základní část, 22. kolo
23.02.2020 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Kotal Spartu v Olomouci nepozvedl. Letenští opět prohráli

Sparta se ani po změně trenéra nevzpamatovala a prohrála duel v Olomouci. Domácích k vítězství stačil jediný přesný zásah Mojmíra Chytila, letenští totiž i ve druhém jarním zápase vyšli střelecky naprázdno. Hosté tak zůstávají v tabulce šestí, avšak na desátou Sigmu mají náskok pouhých dvou bodů.

V sestavě Hanáků dostala šanci čerstvá posila do zálohy Breite, místo chybějícího útočníka Juliše se pak na hrot posunul Chytil. U hostů došlo ještě k vícero změnám. Nahrazení absentujícího Frýdka Hanouskem bylo tak trochu nabíledni, avšak nasazení Mandjecka do obrany, Karlssona se Sáčkem a Plavšićem do středu pole a Hložka na hrot už jsou jasně rukopisem Kotala.

Favorit zápasu z Prahy si první zajímavou šanci vytvořil po devíti minutách hry. Do zakončení se po rohovém kopu dostal Kanga, brankář Mandous však proti jeho pokusu dobře zasáhl. Olomouc zahrozila za pět minut, kdy po standardní situaci hlavičkoval nad břevno Štěrba. Svůj návrat do sestavy malém okořenil ve 24. minutě gólem Karlsson, kdy jeho střelu po úniku nakonec ztečoval jeden z bránících hráčů do zámezí.

Šance Sparty nicméně zůstaly nevyužity a z gólu se jako první radovala ve 27. minutě Sigma. Rohový kop vrátil do ohně Hála, Jemelka sice nůžkami promáchl, avšak za ním operoval Chytil, jenž hlavou zasáhl dříve než gólman Heča a usměrnil balón do sítě. Sedm minut poté byl Chytil opět v akci. Tentokrát centroval před bránu, kde se do zakončení dostal Breite, avšak z těžké pozice minul bránu. 

Aktivní domácí měli další příležitost ve 37. minutě, kdy Heču z dálky protáhl Greššák. Letenští zase zabrali na konci první půle. Ve 43. minutě se k dalekonosné ráně odhodlal Hancko, ale Mandous si připsal snadný zákrok. Hned za minutu ovšem měli hosté opět problémy po standardní situaci. Po rohovém kopu totiž zakončoval Štěrba, toho však šance překvapila a Heča míč v pohodě lapil.

Šest minut po změně stran podnikla Sparta rychlý útok, Kanga posunul na Karlssona, kterému se však zakončení nevyvedlo dle představ a proto střílel vedle tyče. Za dalších šest minut ale musel do střehu zase Heča, jenž se pořádně natáhl proti ráně Chytila. Útočník Olomouce dál větral obranu soupeře. V 59. minutě jej do tutovky málem vyslal Greššák, jenže přihrávka byla nakonec o chlup delší a Heča dalšímu nebezpečí učinil přítrž. Aktivita Chytila ovšem rozhodně neutichla, naopak v 67. minutě se zase ukázal nebezpečným, leč nepřesným pokusem.

V 72. minutě měl vyrovnání na noze Karlsson, jehož po kličkované vybídl Hložek, Mandous se ale zaskvěl brilantním zákrokem. O osmnáct minut později měl tutovku sám Hložek, i on však ztroskotal na Mandousovi. Sparťané tak ze svého závěrečného tlaku a napínavé koncovky nic nevytěžili a z Hané odjeli s prázdnou.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
klvana

Reagovat
bourbon

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

remíza, Sparta je bídná, výměna trenéra nepomůže, změna vedení ano

Reagovat
tlaci

1:0

Reagovat
klvana

Reagovat
boryland

2:1.............

Reagovat
FC Parma

0:0

Reagovat
ondrasch77

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Veprek tri gol,Sladky,Falta,Junis 3X 1gol,celkove six gol.vysledek 6-0,to bude vyprask o jakem nesnil ani pan Kotala,kez by se mu pak hlava desem motala .

Reagovat
mario23

A pak ses probudil s rukama v kalhotech.

Reagovat
mario23

Skoro žádný tip na výhru Sparty. Budu věřit, že Kotal ty hráče nakopne doslova a aspoň slten zápas odmakaji.

Tip : 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele