základní část, 15. kolo
05.11.2022 15:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Dvojice bývalých hráčů dovedla Dynamo k výhře. Zbrojovku potopil nešťastník Hlavica

Fotbalisté Českých Budějovic si v 15. kole Fortuna ligy poradili se Zbrojovkou Brno 3:2. K vůbec prvnímu domácímu vítězství Dynama, které vedlo nové trenérské duo, přispěl po necelé hodině hry vlastním gólem hostující Jan Hlavica. Po faulu stejného hráče se navíc v 81. minutě kopala penalta, již proměnil ve vítěznou trefu Jakub Hora. Moravané tak odmítli možnost dotáhnout se bodově na třetí příčku tabulky.

Uplynulý týden v české nejvyšší soutěži přinesl další trenérskou rošádu. Průběžná 14. příčka a třetí nejhorší ofenziva nestačila ke spokojenosti vedení Českých Budějovic, které sáhly k odvolání Jozefa Webera. Zbytek podzimní fáze měla odkoučovat dvojice bývalých hráčů Jiří Lerch - Jiří Kladrubský. Při jejich premiéře zavítala na Střelecký ostrov brněnská Zbrojovka posílená jasným triumfem nad Libercem. Celek z moravské metropole se díky tomu posunul v tabulce mezi elitní šestku.

Úvodní poločas utkání byl především bojovný a plný nepřesností. Wale Musa Alli zajímavě centroval do vápna, jeho pas ale domácí obrana odvrátila na roh. Stejně dopadl na druhé straně o několik minut později i Martin Sladký. Nepříliš atraktivní první dějství alespoň trochu vylepšil ranou ve 38. minutě Lukáš Skovajsa, proti jeho pokusu si však dobrý zákrok připsal Martin Berkovec. V nastaveném čase se nakonec aktivnější domácí dočkali branky. Sladký poslal do vápna centr, který si našel průbojný Lukáš Havel a hlavou přesně zakončil.

Začátek druhé půle byl o poznání zajímavější. Ve 47. minutě se ke střele ve vápně odhodlal brněnský talent Michal Ševčík a zakončením k levé tyči vyrovnal. Jihočeši byli po změně stran pasivní, v 59. minutě ale do vápna centroval Hora a balon si do vlastní brány nešťastně srazil Hlavica. Zbrojováci se tlačili za vyrovnáním, branka Jakuba Řezníčka však kvůli ofsajdu neplatila a zakončení Ondřeje Pachlopníka skončilo vedle. O několik chvil později ale v pokutovém území fauloval nešťastník Hlavica a rozhodčí nařídil pokutový kop. K míči se postavil Hora a přízemní střelou k pravé tyči penaltu proměnil. Jihomoravané však nic nevzdávali a v 85. minutě je vrátil do hry přesnou hlavičkou Jiří Texl. Více už toho ale Zbrojováci v hektickém závěru nezvládli.

Premiéra nových trenérů Jihočechů tak skončila prvním domácím vítězstvím této sezony. V příštím kole je čeká těžká zkouška na hřišti Sparty, kde se představí 12. listopadu. Brno o den později přivítá v moravském derby Sigmu Olomouc.

Autor: Livesport.cz / Jakub Golda

Komentáře (2)

Přidat komentář
Alan

1:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele