4. kolo
15.09.2018 16:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Real Sociedad - FC Barcelona 1:2

Barcelona to neměla v San Sebastiánu vůbec jednoduché. A dokonce po poločase prohrávala, protože se už ve 12. minutě prosadil Aritz Elustondo. Nicméně Luis Suárez spolu s Ousmanem Dembélém dokázali během tří minut ve druhé půli otočit nepříznivý stav a favoritovi tohoto souboje přisoudit tři body. I nadále jsou tak hosté stoprocentní.

Už pětkrát za sebou Real Sociedad s Barcou prohrál, tentokráte ale neodehrál vůbec špatnou partii a rozhodně byl španělskému gigantovi rovnocenným protivníkem. V 86. minutě přitom opravdu reálně sahal po remíze, Mikel Merino totiž krásným pasem vybídl Juanmiho, jenž vyzrál na ofsajd a ocitl se sám před bránou, jenže hlavičkoval pouze vedle.

A nebyl to jediný světlý moment v tomto klání, jaký domácí předvedli. Už po pár minutách se ujali překvapivého vedení, to když po standardní situaci ještě Moreno neusměrnil hlavičku tam, kam by si představoval, ale balón se nakonec odrazil k nohám Aritze Elustonda, který nezaváhal v koncovce a levačkou propálil brankáře ter Stegena na bližší tyčce.

Barca byla po tomto inkasování poměrně hodně zaskočená, bylo možná i vidět, že někteří její hráči ještě nestrávili nepříjemný přesun z reprezentačního srazu do klubu. Vždyť vůbec první střelu na bránu vyslal až ve 36. minutě Piqué, a to navíc po rohovém kopu hlavou pouze minul, ve 41. minutě již Piqué zamířil mezi tři tyče, gólman Rulli ale zasáhl.

Kdyby jinak dobře bránící Real Sociedad proměnil hned několik svých příležitostí zkraje druhé půle, možná by se konal opravdu senzační výsledek. V 59. minutě se do vyložené pozice propracoval Mikel Oyarzabal, jenže trestuhodně po rychlém brejku přestřelil. V 60. minutě zakončoval již přesně Hernández, ovšem výtečně se předvedl ter Stegen.

Do třetice všeho špatného pro domácí nedokázal skórovat ani Juanmi, jenž měl před sebou v pokutovém území už pouze ter Stegena, ten ale včas vyběhl ze své brány a tutovce soupeře zamezil. Jen o pár chvil později přitom Barca z ničeho nic srovnala. Po rohovém kopu sice nerozvlnili síť hlavičkující Piqué ani Umtiti, dorážející Suárez už ale ano.

Ačkoli si Txuri-urdinak určitě zasloužili v tomto duelu bodovat, v té nejdůležitější statistice, tedy v počtu vstřelených branek, byli zkrátka horší. O rozhodující přesný zásah se postaral v 66. minutě Dembélé, znovu to bylo po rohovém kopu, kdy Rulli ve snaze vyboxovat balón do bezpečí našel pouze nohy svého protihráče, jenž pak propálil hradbu těl před sebou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, marca.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
valloire

1-0

Reagovat
Nodi

To tě fakt nikdy neomrzí tohle dělat, vždyť je to jak chování dítěte.

Reagovat
valloire

2011 2-1, 2013 3-2, 2014 3-1, 2015 1-0, 2016 1-0.....o čem to tady přesně mluvíš bažante?

Reagovat
roberos

Ty cucáku podle tebe by Barca sestoupila ! kdy dáš objektivní typ? a co Real ? ha....... ale bez penalda je jasně lepší .

Reagovat
valloire

polib si prdel

Reagovat
valloire

Ti votrnulo? Zlatej hattrick je málo?

Reagovat
valloire

a typ se píše s i, ty negramote

Reagovat
smazaný uživatel

čeština umožňuje obě varianty (tip i typ) a mají totožný význam ty stupído

Reagovat
valloire

tip na výsledek, typ jako blbec, týpek co neumí česky...něco jako vy dva

Reagovat
smazaný uživatel

chovas sa akoby si ten hattrick vyhrat ty, co sice chapem, na druhej strane to nijako nevysvetluje tie picoviny co pises a urcite to Realu ako klubu vobec nepomoze. Hlavne ked to robis sustavne a naschval. Fakt sa chovas ako decko, ale myslim ze to dobre vies.

Reagovat
Messi the Genius"10"

a tvuj tip opet spatne, radsi se podivej na ten svuj Realek, kterej bez Penalda neumi ani vyhrat

Reagovat
valloire

tvůj nick svědčí o tom, že jsi mdlého rozumu a o tom, že poslední dobou uživatelé jsou velmi nekvalitní

Reagovat
Messi the Genius"10"

muj nick ti muze byt ukradenej, ale tvoje vyrazivo kdekoli na portale svedci o tom, ze jsi psychicky slabsi jedinec

Reagovat
valloire

To je zcela nemožné a je to právě naopak. Jsem psychicky odolný a to tak, že velmi. Tvoji psychiku prověří mezní situace na horách. To, že to tu píšu, svědčí o tom, že jsem zatím obstál. Moje výrazivo, slovní obraty a vyjadřování je zcela v pořádku a nechápe jej pouze jedinec mdlého rozumu a nekvalitní uživatel a tím se opět dostáváme k mému komentu hore. Kruh se uzavřel a ty už do něj nemůžeš vstoupit, neboť jsi byl právě ubit mými kvalitními argumenty.

Reagovat
Messi the Genius"10"

ano

Reagovat
Nodi

Koukám že ty si trestem sám pro sebe

Reagovat
valloire

jojo, byl to hrozně nepjavděpodobnej výsledek treste

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele