základní část, 1. kolo
23.07.2023 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Při vysoké výhře nad Budějovicemi se zaskvěl Petržela, Slovácko potěšilo trenéra Svědíka

Slovácko v úvodním kole FORTUNA:LIGY porazilo na domácím hřišti České Budějovice 4:1. Moravský tým na konci prvního poločasu zaskočil defenzivu soupeře dvěma slepenými góly v rozmezí tří minut. U vítězné trefy se blýskl zejména Milan Petržela, který pronikl po pravém křídle, přešel přes několik protihráčů a naservíroval precizní přihrávku na Seung-bin Kima. Úspěchu svých svěřenců nebyl přítomen trenér Martin Svědík, a to kvůli zdravotním problémům.

Velký otazník hráčského kádru Slovácka visel v jeho defenzivní řadě. Michal Kadlec sice podepsal prodloužení smlouvy, pohled na věk a počet obránců ovšem budil rozpaky. Ty ofenzivní se vedení klubu pokusilo zažehnat návratem Rigina Cicilii, který Uherské Hradiště opouštěl v létě 2022 za značně kuriózních okolností. Jihočeši se rovněž pokusili o zajímavý krok, když do vedení sportovního úseku angažovali bývalého šéfredaktora fotbalové sekce nejčtenějšího sportovního deníku v republice Jana Podroužka.

Úvod zápasu se odehrával převážně ve středu pole. První fotbalista, který dokázal zaměstnat gólmana soupeře, byl Pavel Osmančík. Odchovanec pražských Bohemians napřáhl z hranice vápna, skvělý zákrok ale předvedl Milan Heča. Do práce následně musel i David Šípoš, když se vytáhl proti střele k levé tyči z kopačky Filipa Vechety.

Gólová radost poté přišla ve 36. minutě. Marek Havlík obral o míč Patrika Hellebranda a z hranice vápna poslal Slovácko do vedení. O tři minuty později vedl tým z Uherského Hradiště už o dvě branky, když se po skvělé individuální akci Petržely trefil Kim.

České Budějovice vstoupily do druhého dějství aktivně a v 54. minutě byly odměněny penaltou po ruce Vechety. K té se postavil Jakub Hora a s přehledem ji střelou k levé tyči proměnil. Po hodině hry se z levé strany opřel do míče Lukáš Čmelík a svým pokusem zpoza vápna pěkně protáhl domácího Heču. V 69. minutě se po zahrání rohového kopu na krátko dostal k hlavičce Zdeněk Ondrášek. Proti němu stál ale opět připravený Heča.

Nakonec to ale byli modrobílí, kteří přidali další gól. Po dlouhém nákopu se v 76. minutě dostal před pokutovým územím k míči Matěj Valenta a pohotovou střelou dopravil míč za Šípošova záda. V závěru ještě skóre navýšil Ondřej Mihálik, který využil hrubé chyby v rozehrávce Jihočechů a trefil se z úctyhodné vzdálenosti.

Slovácko tak ovládlo třetí vzájemný domácí duel v řadě. V příštím kole se 29. července představí v Ostravě, České Budějovice o den později přivítají Slavii.

Autor: Livesport.cz / Petr Riska

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele