18. kolo
11.01.2009 19:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Espanyol Barcelona - UD Almería 2:2

Zasloužená remíza v kvalitativně velmi dobrém utkání se zrodila na Estadio Olímpico, kde se utkal domácí Espanyol s Almerii. V tabulce zůstává Espanyol na osmnácté sestupové pozici, zatímco Almeria je čtrnáctá.

Hostující Almerii se povedl skvělý vstup do utkání, když už ve 4. minutě si útočník Kalu Uche naběhl na kvalitní centr Maného a přesnou hlavičkou překonal bezmocného brankáře Kameniho. Espanyol inkasovaný gól zaskočil a už tak psychicky slabý celek poslal do kolen. Almeria byla v prvním poločase lepším musžtvem, další šanci měl Soriano ve 26. minutě, ovšem z úhlu branku netrefil. Kalu Uche se v dalším útoku dostal znovu k hlavičce, tentokráte však zamířil nad branku domácího celku. Do konce poločasu už žádnou záznamu hodnou akci diváci neviděli.

Do druhého poločasu vstoupili domácí o hodně aktivněji, velkou šanci měl Sergio Garcia, který však nejlepší možnou chvíli na střelu prováhal a nakonec z jeho akce nic nebylo. Naopak na druhé straně se z ničeho nic v pokutovém území objevil Kalu Uche, který pěknou ranou na přední tyč překonal Kameniho. Smolné utkání pro Espanyol pokračovalo po hodině hry, kdy Luis Garcia nasměroval svůj přímý volný kop do šibenice hostující branky, z brankové čáry však jeho pokus však skvělě vyhlavičkoval obránce Pereira.

V 62. minutě prolomili domácí svoji neschopnost vstřelit branku, Parejův hlavičkový pokus brankář Diego Alves jen vyrazil na kopačky Romána, který neměl problém snížit na 1:2. O pět minut později si naskočil na centrovaný míč Coro, jeho hlavičku brankář Diego Alves znovu jen vyrazil a sám Coro měl před sebou odkrytou branku, kterou ale nepochopitelně přestřelil. Pár minut před koncem chyboval brankář Carlos Kameni, když špatně vyběhl a Kalu Uche mohl zkompletovat hattrick, to by ovšem jeho pokus nesměl těsně před brankovou čárou vykoupnout stoper Chica. A hosty to mohlo v závěru více než mrzet, v 94. minutě napřáhl z trestného kopu Pareja a krásnou ranou vyrovnal na 2:2.

Autor: Milan Kopal

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele