základní část, 29. kolo
26.04.2023 17:30 CET
4 : 1
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Mladíček Slončík režíroval nečekanou výhru Zlína nad Bohemians

Zlín odpověděl na úterní vítězství Pardubic a nedopustil, aby na předposlední místo ztrácel již propastných šest bodů. "Ševci" poněkud nečekaně porazili o evropské poháry bojující Bohemians, a to rovnou rozdílem tří branek. Ústřední postavou utkání se stal záložník Moravanů Tom Slončík, jenž odehrál svůj dosud nejlepší zápas v prvoligové kariéře.

Do brány domácího celku se po delší době postavil Dostál, jenž v první půli musel svou svatyni hájit častěji než jeho protějšek Jedlička. V 19. minutě si gólman "Ševců" připsal důležitý zákrok. Rychlonohý Matoušek připravil šanci pro Hálu, ten ale neprostřelil Dostála, jenž soupeřův pokus se štěstím vytěsnil.

Zlín spíše vyčkával, po půlhodině hry se ovšem prosadil. Pas Procházky odvrátila obrana Bohemians pouze ke Slončíkovi, který střelou z pokutového území vsítil první ligový gól ve své kariéře. Pražané se do přestávky zmohli už jen na projektil z nohy Jindřiška, který prosvištěl těsně nad bránou Dostála.

Trenér hostů Veselý očividně nebyl s hrou svého mužstva spokojen. Na začátku druhého poločasu tak udělal tři změny v sestavě. Na hřišti však nechal aktivního Matouška, který ve 49. minutě pálil o kousek nepřesně. Namísto Bohemky se ale opět prosadil Zlín. Kozák ještě po centru Fantiše hlavičkoval nepřesně, záhy ovšem defenzivě "Klokanů" utekl Vukadinović, jenž zblízka překonal Jedličku.

Pražanům nebylo přáno ani po skvostném sólu Hály z 57. minuty, které zastavil Dostál. Za dalších devět minut už však Bohemians přece jen snížili. Hostující bek Dostál vrátil centr Matouška před bránu svého jmenovce, kde domácí neuhlídali Puškáče. Jenže stav 2:1 vydržel pouze tři minuty. V 71. minutě totiž Slončík předložil balón Hrubému a ten i s přispěním břevna opět vrátil Moravanům dvoubrankový náskok.

Svůj vynikající výkon korunoval Slončík v závěru. Skórovat přitom už předtím mohli Reiter či Dramé, oba ovšem vychytal Jedlička. Míč se ale odrazil ke Slončíkovi, který gólmana soupeře propálil a upravil tedy na konečných 4:1.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele