Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Vydra se připomněl v Burnley. Trefil se Novák, zazářil Vaněček

Matěj Vydra si připsal asistenci v Premier League a Tomáš Vaclík se Sevillou zase po roce vede španělskou LaLigu. Dvakrát se trefil v Maďarsku útočník David Vaněček. V turecké lize se do listiny střelců zapsal obránce Filip Novák.

Češi v zahraničí: Pospíšil s Přikrylem asistovali v Polsku

Dva čeští záložníci Tomáš Přikryl a Martin Pospíšil si připsali po jedné asistenci v dresu Jagiellonie Bialystok, která remizovala 2:2 v Lubinu. Brankář Tomáš Koubek neuspěl v boji o francouzský superpohár proti Paris Saint Germain.

Češi v zahraničí: Zlámal ve finále neuspěl, Hladký je hrdinou St. Mirrenu

Čeští brankáři ve Skotsku měli velký víkend. Zdeněk Zlámal neuspěl ve finále poháru s Hearts proti Celticu. Václav Hladký naopak v baráži o nejvyšší soutěž pomohl St. Mirrenu k udržení, když v penaltovém rozstřelu nedostal ani jeden gól. Obránce Marek Suchý se rozloučil s angažmá v Basileji a Jaroslav Plašil definitivně uzavřel kapitolu ve francouzském Bordeaux.

Češi v zahraničí: Papadopulos slavil titul, Plašil se dojemně loučil

Největší úspěch kariéry oslavil útočník Michal Papadopulos z polských Gliwic, které získaly premiérový polský titul. Gólových zápisů se dočkali obránci Filip Novák z tureckého Trabzonsporu a Adam Hloušek z Legie Varšava. Trefil se také záložník Jaroslav Navrátil, který s Go Ahead Eagles bojuje v baráži o postup do nizozemské Eredivisie.

Češi v zahraničí: Skóroval Kadeřábek, Štěch slavil postup

Obránce Pavel Kadeřábek z německého Hoffenheimu se trefil do sítě Borussie Mönchengladbach. Gól dal za rezervu Ajaxu také záložník Václav Černý. V Anglii neúspěšně bojoval o postupové play-off do Premier League Tomáš Kalas s Bristolem, naopak postup do druhé ligy slavil brankář Marek Štěch s Lutonem.

Češi v zahraničí: Kadeřábek asistoval, Kaša na Slovensku mírnil debakl

O víkendu čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích dvakrát nezářili. Gól si připsal pouze obránce Filip Kaša za slovenskou Žilinu, jeho tým ale vysoko prohrál se Slovanem. Důležitou asistenci zapsal Pavel Kadeřábek z bundesligového Hoffenheimu. Brankář Zlámal ve Skotsku zase vychytal jubilejní desátou nulu v dresu Hearts...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele