základní část, 14. kolo
29.10.2022 18:00 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tomáš Chorý (© fcviktoria.cz)

Plzeň venku znovu vyhrála o tři branky. Ve Zlíně zářil Jirka

Vypadá to, že Plzeň objevila nový oblíbený výsledek, na který hodlá na hřištích soupeřů dosáhnout. Po výletě do Jablonce zvítězila Viktoria o tři branky také ve Zlíně a neohroženě tak dál vévodí ligovému pořadí.

Výhru Západočechů na zlínské Letné režíroval Erik Jirka. Slovenský celek poslal svůj celek do vedení v první půli, po změně stran si pak na své konto připsal druhý gól i asistenci. Z přesně trefy se radoval také vytáhla útočník Plzně Tomáš Chorý.

Utkání se poblíž řeky Dřevnice rozjíždělo pozvolné. Po úvodním oťukávání se iniciativy přece jen chopila Viktoria, jejíž hráči poprvé zahrozili nepřesným zakončením po rohovém kopu. Ve 20. minutě už se ale mohli radovat. Jemelkův nákup z levé strany prodloužil Chorý za sebe na Jirku, který ze strany přelstil gólmana domácích Rakovana.

Moravané se pokoušeli nalézt odpověď, jenže přes pevnou defenzivu Viktorie se jen horko těžko dostávali. Po zranění středopolaře Hrubého navíc přišli o důležitý kreativní element.

Navic rychle po změně stran mohli "Ševci” snahu o vyrovnání zabalit. Jirka utekl po pravé straně a před bránou vyhledal Chorého, jenž pobídku chladnokrevně využil - 0:2. Kouč domácích Jelínek se své mužstvo pokusil restartovat střídáními. A je pravdou, že Bartošák s Vukadinovićem vrátili Zlínu jiskru. Vyložené šance ovšem dál nepřicházely a brankář Plzně Staněk zůstával až na pár výjimek v klidu.

A tak si Chorý s Jirkou mohli ještě jednou zopakovat úspěšnou spolupráci. První jmenovaný vymyslel v 68. minutě perfektní pas, který si adresát zpracoval na prsa a po následném úniku donutil Rakovana opět kapitulovat. Závěr duelu už si Západočeši pohlídali. Domácí tribuny žalostně volaly po návratu Michala Bílka. Ten v tu dobu ve Zlíně skutečně byl, avšak bohužel pro fanoušky Zlína zrovna slavil tříbodový zisk na straně Plzně. Je nicméně možné, že po další prohře začnou u Dřevnice skutečně přemýšlet nad trenérskou rošádou.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Alan

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele