23. kolo
07.04.2017 20:15 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Hradec Králové - Viktoria Plzeň 0:1

Viktoria Plzeň se znovu pořádně nadřela a tentokrát roli favorita, alespoň výsledkově, zvládla. Výhra se v Hradci nerodila vůbec snadno, zařídil jí až devět minut před koncem stoper Lukáš Hejda. Hosté navíc v zápase neproměnili pokutový kop.

Hradec doma ještě v této sezoně nevyhrál a tak se očekávalo, že mistrovská Plzeň už bez Romana Pivarníka bez problému zvítězí. Zároveň šlo o ostrou premiéru nového trenéra Bečky. První poločas ale žádné kanonádě nenasvědčoval, Votroci hráli s mistrem víceméně vyrovnanou partii. Viktorka sice byla v blízkosti Ottmara nebezpečnější, o čemž svečí Zemanovo zablokované zakončení nebo Hořavova rána mimo. Na druhé straně zase hrozil Malinský a ve 21.minutě zazdil obrovskou příležitost Černý, který po Janouškově přihrávce nešťastně upadl. Pak se hra rychle přesunula před hradeckou branku a Ottmar musel tasit výtečný zákrok po hlavičce Tomáše Hořavy.

Ottmar chytá v letošní sezoně za Hradec fantasticky a znovu to potvrzoval i v tomto utkání. V 52.minutě zatáhl ve vápně Černý Petrželu a sudí odpískal pokutový kop. Tomáš Hořava ale Ottmara nepřekonal a ten následně lapil i dorážku!

Do plzeňských řad se následně ještě více vkrádala nervozita a Ottmar delší dobu nemusel vůbec zasahovat. V 71.minutě sice zajímavě hlavičkoval Zeman, ale to bylo víceméně vše. Na druhé straně zase zamířil těsně vedle aktivní Černý. Rozhodující okamžik celého zápasu přišel devět minut před koncem. Jan Kopic z volného přímého kopu posadil balón na hlavu Jana Hejdy a stoper Plzně zařídil favoritovi velmi důležité tři body.

V závěru zápasu se Votroci ještě snažili vyrovnat, ale Pázler na hlavu nedosáhl a Žondra hlavou přestřelil. Viktorka přežila i pětiminutový nastavený čas a z východu Čech si veze důležité vítězství. Jak odpoví Slavia?

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 pod Beckou a Horvim to uz pujde nez pred Pivarnikem

Reagovat
patrikhm

To je tutovka Pivarník byl nejslabší článek týmu..

Reagovat
boryland

0:4........Krmy 2,Kovárna,Hejdič............

Reagovat
smazaný uživatel

Krmencik hrat nemuze kvuli kartam

Reagovat
twl

Jestli ty sráče neporazíme 1:5 tak horvi budíček

Reagovat
smazaný uživatel

10...at je sranda...

Reagovat
vanGomm

Hradec v boji o záchranu potřebuje každý bod.Za určitých okolností by mohli domácí tu remízu uhrát.

Reagovat
HunterRomario

2:2

Reagovat
ondrasch77

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

ma nekdo vetsi stesti nez Plzen letos? to je neskutecny... kolik uz tech zapasu.. kdo nebyli lepsi uhaluzili a jsou porad prvni... pritom herne jsou na tom jako Sparta

vetsi stesti letos muze predvest snad uz jen Pribram... kdyby se zachranila

Reagovat
patrikhm

Tak hlavne ze je Plzen prvni a ze bude mit zlaty hattrick!!

Reagovat
smazaný uživatel

jestli Plzen ziska po takovych vykonech titul.. tak to bude ukazka jedine toho... ze nase liga opet klesla po letech hojnosti opet na uplny dno

vzdyt oni maj temer 1 vstrelenej gol na zapas... ne ze by Slavia hrala bajecne.... ale porad je to lepsi nez Plzen... ktera je srovnatelna kvalitou letos se Spartou = bida

Reagovat
Hardwell

přesně, Plzeň ať se jde zakopat s tim co předvádí

Reagovat
smazaný uživatel

3. zápas Plzně v řadě, kdy jejich nejlepší hráč byl rozhodčí

Uměle vytvořený tlak množstvím standartních situací, včetně penalt, i když ta v Teplicích byla jasná. Ale tam neměl Bakoš a Limba vůbec dohrát, ty souboje ve středu hřiště posuzované úplně nestranně

V Evropě, bez sudích, opět shoří jako papír.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele