základní část, 27. kolo
16.04.2023 16:00 CET
4 : 0
(1:0)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Jan Matoušek (© twitter.com/OndraZlamal)

Bohemka roznesla Mladou Boleslav a drží čtvrté místo

Ve skvělé formě i nadále pokračují hráči Bohemians. Ti už podeváté v řadě v základní hrací době neprohráli, když Mladou Boleslav přejeli 4:0. Díky gólům Matouška, Kovaříka, Prekopa a Drchala se tak opět přiblížili evropským pohárům.

Vstup do utkání přitom nebyl nikterak zběsilý, po deseti minutách sice Matoušek využil Jánošova pasu ke střele mezi tři tyče, Šedovi tím ale moc starostí nenadělal. Zajímavě na konci úvodní čtvrtiny zápasu hlavičkoval Křapka, ten si pro změnu neseřídil mířidla. Aktivnější Klokani nakonec zaslouženě šli do šaten s vedením v zádech. Prekop v protiútok skvěle našel Jana Matouška, jenž si poradil s bránícím hráčem a překonal i Šedu.

Po návratu ze šaten sice hosté zahrozili závarem, v němž se nepovedlo zakončit Suchému, jenže jinak tato půle patřila jednoznačně domácím. Jindřiškovi ještě po hodině hry kousek chyběl, jen o chvíli později už ovšem Bohemians slavili. A neslavili jen tak ledajaký gól, z rohu vápna totiž Jan Kovařík vyslal skvostnou ránu, po níž se Šeda natahoval marně.

Ve čtyřiasedmdesáté minutě si hlavní aktéři první branky vyměnili role. Matoušek tentokrát efektní patičkou našel Erika Prekopa, který chvíli podržel balón, navedl si jej na střed a technickým pokusem přinutil gólmana lovit míč ze sítě potřetí. A to ještě Jan Šeda nevěděl, že není všem dnům konec. V nastaveném čase totiž velmi špatně zakročil proti Nového střele, čehož využil Václav Drchal snadným doklepnutím do odkryté klece.

Vršovičtí tak v tabulce i nadále drží výtečné čtvrté místo, navíc se opět přiblížili třetí Plzni. Pokud bychom zredukovali pořadí jen na jarní část, byla by na tom lépe pouze Sparta. Naopak Mladá Boleslav počtvrté v řadě nedokázala zvítězit a klesla na desátou příčku, tu drží jen o skóre před Libercem a může tak mít i záchranářské starosti.

Autor: Martin Vejdělek / isport.blesk.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele