základní část, 22. kolo
04.03.2023 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Řezníček opět vystřelil Brnu bod, tentokrát proti Zlínu

Brno se proti Zlínu dlouho trápilo a nakonec muselo být chtě nechtě rádo alespoň za remízu. Zbrojovka začala ztrácet rychle po úvodním hvizdu, v závěru nicméně přece jen díky svému kanonýrovi Jakubovi Řezníčkovi dokázala vyrovnat.

Úvod zápasu provazela nuda, čemuž moc nepřidaly tiché ochozy. Zatímco fanoušci Brna dali mlčením najevo svou nespokojenost nad výkonem svého tymu ve čtvrtfinále MOL Cupu, zlínští příznivci jednoduše dorazili pozdě. Propásli tak vedoucí trefu Ševců v deváté minutě, kdy Hrubý od rohového praporku našel zcela volného Procházku, jenž se prosadil díky zakončení z první.

Po úvodním zásahu se hosté ještě víc soustředili na defenzivu, kterou Zbrojovka nemohla prolomit. Místo ticha se tak z tribun ozýval pískot nespokojených diváků. Domácí do přestávky zahrozili v podstatě jen jednou, nicméně Řezníček po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně. Větší šanci měl hostující Hrubý, po rychlém brejku ale nechal vyniknout gólmana Brna Berkovce.

Tlak Zbrojovky po změně stran se rychle rozmělnil a utkání se proměnilo v ještě větší holomajznu než předtím. Brno postupem času víc otevíralo obranu, čehož se Zlín snažil využít. Do obrovské příležitosti se ovšem paradoxně dostal po hodině hry z rohového kopu, kdy Berkovce reagujícího na předešlou střelu trefil Kolář. Na druhé straně pronikal zajímavé Řezníček, patičkou však nepřekonal brankáře hostů Rakovana.

Vedení Zlína mohl navýšit Kozák, ten ale trestuhodně neproměnil samostatný únik, při němž trefil Berkovce. Strážce svatyně Brňanů vyčapal také střídajícího Dramého a neproměněně šance nakonec hosty musely mrzet. V závěru totiž Ševčíkovu střelu dorazil do brány Řezníček, jenž tak zařídil dělbu bodů.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele