Hušbauer a Van Buren se po hostování vrátili do tréninku Slavie

Záložník Josef Hušbauer a útočník Mick van Buren se po konci jarního hostování v zahraničí vrátili do pražské Slavie. Oba fotbalisté se zapojili v Edenu do tréninku, do závěru tohoto ligového ročníku ale v barvách čerstvého mistra zasáhnout nemohou.

Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Češi v zahraničí: Pekhart rozhodl o vítězství Legie, Schick pomohl k obratu

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou prestižní zápas polské Ekstraklasy, ve kterém jeho Legia Varšava přetlačila Lech Poznaň. Patrik Schick vyrovnal za Lipsko v zápase proti Kölnu na 1:1 a pomohl mu k obratu v zápase. Důležitou výhru oslavili v bundeslize Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie z Brém, které vyhrály na půdě Schalke. Češi už se zapojili do lig také v Maďarsku a Litvě.

Podle Hušbauera nejde druhou bundesligu regulérně dohrát

Záložník Josef Hušbauer přiznal, že když se týden před obnovením druhé bundesligy dozvěděl o karanténě pro celý tým Drážďan, byl pořádně naštvaný. Třicetiletý středopolař je navíc přesvědčený, že za současné situace není možné soutěž regulérně dohrát.

Drážďany nestihnou restart sezony. Kvůli dalším dvěma nakaženým mají karanténu

Týden před obnovením soutěží v Německu mají druholigové Drážďany další dva hráče nakažené koronavirem a celému týmu byla nařízena dvoutýdenní karanténa. V Dynamu působí i česká dvojice Ondřej Petrák, Josef Hušbauer, který podle agenta mezi nemocnými není. Původně měl saský klub po dvouměsíční pauze kvůli pandemii znovu hrát soutěžní zápas 17. května v Hannoveru, nyní restart sezony nestihne.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Hušbauer bude ze Slavie hostovat v druholigových Drážďanech

Záložník Josef Hušbauer odchází z pražské Slavie do druholigových Drážďan na půlroční hostování s opcí. Německý klub, který je poslední v tabulce, může v případě záchrany získat devětadvacetiletého středopolaře na přestup. Slavia i Dynamo o tom informovaly na svých webech.

Hušbauer míří na hostování do Drážďan, Van Buren do Haagu

Záložník Josef Hušbauer má namířeno ze Slavie na půlroční hostování s opcí do druholigových Drážďan. Informoval o tom na sociálních sítích. Na půlroční hostování bez opce by měl do Haagu odejít i nizozemský útočník Mick van Buren.

Škoda a Hušbauer jednají o odchodu ze Slavie do zahraničí

Slavii by mohly opustit dvě dlouholeté opory, útočník a kapitán Milan Škoda a záložník Josef Hušbauer. Oba hráči jednají o novém angažmá v zahraničí a večer s týmem neodletí na soustředění do Španělska. Lídr české ligy o tom informoval na svých webových stránkách.

Podle Hušbauera Slavia v LM nepropadla, ale měla mít více bodů

Přestože fotbalisté Slavie podlehli doma v pátém zápase skupiny Ligy mistrů Interu Milán 1:3 a s pouhými dvěma získanými body skončí v tabulce s jistotou poslední, podle záložníka Josefa Hušbauera nepropadli. Reprezentační středopolař věří, že letošní vystoupení v prestižní soutěži bude Pražany poučením do budoucna.

Můžeme si to pokazit jen sami, řekl Hušbauer o náskoku Slavie

Záložník Slavie Josef Hušbauer jediným gólem rozhodl o vítězství 1:0 v Plzni ve šlágru 14. kola první ligy. Devětadvacetiletý fotbalista považuje devítibodový náskok v čele tabulky na druhou Viktorii za velký a cítí, že Pražané si cestu za obhajobou mistrovského titulu můžou pokazit už pouze sami.

Chceme se přiblížit utkání s Anglií, řekl kapitán Hušbauer

Záložník Josef Hušbauer v pondělním přípravném duelu se Severním Irskem podruhé v kariéře povede jako kapitán českou reprezentaci. Věří, že zápas dopadne mnohem lépe než při jeho premiéře v této roli vloni v září, kdy český celek utrpěl v Rusku vysokou porážku 1:5, což stálo místo předchozího kouče Karla Jarolíma. Hušbauer půjde se spoluhráči do utkání s jasným cílem přiblížit se pátečnímu výkonu proti Anglii, kterou reprezentanti v evropské kvalifikaci nečekaně zdolali 2:1.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele