Zostuzení United a Tuchel s Contem v ráži: 2. kolo Premier League v kostce

18.08.2022, 12:02
Názory a komentáře
V 1. kole kousal zklamání na Old Trafford, o týden později zazvonil Manchesteru United "budíček" v Brentfordu. A nutno podotknout, že hned čtyřikrát v úvodních 35 minutách. Sečteno, podtrženo - dvě utkání, žádný bod, poslední místo. Red Devils prohráli sedm ligových venkovních zápasů v řadě (při skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936. Chelsea remizovala s Tottenhamem 2:2, ale více než o výsledku se na Ostrovech diskutuje o VARu a "rvačce" trenérů.

Spurs totiž na Stamford Bridge zachránil remízu Harry Kane po rohovém kopu v šesté minutě nastavení. Předtím ale Cristian Romero očividně zatahal za vlasy Marca Cucurellu, což uniklo pozornosti rozhodčího Anthonyho Taylora. "Gól byl neregulérní a v době videorozhodčího je to těžké přijmout. Mrzí mě, že to tak musím říct, ale sudí hrál hlavní roli, nikdo jiný," řekl trenér domácích Thomas Tuchel.

Po závěrečném hvizdu došlo během podávání rukou i k emotivní výměně názorů mezi ním a koučem hostů Antoniem Contem, což vyústilo v hromadnou strkanici. "Příště budu dávat větší pozor. Jen si potřeseme rukou. Já zůstanu na svém místě, on na tom svém," komentoval Conte, který lavičku Blues lehce provokoval už emotivní oslavou prvního zásahu Tottenhamu.

Další remízu musel přijmout Jürgen Klopp, jehož Liverpool se v pondělní dohrávce rozešel smírně s Crystalem Palace. Stoprocentní bilanci si naopak drží Arsenal a obhájci titulu z Manchesteru. Gunners pod taktovkou famózního Gabriela Jesuse (2+2) přestříleli Leicester, Citizens si doma pochutnali na nováčkovi z Bournemouthu.

Střelecké trápení West Hamu pokračovalo v Nottinghamu, kde Hammers zahodili několik šancí včetně pokutového kopu a prohráli 0:1. Forest vytěžili z minima maximum a vyprodaný stadion si užíval první vítězství mezi anglickou elitou po 23 letech. Výhodu domácího publika přetavila v zisk plného počtu bodů také Aston Villa prostřednictvím skalpu Evertonu.

Southampton smazal dvoubrankové manko a remizoval s Leedsem, který i tentokrát táhl aktuálně nejlepší střelec soutěže Rodrigo, a ve vyrovnaných zápasech Brighton - Newcastle, respektive Wolverhampton - Fulham kralovali brankáři. Za svá záda totiž nepustili ani jeden míč.

TOP 3 góly:




TOP 3 hráči dle WhoScored.com:


1. Kevin De Bruyne (Manchester City) - 9.23 / gól, asistence, 5 klíčových přihrávek, 98procentní úspěšnost přihrávek.

2. Luis Díaz (Liverpool) - 8.84 / gól, 7 úspěšných driblinků, 6 úspěšných soubojů, 3 střely.

3. Gabriel Jesus (Arsenal) - 8.69 / 2 góly, 2 asistence, 7 střel, 3 klíčové přihrávky.

TOP hráči dle Fantasy Premier League:


1. Gabriel Jesus (Arsenal) - 19 bodů.

2. Rodrigo (Leeds), José Sá (Wolverhampton) - oba 15 bodů.

3. Kevin De Bruyne (Manchester City), Mathias Jensen, Ben Mee (oba Brentford) - všichni 14 bodů.

Sestava 2. kola:


Autor: Marek Ustohal


Brankář: Nick Pope (Newcastle) - V dresu Burnley si dlouhodobě držel nadprůměrnou výkonnost a v nastoleném trendu pokračuje rodák ze Sohamu i v ambiciózním Newcastlu. Na Amex Stadium to byl právě on, kdo držel nad vodou bodové naděje Magpies. Famózní reflex ukázal zejména při Lallanově hlavičce z bezprostřední blízkosti a pohotové dorážce Marche. Když už ho z drtivého tlaku fotbalisté Brightonu překonali, na brankové čáře ho zastoupili Trippier a Schär. Za zmínku stojí i galapředstavení Deana Hendersona z Nottinghamu.

Pravý obránce: Neco Williams (Nottingham) - Hendersonův spoluhráč si o nominaci řekl velmi hlasitě. V utkání s West Hamem totiž zapsal z pozice ofenzivního obránce nejvíce střel, klíčových přihrávek, osobních soubojů i doteků s míčem. V konkurenci Trenta Alexandera-Arnolda by byla jeho minutáž v Liverpoolu mizivá, ale u Forest může ukázat, že na Premier League má.

Stoper: Kalidou Koulibaly (Chelsea) - Reprezentant Senegalu si reputaci ve fotbalovém prostředí vydobyl už v Neapoli. A v očekávaném nedělním šlágru s Tottenhamem naznačil, že Rüdigerův odchod nemusí mít na defenzivu Blues žádný vliv. Exceloval především v rozehrávce, v osobních soubojích jen těžko hledal rovnocenného soupeře a svůj debut na Stamford Bridge ozdobil krásným gólem.

Stoper: Joachim Andersen (Crystal Palace) - K remíze Eagles v Liverpoolu přispěl měrou vrchovatou. Ofenzivní akce Salaha a spol. dokázal hned desetkrát zastavit včasným skluzem, za cenu sebeobětování se bezhlavě vrhal vstříc střelám soupeřů a přineslo to kýžené ovoce. Opomenout nelze ani jeho "výměnu názorů" s Núňezem, po které byl útočník Reds vyloučen. Andersen po zápase oznámil, že dostal na Instagramu několik stovek výhružných zpráv.

Levý obránce: Ben Mee (Brentford) - Zcela opačné reakce fanoušků se dočkal dvaatřicetiletý rodák ze Sale, který na domácí premiéru v dresu Brentfordu zapomene jen stěží. Precizním výkonem pomohl Bees k čistému kontu proti tápajícímu Manchesteru United a zároveň se po půlhodině prosadil i jako střelec. V souboji tělo na tělo nedal šanci Martínezovi, překonal bezmocného De Geu a vyprodaný stadion dostal do varu.

Střední záložník: Kevin De Bruyne (Manchester City) - Vyprodaný stadion dostal do varu také KDB, jenž se jako už mnohokrát chopil dirigentské taktovky Citizens. Fotbalovou genialitu ukázal v plné parádě v 31. minutě, kdy v hloubi pole převzal míč, "zatančil" si s obránci Bournemouthu a utěšenou šajtlí překonal plachtícího Traverse. Krátce nato připravil trefu Fodenovi a za zmínku stojí i 98procentní úspěšnost přihrávek. Sečteno, podtrženo - Man of the match.

Střední záložník: Granit Xhaka (Arsenal) - Po příchodu Zinčenka, jehož akční rádius je zkrátka a dobře neuvěřitelný, se horkokrevnému záložníkovi rozvázaly nohy směrem kupředu. A v nové roli proti Leicesteru zazářil. Nejprve připravil oku lahodící gól pro Jesuse, který můžete zhlédnou v naší videorubrice, a v 55. minutě pohotově využil zkrat brankáře Warda. Odhodláním a vášní pro hru strhnul k lepšímu výkonu i své spoluhráče.

Střední záložník: Mathias Jensen (Brentford) - Dominantní výkon Bees proti Manchesteru United byl postaven na neúnavném presování a jeho základním kamenem byl dánský středopolař. Před prvním gólem zbavil míče Ronalda a předal ho střílejícímu Dasilvovi, druhý dal s lehkostí sobě vlastní sám po čistém souboji s krajanem Eriksenem. Pokud bude v nastoleném trendu pokračovat, v Brentfordu dlouho nezůstane.

Pravý záložník: Rodrigo (Leeds) - Raphinhův odchod do Barcelony neznamená pro Peacocks sebemenší problém a hlavním tahounem je Rodrigo, aktuálně nejlepší kanonýr soutěže. Odchovanec Realu Madrid navazuje na skvělou produktivitu v přípravě (5 branek). V Southamptonu rozvlnil síť dvakrát a řekl si mimo jiné o pozornost manažerů ve Fantasy Premier League. Cenovka 6,1 milionu, a navíc pozice záložníka, je více než lákavá.

Střední útočník: Gabriel Jesus (Arsenal) - Více než lákavá je také cenovka brazilského esa Gunners (8,1 milionu), a manažeři ji v populární hře využívají hojně. Aktuálně má totiž Jesuse v sestavě 77,7 procent z nich. Proti Leicesteru se jednalo o jeho "one man show". Od úvodního hvizdu zatápěl obraně Foxes, blýskl se dvěma trefami i asistencemi, a když v 83. minutě střídal, dočkal se ohlušujícího potlesku fanoušků vestoje.

Levý útočník: Luis Díaz (Liverpool) - Po výše zmíněném vyloučení Núňeze nastartoval Reds fenomenálním sólem, pro defenzivu Eagles byl stálou hrozbou a zaplněný stadion bavil driblinkem v maximální rychlosti. Jeho potenciál je enormní, což si bezesporu uvědomuje i trenér Klopp. Dokáže rodák z Barrancasu nahradit v ofenzivním trojzubci klubu z města Beatles dlouholetou oporu Maného?

Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City22006:06
2.Arsenal FC22006:26
3.Brentford FC21106:24
4.Tottenham Hotspur21106:34
5.Newcastle United21102:04
6.Leeds United21104:34
7.Chelsea FC21103:24
8.Brighton & Hove Albion21102:14
9.Aston Villa21012:33
10.Nottingham Forest21011:23
11.AFC Bournemouth21012:43
12.Liverpool FC20203:32
13.Fulham FC20202:22
14.Wolverhampton Wanderers20111:21
15.Leicester City20114:61
16.Crystal Palace20111:31
17.Southampton FC20113:61
18.Everton FC20021:30
19.West Ham United20020:30
20.Manchester United20021:60

Autor: Jakub Vaněk

Komentáře (514)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele