dámy pokračovali v tlaku a po hodině hry vyrovnali. Weston McKennie vyslal před bránu průnikovou nahrávku, kterou před gólmanem lehce tečoval Andrea Cambiaso. V 70. minutě fanoušci jásali znovu, neboť se do odraženého míče opřel Milik a propálil vše, co mu stálo v cestě. Podobnou akci ale předvedli i Orobici a po průstřelu Koopmeinerse vyrovnali. V závěru se poté už nikdo k rozhodnutí nezmohl.

Juventus tak doma s Atalantou znovu jen remizoval. Další duel čeká Bianconeri 17. března proti Janovu, Bergamo se ve stejný den střetne s Fiorentinou.

Více informací k zápasu

AC Milán - Empoli FC 1:0

10.03.2024 15:00

Góly: 41. Christian Pulisic

Milánské AC se ve 28. kole Serie A radovalo z těsného vítězství 1:0 nad Empoli. Domácí celek musel podobně jako ve čtvrtek proti Slavii dobývat zataženou obranu soupeře, což se mu podařilo ve 41. minutě zásluhou Christiana Pulišiče. Gól reprezentanta USA tak posunul Rossoneri na průběžnou druhou příčku. Hosté naopak skórovat nedokázali a nenavázali na svá předchozí dvě venkovní vítězství.

Domácí si v posledních dvou soutěžních duelech nemohli stěžovat na nepřízeň osudu. V minulém kole na hřišti Lazia totiž dohrával jejich soupeř v osmi lidech a brzké vyloučení ovlivnilo také klání v Evropské lize proti Slavii. I díky němu AC nasázelo českému zástupci čtyři góly a nakročilo za postupem. Třetí výhru v řadě chtěli domácí přidat proti Empoli, které mělo před začátkem kola náskok jen dvou bodů na sestupové pozice.

První střelu na branku si připsal Pulišič už v páté minutě, kdy pálil z pravé strany na bližší tyč, tu si však pohlídal brankář Elia Caprile. Milánští ve hře dominovali, přesto dlouho nemohli najít cestu přes dobře zformovanou obranu Empoli. Domácí se dočkali branky ve 41. minutě, kdy Noah Okafor pláchl hostující defenzivě a naservíroval míč Pulišičovi, který i s pomocí teče rozvlnil síť.

Empoli ve druhém poločase ožilo a snažilo se zdramatizovat utkání, i přes zlepšený výkon si však nedokázalo vypracovat příležitosti k zakončení. To na druhé straně krátce po svém nástupu do hry pálil Samuel Chukwueze, nezvládl ale prostřelit obranný val soupeře. Z dobré pozice zamířil v 74. minutě také Ruben Loftus-Cheek, jenže jeho individuální akci zhatil Caprile. Blízko ke srovnání se ocitl Mattia Destro, nikým neatakovaný však hlavičkoval přímo do náruče Mika Maignana.

AC tedy potvrdilo úspěch v Evropě také na ligové půdě a nadále stíhá druhý Juventus. Po odvetě s Pražany čeká Rossoneri 17. března výlet do Verony. Empoli o dva dny dříve přivítá Bolognu.

Více informací k zápasu

US Lecce - Hellas Verona 0:1

10.03.2024 12:30

Góly: 17. Michael Folorunsho

Fotbalisté Verony zvítězili ve 28. kole Serie A na hřišti Lecce 1:0, a ve vyrovnané spodní polovině tabulky tak poskočili rovnou o šest příček nahoru. Vítězství zařídil v 17. minutě čtvrtou trefou v letošním ligovém ročníku Michael Folorunsho, čímž se také osamostatnil v čele klubové statistiky střelců. Giallorossi nezvítězili popáté v řadě a odstup od sestupového pásma se mezitím ztenčil na pouhý bod.

O velké vyrovnanosti ligové tabulky nejlépe hovořil fakt, že Lecce sice před tímto kolem okupovalo zdánlivě bezpečnou 13. příčku, na sestupové vody ale mělo náskok pouhých dvou bodů. Hosté vstupovali do důležitého klání z předposlední 19. pozice, jistě je však povzbudila cenná domácí výhra z minulého kola nad Sassuolem.

Do utkání vstoupila mnohem aktivněji Verona. Držela míč více na kopačkách a několikrát se propracovala k zakončení, pokusům ovšem scházely gólové parametry. Tlak hostujícího celku vyústil v branku v 17. minutě, kdy si Folorunsho navedl balon kousek před pokutové území a vypálil levačkou, jeho střelu navíc tečoval jeden z domácích obránců, a Wladimiro Falcone tak neměl šanci zasáhnout. Po odehrané půlhodině byl Pontus Almqvist blízko srovnání skóre, jenže jeho technická rána pouze orazítkovala břevno. Neujala se ani nebezpečná hlavička Nikoly Krstoviče ze závěru prvního poločasu.

Po změně stran se hrálo především mezi šestnáctkami bez výraznějších šancí. Když už se Giallorossi dostali do zajímavé situace, nevyřešili ji tak, jak bylo potřeba. To se týkalo i 74. minuty, kdy se Krstovič odhodlal ke střele z voleje, která výrazně minula hostující branku. Po krátkém pobytu na trávníku mohl utkání definitivně rozhodnout Thomas Henry, jeho pokus z hranice pokutového území však nepředstavoval pro Falconeho žádnou hrozbu.

Verona tedy potvrdila svůj vzestup z minulého kola a podruhé v řadě vyhrála. Třetí triumf do sbírky může přidat 17. března, kdy doma vyzve milánské AC. Lecce se o den dříve představí na hřišti poslední Salernitany.

Více informací k zápasu

Janov CFC - AC Monza Brianza 2:3

09.03.2024 20:45

Góly: 52. Albert Gudmundsson, 68. Vitinha - 8. Matteo Pessina, 18. Dany Mota, 79. Daniel Maldini

Hráči Janova nestačili ve 28. kole Serie A na Monzu, se kterou před vlastními fanoušky prohráli 2:3. Zápas měli od samého úvodu lépe rozehraný hosté, kteří i díky akrobaticky zakončenému voleji v podání Danyho Moty vedli o poločasové přestávce o dva góly. Domácí se sice nechtěli smířit s druhou porážkou od Brianzoli v sezoně a po změně stran srovnali, jenže v 80. minutě rozhodl Daniel Maldini, jenž o chvíli dříve nahradil na trávníku právě Motu.

Monza ukončila povedenou sérii pěti zápasů v řadě bez porážky na hřišti AS Řím, kde vyhořela a nakonec padla vysoko 1:4. Těžké střetnutí však za sebou měl i její soupeř z Janova, který nestačil na Inter. Rossoblu však tentokrát měli výhodu domácího prostředí, v němž od startu ročníku padli pouze třikrát, přičemž to vždy bylo s papírově mnohem silnějším týmem.

Úvod utkání rozkouskovaný několika fauly a lehkými zraněními sice patřil domácímu Janovu, ten si ale velkou šanci nevytvořil. První radost naopak zavládla v táboře hostů, když Andrea Colpani vracel přetažený centr před branku na Mattea Pessinu, který osamocený jednoduše hlavičkoval do sítě. Trvalo to 10 minut hustého deště a mírného tlaku Janova, než přišel kariérní gól Moty. V roli asistenta stál opět Colpani, jenž našel vysokým centrem na hraně vápna právě portugalského útočníka, který fantastickou ranou přes hlavu navýšil vedení. Třetí branku mohl přidat sám Colpani, nastřelil však pouze břevno.

Druhý poločas začal velkou smůlou vedoucí Monzy. Po rohu si totiž málem srazil míč do vlastní sítě Pablo Marí, avšak pohroma přišla o chvíli později, kdy zpětná kontrola odhalila, že bývalý stoper Arsenalu zasáhl balon rukou. Rozhodčí odpískal pokutový kop, který sice napoprvé neproměnil Albert Gudmundsson, z následné dorážky se ovšem nemýlil. Ještě větší radost vypukla v ochozech v 68. minutě, kdy si po náběhu do vápna zasekl míč Vitinha a přesnou ranou k levé tyči srovnal. Hosté se ale nevzdali a v 80. minutě si vzali vedení zpět, když po pěkné kombinaci dorážel do odkryté branky střídající Maldini.

Janov tak domácí sílu nakonec nepotvrdil a s Monzou padl. V dalším kole se 17. března střetne s Juventusem, Biancorossi změří o den dříve síly s Cagliari.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Inter Milán 0:1

09.03.2024 18:00

Góly: 37. Yann Aurel Bisseck

Inter porazil v očekávaném duelu 28. kola Serie A Bolognu na její vlastní půdě 1:0, a prodloužil tak svou skvostnou sérii na deset vyhraných ligových duelů po sobě. Souboj celků s nejlepší formou v lize rozhodl v 37. minutě stoper Yann Bisseck, který tak zaznamenal svůj druhý přesný zásah v modročerném dresu. Milánský velkoklub tak díky mladému Němci udělal další velký krok vstříc titulu - před nedělním zápasem Juventusu si vypracoval luxusní náskok již 18 bodů.

Inter měl na čele tabulky luxusní náskok 15 bodů a mířil za jubilejním 20. titulem v Serii A. Pokud mu však mohl některý tým cestu za pohárem mírně zkomplikovat, pak to byla jistě Bologna, která platila za nejpříjemnější překvapení soutěže. V tabulce figurovali Rossoblu mezi nejlepšími čtyřmi týmy a na domácím hřišti prohráli stejně jako Nerazzurri jen jediný duel.

I přesto, že Simone Inzaghi šetřil několik svých opor, chopili se jeho svěřenci hned od úvodního hvizdu taktovky. Carlos Augusto šikovně prodloužil míč patičkou na Alexise Sáncheze, ale chilský útočník střelou na bližší tyč na Lukasze Skorupského nevyzrál. Posléze se do pokutového území vřítil Matteo Darmian, avšak svůj tvrdý projektil nedokázal namířit přesně.

Domácím dělal problém především vysoký presink, kterým se Nerazzurri prezentovali. Marcus Thuram vystihl laxní rozehrávku Victora Kristiansena. Z toho mohl těžit Nicoló Barella, nicméně Skorupski mu perfektním výběhem zmenšil prostor pro zakončení. V 37. minutě si na centr ideálních parametrů z dílny Alessandra Bastoniho naběhl Bisseck a v pádu uklidil balon nechytatelně za záda Skorupského.

Po změně stran se Chrti vybičovali k aktivnějšímu hernímu projevu. I přesto držel zkušený Inter svého soupeře daleko od vlastní branky. Bologna mohla zahrozit po průniku Lewise Fergusona z pravé strany. Jeho nebezpečný střílený centr však lapil Yann Sommer. O chvíli později dal o sobě vědět také nejlepší střelec Rossoblu Joshua Zirkzee. Ten se na hranici pokutového území zbavil svého strážce, aby vzápětí pouze smolně nastřelil svého spoluhráče Rema Freulera.

Bologna tak se suverénním Interem prohrála a přišla o 13zápasovou domácí ligovou neporazitelnost. Další zápas Rossoblu čeká 15. března na hřišti Empoli, Nerazzurri o dva dny později vyzvou Neapol.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Frosinone Calcio 1:0

09.03.2024 15:00

Góly: 58. Kristian Thorstvedt

Sassuolo přerušilo sérii čtyř ligových porážek v řadě, když ve 28. kole italské Serie A porazilo Frosinone 1:0. Konfrontaci dvou celků, které se rozhodně nemohly pyšnit nějakou oslnivou formou, rozhodla trefa Kristiana Thorstvedta, jenž však v předcházející akci zavinil penaltu, kterou videorozhodčí nakonec odvolal. Černozelená ekipa se opět musela obejít bez italského reprezentanta a svého nejlepšího kanonýra Domenica Berardiho, jenž musel duel znovu vynechat kvůli zranění. V samotném závěru mohl domácí o výhru připravit Kaio Jorge, ale nařízený pokutový kop neproměnil.

Sassuolo prožívalo jedno ze svých nejhorších období za posledních 11 let. Neroverdi se po osmi soutěžních zápasech v řadě bez vítězství propadli až na předposlední místo v tabulce a nového lodivoda Davideho Ballardiniho tak čekal s jeho svěřenci holý boj o záchranu. Nastartování se k lepším zítřkům mohlo přijít doma proti Frosinone, které se rovněž trápilo, když z předchozích 14 ligových klání triumfovalo pouze jednou.

Hosté ovšem začali lépe, když na zadní tyč levačkou pálil Farès Ghedjemis, nicméně těsně netrefil. Frosinone bylo nadále nejbezpečnějším celkem, dlouho to však k ohrožení brány nevedlo. Ve 33. minutě ovšem opět zkoušel štěstí Ghedjemis ranou na vzdálenější tyč, povedenější pokus musel tentokrát vyrazit gólman Andrea Consigli. Poté se s ofenzivnější sekvencí hry předvedli i domácí, nicméně šanci ke skórování si do konce prvního dějství nevypracovali.

Po změně stran se Frosinone mohlo radovat z pokutového kopu po faulu Thorstvedta, nicméně videorozhodčí penaltu nakonec odvolal. Hned v následné akci se norský záložník ideálně otočil s míčem a vyslal přízemní dělovku na zadní tyč, na kterou neměl gólman nárok. O chvíli později zkoušel pěknou střelu šajtlí Andrea Pinamonti, míč se však mezi tři tyče nezatočil. Hosté s blížícím se závěrečným hvizdem postupně stupňovali tlak, což vedlo k pokutovému kopu v 90. minutě. Kaio Jorge však balon z penaltového puntíku namířil mimo bránu.

Sassuolo tak prolomilo hrozivou sérii bez vítězství a v důležitém zápase doma uspělo. V následujícím kole se 17. března představí na hřišti AS Řím, Frosinone změří o den dříve síly s Laziem.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Salernitana Calcio 4:2

09.03.2024 15:00

Góly: 12. Gianluca Lapadula, 40. Gianluca Gaetano, 51. Eldor Šomurodov, 76. Eldor Šomurodov - 56. Grigoris Kastanos, 58. Giulio Maggiore

Hráči Cagliari porazili ve 28. kole Serie A Salernitanu 4:2 a vyšvihli se nad sestupové pásmo. Celek ze Sardinie nasměroval k tříbodovému zisku ve 12. minutě paraguayský útočník Gianluca Lapadula, jehož ještě v první půli na střelecké listině doplnil jmenovec Gianluca Gaetano. Rossoblu s Jakubem Janktem v základní sestavě přidali po změně stran díky střídajícímu Eldoru Shomurodovi ještě dva góly a po čtvrtém duelu bez porážky v řadě se posunuli ve vyrovnaném boji o záchranu na 13. příčku, zatímco naděje beznadějně poslední Granaty na setrvání v italské nejvyšší soutěži se i přes dvě branky ve druhé půli smrskly na minimum.

Působení Salernitany v nejvyšší italské soutěži se začalo rychlými kroky blížit ke konci. Granata totiž nevyhrála už devět ligových zápasů v řadě a s pouhými 14 body se topila na úplném dně tabulky. V reálnějším boji o záchranu se nacházel její soupeř ze Sardinie. Cagliari si díky Janktově trefě připsalo klíčové vítězství v minulém kole proti Empoli a případným ziskem dalších tří bodů se mohlo vyhoupnout ze zóny ohrožení.

K tomu Rossoblu nakročili ve 12. minutě, kdy unikající Lapadula obešel jak vyběhnutého gólmana, tak skluzujícího obránce a zblízka jednoduše zasunul míč do odkryté sítě. Hosté si první možnost ke skórování vypracovali až po půlhodině hry. Z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Loum Tchaouna, jehož razantní pokus ale zlikvidoval Simone Scuffet. Místo vyrovnání Granaty přidalo Cagliari zásluhou Gaetana ve 37. minutě druhý gól, který však kvůli ofsajdu odvolal videorozhodčí. Ofenzivního záložníka domácích to nicméně mrzet nemuselo, jelikož se ještě před pauzou hezky uvolnil ve vápně a tvrdou ranou prostřelil Guillerma Ochou.

Kouč Claudio Ranieri střelce druhé branky o poločasové přestávce vystřídal a na hrací plochu poslal Shomurodova. Ten se zkušenostmi ověnčenému manažerovi odvděčil po šesti minutách ve hře, když do sítě dorazil vlastní ránu a zvýšil už na rozdíl tří zásahů. Salernitanu to ale nepoložilo a v 56. minutě se dočkala zaslouženého snížení, když přízemní centr zužitkoval Grigoris Kastanos.

Pouhé dvě minuty nato už Granata prohrávala jen o gól. Rohový kop totiž Antonio Candreva posadil na hlavu Giulia Maggioreho, jenž na bližší tyči procedil přes veškerou snahu Scuffeta míč za brankovou čáru. Naděje hostů na vyrovnání trvaly do 76. minuty, kdy Shomurodov opět nadvakrát překonal Ochou a definitivně zlomil jejich odpor.

Cagliari tak další důležitý souboj o záchranu zvládlo a připsalo si tři body. Oba celky odehrají další ligový zápas 16. března. Rossoblu změří síly s Monzou, Salernitana doma vyzve Lecce.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Turín FC 1:1

08.03.2024 20:45

Góly: 61. Chviča Kvaracchelija - 64. Tonny Sanabria

Utkání 28. kola Serie A mezi Neapolí a Turínem FC přineslo remízový výsledek 1:1. Zásluhu na bodovém zisku pro hosty měl především brankář Vanja Milinkovič-Savič, který dokázal výtečně čelit tlaku ofenzivních tahounů úřadujícího mistra. Jeho největším vyzyvatelem byla gruzínská hvězda Khvicha Kvaratskhelia, jenž na něj sice krátce po hodině hry nakonec našel recept, s bleskovou reakcí ovšem přispěchal Antonio Sanabria. Neapolitánci tak před vlastními diváky nenavázali na nedávný skalp Juventusu a odešli tentokrát pouze s bodem.

Partenopei se pod novým koučem Francescem Calzonou výrazně zvedli, když nasázeli šest branek Sassuolu a následně si vyšlápli i na ambiciózní Juventus. Přijatelným soupeřem mohl být také Turín, který nezvítězil třikrát za sebou. Býci se navíc jako již tradičně usídlili ve středu tabulky, a pomalu se tak přiblížilo období, v němž zdánlivě nemají o co hrát.

Využít situace mohli domácí již po čtvrt hodině, kdy po hrubce Karola Linettyho našla přesná průniková přihrávka Kvaratskheliu, jehož nadějnou ránu k pravé tyči senzačně vyrazil Milinkovič-Savič. Tempo jedné velké příležitosti za 15 minut pokračovalo i nadále. Dosažení půl odehrané hodiny oslavil štiplavou přízemní dělovkou Duván Zapata, také Alex Meret však prokázal své kvality. Oba mančafty byly poměrně blízko brance do šatny. Nejprve Ricardo Rodríguez z volného přímého kopu jen těsně minul levou tyč, aby následně Kvaratskhelia zajímavou rybičkou přinutil k nelehkému zákroku Milinkoviče-Saviče.

Vlažný vstup do druhého poločasu domácím fanouškům plně vynahradila 61. minuta. Bleskový kontr Neapolitánců zakončil exkluzivním volejem ve skluzu Kvaratskhelia, který se na listinu střelců zapsal potřetí v řadě. Hosté ovšem dokázali okamžitě zareagovat zásluhou čerstvého žolíka Sanabrii, jehož nádherné nůžky po rohovém kopu neměl Meret šanci dostat mimo tři tyče. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby se mohl opět prosadit Kvaratskhelia, jeho razantní střelu však ukázkově vytěsnil gólman piemontského družstva.

Turín překvapil povzbuzenou Neapol a odvezl si cenný bod. Býci zamíří v příštím kole 16. března do Udine, Partenopei zkusí o den později obrat Inter Milán.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
28
24
3
1
70 : 13
75
2
AC Milán
28
18
5
5
52 : 32
59
3
Juventus FC
28
17
7
4
44 : 23
58
4
Bologna FC
28
14
9
5
41 : 25
51
5
AS Řím
28
14
6
8
54 : 35
48
6
Atalanta Bergamo
28
14
5
9
51 : 32
47
7
SSC Neapol
28
12
8
8
43 : 32
44
8
ACF Fiorentina
28
12
7
9
41 : 32
43
9
SS Lazio
28
12
4
12
33 : 31
40
10
AC Monza Brianza
28
10
9
9
31 : 36
39
11
Turín FC
28
9
11
8
26 : 26
38
12
Janov CFC
28
8
9
11
31 : 36
33
13
Udinese Calcio
28
4
15
9
28 : 42
27
14
Hellas Verona
28
6
8
14
25 : 36
26
15
Cagliari Calcio
28
6
8
14
29 : 49
26
16
US Lecce
28
5
10
13
25 : 45
25
17
Empoli FC
28
6
7
15
22 : 42
25
18
Frosinone Calcio
28
6
6
16
35 : 57
24
19
US Sassuolo
28
6
5
17
33 : 55
23
20
Salernitana Calcio
28
2
8
18
23 : 58
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
danko10

Už som sa bál, že tentokrát Hipster nespadne.

Reagovat
10

ale tentokrát napínal dlouho docela

Reagovat
cresposuper

Pritom oni realne hrali na zaciatku fakt ze dobry futbal

Reagovat
MoonKnight

Inzaghi je fakt bůh letos. Vyhrát na půdě momentálně formou druhého nejlepšího týmu ligy a ještě k tomu pošetřit síly je dobrá frajeřinka

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
8lampard8

Reagovat
1899-1995

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
GEGE

Pioli už to tahá těžce na krev... snad po sezoně důstojně skončí a nebude se prodlužovat to trápení aby nakonec skončil jako psanec... Už teď je ta kritika někdy dost přes čáru...

FORZA MILAN!

Reagovat
maras93

Výkon zase špatnej, těžko se hledaly pozitiva. S příchodem Destra na hřiště už jsem jen čekal, kdy nám tam nakej gol foukne. K tomu ostatně neměl daleko, kdyby dal prudší hlavu nebo si to lépe zpracoval a vystřelil.

Jen furt nevim, koho bych ideálně za Pioliho chtěl. Mottu, De Zerbiho nebo někoho jinýho? Jsem zvědav.

Reagovat
MoonKnight

Neexistuje ani 1% šance, že by si De Zerbi vybral mezi LFC, Barcou, Chelsea, United právě Juventus. Motta interista? Já nevím, že Juve nedalo ještě druhý rok Pirlovi, tak zle to nebylo, aby si více přizpůsobil tým.

Reagovat
JeséRodriguez

Řeč je o AC Milán

Reagovat
GEGE

Tipuju Motta nebo Conte.

Reagovat
snuff24

Reagovat
snuff24

Motta určitě ne

Reagovat
CubONE

11 bodov naskok na LM, snad to uz dokonca roka nestrati a nejak dokope. EL, ak prezije Slaviu a bude mat stastie na los, tak sa mozno nieco podari.

Za mna Motta alebo De Zerbi, Conteho by som nechcel.

Reagovat
GEGE

De Zerbi by byl sen ale myslím, že je to nereálné...Po Contem taky netoužím ale podle mě to je bohužel nejreálnější varianta...

Reagovat
Kaka14

Keďže amici chcu nakupovať len mladých hráčov, tak ten Conte nedáva velmi zmysel, to je podľa mna len výmysel novinárov …. Len aby nakoniec po sezóne nebol tréner Zlatan

Reagovat
danko10

Dvakrát Dani skúsil prekvapiť, dvakrát nás to stálo prvý polčas a dnes už aj body. V druhom to bolo technicky o mnoho lepšie, ale psychicky to bolo nahovno až do konca. Ostatne, druhý gól hovorí za všetko.

V Mancinim zasa ožil psychopat. Lukaku je svojou asi zatiaľ najhoršou verziou v živote. Fakt dúfam, že vesmír, v ktorom predáme Belottiho a tohto trotla si necháme, neexistuje.

Je fajn , že máme bod a že máme konečne brankára. Svilar ide hore zápas od zápasu.

Ale teda, preboha, tých experimentov už stačilo…

Reagovat
Emmett Brown

Reagovat
pastal

Dani se musí poučit bohužel do třetice už snad na tři stopery hrát nebude, chválím ho že Manciniho dal dolů už měl mít dávno červenou, zlatý bod co si budeme říkat dnes na výhru nebylo

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

Rozestavení sice na hovno, ale stejně rozhodly individuální chyby, ty nedostupy u centrů Cristanteho a Llorenteho jsou už evergreen. Tam je úplně jedno, jak hrajeme.

Reagovat
Alberto Aquilani

Mal by som byť za bod vďačný, ale teda sa neviem zbaviť pocitu, že DDR nás dnes stál tie 2 body. On všetko čo spravil, spravil zle. Ten šialený experiment na začiatku je niečo, čo môžeš robiť na playstatione, ale nie v reálnom futbale. My sme týchto italianových kopáčov dostali úplne zbytočne na koňa. V druhom keď sme prešli na 4-3-3 tak to vyzeralo, že ich dáme. Taký jeden problémik bol, že tam hral na pravo úplne nezmyselne Huijsen, čo znova ide na vrub DDR. Nechápem, prečo Celik, ktorý má za sebou najlepší týždeň v Ríme nehral. Inak Llorente gól, ale za mňa opäť veľmi zlý. Pri góle na 2:1 odstavil miesto Belottiho Sharaawiho. Keby neexperimentujeme, dnes to mohla celé dohrať dvojka Mancini - Ndicka, ale tí hrali v prvom niečo úplne bláznivé a Mancini sa tak dostával do súbojov ešte častejšie ako obvykle.

Najväčšia čerešnička bolo aj tak stiahnutie Dybalu, ktorý hral dobre a vyzeral že má ešte energiu a nechanie Stefana Okaka Chuku, ktorý za celý zápas nespravil nič. Naozaj tomu nerozumiem, prečo toto kopyto nie je nikdy striedané. To že tam prišiel Zalewski len dokresluje tú trénerskú tragikomédiu.

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Ja som zápas včera nevidel celý, len z toho čo tu bolo za mourinha mam pocit, že DDR spravil za posledný mesiac malý zázrak.

Reagovat
danko10

To platí, ale včera sa niekoľkokrát strelil do nohy. Ostatne to sám celkom presne rozobral na tlačovke, čiže je to normálny proces pokus - omyl. Ak sa z toho dokáže poučiť a nastaviť nejaký štandard, bude to super. Len by som s nejakými dlhodobými zmluvami počkal do konca sezóny. Nie ani tak na to, čo povie tabuľka, ako skôr na súhrn prezentácií proti silnejším súperom.

Reagovat
Pozor skluz!!!

"Nie ani tak na to, čo povie tabuľka, ako skôr na súhrn prezentácií proti silnejším súperom."

Proti Interu ukázal i s kondičně otřesně připraveným týmem, že by to mohlo jít. S Violou bída, uvidíme co Bologna.

Jestli čekáme, že s třetím nulovým mercatem budeme porážet top 3-4, bohužel budeme zklamaní.

Když porazíš v sezoně 6.-20. klub, máš 90 bodů.

Jediný Spaletti dokázal proti grandům pravidelně bodovat, ale to byla polovina těch grandů v těžké krizi. Pan vítězný typ Jose předvedl největší připosranost od titulu, Dani se snaží kádru vtlouct do hlavy, že můžou hrát a porážet každého, dva a půl roku se nezmění za dva měsíce.

Pořád je to trenérský novic. Za mě bude rozhodovat bodový průměr a co předvede ještě v Evropě. Klidně se totiž může stát, že s průměrem přes dva body skončíme na 6. místě. Bylo by smutné, kdyby to vymazalo veškerý příslib a to, co zvládl za tak krátkou dobu.

Reagovat
danko10

Čítanie s porozumením opäť za päť. Gratulujem.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Reaguji jen na poslední větu, s níž nesouhlasím, takže jsi nečítal ty spíš.

Reagovat
danko10

Reagovat
Alberto Aquilani

Ale to nepopieram že nás nakopol a že mi z tých akcií nezaplesá srdiečko, ale naštve ťa, keď máme systém, ktorý funguje a zrazu bum, úplne nezmyselne ho zmení.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Nohama zpět na zem.

Pořád je to 2,38, na 71 bodů :) Sassu, Lecce povinně, pak je třeba vyhrát první souboj o Evropu v derby a potvrdit v Udinese, holomajznou třeba. Bolognu máme doma, pak ten trojblok, kde se rozhodne asi. Mezitím vyřadíme Liverpool

Reagovat
Godwinson

V těch top ligách asi neběhá moc více vymatlaných hráčů než je Mancini. Řím jinak zklamání, byť z hovna bič neupleteš a ta jeho záloha je fakt ubohá. Jak Cristante dosáhl na nejvyšší italskou ligu, to je záhada.

Reagovat
pastal

A pozor ani pod jedním z trenérů nebyl na lavičce ale vždy hráč do základu

Reagovat
Truffaldino

Vyjma intermezza pod Fonsecou, kdy ho posadil Villar. V Římě je šestou sezónu a z toho dobré čtyři a půl hrál a hraje úplné hovno, dobrý byl zhruba tři měsíce loni na podzim pod Mourinhem.

Reagovat
Alberto Aquilani

Ja by som sa kludne stavil, že Mancini by dnes ten zápas dohral bez červenej. On má za posledné 2 roky jedinú červenú, aj to z nadstaveného času II. polčasu keď už bolo rozhodnuté o prehre. Po žltej tam mal čo? Ja si fakt pamätám len to, že mu odpískal foul na Belottiho v stredovom kruhu, kde to Belottak úplne preháňal. Bonaventura aj spol. si líhali pri slabšom vánku. Ale že šiel dole OK, len hral úplne nezmyselne vysoko a ďaleko od všetkých stopérov. Celé to nemalo zmysel a pramenili z toho chyby.

Reagovat
Truffaldino

Mě se to nechce znovu hledat, ale co je v Římě, tak dostal červenou nejdřív cca v 80. minutě, vyjma asi dvou případu pak dostal všechny červený na konci zápasů, kdy bylo rozhodnuto a byla to divadla na strhnutí pozornosti. A co dělá zástupce kapitána, má tvrdých zákroků a zákroků rukama podstatně méně než třeba Bastoni. To přízvisko vymatlaný mu vůbec nepatří.

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes tam naňho bučal celý štadión... na internetoch je naňho hon. Mne to skôr prišlo od De Rossiho, že mu chcel tým striedaním nejak pomôcť, podľa mňa by to ale s kludom psychopata dokopal do konca. Musím sa priznať, že ho začínam mať celkom rád.

Reagovat
Largo

Reagovat
Pozor skluz!!!

On je rodákem z Toskánska, na Viole dostává vždycky bídu.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Za mě hraje pořád stejně, jen mu to sudí pouští, buduje si reputaci jako Chiellini, pomalu ale jistě

Reagovat
10

taky bych se tomu přikláněl...ty rozhodčí pro něj z nějakýho důvodu mají slabost, on s nima furt komunikuje, hodně mu odpustí

takový stopeři "s ochranou" jsou v lize odjakživa

Reagovat
Godwinson

Vsak to jak prislal Belottimu achylovku bylo rozhodne na zlutou, jen byl sudi horsi nez on. Proto byl sundanej.

Ale pokud je na tom s kartama tak, jak pisete, tak v poradku, zrejme je to magor a genius dohromady.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Beppe Riso je o parník před Raiolou, jsem to říkal vždy.

Reagovat
Radin

Dostat jen 13 gólů z 28 zápasů a dát 70. Neskutečný válec

Reagovat
Pharrell

Frajeři největší nooo

Reagovat
Pipo123

Sarri out

Reagovat
zurix_new

Kdo místo něj?

Reagovat
Pipo123

Najviac sa spomína Rocchi (trénuje mládež v Laziu) a potom Klose, zatiaľ by to bola len varianta do konca sezóny, pri Inzaghim niečo podobné vyšlo. Oboch milujú fanúšikovia, takže tú podporu by obaja mali.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele