9. kolo
08.11.2020 16:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Oslabená Granada jasně podlehla domácímu Realu Sociedad

Granada podle očekávání prohrála s jasně lepším La Realem, který dal soupeři v rychlém sledu dvě klíčové branky.

Objektivně to Granada dneska měla v San Sebastiánu hodně těžké. Její tým byl decimován koronavirem a vedení klubu dokonce žádalo ligové vedení, aby její utkání s Realem Sociedad odložilo. Nestalo se, Granada musela hrát. A na jejím výkonu se nesehranost a nekvalita hodně projevila. Brankář Jiménez byl v permanenci už ve 2. minutě po ráně Zubimendiho, o chvíli později zasahoval proti hlavičce Januzaje.

Zlikvidoval také šanci Silvy a především ránu Oyarzabala, který byl prakticky sám na kraji vápna. Ve 22. minutě už ale i Jiménez kapituloval. Obrana Granady nedokázala odvrátit vysoký míč, ten propadl k Nachu Monrealovi a jeho na jeho dělovku byl Jiménez krátký.

O pouhé čtyři minuty později sudí dobře viděl ruku ve vápně Granady, takže neměl jinou možnost, než pískat pokutový kop. K němu se postavil Oyarzabal a bezpečně proměnil. Další penaltu kopal La Real v 54. minutě po faulu Etekiho na Guridiho. Tentokrát ale José Willian brankáře Jiméneze nepřekonal a nepomohla k tomu ani dorážka Oyarzabala.

Granada se samozřejmě jen tak nevzdala a v 87. minutě po jejím rychlém brejku musel situaci na poslední chvíli řešit Le Normand. Nezbývalo mu než faulovat, takže dostal červenou kartu. V nastavené třetí minutě se Granada ještě dočkala penalty za faul na Brava, jenže Machís ji kopl hodně špatně a Remiro míč vyrazil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele