7. kolo
02.10.2022 14:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Valencia se s Espanyolem rozešla smírně, v dramatickém závěru vyrovnal Cömert

Nedělní střetnutí sedmého kola španělské LaLigy mezi devátým a sedmnáctým týmem tabulky skončilo remízou 2:2. Valencia šla do vedení po rohovém kopu, domácím se však podařilo skóre otočit. Užuž to vypadalo na radostné odpoledne na RCDE Stadium, jenže v nastaveném čase se neskutečným způsobem prosadil Cömert a zápas tak skončil nerozhodně.

Oba celky se v úvodu zápasu snažily o aktivní hru, což vyústilo v první větší šanci hostů z desáté minuty. Samuel Lino se šikovně dostal skrze obrannou řadu až před bránu, ale z úhlu zakončil jen do vyběhnuvšího brankáře Fernandéze. O šest minut později to na druhé straně střelou zpoza velkého vápna vyzkoušel Braithwaite, na svém místě byl však gruzínský gólman Mamardašvili.

Do konce poločasu se hra zklidnila, za zmínku stojí snad jen hlavička Castilleja, která ale o hodně minula domácí svatyni. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, přičemž ani jeden z trenérů nemohl být příliš spokojen s předvedenou hrou svých svěřenců.

Z kraje druhé půle bylo znát, že se týmy svou zvýšenou aktivitou pokoušejí strhnout kýžené vedení na svoji stranu. To se v třiapadesáté minutě podařilo svěřencům Gennara Gattusa. Po rohovém kopu, si na centr kapitána Gayi naskočil Paulista a hlavou nekompromisně uklidil míč k levé tyči.

Netrvalo to však ani tři minuty a bylo srovnáno. Na levé straně pokutového území se k míči dostal Joselu a parádní ranou o tyčku nedal hostujícímu brankáři šanci. Branku musel ještě, kvůli hraničnímu postavení dvaatřicetiletého španělského útočníka, posvětit VAR, ale nakonec se ukázalo být vše v pořádku.

Hra se postupně přelévala na stranu týmu z Barcelony a domácí fanoušci se dostávali do varu. Tlak Periquitos vyvrcholil gólem z 83. minuty, kdy si míč na pravačku navedl po krásné individuální akci Sergi Darder a ranou, která ještě lehce zaplavala, nedal Mamardašvilimu šanci.

Pak se začaly dít věci. Nejprve uviděl červenou kartu za úder do obličeje při potyčce Marcos André. O sedm minut později, už v nastaveném čase, byl stejným trestem ohodnocen Martin Braithwaite, v souboji udeřil hostujícího Correiu a musel tak rovněž předčasně opustit hřiště.

Infarktový závěr nakonec vyvrcholil vyrovnávacím gólem, když neuvěřitelným obloučkem překonal Fernandéze střídající Eray Cömert. Velmi zajímavý duel tak nakonec skončil remízou, Valencia tedy nadále čeká na první letošní tři body ze hřiště soupeře.

Autor: Filip Vítek / sofascore.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlasím s opisovačem z naší jedničky. 2,73-3,14-2,63.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele