Další články

Zostuzený Sheffield a tragikomická Chelsea: 6. kolo Premier League v kostce

Nejtěžší ligovou porážku v klubové historii utrpěl o uplynulém víkendu Sheffield United. Blades sestřelil osmi brankami Newcastle, v jehož dresu rozvlnilo síť při výhře 8:0 osm různých fotbalistů, což je také rekord anglické nejvyšší soutěže. Doma nepotěšila své příznivce ani Chelsea, která opět neskórovala a přenechala plný počet bodů Aston Ville. Očekávaná bitva o klíč od severního Londýna vítěze nepoznala.

Slalomář McNeil a čaroděj Ramsdale: 35. kolo Premier League v kostce

Uplynulý víkend naznačil, že líté boje o titul i o záchranu se nejspíše rozseknou až v posledním kole. Arsenal s famózním Aaronem Ramsdalem v brance totiž vyhrál na stadionu třetího Newcastlu 2:0 a udržel krok s vedoucím Manchesterem City. Obhájci titulu nezaváhali s Leedsem, stále mají jednobodový náskok a navíc utkání k dobru. Na opačném pólu se blýskl nečekanou loupeží Everton, který k vítězství 5:1 v Brightonu dotáhl nezastavitelný Dwight McNeil.

X faktor Ward-Prowse a nezastavitelný Rashford: 24. kolo Premier League v kostce

Už jen jeden gól z přímého kopu dělí Jamese Ward-Prowse od vyrovnání historického rekordu anglické ligy, který s 18 trefami drží legendární David Beckham. Kapitán Southamptonu v sobotu zmrazil Stamford Bridge a oživil záchranářské šance Saints. O víkendu opět zářil i Marcus Rashford, jenž dvakrát rozvlnil síť Leicesteru. Po mistrovství světa v Kataru vstřelil v 17 soutěžních zápasech 16 branek.

Rekordman Kane a čarodějové v brance: 22. kolo Premier League v kostce

Tottenham má od nedělního podvečera nového nejlepšího kanonýra všech dob. Harry Kane vstřelil 267. gól v dresu Spurs a osamostatnil se od legendárního Jimmyho Greavese. Jubilejní trefou navíc rozhodl o vítězství nad Manchesterem City 1:0, čímž paradoxně pomohl i Arsenalu, který senzačně prohrál v Goodison Parku 0:1.

Almirón v laufu a Liverpool zpět na zemi: 13. kolo Premier League v kostce

Možná si vzpomenete. Během mistrovských oslav Manchesteru City si Jack Grealish rýpl do v té době neproduktivního Miguela Almiróna. Nyní se může smát paraguayský záložník. Šestou brankou v sezoně totiž opět vylepšil své kariérní maximum v Premier League a pomohl Newcastlu vyloupit stadion třetího Tottenhamu.

Kanonáda v Liverpoolu a nezastavitelný Haaland: 4. kolo Premier League v kostce

Před týdnem kousali fanoušci Reds zklamání na Old Trafford, v sobotu jásali po vyrovnání nejvyššího vítězství v historii Premier League. Ve formě hrající Roberto Firmino (2+3) a spol. totiž deklasovali Bournemouth 9:0. Vlastní příznivce potěšili i obhájci titulu z Manchesteru, které za famózním obratem proti Crystal Palace táhl autor hattricku Erling Haaland. Stoprocentní je nadále pouze Arsenal, jenž udolal Fulham.

Titul v tichosti: 35. kolo Premier League v kostce

Stalo se to, nač jsme čekali někdy od začátku března. Od momentu, kdy Manchester City završil fascinující sérii 15 výher za sebou, a bylo tedy už prakticky jasné, že po roční pauze opět usedne na anglický trůn. Potřeba bylo jen ukrojit dostatečný počet utkání, aby už pronásledovatelé matematicky nemohli dohnat nahromaděný náskok. A tak se stalo v úterý. Starý král umírá, ať žije král.

Wood není žádné dřevo: 33. kolo Premier League v kostce

Bylo to zvláštní kolo. Kvůli finále ligového poháru se hrálo jenom osm utkání, a přestože se toho stalo hodně - a hodně důležitého - ten punc svátečnosti to stále postrádá. Je to mnou, nebo nám celá ta kauza se Superligou ukradla kousek lásky k fotbalu? A vážně Chris Wood nastřílel hattrick na hřišti Wolverhamptonu?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele