Hušbauer nevěděl, zda nebyl v ofsajdu, a gól tak zprvu neslavil

Záložník Josef Hušbauer zajistil obhájcům ligového titulu fotbalistům Slavie jediným gólem vydřenou výhru 1:0 v úvodním kole nové sezony ve Zlíně. Nejprve se ale obával, aby nešlo o ofsajd, a tak zpočátku svou trefu moc neslavil. Kouč Pražanů Jindřich Trpišovský ho označil za nejlepšího hráče na trávníku.

S Plzní a s Jabloncem to byly klíčové zápasy, řekl Hušbauer

Druhý ligový titul s pražskou Slavií a celkově třetí v kariéře vybojoval záložník Josef Hušbauer. Červenobílí se primátu dočkali po bezbrankové remíze v Ostravě ve čtvrtém kole nadstavbové části. Za rozhodující momenty v boji o prvenství označil Hušbauer vítězné zápasy v nadstavbě s Plzní a s Jabloncem.

Hušbauera mrzely zahozené šance, ale je rád za čtyřbodový náskok

Záložník Josef Hušbauer byl rád, že se slávistům podařilo otočit zápas 30. ligového kola s Olomoucí a po výhře 2:1 uhájit před nadstavbou o titul čtyřbodový náskok před druhou Plzní. Po utkání ho mrzely zahozené šance, sám podle svých slov dvě situace nevyřešil dobře. Neví, co čekat od premiérové nadstavby, klíčový podle něj může být už první duel za týden v Liberci.

Disciplinárka zrušila slávistovi Hušbauerovi žlutou kartu z derby

Vedení první ligy vyhovělo podle serveru iSport.cz protestu Slavie a zrušilo žlutou kartu záložníkovi Josefu Hušbauerovi. Ten byl při nedělním pražském derby se Spartou (1:1) chybně potrestán za simulování.

Jasná penalta, komedie a výsměch fotbalu, řekl Hušbauer

Slávista Josef Hušbauer je přesvědčený, že ho sparťanský brankář Florin Nita ve 12. minutě dnešního ligového derby fauloval a že šlo o jasnou penaltu. Nechápal proto, proč rozhodčí Karel Hrubeš po přezkoumání situace na videu verdikt zrušil a udělil mu žlutou kartu za simulování.

Hattricku jsem byl nejblíže, řekl Hušbauer po výhře nad Duklou

Zřejmě nejblíže prvnímu ligovému hattricku v kariéře dnes byl záložník Slavie Josef Hušbauer. V duelu 27. kola se do sítě Dukly trefil dvakrát a v závěru zápasu na Julisce neměl daleko ke třetímu gólu. Jeho střela z dálky ale těsně minula tyč a devětadvacetiletý hráč přiznal, že ho to mrzí. Hlavně byl ale rád za vysokou venkovní výhru 5:1.

Hušbauer po deseti letech v Příbrami navázal na první ligový gól

Před téměř deseti lety vstřelil na stadionu U Litavky svůj první ligový gól v dresu Příbrami, dnes záložník Josef Hušbauer na stejném místě přidal 55. trefu v nejvyšší soutěži a pojistil ve 25. kole výhru lídra tabulky Slavie 2:0. Záložník červenobílých brankou oslavil sobotní 29. narozeniny a byl vyhlášen hráčem utkání.

Slávisté podle Hušbauera už na Plzeň nemyslí a soustředí se na EL

Záložník Josef Hušbauer je přesvědčen, že slávisté jsou natolik silní, že je nedělní ligová porážka 0:2 v Plzni nepoznamená. Pražané už podle něj myslí na čtvrteční odvetu úvodního kola vyřazovací fáze Evropské ligy v Genku. Po domácí bezbrankové remíze vidí šance padesát na padesát a za stěžejní považuje v Belgii vstřelit první gól.

Hušbauer roli favorita bere a věří, že ji Slavia na Letné potvrdí

Slávistický záložník Josef Hušbauer se před nedělním ligovým derby na Spartě nezříká role favorita. Věří, že ji vršovický lídr tabulky potvrdí a v souboji pražských rivalů zvítězí. Ponaučení si chce vzít z posledního vzájemného duelu na Letné, kde červenobílí po poločase prohrávali 0:3 a nakonec byli rádi za remízu 3:3.

Nesmíme tady v Kodani prohrát, řekl slávista Hušbauer

Záložník Josef Hušbauer si před čtvrtečním třetím zápasem ve skupině Evropské ligy v Kodani uvědomuje, že fotbalisté Slavie nesmějí prohrát, aby se jim nezkomplikovala cesta za vysněným postupem. Červenobílí po dvou utkáních figurují na třetím místě čtyřčlenné tabulky a ztrácejí bod na dánského soupeře a Petrohrad.

Z reprezentace vypadli Řezník a Hušbauer, tým doplní čtyři hráči

Z kádru české reprezentace pro nadcházející zápasy Ligy národů na Slovensku a na Ukrajině vypadli zranění obránce Radim Řezník a středopolař Josef Hušbauer. Nový kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý na dnešním srazu v Praze místo nich povolal Vladimíra Coufala s Michalem Trávníkem a dodatečně nominoval záložníka Lukáše Masopusta se stoperem Ondřejem Kúdelou.

Hušbauer i po výhře Ukrajiny nad Slováky dál věří v postup

Přestože čeští reprezentanti ztrácejí v tříčlenné skupině Ligy národů na Ukrajinu po její výhře nad Slovenskem už šest bodů, záložník Josef Hušbauer nepřestává věřit v první místo. Nejlepší celek postoupí v nové soutěži mezi elitu do Ligy A a bude mít jistotu účasti v play off dodatečné kvalifikace o mistrovství Evropy, naopak nejhorší tým spadne do Ligy C.

Středová řada Slavie v nároďáku by byla zajímavá, řekl Hušbauer

Záložník Josef Hušbauer by považoval za zajímavé, pokud by ve čtvrtečním úvodním utkání Ligy národů proti Ukrajině nastoupila záložní řada složená pouze z hráčů ligového lídra Slavie Praha. Výhodou hráčů vršovického klubu je sehranost, neboť Hušbauer s Janem Sýkorou, Jaromírem Zmrhalem a Tomášem Součkem spolu nastupují už delší dobu.

Hušbauer věří, že duel s Plzní by nemusel být takticky svázaný

V posledních třech vzájemných ligových duelech mezi hráči Slavie a Plzně padly jen čtyři branky, záložník Pražanů Josef Hušbauer ale věří, že v sobotním šlágru 7. kola s vedoucí Viktorií by mohl být k vidění vzhledem k úvodu sezony otevřenější zápas. Doufá, že jeho celek naváže na výkon a vítězství 3:0 v posledním utkání v Teplicích.

Jedna z nejtěžších chvil kariéry, řekl Hušbauer o penaltě

Svou střeleckou pohodu potvrdil slávista Josef Hušbauer i ve 3. předkole Ligy mistrů, když penaltou v nastavení zařídil týmu z Edenu remízu 1:1 s Dynamem Kyjev a zvýšil tak šanci na postup. Byl to už jeho čtvrtý gól z posledních tří zápasů a sám připustil, že šlo o jeden z nejtěžších kopů kariéry.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele