základní část, 13. kolo
23.10.2022 16:00 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

Drama v Boleslavi zvládli lépe domácí, Bohemians třikrát přišli o vedení

Třikrát se Bohemians dostali na hřišti Mladé Boleslavi do vedení, nakonec si ale zpět do Vršovic neodvezli ani bod. Domácí totiž nalezli odpověď na všechny góly soupeře a sami se v závěru dostali do vedení, které už nepustili. Vynikající zápas odehrál především záložník Středočechů Daniel Mareček, jenž přitom v automobilovém městě hostuje právě z Bohemians.

Střelecký účet zápasu se otevřel záhy po úvodním hvizdu. Ještě v první minutě zahrál stoper Boleslavi Suchý ve vlastním pokutovém území rukou. Hlavní arbitr následně celou situaci zhlédl ještě jednou u videa, načež nařídil penaltu pro hosty. Odpovědnost na sebe vzal Květ, jehož úmysly sice brankář domácích Šeda vystihl, avšak na pokus nejlepšího střelce "Klokanů" nedosáhl.

I za stavu 0:1 se Pražané rádi tlačili do útoku. V 18. minutě vypálil zpoza šestnáctky Prekop a Šeda musel zasahovat: střelu útočníka Bohemky vyrazil nad břevno. Středočeši tahali většinu první půle za kratší konec, přesto se jim těsně před odchodem do kabin podařilo vyrovnat. Šimek z pravé strany nacentroval do předbrankového prostoru, kam si naběhl Mareček, jenž se z první trefil přesně k tyči.

Hosté si jednobrankový náskok vzali zpět v 58. minutě. Nejprve své spoluhráče hledal z levé strany Květ, po odrazu míče pálil Köstl do tyče a dorážející Drchal už rozvlnil síť. Tentokrát však úsměv na tvářích fotbalistů hrajících v zeleno-bílých dresech vydržel jen čtyři minuty. Po hodině hry vyslal Mareček pas od levé postranní čáry, kulatý nesmysl proskákal až na zadní tyč, kde jej za záda gólmana Bohemians Valeše uklidil Pech.

Další ránu museli zeleno-bílí zkousnout poté, co Jánoš v 65. minutě fauloval Fulneka. Sudí Berka totiž usoudil, že Jánošův zásah na koleno protihráče si zasloužil červenou kartu, kterou středopolaři Vršovických nakonec taky udělil. Chvíli nato ale Berka hostům naopak pomohl. Sice si opět musel pomoct videem, po hloupém faulu Šimka na Drchala na hranici pokutového území nicméně odpískal druhou penaltu pro Pražany. I tentokrát se z jedenácti metrů nemýlil Květ - 2:3.

Závěr ale Bohemians vůbec nezvládli. Nejprve v 83. minutě dovolili vykoupení Šimkovi. Obránce Boleslavi si naskočil na centr Fulneka a hlavičkou k tyči opět zajistil rovnovážný stav. Ten opět vydržel jen chviličku, avšak v 86. minutě se do vedení konečně dostali domácí. Ladra vrátil balón před bránu, kde se nejlépe zorientoval Mareček, jenž svým druhým přesným zásahem v utkání rozjásal příznivce Středočechů.

Boleslav mohla vsítit i pátý gól. Šimek totiž v první minutě nastaveného času nebezpečně hlavičkoval, trefil ale břevno svatyně Bohemians. I tak si domácí museli koncovku střetnutí pochvalovat, neboť v ní vydolovali zdánlivě ztracené tři body.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Alan

2:1

Reagovat
Championship

2:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele