19. kolo
28.01.2023 14:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Álex Fernández (© AFP)

Cádiz porazil Mallorcu dvěma góly v prvním poločase

Ze tří bodů se ze sobotního odpoledne raduje Cádiz CF. Domácí fotbalisté porazili RCD Mallorca 2:0, když využili své šance v průběhu prvního poločasu. Do vedení je dostal Bongonda a před odchodem do šaten navýšil vedení Fernández.

Sobotní nabídku španělské LaLigy odstartovali na Estadio Nuevo Mirandilla Cádiz CF a RCD Mallorca. Domácí byli od prvních minut lepší a jejich převaha vyústila v brzký gól. V 5. minutě ještě hosty podržel Rajković, ale chvíli na to po přihrávce Negreda skóroval v pádu Théo Bongonda.

I další možnosti měli domácí. Po půlhodině hry trestuhodně minul odkrytou branku Bongonda, ale to nakonec nemuselo vadit. O chvíli později totiž zahrál jeden z hostí ve vápně rukou a sudí po přezkoumání nařídil pokutový kop. Álex Fernández poslal Rajkoviće na druhou stranu a zvýšil na 2:0.

Bermellones byli v těžké pozici a přes dobře hrající defenzívu Cádizu se prosazovali těžko. Mallorca sice vyprodukovala několik střel, jenomže mezi tři tyče směřovaly pouhé dvě. Cádiz si tak dvoubrankové vedení pohodlně hlídal a bez větších problémů ho dovedl do zdárného konce, čímž se posunul ze sestupového pásma.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele