základní část, 6. kolo
31.08.2022 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Plzeň si konečně zastřílela, Slovácku na cestu přibalila tři góly

Zvítězit s jiným než jednobrankovým náskokem? I to Plzeň umí. Teprve podruhé v sezoně a vůbec poprvé v ligovém ročníku 2022/23 přemohla Viktoria protivníka jiným výsledkem než 2:1 nebo 1:0. Slovácku dokonce vsítila tři branky, sama přitom neinkasovala ani jednou.

Západočeši tak se silným mužstvem z Uherského Hradišti neměli tolik starostí, jak se možná před duelem očekávala. Snadnému průběhu z pohledu Plzeňských značně pomohla brzká vedoucí branka: Reinberk přišel o balón, načež útok domácích táhl Vlkanova. Čerstvá posila z Hradce Králové přihrála Kopicovi, ten přehodil vybíhajícího gólmana Moravanů Nguyena a již ve čtyřicáté sekundě utkání upravil na 1:0.

V následujících minutách převzalo iniciativu Slovácko, avšak až na střelu Kohúta zpoza vápna se jen horko těžko dostávalo do zakončení. Viktoria trpělivě vyčkávala a mohla dvakrát udeřit ze vzduchu. Nejprve si ve 29. minutě naskočil na centr Jemelky vysoký Chorý, avšak hlavičkoval nepřesně. Podruhé hlavičkoval útočník Viktorie o šest minut později po pasu od Mosquery, jenže jeho koníček po odrazu od země přeletěl břevno svatyně Moravanů.

Přesto se Plzeň ještě před odchodem do kabin dostala do dvoubrankového vedení. Do gólové akce se znovu zapojil Vlkanova a s ním také Sýkora, který těsně předtím nahradil zraněného Kopice. Na konci rychlého protiútoku hledal hned trojici spoluhráčů v pokutovém území Havel a nakonec se po zmatcích ujala dorážka Buchy.

Hosté se ovšem nevzdávali a po změně stran dál hledali cesty k prolomení obrany Západočechů. Mihálik však deset minut po změně stran pálil zblízka nepřesně, a když se po hodině hry trefil mezi tři tyče Reinberk, ztroskotal na zasahujícím brankáři domácích Staňkovi. Místo Moravanů se tak znovu prosadila Plzeň. V 70. minutě se do centru Jemelky z voleje parádně opřel Mosquera, jehož rána se dvakrát odrazila od břevna, nakonec ovšem skončila za zády Nguyena - 3:0.

Zmar Slovácka potvrdil v 74. minutě Kozák, který z dobré pozice hlavičkoval nad břevno. V samotném závěru mohli domácí přidat čtvrtou branku, avšak ránu Sýkory vyrazil Nguyen a hlavičku Jemelky po následném rohovém kopu zastavil na brankové čáře obránce hostů Hofmann.

Viktoria zůstává v nejvyšší soutěži neporažena, to Uherskohradišťští nezískali ani jeden bod podruhé v řadě.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (15)

Přidat komentář
Houfi

2:1

Reagovat
kecipep

3:1

Reagovat
Alan

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
deporpepa

2:1 jiný výsledek už netipuji

Reagovat
ondrasch77

1:0

Reagovat
Slejdy

1:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
deporpepa

Přání nebo tip??

Reagovat
John Obi Mikel

Tvrdí to má křišťalová koule.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak prý nefunguje

Reagovat
Mass

Stačí otřít po sledování porna

Reagovat
deporpepa

U mě taky nezafungovalo, ale blíž jsem byl to jo

Reagovat
kecipep

Zaslouženě, z naší strany bída

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele