základní část, 3. kolo
13.08.2022 16:00 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

Jízda Zbrojovky pokračuje, zdolala i Mladou Boleslav

Nováček z Brna ani ve třetím zápase nové sezony neprohrál a drží se v horních patrech tabulky. Proti Mladé Boleslavi sice o poločase po Škodově brance prohrával, nicméně po pauze otočili Souček, Ševčík a Matejov na konečných 3:1.

V prvním poločase to byli hosté, kdo se jevil blíže vítězství. A to zejména kvůli situaci ze šestadvacáté minuty, kdy Matějovského rohový kop našel hlavu dalšího veterána Milana Škody a ten hlavičkou načal svou druhou stovku ligových gólů. Zároveň ukončil devět měsíců dlouhý střelecký půst.

Další Matějovského roh znamenal šance pro Marečka se Suchým, druhý jmenovaný dokonce rozezvučel brankovou konstrukci. A ze standardek Středočeši hrozili i nadále, Šimkova teč přinutila k zákroku Berkovce. Za domácí zahrozil alespoň Alli, tomu se ovšem nepovedlo zakončit.

Po návratu ze šaten se ovšem obraz hry otočil a Zbrojovka bleskově srovnala. Na rozdíl od soupeře rozehrála roh nakrátko, přičemž následný Ševčíkův centr prodloužil Hrabina. Tím se dostal míč k Filipu Součkovi, jehož volej zapadl pod břevno mimo dosah Polačka. Sám autor gólu následně do velké šance dostal Fouska, ten si však vylámal zuby na brankáři.

Po hodině hry Ševčík z velké dálky napálil tyč, zasloužené odměny za svůj výkon v podobě třetího ligového gólu se dočkal o necelých dvacet minut později. Hladíkova přihrávka snadno prošla vápnem právě k Michalu Ševčíkovi, jenž už nezaváhal a rozvlnil síť.

Kdo by si myslel, že se hosté nadechnou k závěrečnému náporu, ten se zmýlil. Naopak v nastaveném čase ještě Jihomoravané přidali pojišťovací trefu. Střídající Robert Matejov si počkal na Hladíkovu nahrávku, načež tvrdou ranou pod břevno zdvojnásobil vedení svého týmu.

Brněnští se tak díky druhému vítězství v sezoně vyšvihli na prozatimní druhé místo tabulky, naopak Mladá Boleslav zůstává ve spodní šestce. Mimochodem při své minulé účasti v nejvyšší soutěži se Zbrojovka na metu sedmi bodů dostala až ve dvanáctém zápase.

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (6)

Přidat komentář
fcb+mufc

1-3

Reagovat
giannicheda

3:1 s žebrákama,černý kůň se rozjíždí

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Bagr007

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele