o titul, 2. kolo
14.05.2023 18:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Souboj o pohárové čtvrté místo mezi Bohemians a Slováckem skončil bezbrankovou remízou

Bohemians 1905 ubránili na domácí půdě v Ďolíčku ofenzivní výpady Slovácka a po bezbrankové remíze zůstávají na čtvrtém místě zajišťující pohárovou Evropu. Domácí tým se většinou zápasu probránil, ale útočníky Slovácka do žádné větší šance nepustil.

Úvod zápasu jasně odrážel jeho důležitost a mnoho šancí fanoušci v Ďolíčku neviděli. Překvapit vyběhnutého brankáře Jedličku zkusil v 6. minutě z poloviny hřiště Milan Petržela, ale jeho provedení chyběla dostatečná kvalita.

Na hráčích Slovácka šlo poznat, že mají větší zkušenosti se zápasy tohoto typu a zatlačili domácí tým na jeho polovině. Domácím však tento styl hry nijak nevadil a do větších šancí hosty z Moravy nepouštěli. Nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti, která skočila před Jedličkou vyslal ve 24. minutě Havlík, ale pětadvacetiletý brankář vyrazil míč na roh.

Velká šance pro Bohemians přišla ve 39. minutě v podobě volného přímého kopu z ideální pozice před pokutovým územím. Jeho provedení se ujal vyhlášený exekutor Jan Kovařík, ale míč poslal jen nad Nguyenovu bránu.

Po změně stran musel kvůli zranění opustit hřiště domácí brankář Jedlička a mezi tři tyče se postavil po necelých dvou měsících Roman Valeš. Domácí tým v druhé půli mírně zvýšil aktivitu, ale první šanci mělo opět Slovácko, když po Kalabiškově centru těsně vedle zakončil aktivní Vecheta.

Trenér Bohemians Jaroslav Veselý naordinoval svým svěřencům po defenzivním kolapsu na Slavii obrannou taktiku a ta se proti Slovácku vyplácela i v druhém poločase. Hosté si až do závěrečného hvizdu nevytvořili stoprocentní příležitost a domácí ohrozili Nguyena jenom jednou v 82. minutě, kdy ho z úhlu nepropálil Köstl. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou, která mezi čtvrtým Bohemians a pátým Slováckem udržela jednobodový rozdíl.

Autor: Martin Jedlička

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

Teď, nebo nikdy. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele