základní část, 26. kolo
08.04.2023 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hradec uspěl v Brně, o výhře "Votroků" rozhodla krásná pumelice Ryneše

Brněnský fotbal opět zažívá krušnější časy. Politická reprezentace moravské metropole zřejmě definitivně zmařila sen fanoušků o návratu na milovaný stadion Za Lužánkami a ani samotnému prvoligovému mužstvu se moc nedaří. Po další porážce od Hradce Králové se Zbrojovka zase přiblížila scénáři, podle něhož bude až do konce sezony bojovat o záchranu v nejvyšší soutěži.

Duel s královéhradeckými "Votroky" přitom Brňané zahájili nadějně, když se jako první ujali vedení. Východočeši ale ještě do přestávky vyrovnali a krátce po změně stran zasadili smrtící úder skrze nádherný projektil Matěje Ryneše. Hosté zvítězili po déle než měsíc trvající pauze, to Zbrojovka podobně dlouho na tříbodový zisk dál čeká.

Zmíněný první zásah střetnutí padl v 19. minutě. Rohový kop rozehraný Faltou přeletěl chumel hráčů a dostal se až na zadní tyč, kde číhal Alli. Nevysoký křídelník, jenž by jinak neměl ve vzdušných soubojích mnoho šancí, byl rázem mužem na svém místě, což stvrdil propálením gólmana Hradce Bajzy. Vedení však Brnu vydrželo jen něco přes 20 minut. Poté forvard Východočechů Koubek nacentroval z pravé strany hřiště na Vašulína, jenž se i přes bránění jedním z protihráčů trochu krkolomně prosadil.

Ještě na konci první půle mohl na 2:1 upravit Ševčík, který táhl brejk Moravanů, jenže mladý středopolař při koncovce nepálil na bránu, nýbrž někam směrem na centrum města. Mnohem lépe vyšlo zakončení hostujícímu Rynešovi. Ten si vzal míč v 52. minutě a z dálky jej i za pomoci břevna napálil za záda bezmocně pozorujícího brankáře Zbrojovky Rakovana. Brno se ve zbytku duelu zmohlo pouze na protesty nad výroky hlavního arbitra a pošťuchování s protihráči. Šanci na vyrovnání si ale nevypracovalo.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele