Další články

Watkins, "the Korean guy" a (ne)VAR: 7. kolo Premier League v kostce

Zdá se, že Ollie Watkins je zpět ve skvělé formě z loňského ročníku. Po rozhodujícím gólu do sítě Chelsea (1:0) se útočník Aston Villy obsadil do hlavní role také v bláznivém utkání s Brightonem (6:1), v němž zazářil hattrickem. Nedařilo se naopak Erlingu Haalandovi a jeho Manchesteru City, který kousal první porážku v sezoně, konkrétně 1:2 ve Wolverhamptonu. Šlágr mezi Tottenhamem a Liverpoolem (2:1) s sebou i nadále nese pachuť kontroverze.

Fantasy Boost: Mickey Mice těžil z produktivních beků, splatí Sterling důvěru?

Liverpoolské povstání z popela opět ukázalo krásu Premier League i fotbalu obecně. Na vítězství oslabených Reds by v 80. minutě možná nevsadili ani nejvěrnější příznivci, přesto svěřenci Jürgena Kloppa v Newcastlu dokázali, že nic není nemožné.

Liverpoolské povstání z popela zastínilo vše: 3. kolo Premier League v kostce

V očekávaném šlágru prohrávali fotbalisté Liverpoolu na horké půdě Newcastlu 0:1 a více než hodinu hráli v oslabení, přesto si odvezli cenné vítězství 2:1. Trenér Jürgen Klopp na tiskové konferenci jen stěží hledal slova. V kariéře odkoučoval více než 1000 zápasů, ale podobný dle vlastních slov ještě nezažil. Comeback, dokonce ze stavu 0:2, se podařil Manchesteru United v domácím utkání s Nottinghamem. První ztrátu naopak zapsal Arsenal.

Stoprocentní Haaland a škola hrou v Newcastlu: 1. kolo Premier League v kostce

Nová sezona anglické nejvyšší soutěže začala přesně tak, jak skončila předchozí - triumfem Manchesteru City. Srdnatě vzdorujícího nováčka z Burnley skolil v předehrávce na Turf Moor fenomenální snajpr Erling Haaland, který ze dvou střel na branku dvakrát skóroval. Alexander Isak z Newcastlu sice stoprocentní v zakončení nebyl, ale i on zapsal "brace" a pomohl týmu k jednoznačnému vítězství 5:1 nad Aston Villou.

Gündoğan opět nasměroval Citizens k titulu: 36. kolo Premier League v kostce

Loni řídil dvěma brankami famózní comeback Manchesteru City v posledním kole. Letos se do hlavní role v rozhodující fázi ročníku obsadil İlkay Gündoğan znovu. Před týdnem skolil dvěma trefami Leeds, v neděli svůj počin zopakoval v Goodison Parku, a navrch se pod výhru 3:0 podepsal i asistencí. Vzhledem k selhání druhého Arsenalu s Brightonem (0:3) tím víceméně zajistil obhájcům titulu další trofej.

Toney, Pickford a "simulant" Mendy: 6. kolo Premier League v kostce

Kolotoč utkání Premier League se roztočil naplno, anglický týden uzavřelo 6. kolo a rozhodně se bylo na co koukat. V Brentfordu sledovali fanoušci "one man show" Ivana Toneyho, v Liverpoolu zamkl branku Jordan Pickford, v Londýně vzbudil vlnu emocí Édouard Mendy, v Birminghamu nečekaně ztratili obhájci titulu a v Manchesteru skončila úspěšná série Arsenalu.

Zostuzení United a Tuchel s Contem v ráži: 2. kolo Premier League v kostce

V 1. kole kousal zklamání na Old Trafford, o týden později zazvonil Manchesteru United "budíček" v Brentfordu. A nutno podotknout, že hned čtyřikrát v úvodních 35 minutách. Sečteno, podtrženo - dvě utkání, žádný bod, poslední místo. Red Devils prohráli sedm ligových venkovních zápasů v řadě (při skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Eriksen a spol. zostudili Chelsea: 31. kolo Premier League v kostce

Zápas, na který hráči ani fanoušci Brentfordu nikdy nezapomenou, se v sobotu odehrál v anglické metropoli. Nováček soutěže totiž deklasoval úřadující vítěze Champions League v jeho chrámu na Stamford Bridge 4:1. Blues sice poslal do vedení fenomenálním gólem Antonio Rüdiger, ale kvarteto "žihadel" Bees stanovilo senzační výsledek. Vítěznou branku vstřelil Christian Eriksen...

Andersen zůstane v Anglii, přestoupil do Crystal Palace

Crystal Palace získal další posilu do obrany. Londýnský celek se s Lyonem dohodl na přestupu Sebastiana Andersena, za něhož může s bonusy zaplatit až 20 milionů eur...

Ve stínu Superligy: 32. kolo Premier League v kostce

Tohle bylo dost možná nejméně záživné, nejméně zábavné a nejméně důležité kolo v historii Premier League. Zaprvé se kvůli semifinále FA Cupu rozplizlo do šesti dnů, a postrádalo tak svůj obvyklý náboj a drajv. No a zadruhé - a v první řadě - bylo zcela zastíněno pokusem o vraždu. Superliga naštěstí svůj zločin nedotáhla do konce a náš milovaný sport dýchá dál.

Do Liverpoolu na výlet: 27. kolo Premier League v kostce

Naposledy v sezóně 1953/54 se Liverpoolu stalo, že v průběhu celého ročníku prohrál šest domácích zápasů. Opakuji, v průběhu celého ročníku. Teď to Kloppova parta stihla za měsíc a půl. Absurdní na tom všem je, že je to tentýž celek, který předtím na Anfield Road neprohrál 68 zápasů v řadě! Každý se bál před The Kop postavit. Dnes se tam jezdí na výlet. Za odměnu...

Liverpool je modrý: 25. kolo Premier League v kostce

Tak tohle tady dlouho nebylo. A nemyslím tím, že Liverpool hraje na Anfield Road nejhůř od roku 1923 - právě tehdy totiž naposled prohrál doma čtyři zápasy v řadě. Myslím tím to, že Liverpool patří modrým. Po 22 letech Everton vyhrál venkovní Merseyside derby. Tohle byla nejdůležitější událost uplynulého kola Premier League. Stalo se toho ale víc...

Ole hodil do talónu žolíka: Sestava 10. kola Premier League

Nějakých dvacet let zpátky to byl nynější trenér Manchesteru United, kdo pod vedením Alexe Fergusona zhmotnil pojem dokonalého žolíka - útočníka, který přijde z lavičky a zničí unavenou obranu soupeře. V neděli Ole Gunnar Solskjaer našel svého nástupce. Je mu 33, za poločas stihl v Southamptonu 2+1 a rozhodně se nedá očekávat, že by roli náhradníka hodlal plnit i nadále...

Lyon potvrdil příchod obránce Andersena ze Sampdorie

Joachim Andersen bude od nové sezóny hrát francouzskou ligu. Na příchodu 23letého obránce se dohodl Lyon, jenž Sampdorii Janov může poslat až 30 milionů eur...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele